Last news in Fakti

8 Юни, 2022 09:37 4 545 9

Как ще отговори Северна Корея?

  • северна корея-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ким чен ун-
  • южна корея-
  • япония-
  • сащ-
  • инфекция-
  • азия

САЩ потвърдиха ангажимента си към отбраната на Южна Корея и Япония

Как ще отговори Северна Корея? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ, Южна Корея и Япония изразиха надежда Северна Корея да отговори положително на предложението им да ѝ помогнат в борбата с COVID-19, предаде Ройтерс.

Това стана на среща на заместник външните министри на трите страни в Сеул. По-рано днес Северна Корея съобщи за над 54 610 нови случая на хора със симптоми на треска на фона на първата епидемия от COVID-19, за която потайната комунистическа държава призна наскоро, съобщи държавната осведомителна агенция КЦТА.

В общата си декларация САЩ, Южна Корея и Япония също така заявиха, че действията на Пхенян нагнетяват напрежение и дестабилизират региона. Трите страни определиха ракетните изпитания на Северна Корея като "сериозни и незаконни" провокации и я призоваха да спазва санкциите на ООН и да се върне към диалога, предаде БТА.

САЩ от своя страна потвърдиха ангажимента си към отбраната на Южна Корея и Япония. Тристранната среща в Сеул на дипломатите беше първата по рода си от ноември и показва сериозността и неотложността на въпроса за севернокорейските оръжейни изпитания, отбелязва Ройтерс. Според Южна Корея и САЩ Северна Корея е готова да извърши първия си ядрен опит от 2017 г. Участващата в срещата в Сеул от американска страна Уенди Шърман, която е дипломат номер две на САЩ, заяви, че подобен развой ще предизвика ясен и категоричен отговор.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванушка  🇷🇺

    26 5 Отговор
    Корея може достойно да отговори с поредна 15-та изстреляна за тази година балистична раквта писика САЩ. Пък били "бедни", "гладни" и "неграмотни" ?
    А ний "умните и красивите" единственото нещо което може да изстреляме е тенеке Козьо Сиренье в посока ул КозЬяк 16 🤣🤣🤣
  • 2 Боже Боже

    4 23 Отговор
    Благодаря ти Боже,че ни отърва от лошия комунизъм. Където мозъците ни ежедневно бяха подлагани на промиване с водоструйка и след това старателно изгладени до последната гънка

    Коментиран от #3

  • 3 БОЛШЕВИК

    26 3 Отговор

    До коментар #2 от "Боже Боже":

    Не си виждал комунизъм и никой не те е отървал от него. Скоро може да видиш истинския комунизъм, когато сега капитализма е в агония и в такива времена преходни, богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни, идва и времето когато парите и планините от злато не вършат работа, защото не стават за ядене и пиене и тогава капитализма и капиталистите ще са победени и ще получат заслуженото от ограбваните бедни маси!

    Коментиран от #5

  • 4 Анонимен

    9 1 Отговор
    Дай боже да отговори подобаващо.
    Никой не е длъжен да се съобразява вече с наложения от САЩ световен ред.
    Ако не искат да го разберат с добро, тогава ще се наложи да го научат по лошия сценарий.
  • 5 Любо

    5 11 Отговор

    До коментар #3 от "БОЛШЕВИК":

    Парите винаги са били на преден план от как свят светува,най вече във вашите комунистически глави. Докато промиваха мозъците на българите, че Запада, Капитализма е голямо зло, комунистите си купуваха имоти от там и децата им учеха в Западни университети. Ти си чакай комунизма. Близо два милиона българи едва дочакаха да се разпадне вашият комунизъм и хукнаха на Запад,а другите останали в България, просто бяга на преклонна възраст. Хубавият живот на комунизма е само в промитите ви мозъци. Който иска да види как се живее по време на комунизма,да отиде за няколко дена в Северна Корея

    Коментиран от #8

  • 6 Шиши

    5 0 Отговор
    Изпитанията на ракети в океаните унищожават всичко живо там,Ане свръх риболова,проумейте го.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мишо

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Любо":

    Е ти нали си бил? Разкажи как е!
  • 9 асдасдса

    0 0 Отговор
    Изобщо нямат нужда от "помощ", точно от САЩ..... ще си вкарат троянски кон, ако ги допуснат.
Новини по държави: