Last news in Fakti

30 Май, 2022 09:12 1 804 4

Северна Корея отмени локдауна

  • северна корея-
  • локдаун-
  • пхенян-
  • коронавирус-
  • ким чен ун

Изолираната страна съобщи, че всичко е под контрол

Северна Корея отмени локдауна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Северна Корея отмени ограниченията върху придвижването в столицата Пхенян. Изолираната страна съобщи, че ситуацията с разпространението на коронавируса вече е под контрол, предаде Ройтерс.

Северът води битка с безпрецедентна вълна от COVID-19, заради която наложи общонационална карантина по-рано този месец. Вчера обаче рестрикциите са били вдигнати, съобщи японската агенция Киодо, която цитира неназован източник в Пекин.

Новината от Киодо бе съобщена малко след като севернокорейският лидер Ким Чен Ун председателства среща на Политбюро за преразглеждане на противоепидемичните мерки. На нея е била направена оценка, че епидемичната обстановка се подобрява. Северна Корея съобщи вчера за още 100 710 случая на хора с грипоподобни симптоми и един смъртен случай.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ураааа

    8 10 Отговор
    Всички са оздравяли за един ден, който се изкашля, ще му е последната кашлица. Да не бъркаме, това в Северна Корея е фашизъм, а не комунизъм.

    Коментиран от #3

  • 3 Логично

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ураааа":

    За 2 години у нас много народ си замина ( Бог ги прости) от страх и липса на достъп до болница. Явно са си направили изводите в Северна корея - за да не стане както при нас
  • 4 хахахахах

    0 0 Отговор
    По света:
    "локдауни" в продължение на 2 години....

    Изостаналата С. Корея:
    "локдаун" няма и 2 месеца....

    хахахаха
Новини по държави: