18 Май, 2022 19:27 916 2

Гърция отменя задължителното носене на маска в повечето закрити пространства от 1 юни

  • гърция-
  • маска-
  • коронавирус-
  • пандемия

Препоръчва се обаче гражданите да поставят маска в закрити обществени пространства, където има струпване на много хора

Гърция отменя задължителното носене на маска в повечето закрити пространства от 1 юни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гърция отменя задължителното носене на маска в повечето пространства на закрито от началото юни, обяви министърът на здравеопазването Танос Плеврис, цитиран от АНА-МПА.

Мярката засега е отменена само за летния период – от 1 юни до 15 септември.

Маската остава задължителна в болницата, домовете за възрастни хора и градския транспорт. За училищата се очаква да бъде взето отделно решение. Препоръчва се обаче гражданите да поставят маска в закрити обществени пространства, където има струпване на много хора.

По отношение на самолетите и извънградския транспорт, автобусен и железопътен, маските няма да са задължителни в превозните средства с номерирани места на пътниците, предаде телевизия Скай.

Плеврис уточни, че отмяната на задължението означава, че няма да се налага административна глоба, но остава силната препоръка на здравните власти хората да продължат да използват маска на тези места, особено лицата от уязвимите групи.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хан Ауспух

    13 1 Отговор
    Чудя се как гърците след този геноцид не са скочили .
  • 2 Hoho Boho

    3 8 Отговор
    Тия са напълно безотговорни.
    Имат по 5000 новозаразени на ден, а свалят маските.
    После се чудим защо пандемията не отминава...
Новини по държави: