15 Май, 2022 10:33 1 014 11

Германия подкрепя членството на Косово в Съвета на Европа

  • косово-
  • сърбия-
  • германия

Прищина внесе на 12 май искане да бъде приета в Съвета на Европа, което Белград оцени като нарушаване на Вашингтонското споразумение

Германия подкрепя членството на Косово в Съвета на Европа - 1
Снимка: shutterstock

Пратеникът на германското правителство за Западните Балкани Мануел Сарацин заяви, че становището на Германия е ясно - Косово е в сърцето на Европа и принадлежи на Съвета на Европа, съобщи Танюг.

Сарацин написа в Туитър, че вчера е изразил пред министъра на външните работи на Косово Доника Гервала подкрепата на Германия към Косово за членство в Съвета на Европа.

Прищина на 12 май внесе искане да бъде приета в Съвета на Европа, което Белград оцени като нарушаване на Вашингтонското споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лицемерско

    27 2 Отговор
    В Косово не е имало референдум, но имат право на независимост. Крим имаше референдум, но не се признава.
    Донбас?
  • 2 Путинче

    2 21 Отговор
    Аз бях против Косово да се отделя насилствено от Сърбия както съм и против отделянето на Луганск и Донецк от Украйна по същия начин. Европа не може да е за едното и против другото след като казуса е един и същ! Но явно двойните стандарти са на мода щом пък русофилите плюят по НАТО за Косово а оправдават Путин за Луганск и Донецк.
  • 3 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 1 Отговор
    Как може свобода за Косово , а не може за Крим ‼️‼️‼️

    Коментиран от #4

  • 4 Путинче

    2 12 Отговор

    До коментар #3 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Именно! НАТО тогава погази международното право и широко отвори вратите за подобни действия от страна на Путин. Косово трябва да се върне на Сърбия (която не бих нарекъл братска) а Крим на Украйна! Всичко друго е лицемерие!
  • 5 Перо

    14 0 Отговор
    Хитлер,в гроба ще се обърне,ако знае каква джендария и олигофрения ръководят страната! Само за нови територии и завоевания си мислят,без да отчитат историята,държавните граници и международното право! Така направиха и с Украйна,но идеолозите на ционизма и ръководители на джендъризма получиха десен прав по мордата!
  • 6 СМЯХ

    12 0 Отговор
    ШВАБИТЕ СТАНАХА ПИОНКА.

    Коментиран от #7

  • 7 историчар антички

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "СМЯХ":

    швабите СА пионки от 1945-та учетя я малко тая история бе!
  • 8 Човек с памет

    13 1 Отговор
    Косово е абсолютно мафиотска държава. ЕС си е загубил ума.
  • 9 Шиптер

    6 1 Отговор
    А защо Крим не е?
    Косово не е призната държава!
    В Украйна Г7 не приема промяна на границите но в Сърбия може!
    Това е: два аршина има!
  • 10 Ццц

    2 1 Отговор
    Каква нагла,безочлива избирателна и несправедлива политика водят ЕС и НАТО.
  • 11 Пак лицемерие

    2 1 Отговор
    От една страна ката член на Г-7 Германия еепротив промяната на укрограниците, а от друга е за промяна границите на Югославия и образуването на косовския тумор. Кой от двата принципа е верен, ако въобще се допусне че има някакъв принцип
Новини по държави: