31 Май, 2013 12:38 23 125 8

Чеченецът Тодашев застрелян със 7 куршума, включително в тила

  • ибрахим тодашев-
  • чеченец-
  • фбр
Чеченецът Тодашев застрелян със 7 куршума, включително в тила - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американските власти отново промениха версията дали е бил въоръжен застреляният от ФБР чеченец Ибрахим Тодашев. След като вчера „Вашингтон поуст“ писа, че той не е бил въоръжен, днес „Ню Йорк Таймс“ писа, че когато нападнал агента, разпитваният държал в ръцете си метален предмет, определен като "pole", което може да значи метална пръчка, прът, тръба. Тъй като той бил професионален ММА боец, това представлявало реална заплаха за служителя на ФБР.

Това твърдение се появи в американските медии няколко часа след другата публикация, че не е бил въоръжен, и след като бащата на убития – Абдулбаки Тодашев, даде в Русия пресконференция в офиса на РИА „Новости“ по този повод. 

Той представи снимки, от които е видно, че синът му е получил седем огнестрелни рани. Тодашев-старши подчерта,че Ибрахим не просто е бил застрелян при самозащита, а буквално е бил надупчен на решето. Срещу него е бил даден и контролен изстрел в тила, за да се уверят, че е мъртъв.

Фотографиите на трупа направили приятели на чеченеца, които отишли в моргата. На кадрите се вижда, че убитият наистина има дупка в главата, както и няколко други по различни части от тялото.

„Осем часа са издевателствали над човека – без адвокат, без свидетели. Какво се е случило, можем само да гадаем. Искам справедливо разследване, за да може по законите на Америка тези хора да бъдат съдени. Това не са служители на ФБР – това са бандити“, заяви бащата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    1 2 Отговор
    Чеченците са много чепата нация, но и американците направо са си го гръмнали.
  • 2 PROFESIONALISTA

    14 1 Отговор
    и после как няма да има камикадзета и тероризъм в америка- заслужават си всичко до последно, дори и повече. Определено се мислят за много велики, но не могат да се справят дори с проблемите на собствената си загниваща нация.
  • 3 Peter Peev

    1 2 Отговор
    Не е трябвало така грубо да се отнасят с чеченеца преди да е убил някое подло, въоръжено американско ченге. Трябваше да му дадат въьможносъ да извърши някакво дребно престъпление за да може да даде пресконференция, да му дадат безплатен адвокат, да го пуснат под гаранция и чак когато го уловят със свидетели в момента на извършването на масово убийство, да го обвинят официално за заподозрян. Така е много по хуманно.
  • 4 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
  • 5 пако

    1 0 Отговор
    къде е български хелзински комитет
  • 6 windsor cammer

    0 0 Отговор
    На тези американци, това което им се случва им е малко.Защото наистина си мислят че са вездесъщи, че маже безнаказано да дават ТЯХНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ. Да си стоят на техния континент, да си гледат тяхната държава, какво са забравили в другия край на света.
    Американците са най-завоевателната държава, и затова тези атентати стават там.Те немогат да спрат техните луди които избиват собствения си наро, а са тръгнали да се месят в суверинитета на други държави.Това не е правилно.
  • 7 Hideo

    0 0 Отговор
    Виновниците наистина трябва да бъдат съдени по американските закони, но защоли май няма да станер така.Пак ще си намерят някакво оправдание. Жалко за убития.
  • 8 Zari

    0 0 Отговор
    Всяка империя,рано или късно, стига до своя крах.Америка е империя на злото и неминуемо ще рухне.