Last news in Fakti

3 Юни, 2013 08:00 1 696 0

Цветан Цветанов на работно посещение в Брюксел

  • цветан цветанов-
  • брюксел-
  • имунитет

Заместник-председателят на политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов ще проведе работно посещение в Брюксел днес и утре.

На 3 юни от 11:00 ч. до 17:30 ч. Цветанов ще участва в 18-ата среща на председателите на парламентарни групи в националните парламенти на ЕС и в Европейския парламент. Събитието ще се проведе в зала 06В001 на сграда Пол-Хенри Спаак на Европейския парламент.

От 17:00 ч. зам.-председателят на ГЕРБ ще се срещне с председателя на групата на ЕНП в ЕП Джоузеф Дол в офис 05H357 на ЕП. По време на срещата ще бъде осъществен телефонен разговор с Мишел Барние, еврокомисар по вътрешен пазар. От 18:30 ч. в офис 12E202 Цветанов ще се срещне с евродепутата от Германия Михаел Галер.

На 4 юни от 9:00 ч. Цветан Цветанов ще се срещне със заместник-председателя на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер. Срещата ще се проведе в офис 15E209 в Европейския парламент. В 10:00 ч. заместник-председателят на ГЕРБ ще разговаря в офис 13E254 с Вероник Матю, координатор на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

От 11:00 ч. Цветан Цветанов ще се срещне с Гиори Шоплин, евродепутат от Унгария, член на комисията по външни работи. Срещата ще се проведе в офис ASP 12E218.

Именно заради пътуването до Брюксел бившият вътрешен министър отложи подаването на заявление за отказ от имунитета си, което по думите му ще стане след неговото завръщане.

Според "БЛИЦ" от изредените срещи най-голям интерес буди тази с германския евродепутат Михаел Галер, който е породен от едно изказване преди дни на самия Цветанов, че ще използва услугите на известен адвокат от Германия във връзка с разследването за незаконно подслушване от МВР. "Става дума за известен депутат от Германия, който прояви голям интерес към скандала в България и безпочвените обвинения към мен", каза Цветанов без да посочи конкретно име. 

Михаел Галер е известен като ревностен защитник на политическо ниво на Цветанов. Преди изборите той даде висока оценка за дейността му като шеф на МВР. “Трябва да се подчертае това, което постигна Министерството на вътрешните работи на България под ръководството на министър Цветанов, а именно – че спряха магистралните грабежи. Имах удоволствието да разговарям с г-н Цветанов и получих достатъчно аргументи, че се предприемат стъпки за пример за борба с корупцията. Той ми даде пример със системата по граничните пунктове в България, където на случаен принцип, се разменят граничните служители, за да се избегнат корупционни практики. Що се отнася до организираната престъпност, като погледнете статистиката, много ясно се вижда, че случаите на проявите на организирана престъпност, са намалели значително". Това заяви евродепутатът Михаел Галер от Групата на Европейската народна партия след среща със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов след срещата им в Брюксел в средата на април т.г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: