Last news in Fakti

15 Май, 2022 08:33 1 027 19

Гърция подкрепя влизането в НАТО на Швеция и Финландия

  • нато-
  • гърция-
  • финландия-
  • швеция-
  • никос дендиас

Атина има отлични отношения с тези две страни, които са и членове на Европейския съюз, заяви министър Никос Дендиас в Берлин

Гърция подкрепя влизането в НАТО на Швеция и Финландия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гърция напълно подкрепя Швеция и Финландия да се присъединят към НАТО, заяви днес външният министър на страната, съобщи Ройтерс.

"Гърция има отлични отношения с тези две страни, които са и членове на Европейския съюз", заяви Никос Дендиас
в Берлин, където ще присъства на неофициална среща на министрите на НАТО.

"Гръцката страна има много ясна позиция (по въпроса), ние сме готови да приветстваме Швеция и Финландия в семейството на НАТО, ние вярваме, че те имат какво да предложат", каза той.

Ден след като североизточната съседка на Русия Финландия се ангажира да подаде молба за присъединяване към НАТО, шведската външна министърка Ан Линде заяви, че членството на нейната страна би имало стабилизиращ ефект
и ще бъде от полза за страните около Балтийско море.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    18 19 Отговор
    Гърците са клакьори като нас ! Най интересна е Турция ! Там се оказва , че националният интерес е с приоритет ! А не " солидарни " с НАТО ! Браво !!!

    Коментиран от #2, #3, #8, #11

  • 2 Засега

    11 9 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Турция може да изтъргува гласа си в своя полза, щото финландците им дължат нещичко.
    А че Финландия обеща на Сталин никога повече военни съюзи забрави.

    Коментиран от #16

  • 3 Българин

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Ако другарю, нямам нищо общо с етиопските цигани! Не ме сравнявай с тях!😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
  • 4 Иванушка  🇷🇺

    2 17 Отговор
    Вярвам че България ще покаже Характер, Независимост и ще наложи твърдо ВЕТО. Няма кой да ни нареди какво дя правим 😄😄😄
  • 5 Народите им са против

    11 12 Отговор
    Нали преди пет години имаше референдум и хората казаха не.
    А сега без референдум и ще ги вкарат.
    Още едно доказателство, че демокрацията е висша форма на диктатура.

    Коментиран от #10

  • 6 Гърците нямат глас

    12 10 Отговор
    Те денем обслужват китаеца, а нощем американеца.

    Коментиран от #7, #17

  • 7 Нищо не знаеш!

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "Гърците нямат глас":

    Гъркините как обслужват, нашите(моля за извинение) ряпа да ядат!
  • 8 malakia

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    МАЛАКИИТЕ СИ ИЗСЯКОХА ГОРИТЕ ПРЕЗ 80ТЕ СЕГА ЩЕ ПАСЪТ ОВЦЕТЕ ПРОДАДОХА СИ ОСТРОВИТЕ НА АНГЛОСАКСИТЕ ЗА КРЕДИТИ КОЙТО Е ПРИЕЛ ЕВРОТО ХУБАВО НЕ Е ВИДЯЛ
  • 9 А бре

    4 7 Отговор
    комшиите, не бързайте, това е мечешка услуга ! Те се надяват някой да ги спъне, щото добре знаят какво следва.
  • 10 А бе

    6 12 Отговор

    До коментар #5 от "Народите им са против":

    това са само фишеци. Никой никъде няма да влиза. Пък и то НАТО трябва да се разтури.
  • 11 Българските турци

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Правилното е че Турция винаги е заемала позиция като съюзник от НАТО...въпреки двойния стандарт,въпреки санкциите, въпреки доказаните вмешателства във вътрешната и политика, въпреки явната измяна и лицемерие...Турция и турският аскер винаги е бил на първа линия във всички мисии на НАТО...от Корея ...Косово и т.н. до Афганистан 2021... И сега е на ясна, точна и твърда позиция, но не защото прави тънки сметки за да избира "правилната" страна а защото е принципна и сериозна държава която има свои интереси , своя независима политика и силна и дисциплинирана по свой стандарт и капацитет войска и сравнително развита независима военна индустрия !
    Принципът и методът на западната колониална система в съвременното си олицетворение е безпрепятствено и почти без да среща никаква съпротива да овладява и колонизира нови територии само с приемане на нови членки в алианса и с методичното им демилитаризиране и създаване на илюзията за охрана и закрила !!!
    България и всички други от изтока и тия които тепърва се натискат за членство за съжаление съвсем скоро ще проумеят горчивата истина. Няма нито разпад ,нито крах на когото и каквото и да е...има ново преразпределение на света ...и бъдете сигурни ... имат шанс да оцелеят само икономически силните и политически независимите ! ! !
  • 12 Българските турци

    7 4 Отговор
    ПКК не се толерират само от Швеция и Финландия ...САЩ дори открито ги финансират и въоръжават срещу Турция и лицемерно твърдят че Турция е стратегически съюзник и доверен член на алианса...и това не променя отношението на Турция към задълженията на страната към алианса и инициативите срещу сепаратистите от ПКК и ПЙД в рамките на националната сигурност на Турция !
    Официалното становище е ясно, точно и твърдо и не засяга само националните интереси на Турция а и световния мир чиито основи брутално се разтърсват през последните дни ! НАТО в никакъв случай не може да се използва в интерес на стратегиите на на определени доминиращи страни и в никакъв случай няма да се превърне в башибозушки пакт който манипулативно под форма на приемане в членство на военно неефектни страни ще разширява сверата на влияние на англосаксонските доктрини ! ! !Не трябва да се забравя...никой не е длъжен да лее кръвта на народа си заради изкуствено демилитаризирани членки на пакта...НАТО е сериозен военен алианс а не някое романтично благотворително дружество ! ! !
    И защо тия неща все Ердоган и Турция трябва да ги лансират пред световната общност ?!!...
  • 13 Само питам

    8 2 Отговор
    Интересно Нинова дали отново ще прави въртели и ще плаши с излизане от коалицията?
  • 14 Радев

    5 1 Отговор
    Подкрепя влизането на Русия в НАТО.
  • 15 Българските турци

    6 4 Отговор
    За да пречупи ветото на цивилните политици в Турция срещу завръщането на Гърция отново в НАТО , ЦРУ подготви и извърши кървав военен преврат в Турция през 1980 година. В резултат Гърция беше превърната в манипулационна маша за разбъркване и препречване на турските инициативи...Гърция стана вечното вето срещу кандидатурата на Турция в ЕС ! Този път цивилната политика в Турция ръка за ръка c народа си и изчистената от всякакви подлоги на ЦРУ,Моссад и НАТО нова турска армия няма да позволи на никого отново да манипулира...! ! !
  • 16 JEFF

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Засега":

    На Путин цял свят му обещава съд и затвор . Путин е УБИЕЦ !
  • 17 Ало, ало

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гърците нямат глас":

    А с корабите си возят стоките на руснаците.
  • 18 Кремъл заложи на един ...

    3 1 Отговор
    ... кифленски принцип. Принципа "Стига още". Вече няма стига, а има още повече НАТО. Не че от страна на НАТО ще бъде нападната евразийския център Москва и тюрмата огромная. НАТО обаче, бидейки на границата ще прави базовите човешки ценности по-видими и достъпни, и разбираеми, и използваеми за целокупното руско крепостно селячество и каторжниците вътре в РФ. Както се казва ще се носят по ефира навътре. Това си е натовска заплаха за Кремъл, както непрекъснато плаче Путин.
  • 19 Забавен, много забавен,

    2 1 Отговор
    крайно забавен и смешен, Лавров. В реч на 80-ия ден от руското нахлуване в Украйна Лавров изтъкна множеството западни санкции срещу Москва и представи Русия като мишена, а не като извършител на агресия.
Новини по държави: