Last news in Fakti

31 Май, 2022 17:23 1 251 1

Алтернатива! Хърватия е готова да увеличи капацитета на Адриатическия петролопровод

  • нефт-
  • петрол-
  • роснефт-
  • адриатически петролопровод

Унгария, заедно със Словакия и Чехия, ще продължат да получават петрол от Русия по тръбата "Дружба", докато намерят алтернативни източници и изградят необходимата инфраструктура

Алтернатива! Хърватия е готова да увеличи капацитета на Адриатическия петролопровод - 1
Снимка: shutterstock

Хърватия е готова да увеличи капацитета на Адриатическия петролопровод, за да снабдява Унгария и Словакия в случай на проблеми с доставките от Русия по петролопровода "Дружба", заяви унгарският външен министър Петер Сиярто, цитиран от Ройтерс.

Унгария, заедно със Словакия и Чехия, ще продължат да получават петрол от Русия по тръбата "Дружба", докато намерят алтернативни източници и изградят необходимата инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    4 3 Отговор
    Тез излязоха най умни от източните европейци, сигурен съм че няма да бързат
Новини по държави: