Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Май, 2022 19:23 4 947 99

Киев призна: Ситуацията в Донбас е изключително трудна

  • донбас-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • донецк

Руската армия и сепаратистите вече са достигнали покрайнините на Северодонецк

Киев призна: Ситуацията в Донбас е изключително трудна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските въоръжени сили напредват в източния украински регион Донбас, предаде Франс прес, като се позова на властите в Киев.

"Ситуацията в Донбас е изключително трудна", призна днес украинският президент Володимир Зеленски. Според него руските сили "искат да разрушат всичко" в промишления регион.

Руската армия и местните сепаратисти вече на практика контролират голяма част от Луганска област. Техните сили "напредват едновременно във всички посоки", каза губернаторът на източния украински регион Серхий Гайдай.

Той съобщи, че руската армия и сепаратистите вече са достигнали покрайнините на Северодонецк, и определи ситуацията там като "много трудна". Те вече могат да обстрелват града в Луганска област с минохвъргачки, каза Гайдай и изрази опасения, че Северодонецк "чисто и просто е на път да бъде разрушен".

При обстрел в града са били убити шестима и ранени най-малко осем цивилни, съобщи губернаторът, цитиран от Ройтерс.

Украинската армия се сражава, за да запази контрола си върху ключов път за снабдяване на Северодонецк, който е обкръжен от три страни, каза говорителят на министерството на отбраната на Украйна Олександър Мотузяник. Той добави, че целта на руските сили и сепаратистите е да блокират напълно украинските военни части в Северодонецк и намиращия се наблизо Лисичанск.

Двата града близнаци, намиращи се съответно на източния и на западния бряг на река Северски Донец, са последните зони в Луганска област, които остават под украински контрол, отбелязва Ройтерс.

Представител на сепаратистите увери, че Северодонецк е оперативно обкръжен, тъй като и последният снабдителен път вече е превзет - изказване, което влиза в разрез с думите на Мотузяник. Твърденията и на двете страни в конфликта не може да бъдат потвърдени от независим източник.

Десетки цивилни бяха убити през последните седмици при обстрел в Северодонецк, който наброяваше около 100 хиляди жители преди войната, отбелязва АФП. Той се намира на 80 километра източно от Краматорск - административния център на онази част от Донбас, която остава под украински контрол.

През 2014 г. подкрепяните от Русия сепаратисти превзеха източните части на Луганска и Донецка област, които съставляват региона, където има промишлени предприятия и въгледобивни мини.

"Защитата на Донбас" е една от целите на руската "специална военна операция" в Украйна. Тя започна на 24 февруари - три дни след като Русия призна самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР). Москва си е поставила за цел "пълното освобождение" на ДНР и ЛНР, т. е. поставянето на Донецка и Луганска област изцяло под контрола на сепаратистите.

Руските сили се опитват да заздравят своята хватка и върху Южна Украйна, по-конкретно върху Херсонска и Запорожка област, за да бъде затвърден сухопътният коридор между анексирания през 2014 г. от Русия Кримски полуостров и Донбас.

Руската армия вече контролира над 70 процента от Запорожка област, каза днес представител на назначената на назначената от Москва администрация в украинския регион, цитиран от ТАСС.

Един цивилен е бил убит, а десетки къщи са понесли щети, при руски обстрел в Запорожка област, предаде Ройтерс, като се позова на украинските власти.

Ракети са поразили и разрушили промишлен обект в Кривой рог - родния град на президента на Украйна Володимир Зеленски в южната Днепропетровска област.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеленски

    148 16 Отговор
    Пращайте спешно памперси!Слава на Украйна!
  • 2 Делю Хайдутин

    126 14 Отговор
    Малко радост в тежкия ни живот!
  • 3 Някой

    176 16 Отговор
    Щом украинските власти признават, че ситуацията е трудана, значи истината е, че укринците направо са загубили козите.

    Коментиран от #31

  • 4 Украйна

    20 124 Отговор
    Дръжте се, нещата, ще се пречупят и обърнат.

    Коментиран от #48

  • 5 Зззз

    145 16 Отговор
    ХАХАХА, е разказаха ви играта ! Та какво става с унищожената руска армия ,с възкръсналите генерали и парашутисти ? А вашете дезертьори колко са "?щастливци ""
  • 6 Бесен _Язовец

    165 15 Отговор
    Руснаците винаги печелят. Пропаганда дето разпрострянвяте соросоите не стигна за победа на фашистите. Соросите също губят и икономическата война. Ще видите до есента и какво ще ви се случи със соросоидния ред.

    Коментиран от #8

  • 7 Слава на Съветския Съюз!

    114 17 Отговор
    Слава на великия Сталин! Да живее Червената Армия!

    Коментиран от #9, #38, #50

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ами

    151 13 Отговор
    Кисиндъжър го каза: отстъпвай територията на Русия, тя и без това си е тяхна.
  • 11 Нацизмът

    117 15 Отговор
    няма място по земите на СССР!
  • 12 Полша

    115 12 Отговор
    Чакалите на Европа. Приема се Проектозакон за особен статус на поляците . Да заемат изборни длъжности и административни. Достъп до класифицирана информация. Полицейсски полски сили да действат на територия Украйна. Наистина Зеленски беше последният президент на Украйна. Да се готви България. Такъв е краят на "синергията със САЩ". а украинците се редят на километрични опашки за бензин.

    Коментиран от #15

  • 13 Пуууу

    115 12 Отговор
    Ама как бе-не превзехте ли Москва вече...? Всеки ден тук ни информират за супер украински победи и как още малко и руски солдат няма да остане на земята...-а сега пак рев..? Нали бяхте стигнали руската граница преди седмица? А пък аз се надявах,че вече сте в Сибир и помпате газ и нефт-и на нас да ни шиткате тънкана..-нали уж сме братя....Язък за барута ...

    Коментиран от #36

  • 14 СЛОНА

    112 16 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!
    ВЕЧНА ДРУЖБА!

    Коментиран от #29, #30

  • 15 Трагедията на българския народ

    28 100 Отговор

    До коментар #12 от "Полша":

    За 500 години османците не успяха да заличат българската идентичност на народа. За 100 години московските феодали подпомагани на местно ниво успяха да го направят, дори и да създадат нова народност, македонска. Като и някои западни държави също помагаха това да се случи. Низостта в българина винаги си търси господар, на който да се поклони. Робско и злобно племе, крадливо.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Каниба

    93 15 Отговор
    Ще се евакуирате от Донбасс, или направо от Окрайна??? Време е да мислите да се евакуирате от планетата ни, бандерииии!!!
  • 18 Ами

    108 14 Отговор
    войната върви към своят край! Скоро Русия ще си е взела териториите населени предимно с руснаци и тероризирани от Украйна и всичко ще свърши!

    Коментиран от #20

  • 19 Звездите ми го говорят

    106 10 Отговор
    Работата отива към приключване. Колко по-дълго трае тая агония, толкова повече жертви ще има и от двете страни. Най-добре е оня зеления да си замине за щатите където имал вила за 800 млн. долара и да оглави задграничното правителство на Украйна. А пък обикновените украинци да се завърнат по домовете си или каквото е останало от тях. Обаче на всички е ясно, че оня зеления е на много къса каишка и ще подскача както му кажат. А те ще го накарат да скача до последния жив украинец.
  • 20 Историческо време

    12 89 Отговор

    До коментар #18 от "Ами":

    Румъния трябва да си вземе Молдова, България - северна добруджа. в обратен ход, както Русия е откраднала северна добруджа и я е дала на Румъния за ди й се отстъпи Молдова. Украйна да се мръдне една идея на изток. И пълен разпад на руската федерация до образуването на държавата Русия.

    Коментиран от #25

  • 21 Официално

    95 12 Отговор
    Киев шие нов байряк... СНЕЖНО БЯЛ

    Коментиран от #35

  • 22 Няма по-голямо

    112 12 Отговор
    престъпление от промивката на мозъци. САЩ втълпяваха на украинците 30 години, че тяхната мисия е да унищожат Русия. Сега берат плодовете.
  • 23 az #Контрапропаганда

    92 13 Отговор
    Руснаците са в Лисичанск!
    Аз казах ли ви, че Донбаският фронт за Киев се разпада и да очаквате новини тази седмица?
  • 24 логик

    69 15 Отговор
    Еми предавай те се!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Колко

    56 8 Отговор
    Жалко е да ви чете човек отстрани и да гледа, как успешно бивате насъсквани в омраза едни към други, защитавайки короните на чужди империи. Кога, ще издигнете на пиедестал българската държава и народ? Кога, ще защитите своя съсед? Кога, ще застанете на страната на правдата срещу ограбващите собствената ви държава, държейки ви най-бедните в европа, и не само? Кога, ще се обедините заедно в каузи, от които, ще имате полза всички?

    Коментиран от #32, #43, #89

  • 27 Това се отнася

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Спокоен":

    за ВС,което си написал!
  • 28 Последния Софиянец

    19 51 Отговор
    Кореспондентите на BBC посетиха селата Заваловка и Ситняки в Киевска област, за да видят с очите си процеса на ексхумация на руските военни. Те са изоставени от своите при отстъплението на нашествениците

    Коментиран от #34

  • 29 Бг681

    4 20 Отговор

    До коментар #14 от "СЛОНА":

    Аз първо го прочетох като СЪРБИЯ НА РУСИЯ ✌️
  • 30 Мечката

    36 14 Отговор

    До коментар #14 от "СЛОНА":

    Не слава ами слава за винаги Русия не се бъзикай ,никога ,ама никога !

    Коментиран от #51

  • 31 Мммммм

    20 57 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Украинците, казват истината, а руснаците НЕ! Това вече го разбраха всички!

    Коментиран от #79

  • 32 Отговорът е

    47 11 Отговор

    До коментар #26 от "Колко":

    тази година. Ще изметем Кирчо и ГЕРБ в Сибир.
  • 33 Лост

    54 12 Отговор
    Щом един път е обграден от три страни, значи са ви оставили четвъртата за отстъпление.
  • 34 Иванушка 🇷🇺

    17 44 Отговор

    До коментар #28 от "Последния Софиянец":

    А изпратили ли са поне по една пералня на семействата си?

    Коментиран от #74

  • 35 КРЕМЪЛСКИЯ САТРАП...РАЗГРОМЕН ПРИ КИЕВ

    12 51 Отговор

    До коментар #21 от "Официално":

    Като Путин при Киев ли.....
  • 36 МОСКВА

    12 40 Отговор

    До коментар #13 от "Пуууу":

    ПОТЪНА....
  • 37 Нямам Срам

    46 12 Отговор
    ЕС остана пръст в устата ... Трябваше да мислят повече за обикновените хора... Тази война освен военна е и икономическа .. която ЕС се забърка.. хич не мислят за последствията за обикновените хора в световен мащаб .. това си е проблем между Путин и зеленски... ЕС под натиска на САЩ заеха страна...
  • 38 СССР ОТ НЕБИТИЕТО

    13 51 Отговор

    До коментар #7 от "Слава на Съветския Съюз!":

    Путин, не се захващай с НАТО....да не дойдеш при нас

    Коментиран от #40

  • 39 РУСЛАН МЪЙНОВ СЪМ

    13 27 Отговор
    АЗ ПЪК СЪМ ЩАСТЛИВ ЧЕ БАБА МИ Е С ПАСПОРТ НА СССР ДАДЕН И ОТ ТОВАРИЩЬ ПУТИН
  • 40 Нали не смяташ

    50 11 Отговор

    До коментар #38 от "СССР ОТ НЕБИТИЕТО":

    че грешката на пияндето Елцин ще стои вечно непоправена???

    Коментиран от #47

  • 41 Бавно. Сигурно.

    36 12 Отговор
    Безславно. Ви свалиха гащите 😁
  • 42 Уве Зелер

    48 14 Отговор
    И няма как да е иначе! Поклон пред РУСКАТА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА НА НАРОДИТЕ!
  • 43 Копейкин...

    15 31 Отговор

    До коментар #26 от "Колко":

    Ние защитаваме само русия, сега и завинаги, а аз защитавам само моя джоб, ко мъ интерисуват българите, и шъ умръ защитавайки матушка русь.
  • 44 Аристотел Български

    13 43 Отговор
    Пилците се броят на есен, до еснта цяла Украйна ще бъде освободена от орките, то и Германиа стигна до Моска на времето па какво стана после.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Симо

    44 11 Отговор
    Ама как така? Аз вече си мислех, че украинската армия е в околностите на Москва! Даже шампанско в хладилника съм сложил, да почерпя когато победим! Този Зеленси ще ме разочарова, най-вече с присъдата която ще получи, когато всичкия този фарс свърши.

    Коментиран от #49

  • 47 СССР ОТ НЕБИТИЕТО

    7 25 Отговор

    До коментар #40 от "Нали не смяташ":

    ЧЕ КЪДЕ БЯХА ЗДРАВИТЕ СИЛИ В КПСС....
  • 48 Адриан Боке

    48 8 Отговор

    До коментар #4 от "Украйна":

    Пред западни журналисти ВСУ стреляха с минохвъргачка по детски парк, за да заснемат за 10 минути сюжет за последствията от „руските бомбардировки“.

    Бившият френски военен Адриан Боке говори за инсценирани кадри от западни медии, които са го шокирали с цинизма си и го накарали да се запита дали всички други доклади казват истината за Украйна или също лъжат.
  • 49 МОСКВА

    10 34 Отговор

    До коментар #46 от "Симо":

    ПОТЪНА....
  • 50 Хихи

    11 37 Отговор

    До коментар #7 от "Слава на Съветския Съюз!":

    От къде го изкопа тоя Съветски Союз бе, мунчо? Скоро и Рашистан ще го последва в небитието.

    Коментиран от #57

  • 51 СЛОНА

    31 10 Отговор

    До коментар #30 от "Мечката":

    ТУК ТОВА НЕ Е ЗА БЪЗИК ТОВА Е САМАТА ИСТИНА :
    СЛАВА ЗА РУСИЯ !
    ВЕЧНА ДРУЖБА!

    Коментиран от #63

  • 52 Русия е кочина

    11 37 Отговор
    Украинската армия е успяла да взриви руски склад
    за боеприпаси ползван и като казарма , в който са се намирали военнослужещи на врага, съобщи Оперативно-тактическа група „Изток“ на Украинската армия. При атаката наведнъж са загинали 180 руски войници, които по това време са били в склада.

    Коментиран от #65

  • 53 ДОСТ

    25 8 Отговор
    НАПРАВО НЯМАМ ДУМИ. АЗ СЪМ С РУСИЯ.
  • 54 Оня с коня

    7 40 Отговор
    25 май, 19:41
    Войниците от 79-та отделна десантно-десантна бригада унищожиха няколко бронирани машини на руските нашественици заедно с екипажа. „Всеки нашественик, дошъл в нашата земя, ще получи своя куршум, всяка вражеска техника ще се превърне в изгорял метален скрап“, каза офицер от артилерийското поделение на 79-а ОДШБ.
  • 55 Предай се Зелен

    34 7 Отговор
    Нямаш шанс. И се моли на колене пред Императора за прошка

    Коментиран от #58

  • 56 Русия си взема Руската територия

    31 6 Отговор
    Която е подарена на Украйна, за да бъде създадена като УССР от дядо Ленин! А Укрите като най древната цивилизация, според тях, да се връщат на Планетата от която са дошли!!

    Коментиран от #60

  • 57 Сталин доказа

    29 7 Отговор

    До коментар #50 от "Хихи":

    че социализмът е по-ефективен от капитализма. При капитализма икономическите кризи и войните са неизбежни. Скоро човечеството ще се пробуди!
  • 58 ОБОЖАВАМ USA

    7 21 Отговор

    До коментар #55 от "Предай се Зелен":

    Били накарали Путин да нападне Украйна...и Путин се подчинил.....
  • 59 Питащ

    19 7 Отговор
    Парад в Москва..... кога?
  • 60 КИЕВСКА РУС

    8 19 Отговор

    До коментар #56 от "Русия си взема Руската територия":

    Е била много преди Русия....

    Коментиран от #62, #67

  • 61 Защо триете?Истина е!

    40 6 Отговор
    Свърши вече с галенето от руснаците.Който носи оръжие,ще бъде унищожен.Терористите(нацисти) не могат да се крият вечно в детски градини,училища и болници,а трябва да излезнат да се бият, иначе остават в така наречения котел и нищо добро не ги чака.В момента руснаците ги изтребват поголовно.Досега не използваха ракетните си батареи от човеколюбие но от онзи ден ги включиха и топят украинската армия с 3000 градуса темперетура с термичните си ракети.Не случайноп цели плкове и батальони от украинската армия отказват да се бият,защото ги пращат на сигурна смърт.Не случайно зеленото човече от вчера изкара закон за тези ,които отказват да се бият.Има една поговорка "каквото повикало,такова се обадило".Не спряха нито за секунда да лъжат и обиждат руснаците и Русия и сега си го получават.Досега украинската армията се пазеше и се принуждаваше да се предаде,което е свързано с време а руснаците вече не искат да губят време.Сега в момента се унищожава.Днеска не прочетох никъде ,как "великата украинска армия громи руската"Защо ли???
  • 62 Киевска Русь

    18 7 Отговор

    До коментар #60 от "КИЕВСКА РУС":

    Ама няма О краинска Русь. Те това е проблемът Киевска Русь. Написал сте го правилно, а сега бавно спелувайте написаното от вас.

    Коментиран от #68

  • 63 Същия

    18 8 Отговор

    До коментар #51 от "СЛОНА":

    Ами що казвам и аз я с тези неща не се майтапя разбира се РУСИЯ ЗА ВИНАГИ !
  • 64 уайтнойз

    15 6 Отговор
    с вагнер не е като да стреляш миньорите... с мирновременната армия 1 към 3 в настъплебие ви газят! Сдавай и се уволнявай, че положебието от кофти отива към ?!?!??? /!!!
    Само "факти" още държат курса на полупаване на некоИ благини от каде козяк и коренячката хамериканка :)
  • 65 Знаещ

    14 9 Отговор

    До коментар #52 от "Русия е кочина":

    Бъркаш.... 18000 са били войниците, 30 генерала и 2 маршала..... Егати и тпанарите сте
  • 66 Бесен _Язовец

    27 7 Отговор

    До коментар #8 от "Спокоен":

    Нали ти казах, руснаците много успешно избиват соросоидния ред и пропагандата ви отиде на буни.щето заедно с вас лакейчета евтини.
  • 67 Ами

    12 11 Отговор

    До коментар #60 от "КИЕВСКА РУС":

    точно от Киевска рус и казаци са руснаците! 😀Украйна реално не е съществувала! Почти винаги тази територия е принадлежала на някой! Била е на Кааци, монголци, поляци, румънци и др. Общо взето на изток от Киев е руска, а на запад полска! 😀 Генетично украинците са по близки до поляците! Това са историческите реалности!

    Коментиран от #71

  • 68 КИЕВСКА РУС

    7 19 Отговор

    До коментар #62 от "Киевска Русь":

    Не е важно как е написано...важно е че Киевска рус е бил много преди Русия да стане държава....

    Коментиран от #75, #80, #92

  • 69 Плашимир

    4 16 Отговор
    Слива от Украйна.
  • 70 Таласъма

    18 7 Отговор
    Русия започва да бере плодовете от победата в Мариупол.
  • 71 КИЕВСКА РУС

    17 0 Отговор

    До коментар #67 от "Ами":

    ЯВНО УКРАИНЦИТЕ СА ОТ....МАРС

    Коментиран от #76

  • 72 Украинската групировка в Донбас, е

    23 8 Отговор
    Основата на ВСУ!! На път е да, бъде разбита и пленена!? Градовете, които, Руската армия, в момента Заобикаля, ще се предатат сами!! И Харков и Одеса И Николаев и ЛВОВ. УЖГОРОД СТЕ ОСТАНЕ ЗА СТОЛИЦА НА Окрайчената Украйна!?Киев, ще се подвуоми малко, и също сте се предаде без Бой! Зеления и братята ще са, избегали навреме!!

    Коментиран от #97

  • 73 уайтнойз

    13 8 Отговор
    да правиш защотни дъги срещу рашъните е... бая тъпо. доктринатаа там е артилерия до откат. кой е бил в армията знае.

    Насочете се, бойни дула!

    Насочете се в гневна закана

    Към врага който носи война!

    Запей ти наша батарея,

    запей отново с пълен глас!

    Запейте хиляди след нея,

    запейте заедно със нас!

    152-ката прави дупка 5 на 5.. самоходната 155-ца отнася шосе.. уцелихме едно над разлог на времето февруари. Сложно е да разберете пораженията от 1 снаряд ако не сте ги виждали. Не ви и требва де

    Коментиран от #86

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Киевска Русь

    22 6 Отговор

    До коментар #68 от "КИЕВСКА РУС":

    Къде е Киевска О краина, къде е окраинска Русь, няма я на старите карти. Забравих то Христос е украинец, Французите са украинци, Аристотел е украинец, Египет е украински. И Луната е украинска. С тези дивотии, изгубихте ДНР, ЛНР, излаз Азовско, излаз Черно, вероятно и Одеса-град герой на Русия. Сега и Поляците ще ви анексират. Следват Румйния и Унгария. Спрете се бра хора. Държавата ви изчезва. Не че българските политици, не са като вашите. Слушайте изповедта на Медвечук и вижте как са ви предавали вашите политици. Жал ми е за вас Украинците, защото чрез вас виждам и бъдещето на България. Едно светло бисерче имахте в историята си победата ВСВ и него затрихте, чрез събарянето на паметници Жуков и Конев. И какво, какъв е резултатът? А бяхте перлата в Короната на Русия. Сега отивате при Пилсудски и Петлюр, с новите ви дивотии, тези от които Хмелницки бягаше и молеше Русия да ви покровителства и приеме?
  • 76 Там

    9 0 Отговор

    До коментар #71 от "КИЕВСКА РУС":

    пишеше! 😀
  • 77 Кое му е зле, британци и сие

    6 10 Отговор
    Постигат целите си, да унищожават и украинци, и руснаци, да освобождават тази земи.
    Люся Арсенович нали каза, че там ще е Нов Израел, но по-голям и по-страшен.
  • 78 Не може да бъде...?!?!

    9 16 Отговор
    Руските танкове са на парчета и стопени,изложени помпозно като експонати на площада в Киев...?!?!

    Коментиран от #82, #85

  • 79 Ъъххъъъъъ

    23 5 Отговор

    До коментар #31 от "Мммммм":

    Руснаците моето момиче заблудени , казват Истинската Истината, а украинците НЕ! Това вече го разбраха всички, освен сбъркани заблудени те идиоти!
  • 80 Не разбирам спора ви

    7 5 Отговор

    До коментар #68 от "КИЕВСКА РУС":

    Каква е крайната ви цел, днес какво е, това е важно.
  • 81 уайтнойз

    14 7 Отговор
    положението от порно отива към гей порно.. ше има страдания.. едни заслужени, а други не баш. факт е, че македония 2 няма да я бъде у никаква форма. търговете вероятно вепе са минале само двто никой не е уведомил нещастниците дето защитават територия, която вече е платена и купена.
    кравите ще са първите дето ше затъргуват с ватенките да знаете. кинтите както казва веспасиан на малкия не миришат

    Коментиран от #83

  • 82 Освен това...!

    11 0 Отговор

    До коментар #78 от "Не може да бъде...?!?!":

    И подигравателно козички снимаха с танковете...
  • 83 А бе човек...?!

    10 0 Отговор

    До коментар #81 от "уайтнойз":

    Слагай точки,че с тия безкрайни изречения-нищо не разбрах,какво искаш да кажеш...?!?!

    Коментиран от #88

  • 84 Трезвомислещ българин

    15 7 Отговор
    Нали Украйна изтласка руските войски и Зеленски обеща победа във войната? Защо комикът изведнъж реши , че е трудно? Пълен цирк !
  • 85 Друг

    5 5 Отговор

    До коментар #78 от "Не може да бъде...?!?!":

    е въпроса на кой са, ама карай! Ко ти пука! Нали плащат за глупости! 😃
  • 86 Артилерист от запаса!

    6 6 Отговор

    До коментар #73 от "уайтнойз":

    Забравяш най-важното...!Началото на химна на артилерията...

    ,,Изправи се, гора от стомана!

    Насочете се, бойни дула!

    Насочете се в гневна закана

    Към врага който носи война! "
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 От всичко по много

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "Колко":

    О-о, чакаме руснаците да свършат работа. Разчистиха си сметките с "олигарсите" (тук помогнаха и санкциите на американската власт), с петата и шестата колона. После българският политически елит, пази боже, ще стане много сервилен към руснаците, защото последните ще си върнат влиянието там, където го посочиха в техните искания, за 1997 г., нали помните? Сега Българите така са се омотали, че са най-слабите военно и дипломатически в региона заедно с братятата им в Северна Македония. Някой да каже какви постъпки предприеха българските правителства с цел присъединяване на Сев. Македония към България.
  • 90 И ОЩЕ ЩЕ СИ ПРИЗНАЯТ

    9 2 Отговор
    Как бандеровци разстрелваха цивилни. Как в Азовстал откриха американски английски и френски военни. Ка откриха само воени Азов и и Банделовски фашуги и нито един цивилен. Как откриха вирусологични лаборатории. Всичко ще си признаят
  • 91 Дедо ви

    6 1 Отговор
    Е как така, та нали Украйна подкрепянаот цял свят печелеше войната до днеска?!?!?!? Готвеха се да взимат с щурм Москвата....
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Тиквата е нищожество

    7 1 Отговор
    Най -накрая новините започват с думите: -Киев призна ,че еди кво си.
  • 94 Станислав

    6 1 Отговор
    Много подробно ни го рисуват с извод минуси за Русия и плюсове за запада и Украйна. Дали!!! Мисля рисуването показва друго!!
  • 95 ицо

    3 0 Отговор
    Всъщност ситуацията там е загубена!
    Путин му писна от пленници!
    Чуди се кво да ги прави 50000 пленници!
    Май ще ги прати да строят събореното от тях!
  • 96 Ком

    2 0 Отговор
    "Търкулнал се камъкът и чукнал гърнето, гърнета се пукнало. Ядосало се гърнето, ударило камъка и гърнето се счупило."
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 ю ту

    1 1 Отговор
    Руски глупаци, украинците ще продължат войната и ще победят, защото това е тяхната родина и ще се борят до последно, айде отивайте в Кремъл да ближете на Путлер подметките, предатели долни.
  • 99 Гарчо

    2 0 Отговор
    Пълно е с мекере та, много продажници много нещастеници ей.... Абе кво стана с Азовстал, нали имаше западно командване и лаборатории, алооооо забравихте това
Новини по държави: