Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Май, 2022 22:40 21 348 136

Канадски генерал е заловен в Мариупол? Проверка на фактите:

  • канада-
  • украйна-
  • азовстал-
  • мариупол-
  • генерал тревър кадийо

Руските медии обвиняват Кадийо, че е участвал в защитата на Мариупол и че е ръководил биолаборатория, разположена на територията на Украйна

Канадски генерал е заловен в Мариупол? Проверка на фактите: - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руски медии съобщават, че канадският генерал Тревър Кадийо е бил заловен при опит да избяга от завода "Азовстал" в Мариупол. Така ли е наистина?

Руски медии съобщават, че канадският генерал Тревър Кадийо е бил заловен в опит да избяга от завода "Азовстал" в Мариупол. Според публикациите Кадийо е бил арестуван и е изпратен в руската столица, където да бъде съден.

Руските медии обвиняват Кадийо, че е участвал в защитата на Мариупол и че е ръководил биолаборатория, разположена на територията на Украйна. Информацията се разпространява активно из социалните мрежи на редица езици, включително на български.

Твърдение: Канадският генерал Тревър Кадийо е заловен от руските сили в Мариупол.

Проверка: Няма доказателства за това.

Кадийо вече не е част от въоръжените сили на Канада

Тревър Кадийо е канадец, който 28 години е част от въоръжените сили на страната. Той обаче напуска поста си в канадската армия на 5 април тази година, след като срещу него започва да се води дело за сексуални посегателства. В момента Кадийо не е част от въоръжените сили на Канада.

Кадийо не се е включвал в украинската отбрана, докато е бил на поста си като генерал във въоръжените сили на Канада. Факт е обаче, че след като напуска официално армията, редица източници съобщават, че Кадийо е заминал за Украйна, за да се присъедини към борбата срещу руската агресия. Говорителят на канадското министерство на отбраната уточнява, че след напускането на Кадийо, той не е получавал никаква материална или друга подкрепа от канадските въоръжени сили. Твърденията, че той е в Украйна под канадско ръководство са неверни.

Твърденията за биолаборатории в Украйна са опровергани многократно

Няма доказателства, че бившият канадски генерал е бил начело на биолаборатория в Украйна, както пишат руски медии. Самият той е служил в канадските части във войните в Афганистан, Босна и Херцеговина, Близкия Изток и няма никакъв опит в работата с биологични оръжия.

Твърдението, че на територията на Украйна има биолаборатории, управлявани от САЩ, е опровергавано многократно.

Няма данни Кадийо да е бил в Мариупол

Канадските медии съобщават, че Тревър Кадийо е напуснал страната и е заминал за Украйна на 21 април. По това време украинският пристанищен град Мариупол вече е под пълна обсада от няколко седмици. На 21 април руският министър на отбраната Сергей Шойгу дори обявява, че градът вече е под руски контрол. Твърденията, че Кадийо е успял да стигне до Мариупол не са подкрепени от никакви факти.

Руският сайт avia.pro илюстрира информацията за залавянето на Кадийо със снимка, която трябва да послужи като доказателство за пленяването на бившия канадски генерал.

Проверка с обратно търсене на изображението показва, че снимката е кадър от видео, публикувано на 24 февруари в руската платформа smotrim.ru.

В сайта vesti.ru видеоклипът е качен заедно с новина от началото на войната със заглавие "Битка за щастие: Народната война в Донбас" (на руски: “Битва за Счастье: в Донбассе идет народная война”). Според руската медия на видеото могат да бъдат видени войници от украински подразделения в Авдеевка в Донецк, които се предават.

Информацията за залавянето на Тревър Кадийо не е потвърдена нито от Канада, нито от руското министерство на отбраната. Канадският журналист Джъстин Линг споделя в публикация в Туитър, че източници от Канада опровергават новината и дори са разговаряли с него.

Кадийо не е първият "заловен" западен генерал

Наративът за генерали от НАТО, които се крият в мариуполския завод "Азовстал", се разпространява от руските медии още от началото на офанзивата срещу последния украински бастион в пристанищния град.

В началото на април руски източници твърдяха, че е заловен и американският генерал Роджър Клутие, което се оказа невярно. От пресслужбата на НАТО опровергават твърдението пред платформата за проверка на фактите PolitiFact и наричат слуха "напълно неверен". Ден след като е обявен за задържан в Украйна, самият Клутие публикува в профила си в LinkedIn снимки от събитие, на което присъства в Турция. НАТО публикува същите снимки във Фейсбук.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 132 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    158 29 Отговор
    Отец Дионисий разкри коварен план.Българската и Македонската църкви заедно ще помолят Кирчо да пусне Македония в ЕС и той ще каже че не може да откаже.

    Коментиран от #12

  • 2 Коментар

    362 19 Отговор
    DW правят проверка на фактите. Хахаха
  • 3 Клатене

    251 18 Отговор
    и бой до сетния му час. Поел си е риска.
  • 4 Fury

    287 17 Отговор
    Ако мислите че вярвам на написаното, ами лъжете се. Такива измислици, уникални сте. Продължавайте в същият дух, забавлявате ме.
  • 5 Верно ли

    330 16 Отговор
    Зелето, вас наобратно ли трябва да ви четем, а? Когато казвате, че нещо не е така, па то баш така, а? Като "многократно опровергаваната" информация за биолабораториите, дето самата Нюланд я потвърди в Сената!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 КОНТРАТА

    349 9 Отговор
    То ще се окаже, че вс генерали и офицери натовци в Азовстал скорострелно са уволнени от НАТО след 24 Февруари!
  • 8 45678909876543

    217 8 Отговор
    черното е бяло.....или просто не е черно
    а такава новина още нема официално
    западната пропаганда се задъхва
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дойче зеле

    240 8 Отговор
    Щом Дойче зеле пише , значи е така.Само че, новината е от една седмица, а генерала е в Азовстал от преди войната

    Коментиран от #115

  • 11 Шерлок Холмс

    314 14 Отговор
    ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ ЕДИНСТВЕНО, ЧЕ НАТО НЕУСПЕШНО СЕ ОПИТВА ДА СИ ЗАМЕТЕ СЛЕДИТЕ ОТ УКРАЙНА.
  • 12 И Кирчо Тъпака

    183 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ТолковаБой ще изяде, че и двете църкви ще го опяват
  • 13 ТаУмВзе

    155 10 Отговор
    Шваби, ако изобщо съществува такова канадско генерлче, мое ли се Сетите какво лаете! Щото и в 3те случая бичите Греда.
  • 14 Евала на тия дето писаха по рано в тоя ф

    275 11 Отговор
    За канадския генерал - не бил част от армията на Канада от 5 април - точно когато ги обкръжиха в Азовстал. Значи като всичконе добре е част от канадската армия, но като ги обкръжат и вече е бивш генерал !
    Мерси за информацията за генерала от пишещи в тоя форум - преди две седмици писаха за това.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 DW-прпаганден машинен

    220 10 Отговор
    Ха ха ха тук мниго хора предположиха, че ще го "уволнят" със стара дата хаха! Dойче Зелки толкива сте плоски в лъжите, "нямало доказателства", сякаш някой на вас, ше тръгне да дава обяснение!?!? Ей това са факти: Бай Дън каза "Тази пандемия не е свършила"! Ай ся проверете ги, както и семейните му заводите за "бацили"!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Монгола

    211 13 Отговор
    Замириса на оправдания от НАТО и техните пропагандни медии. Кога го уволниха от канадската армия след като го заловиха руснаците ли? Кадио друго ще разкаже с подробности руснаците са доста убедителни в разпитите!

    Коментиран от #109

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Верно ли

    93 8 Отговор

    До коментар #9 от "Ватник":

    По този план са твоите кумири от краварника с новата заместничка на Псаки и с назначения през февруари заместник на помощник секретаря за ядреното гориво и отпадъци! С този последния специално те поздравявам - да ти дойде лично на гости да си отиграете :))))
  • 22 Просто Канадец!

    126 7 Отговор
    1.Просто Киро
    2.Просто Кадийо
  • 23 Окраин4е

    170 12 Отговор
    Мръсния балон на НАТО се спука, това са фактите.
  • 24 Рошко

    132 16 Отговор
    Само идиот би повярвал на написаното по горе
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бгг

    144 9 Отговор
    Ох миличкият, вече се отрекоха от него. Е лицемери сър.
  • 27 Рахат Локумич

    24 88 Отговор
    Бе тоя не го лихванаха още преди два месеца. Или и днес пак...Некой да каже, за колко часа е планирано утрешното превземане на Азовсталь. Че да си взема биричка с картофки и сиренце.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Килиан Велпапе

    153 8 Отговор
    Канадски генерал не е заловен да ръководи несъществуващи биолаборатории, за които Ториа Нюланд публично каза, че съществуват...объркахте ма
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ПараШут

    171 7 Отговор
    Минаха поне 10 дни откакто Треворчо мина през ръчичките на ахмат сила и се отправи към Москва, а Дойче Зеле щом сега се обади го прави само , за да потвърди фактите. И вижте смешните оправдания, на 5 април докато бил под Азовстал бил отстранен от поста си и то за какво, за сексуални посегателства. Леле, евроатлантиците вярно много сте я закъсали. А за другия генерал нещо ще кажете ли и там е още по-неудобно, че малко преди това беше в България в базата Ново село. И той ли е отстранен за сексуални посегателства?!
  • 33 Иванушка  🇷🇺

    122 6 Отговор
    Няма дим без огън, явно нещо се пече и запича ))

    Коментиран от #40

  • 34 Утрепайте

    81 6 Отговор
    гнидата
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ззз

    35 4 Отговор
    Важното е,че Людмила - Баба яга напусна Ергенино
  • 37 Той е готвач

    100 6 Отговор
    или шофьор. Когато ги пленяват, така казват.
  • 38 proi4o

    42 2 Отговор
    Мъна мъна..мъна мъна...мъна мъна...
    Тю тю тю тю тютю тю....
    ...
    Мъна мъна....:))))))

    Коментиран от #103

  • 39 Храна за мурзилkи

    23 122 Отговор
    Лъжите са предназначени за нискоинтелигентни, примитивни и лесно манипулативни хора, такива като подръжниците на мошеника-наемник Костя Копейкин.

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Танго и Леш

    86 7 Отговор

    До коментар #39 от "Храна за мурзилkи":

    ти затова хапваш DW пропаганда и питаш за още
  • 42 Ми то,

    98 6 Отговор
    Ми на сега, то сега, ми тя Нюлънд са убърка в сената, ми той тоз не е хванат, ма то пък дали ней хванат, ми кво ши прайм сига, то и ний са убъркахми !
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Тома

    110 4 Отговор
    Бил преоблечен като булка като са го хванали.Ще има свадба
  • 45 кирстън

    47 10 Отговор
    Петков пред Ню Йорк Таймс: Русия прави опит да свали правителството ни
    и Свети уъда Мъченик руския агент да дойде пак
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Hoho Boho

    12 55 Отговор
    Споко, бре!
    Това е фейк, но утре пак ще го хванат...
  • 48 Шерлок Холмс

    82 6 Отговор
    Роджър Клутие никой не го е виждал на живо от момента в който руснаците обявиха, че блокиран в завода Азовстал. Снимки в профила на Фейсбук не доказват нищо.
  • 49 big

    115 8 Отговор
    На идиоти ли ни правите, самата крава Нюланд призна пред конгреса, че биолабораторий има
  • 50 666

    98 7 Отговор
    отново ни сапунисват западните медии с техните лъжливи пропаганди.....най лесният и бърз начин да опровергаят руснаците......излиза в социалните мрежи въпросният канадски генерал и онлайн пита....какъв арест,каква Москва и съд?.......и руската теза рухва....ноооо,явно в Сибир няма как да му дадат онлайн изява
  • 51 Рашка с чашка

    14 109 Отговор
    На кой му пука какви западни офицери има в Украйна? Нали уж руската армия беше втората военна сила в света, че дори първата ,според робите на Русия у нас. Какъв им е проблема да прегазят 22- та военна сила в Европа, според руските служби Украйна? За дни и часове? От 40 години е ясно че руската армия жестоко изостава в техническо и тактическо отношение. Да разчиташ на старата слава на СССР явно е грешна!

    Коментиран от #129

  • 52 НЕ РАЗБРАХ САМО КОГА "НЕПОБЕДИМАЯ"

    13 79 Отговор
    ЩЕ ПРЕВЗЕМЕ...ЗАВОДА?!?
    ПРАВИМ ЕДНИ ЗАЛОЗИ

    Коментиран от #56

  • 53 пппф

    11 87 Отговор
    Освен лъжи - какво друго от рашките?
  • 54 УУУУУУУУУУУУУ

    98 6 Отговор
    Ужас и безумие от поръчкова журналистика. Това само ни убеждава в правотата на руснаците. Сайтчуто вече се излага с такива глупости.
  • 55 Вън сащ от България

    123 7 Отговор
    А знаете ли, че преди канадския бе заловен американски-Генерал-майор на САЩ Роджър Л. Клутие беше заловен от Русия, докато се опитваше да избяга от Мариупол!!
    До преди една седмица имаше в нета и видео с неговото транспортиране, а сега всичко е цензорирано!!?!?

    Нямате си напредстава в каква лъжа и манипулация живеем. Комунистите ряпа да ядат.

    Коментиран от #118

  • 56 Бомжа

    9 37 Отговор

    До коментар #52 от "НЕ РАЗБРАХ САМО КОГА "НЕПОБЕДИМАЯ"":

    Заложи на ......НИКОГА.
    Ще направиш пачка
  • 57 Русия е права

    99 8 Отговор
    И какво прави канадски генерал в Мариупол? Сега съд и доживотен затвор в Сибир.

    Коментиран от #60, #61, #70

  • 58 Мдаааа

    64 3 Отговор
    Аааа като му сложат горещ качамак на врата ще си каже и майчиното мляко....
  • 59 Сатана Z

    106 5 Отговор
    Покажете снимка на генерал Кадийо с днешен вестник в ръка.Това е достатъчно да разсее всякакви съмнения.Американжите например погребаха своя пленен генерал още на 28/03.,който вероятно ще бъде разменен на по-късен етап.
    Разбира се ,че е пленен и пее като славейче в кабинета на Сергей Наришкин на Люблянка.

    Z
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ЧАКАТ ПОРА НА ДУПКАТА

    92 8 Отговор
    НЕ Е САМО ТОЯ , МНОГО МИШОК ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ДУПКИТЕ ......ЧУЖДОЗЕМНИ МИШКИ ,....ВНОС !!!
  • 64 Пешо

    87 11 Отговор
    руснаците играят същата игра като в Сирия,малък контингент и с няколко самолета помагаха на Асад,тук виждаме абсолюютно същото...помагат на двете републики да освободят територията си до административните им граници,но ако в Сирия се биеха срещу няколко десетки хиляди от ИДИЛ ,то тук насреща им е натовската армия с няколкостотин хилядна армия, милиарди ленд лийз и резултата същият,като с камиларите---бой и сръбска музика
  • 65 Много лъжете

    11 45 Отговор
    Нито ТАСС, нито РИА са писали. Подбирайте си източниците, продажници!
  • 66 Посетител

    81 5 Отговор
    С други думи, отричат се от него! - Ама той не е под наше командване, не е бил пратен от нас в Укрия, уволнил се е от армията, а бе - няма такъв човек!

    Коментиран от #122, #123

  • 67 Turchin

    10 20 Отговор
    Хората са болни от рак от радиация в ЧЕРНОБИЛ това некадърници пари 💸 и средства за оръжие
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ти ли бе

    17 3 Отговор
    мераклия?!Как ти е халката?!Минавай при Караибрахим....
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Зелето ни

    66 6 Отговор
    пуска по пързалката. Сега всички заловени мишки са попаднали в завода случайно
  • 72 Антируснак

    12 71 Отговор
    Гнусни руски лъжи - измислици и манипулации безкрай...
  • 73 ivan

    42 6 Отговор
    хаахах дой4евеле 6те ни каже истината,хахаахах,скоро 6те го покажат
  • 74 Хрътка

    60 5 Отговор
    Явно е много лесно да станеш канадец да се откажеш и пак да станеш.Интересни изповедания имат канадските държавници направо фашистки
  • 75 Голям праз

    49 5 Отговор
    Тия всички откачиха тотално. Това не беше ли за американски генерал? Схемата Covid 19 нещо се повтаря. Тотална дезинформация!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Hoho Boho

    7 45 Отговор
    От Кремъл опровергаха новината.
    Не става дума за заловен канадски генерал, а за избягал от фронта руски войник.
    ...информацията не е потвърдена от независим източник
  • 79 ужас

    65 9 Отговор
    Доказателства за биолабораториите има. Даже Нуланд призна официално. Заловена е документация, апаратура, доказателствата са в изобилие.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Мда

    12 59 Отговор
    Руските медии "обвиняват Кадийо, че е участвал в защитата на Мариупол"..... сякаш да бъде защитаван Мариупол от руската агресия, е нещо много лошо, направо грях...!!! Усещате ли как работи руската пропаганда върху съзнанието ???!

    Коментиран от #94, #108, #111

  • 82 Mъpшo

    31 3 Отговор

    До коментар #76 от "Хаха":

    На този свят не всичко е пари,но ще го разбереш по трудния начин.Рано или късно,все тая.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Матей

    60 4 Отговор
    Какво друго да се очаква от Канада като имат за първи заместник министър внучката на дясната ръка на Бандера. Канадците на времето имаха един първи министър който показа среден пръст на Буш и не вкара Канада в Ирак.Тез сегашнит участват заедно със САЩ и Англия за съсипването на Европа,а европейските шефове от гола русофобия са ослепели и углошяли

    Коментиран от #90

  • 86 Сиромах

    61 4 Отговор
    О,ама няма лаборатории в Украйна,тя Виктория Нуланд само си фантазираше като казваше, че резултатът не трябва да попадне в ръцете на руснаците!

    Коментиран от #119

  • 87 Ццц

    48 4 Отговор
    "Няма никакви доказателства, че Кадийо е бил в Мариупол, но е факт, че от април, 2022 година е отишъл в Мариупол" Факти??? Най-голямото доказателство, че не е управлявал лаборатория е, че се е бил в Афганистан, следователно няма опит с лабораториите. Факти????
  • 88 ???

    40 4 Отговор
    Имам едни спомени, че Канада е английски протекторат и на канадските долари стои образа на кралицата - не моя. И едва ли англичаните не са си направи отдавна сметката на какво ще се опрат, когато напуснат ЕС. Както и че не бяха приели еврото въобще за валута въпреки обема на стокооборота си (и големите ползи!?), а пък ние(народа) уж се натискаме за него. Явно са си оставили/направили вратичките преди години ...
  • 89 Ами ...

    6 51 Отговор
    Руската пропаганда вече изпуши. 😀
  • 90 Ами ...

    13 23 Отговор

    До коментар #85 от "Матей":

    В България имаме една поговорка: "Пусни слух, че сестра му е ку..а, пък нека доказва, че няма сестра."
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Ясно

    48 3 Отговор
    Напуснал на 5април тази година,докато е бил в дупките.Ясно,че не е от канадската армия.
  • 93 В канадските форуми

    60 4 Отговор
    Доста се бяха развълнували. Коментираха, че ако заловят техен военен, той по никакъв начин не трябва да признава, че е в Украйна със знанието на канадската държава, това ще има последствия.
    Затова всичките ги "уволняват" , демек където и да са, са като частни лица, по собствено желание.
    Демек държавата им се отказва от тях.

    Коментиран от #124

  • 94 Троловете сте много умни, бе!

    49 3 Отговор

    До коментар #81 от "Мда":

    Чужди военни в Украйна, ще си носят последствията най-малкото. Ще чакат да ги разменят едно 10, 12 години най-малко
  • 95 Като

    43 4 Отговор
    Видя DW, не чета. Само коментарите преглеждам.
    DW е най антибългарската медия. Защо ли?
  • 96 Антон

    44 4 Отговор
    Тази статия е написана в стил гузен негонен бяга
  • 97 Урюрвкос

    33 3 Отговор
    чужденците дават клетва че ще служат на Украйна пред видео камера и в случай че решат да дезертират киното заминава за Русия.
  • 98 Механик

    52 3 Отговор
    Това че твърдението за биолабораториите е "многократно опровергано" не означава абсолютно нищо. Аз знам един дето в съда многократно опровергаваше обвинението, че е откраднал автомобил, ама следователите извадиха доказателства и тоя го вкараха в пандиза за 7 години. Случаят тук е същия.
    Колкото до това, че канадския гейнерал не бил на служба, ми по собствена воля, това още повече нищо не значи. Естествено че е бил инструктран "ако нещо се обърка, ние не те познаваме". Това сме го гледали в Рамбо и много други подобни филми.
    Щом чак дойчевеле каканижат тука за тоя генерал, значи действително е е бил в Украйна и е заловен.
    А това, че е участвал във "във войните в Афганистан, Босна и Херцеговина, Близкия Изток " изобщо не го прави невинен. Забележете само в кои войние е участвал. ТАм където НАТО по поръчка на САЩ, убиваха невинни.
    Сега да го ярят тоя генерал и да пее за всичко! Има какво да разкаже.

    Коментиран от #120

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 резервист

    29 2 Отговор
    Новината че Дойче зеле разпространява само проверена информация не е потвърдена. Процъфтяващия туризъм от всякакъв вид в Украйна е причина за недоразумението! Информацията за стотината биолаборатории на САЩ по света "не беше потвърдена" от Виктория Нюланд пред сенатската комисия.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Kcaniba

    32 2 Отговор
    щом дв пише, а факти цитират "фактите" - значи е заловен канадският генерал край Мариупол е неоспорим факт!!!! Защо дв и техните факти не ни проанализираха над 10 укрохелипотера, които вманиачено се опитваха да измъкнат някого от азовстал и бяха свалени всичките!! Освен канадският генерал е и зало=вен америконски полковник и редица френски офицери!! Те вече пшеят на Лубянка, какво точно е било замислено от фащ и нато!!!
  • 103 док алекс

    7 2 Отговор

    До коментар #38 от "proi4o":

    Ааааааа, много яко, изкефи ме напълно - мъна мъна тю тю тю тю тюю, мъна мъна тю тю тю , мъна мъна тю тю тю тюю тю, тю тю тю тю тютю тю тю тю тют.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 user

    37 3 Отговор
    Ами да, звучи логично - на 5 април е заловен в подземията на Украйна, но на 4-ти е бил уволнен от нато ! Просто е отишъл на риба в Мариупол, но е завалял дъжд и той се скрил в най-близкото подземие, докато отмине дъжда ! А пък за късмет военната операция го е сварила там - крие се от дъжда, заедно с татуирани до ушите с пречупени кръстова азовци, които се борят срещу нацизма на Руските войски, дошли да потърсят сметка за над 14 000 жени и деца избити зверски от "неизвестен извършител", криещ се сега в подземията ! За нивото на евроатлантиците това е достатъчно ! За бъдеща информация - всеки следващ генерал на нато, заловен в украйна е бил уволнен предният ден и е просто като турист там ! Така де - цените за екскурзии в украйна са доста ниски в момента и те се възползват от тях, логично е нали евроатлантици ?
  • 107 Слава У.

    20 3 Отговор
    Вероятно е дрогирал азовците с био-оръжие.
  • 108 Само питам

    28 3 Отговор

    До коментар #81 от "Мда":

    Това ли е сега опорката ?Не е бил в Мариупол ,но е "Херой Украини".Да назовем площад в София на негово име,какво ще кажеш?
  • 109 Ха ха

    20 2 Отговор

    До коментар #18 от "Монгола":

    В момента диктува явки,пароли,сейфове,кодове( има копия генералчето за всичко).Ще изпратят Петров и Баширов да вземат документацията и готово.
  • 110 йхнкхйких

    19 2 Отговор
    Добре дошъл в Сибир генерале ,хахахахаха
  • 111 Дивуй

    0 2 Отговор

    До коментар #81 от "Мда":

    Върху твоето съзнание ДА.
  • 112 Справедлив

    23 3 Отговор
    Кутията на Пандора е отворена. Каквито и оправдания да измислят американците,никой няма да повярва че не са нагли лъжци.Истината излиза на бял свят.
  • 113 Ройтерс

    17 1 Отговор
    НЯМА ДАННИ и доказателства,че Русия е нападнала своята губерния Украйна!! Ясно??

    Коментиран от #114

  • 114 Логик

    19 2 Отговор

    До коментар #113 от "Ройтерс":

    Това,че " няма данни" не значи,че не е вярно!! Схващате ли бе канадски тикви кухи??
  • 115 жоро

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "Дойче зеле":

    А Доче Зеле можеше да направи интервю с пенсионера Тревор Кадье от ранчото му в Канада и да затвори устата на всички. Тъде е Тревор? Знае ли някой?
  • 116 Бай Благой

    13 2 Отговор
    От 5-ти Април НЕ ВЕЧЕ част от канадската армия!
    Демек като са ги обградили....и е започнало разследването и са го отстранили...няма такова лицемерие като западняшкото...тотално ни взимат за боядисани врабчета..
  • 117 Очевидец

    12 4 Отговор
    Лъжи,инсинуации, гнусни манипулации,това е DW!
  • 118 Kresi

    3 12 Отговор

    До коментар #55 от "Вън сащ от България":

    През ВСВ на руснаците им беше добре когато американци и англичани им помагаха с оръжие и храни защото бяха много по слаби с тяхното допотопно въоръжение.Даже англичаните им предадоха шифровата система на немците която с много труд бяха разкодирали.А сега на по слабия. А сега на по слабия украйна не може да се помага.Това го чух от двама стари руснака когато бях в Гювен 1982г.Те казват германците щяха да ни унищожат без тази помощ.Това са фактите от извора.Всичко друго за руската непобедимост са пропаганда
  • 119 Kresi

    3 8 Отговор

    До коментар #86 от "Сиромах":

    Ами какви биолаборатории имаше в чечения.Там руснаците пак се бяха направили на жертва и скочиха с.друг номер на ФСБ.Изгледайте кадри в ЮYOUTUBE и вижте сходството с украйна тия освободители от които републиките се чудят как да се измъкнат
  • 120 Kresi

    2 9 Отговор

    До коментар #98 от "Механик":

    Имам един резонен въпрос към русофилските фанатици.Трябваше ли дасе помогне на ссср през ВСВ за да не ги опердашат немците.Въпросът е с понижена трудност .
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Kresi

    3 8 Отговор

    До коментар #66 от "Посетител":

    Имам един резонен въпрос към русофилските фанатици.Трябваше ли дасе помогне на ссср през ВСВ за да не ги опердашат немците.Въпросът е с понижена трудност .
  • 123 Kresi

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "Посетител":

    ТОЙ е нещо от рода на зелените човечета( их там нет)които се появиха ненадейно в крим
  • 124 Kresi

    3 9 Отговор

    До коментар #93 от "В канадските форуми":

    И ако е вярно този генерал в русия ли е бил заловен.Какъв грездей търсят руснаците там
  • 125 Джони

    1 8 Отговор
    Ако бяха заловили ватниците някой генерал. досега гордо щяха да са го показали по телевизора. Както винаги вятър и мъгла от Мордор. И много, много скрап.
  • 126 УМЕН

    10 1 Отговор
    Канадските и говедарските ихтамнети не съществуват за техните шефове от момента в който ги пленят. Но това не означава че ги няма. Едни кагебейци ги разпитват ги любезно и те милите пеят ли пеят като тра..аавеее.стити на Евровизия пеят.
  • 127 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор
    Направо преписано от сценария на ,,МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА,,.....Ма то си знаем , че имате СЦЕНАРИИ за всичко...Е,понякога,даже често ПУТИН ги обърква!!!!
  • 128 Асенчо

    4 1 Отговор
    ми те фсички уж напускат ...
    после отиват да творят, и кат ги фатат ... на техна си отговорност ...
  • 129 дончичо

    0 3 Отговор

    До коментар #51 от "Рашка с чашка":

    Рашка без чашка, а знаеш ли колко рускоговорящи са в укрина? Мислиш ли че не могат да опекат всички...не мислИ! Не ти се удава! НякоИ опекоха два града с цивилни и кво- дзеро големо Z
  • 130 Зелков Дойчо

    2 1 Отговор
    А това е Дойче Зеле...съвсем сигурно 100%на обратно.
  • 131 Аз лазах

    2 0 Отговор
    ... и генерала каза : Мене ме няма , мене не сте ме виждали
  • 132 Сталин

    1 0 Отговор
    Дииче Веле,ме карат да симпатизирам,на тези мюсюлмански отребки,нападнали Шарли Ебдо,но освен за тях Мечтая за Канна Рачева и БТВ,напълно съм искрен
  • 133 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Нека да видим какво ще каже самият той в процеса пред съда в присъствието и на западни журналисти за да видите истинска фашизоидна журналистика.
  • 134 Стига вече

    3 1 Отговор
    Четенето на DW е вредно за мозъка.При продължителна употреба моля консултирайте се със специалист
  • 135 Генерала на разстрел

    1 0 Отговор
    Просто наемник
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: