Last news in Fakti

5 Юни, 2013 19:44 2 570 7

Буруджиева: Повече от жалко е, ако Цветанов е търсил начини да се спрат еврофондовете за България

  • цветан цветанов-
  • татяна буруджиева

Ако се е стигнало до търсене на възможности да се намалят парите за България, само и само за да се докаже, че щом ГЕРБ не е на власт, нещата стават зле в България - това е изключително безотоговорно. Това заяви депутатът от ПГКБ Татяна Буруджиева в предаването "Лице в лице" по bTV. Попитана от водещия дали вярва, че в Брюксел Цветанов е искал съдействие от депутати от ЕНП, за да се ограничат или да се спрат парите от еврофондовете за България, Буруджиева коментира още: "Ако той е забавил даването на имунитета си и е използвал посещението си точно за такива цели, това е повече от жалко. Това излиза извън рамките на политическия морал". Според депутата от левицата Цветанов дължи ясни отговори и ГЕРБ би следвало да се разграничи, в противен случай би означавало, че те са го изпратили.

Буруджиева коментира структурните промени в МВР, които се предлагат, като например изваждането на пожарната, на гражданската отбрана, на СДОТО, на ГДБОП. Според нея тези промени превръщат МВР в институция, която трябва да се грижи за сигурността на гражданите. Депутатът от Коалиция за България остро критикува концентрацията на власт, която беше налице във вътрешното министерство по времето на Цветанов.

Според Буруджиева прокуратурата и съдебната власт трябва да си свършат работата. "Колкото по- бързо се изчисти името на един политик, толкова по- добре не само за този политик, но и за българските граждани. Защото иначе всичко върви заедно с етикета "българин" и "България", което никак не е добре за всички нас. Българските политици трябва да са еталон поне за законово и прозрачно поведение", подчерта депутатът.

По повод на създадената днес парламнтарна комисия за Авиоотряд 28, Буруджиева напомни, че хората така и не получиха достатъчно информация за скандала. Същевременно изтече и информация, че са унищожени документи. Именно по тази причина според депутата от Коалиция за България се е наложило парламентарна комисия да се занимае с въпроса.

Според Буруджиева, за да се върви напред, е важно да се знае какво е реалното състояние във всеки сектор. "Имаме гаранциите на премиера, че няма да се вдигат цените на горивата", отбеляза тя. Според нея, ако се вдигнат цените, това ще повлече след себе си една негативна спирала, която ще се отрази тежко на доходите на хората и на потребителските им възможности. Буруджиева изрази мнение, че е необходима сериозна политика за затягане на контрола над контрабандата и акцизите, което според нея ще бъде полезно за бюджета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan Ivanov

    1 8 Отговор
    Ще ги спира ами няма да крадете още я
  • 2 Петров Петров

    1 15 Отговор
    Виж ги комунисти, колко фишеци пускаха преди изборите, и сега продължават да .ерат глупости навсякъде! Не стига че смениха де-що има и началници за да си подсигуряват далаверите, ами сега и парите искат. И в интерес на истината, а и в интерес на българския народ ще е да бъдат спрени тия фондове за да не крадете!
  • 3 чичо

    14 1 Отговор
    Ей, тази става по-отвратителна и от Мая Манолова. Сега като започне раздуването на балона, че Герберите са виновни за спирането на еврофондовете..пазете се, ще надминат л..номета Дудук ТВ. Какооо, ЕК да не са будали да ви дадат пари пак за Батко и Братко, за Белене, за далаверите ви и "обучаване на обучители".
    Добре, че беше Дянков и оправи кредитния рейтинг на България. Теглете бързо 10-15 млрд евра, откраднете ги и да избираме някой като ББ пак да спасява България след вас.
  • 4 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    0 1 Отговор
    Тия комунисти страшни ве. Не стига че гербаджиите нищо не свършиха и ограбиха държавата ами и сега ще им търсят сметка.
  • 5 мария спасова

    8 1 Отговор
    Чудя се кога най сетне ще видим политик в затвора.Едва тогава според мен България ще тръгне бавно бавно напред.

    Коментиран от #6

  • 6 pacoran

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "мария спасова":

    Ще видим ако станишев си даде имунитета
  • 7 Сульо

    1 0 Отговор
    Много нагла таз бургуджиева бе. И не се спряха да плюят вместо нещо полезно да свършат. Манипулираха простолюдието на изборите за да се докопат до власт.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове