Last news in Fakti

31 Май, 2013 11:40 892 0

Има задържан за писмата с рицин в САЩ

  • рицин-
  • писмо-
  • фбр-
  • писмо с рицин
Има задържан за писмата с рицин в САЩ - 1
Снимка ЕПА/БГНЕС

До президента на САЩ Барак Обама в четвъртък бе изпратено анонимно писмо, сходно с изпратените по-рано до кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг и Централното разузнавателно управление пликове със смъртоносната отрова рицин, съобщи Си Ен Ен.

Както и в писмото до Блумбърг, освен смъртоносната отрова е имало и заплахи срещу Обама. Авторът на писмата е изразил възмущението си от позицията на държавния глава по въпроса свързан с правото на притежание на оръжие.

"Ако посегнете на оръжието ми, ще видите на какво съм способен. Ще го отнемете само след смъртта ми." - пише гневният подател и заплашва с разстрел тези, които отнемат правото му, което му е дадено от конституцията и Бог.

Полицията в САЩ е задържала заподозрян по случая. Той е жител на Бостън о е бил хванат след подаден сигнал до полицията от съпругата му. Тя е съобщила, че в неговия компютъра има материали за приготвянето на рицин.

От ФБР смятат, че последните писма са сходни поне с още 3 други, изпратени по-рано до президента Обама, Военновъздушна база и федерален съдия.

Всички пликове са били с пощенско клеймо от Спокейн, Вашингтон от датата 13 май, заявяват от ФБР. Всеки един от тях е бил написан на ръка с червено мастило. Три от тях са съдържали рицин, но писмото, изпратено до военновъздушна база продължава да се изследва.

Писмото изпратено до ЦРУ все още не е открито.

"Активно наблюдаваме пощенския поток в усилията си да намерим това писмо и да намалим щетите, които неговото съдържание може да създаде, ако нещо се случи с плика", заявиха от ФБР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА