15 Май, 2022 15:14 1 364 3

Ключов вот за управляващите в Германия

  • германия-
  • олаф шолц-
  • северен рейн-вестфалия

Изборите в Северен Рейн-Вестфалия, където живеят почти 18 милиона души, са важен тест за канцлера Олаф Шолц и за неговата лявоцентристка Социалдемократическа партия

Ключов вот за управляващите в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На провежданите днес регионални избори в Северен Рейн-Вестфалия, която е най-многолюдната германска провинция, десноцентристкият Християндемократически съюз се надява да победи в съревнованието с левицата и да остане на власт, предаде Асошиейтед прес.

Изборите в Северен Рейн-Вестфалия, където живеят почти 18 милиона души, са важен тест за канцлера Олаф Шолц и за неговата лявоцентристка Социалдемократическа партия.

От 2017 г. християндемократите управляват Северен Рейн-Вестфалия в съюз със Свободната демократическа партия, която подкрепя бизнеса.

Последните проучвания на общественото мнение показват, че управляващата в провинцията коалиция има шансове да получи мнозинство в регионалния парламент. Очаква се добър резултат да отбележат и "Зелените", за които приоритет е опазването на природата. Наред с образованието и престъпността, въпросът за справяне с причините и последиците от климатичните изменения в провинцията, която е известна с тежката си промишленост, се превърна във важна предизборна тема.

Северен Рейн-Вестфалия беше сред регионите, засегнати от опустошителните наводнения в Германия миналата година, които станаха причина за призиви за прекратяване на въгледобива в провинцията.

Експерти твърдят, че продължаващото изгаряне на изкопаеми горива увеличава вероятността от подобни бедствия в бъдеще.

Миналата седмица християндемократите спечелиха вота в провинция Шлезвиг-Холщайн, но през март загубиха властта от социалдемократите в малката провинция Саар, припомня Асошиейтед прес.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BAKO

    9 0 Отговор
    НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ТАЗИ СЛАБО РАЗВИТА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА !!!
  • 2 надарена кака

    2 0 Отговор
    Дреме ми на коприненитепрашки!
  • 3 не може да бъде

    2 0 Отговор
    Бих направил една добавка за приоритетите на Зелените в Германия - твърди се че опазването на природата е главният им приоритет,но аз мисля че те вече имат още два такива .зеленясването и мухлясването на Германия!
Новини по държави: