Last news in Fakti

17 Април, 2013 19:19 1 570 0

Пратиха писмо с рицин и за Барак Обама

  • рицин-
  • барак обама-
  • бостън
Пратиха писмо с рицин и за Барак Обама - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Писмо, адресирано до президента на САЩ Барак Обама, съдържащо „подозрителна субстанция“, е било прихванато от Сикрет сървиз, предаде Би Би Си.

Си Ен Ен отбелязва, че това е станало при рутинна проверка със скенер на кореспонденцията на администрацията на Белия дом.

Писмото е било открито на 16 април, когато в друг пощенски клон, беше открито писмо, съдържащо смъртоносния прах рицин, за американския сенатор-републиканец от Мисисипи Роджър Уикър.

Говорителят на Сикрет сървис Едуин Донован заяви, че в момента усилено се работи заедно с полицията и ФБР, за да се открият следите на подателя на подозрителното писмо.В момента то е изпратено за допълнителни изследвания, каза Едуин Донован.

Според Ей Би Си Барак Обама е станал мишена на атака с рицин. Отровата е 1000 пъти по-токсична от цианида. Рицинът може да предизвика смърт, ако се вдиша, погълне или инжектира.

В столицата на САЩ бяха засилени мерките за сигурност след двойния атентат на маратона в Бостън. При него загинаха трима души, сред които беше и 8-годишно момче, а стотици бяха ранени. Все още никой не е поел отговорност за нападението.

След 11 септември в САЩ засилиха мерките за сигурност. При тях на няколко пъти бяха хващани подозрителни пратки дори и с антракс. При една от тях, която беше адресирана до сенатора-демократ Том Дашъл стана причина пощенските служители и агентите на ФБР да сложат цялата поща до конгреса във варели и да я изнесат при засилен режим извън Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА