Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Юни, 2022 21:50 5 877 41

Къде е генерал Дворников? Може да е уволнен

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • александър дворников-
  • генадий житко

Съществени недостатъци на руската армия са непригодността на сухопътните ѝ войски за вземане на самостоятелни оперативни решения по време на бой, както и отсъствието в украинското небе на руската авиация

Къде е генерал Дворников? Може да е уволнен - 1

Командващият на "военната операция" в Украйна ген. Александър Дворников не е виждан от две седмици в района на водене на бойни действия в страната, съобщи "Ню Йорк таймс", позовавайки се на официални американски лица. Според някои от тях е възможно Дворников да е бил отстранен от поста си на командващ руските сили в Украйна.

Генералът, когото наричат „Касапина от Сирия“, беше сложен начело на руското командване в т. нар. специална военна операция през април. Назначаването му тогава на фона на смяната и на други военноначалници беше тълкувано като признание на руския президент Владимир Путин, че военният план на Москва се е провалил в първите седмици след нахлуването на Русия в Украйна. Пред "Таймс" пък официални американски лица бяха заявили през пролетта, че до назначаването на Дворников руските генерали са водили войната директно от Москва без централен командир на бойното поле.

Още новини от Украйна

Изборът на ген. Александър Дворников за общокомандващ трябваше да промени ситуацията, а основната му мисия беше да подобри координацията между руските части в Украйна.

Генерал Александър Дворников беше наречен "Касапинът на Сирия" заради ролята си в руските бомбардировки на цивилни сирийци и населени места в подкрепа на Башар Асад, и беше назначен в Украйна през април.

Руската армия под командването на Дворников прилага „сирийски тактики“ в Украйна, след като руските авиация и артилерия подложиха на обстрел населени места страната със скорост 200 удара в час. Въпреки това, посочва "Ню Йорк таймс", усилията на Дворников не са дали значителни резултати в Украйна.

Заради факта, че не е виждан от две седмици в района на бойните действия, някои американски служители спекулират, че е възможно генералът да е бил освободен от поста си.

Усилията на Дворников обаче все още не са дали значителни резултати. Руската инвазия продължава да буксува и при Дворников, тъй като лидерите на страната „не успели да променят същността на руската армия“, казва Фредерик Каган, директор на Проекта за критични заплахи в Американския институт по предприемачество, бивш преподавател в академията "Уест пойнт" и девер (брат на мъжа й) на помощник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд.

Съществени недостатъци на руската армия са непригодността на сухопътните ѝ войски за вземане на самостоятелни оперативни решения по време на бой, както и отсъствието в украинското небе на руската авиация, което не позволява на Русия да получи превъзходство във въздуха, смята Каган.

Спекулациите за отсъствието на ген. Александър Дворников от театъра на бойните действия в Украйна идват почти едновременно с информацията на италианския "Кориере дела сера" за това, че през миналата седмица в битката за Северодонецк на място като оперативен командир е бил изпратен заместник-министърът на отбраната на Руската федерация генерал-полковник Генадий Жидко.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕНЕРАЛ

    48 45 Отговор
    ДВОРНИКОВ Е ПРИ КРАЙЦЕРА МОСКВА...ВЕЧНА МУ ПАМЕТ...

    Коментиран от #15

  • 2 Аз съм за България

    54 55 Отговор
    Разрушава мирна страна, убива хора , безпричинно. Шантажира европа ,вдига цената на петрол и газ , усложнява живота на цяла Европа.Иска да подчини България .

    Коментиран от #8, #20

  • 3 Илия

    43 38 Отговор
    След поредния руски неуспех сигурно са го почерпили с Новичок.Герасимов не е веждан от началото на май когато го раниха в Украйна.
  • 4 Къде да е

    16 18 Отговор
    Ходи секи ден в щаба на работаЕм Брат!...елате и проверете
  • 5 БОЛШЕВИК

    40 48 Отговор
    Те и така ги рабиха, че ако почнат с авиация и килим от бомби ще пищите на умряло! Иначе, сте прави много меко действат руснаците и аз съм за тотална и безмилостна сеч на фашаги!

    Коментиран от #10

  • 6 Сеирджии

    38 9 Отговор
    Къде бил еди кой си? Те се изтрепаха, с 10-ки хиляди жертви, а ни само сеир гледаме. Нищо не става от нас вече, щом не се опитваме да спрем това братоубийдтво. Даже има хора, които се радват на войната. Не знам колко ще ни търпи Бог, за това че подклаждаме огъня на войната.
  • 7 Пропагандата обяснява

    16 10 Отговор
    :) Смяна на генерали е в плана на ограничената операция за прекратяване на "гражданската" война между руско и неруско говорящи украинци. Руските ракети предотвратяват войната с хуманни съображения.
  • 8 БОЛШЕВИК

    41 30 Отговор

    До коментар #2 от "Аз съм за България":

    България е подчинена от 32 години на капиталистическите западни псета. Те ни грабят и изстискват до последно заедно с марионетките и подлогите им у нас.

    Коментиран от #11, #41

  • 9 Смерш

    15 16 Отговор
    И да са го цъфнали не е голяма загуба.
  • 10 Втора армия в Света

    26 27 Отговор

    До коментар #5 от "БОЛШЕВИК":

    Че те досега са имали милост.... Да стреляш по болници и училища е нормално ли? Да убиваш и изнасилваш всичко от деца до старци е ОК? На смешници като теб им препоръчвам да тестват теорията, че рашистите отиват рая. Тествай ги бе клоун.
  • 11 1989г

    20 20 Отговор

    До коментар #8 от "БОЛШЕВИК":

    Ти изобщо живял ли си в България преди 32 години, или само си бил планиран? Сравненията не са в полза на миналото.

    Коментиран от #18

  • 12 Генерала

    7 8 Отговор
    е в зад ника на на байдро н.,нюьоктаймс и дойче зеле неги чета.
  • 13 Къде е женерала бре ?????

    26 5 Отговор
    Те не останаха женерали в русия, или са убити, или ранени, или не ходят на работа, то тъй ако се воюва, я путин да трансферира веднага....българските велики женерали, радев,янев и най великият...Тулуп Тиквов Тиквунов, те без това за дребният работят, Митрофанова да им дава повиквателните, те да несе скатават....мирноооо....
  • 14 КЪДЕ Е ТА КЪДЕ Е(.....)

    5 5 Отговор
    В „ДВОРА” С🌻🌻🌻🌻🌻 Е.....👍
  • 15 Само питам

    30 12 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕНЕРАЛ":



    Къде е генерал Дворников? Може да е уволнен


    Тези статии с МОЖЕ, МОЖЕ БИ, ВЕРОЯТНО и други подобни не попадат ли в графата НЕПОТВЪРДЕНА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ на западните трансджендъри?




  • 16 БАЙ КУРТИ

    22 17 Отговор
    По статията разбирам че триполовите/НЮ ЙОРК ТАЙМС търсят мъже истински и надарени .

    Коментиран от #31

  • 17 Българин

    17 18 Отговор
    Както е тръгнало, генералите на крепостните ще командват тълпи бягащи поголовно ватенки!!!
  • 18 БОЛШЕВИК

    27 24 Отговор

    До коментар #11 от "1989г":

    Живял съм и пмня и мога да сравнявам кога беше по-добре. Родителите ми работеха за себеси и държавата, нямаше робовладелци и чорбаджии да им работиш за трохи. Нямаше болници и зъболекари къде да ти искат пари и ако нямаш да не те лекуват и да ти правят зъбите. Имаше спокойствие и ред. Имаше един добър живот за 98% от хората, а не като сега добре и охолно да живеят само 15% от хората!

    Коментиран от #19, #26

  • 19 Патриот

    18 15 Отговор

    До коментар #18 от "БОЛШЕВИК":

    От къде си родом и къде си живял? Как си се сдобил с жителство? Трябвал ли ти е открит лист? Плащал ли си ергенски данък? Какво е ленински съботник?
  • 20 Моряка

    13 19 Отговор

    До коментар #2 от "Аз съм за България":

    А когато откраднаха територията Украйна от Русия преди 30 години си мълчеше,а?
  • 21 Кирил

    14 19 Отговор
    Путин лично поема оперативното ръководство в армията и това е краят.
    Същото се е случило с Германия, когато Хитлер решава да командва лично. Русия се застреля в главата.
  • 22 Стайков Пудел,

    14 15 Отговор
    А може генерала да подготвя подарък за наркоманското джудже Зеленски? Твоите краварски подлоги добре са те обучили. Скачай! Хоп!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ю.кортес

    18 15 Отговор
    С русия става това което е станало в кримската, рускояпонската ,първата световна войни. Ще има погром, след това тълпите от мародери с оръжие ще се връщат в русия и ще започне гражданска война.

    Коментиран от #35

  • 25 Дуай Липа

    12 2 Отговор
    къде, къде - на Халкидики е, да ва е ва у гла вочите
  • 26 Ми ся...

    3 10 Отговор

    До коментар #18 от "БОЛШЕВИК":

    Какво ти е бе мамул????
  • 27 Даката

    13 11 Отговор

    До коментар #23 от "ФАКТ":

    Германия капитулира в ПСВ когато войските и изцяло се намират в Франция Белгия Полша Русия.. по същия начин капитулират и австроунгария и България. Русия капитулирва първа и започва болшевишката революция. Сега, Няма никакво значение колко са окупирали от Украйна
  • 28 Чочо

    16 16 Отговор
    Русия се застреля у главата. Отива у киреча като сесерето
  • 29 Пламен

    8 10 Отговор
    Извадил си е дълги болнични. Иначе знае че ще прави компания на кремълците по килиите в Хага.
  • 30 Толя

    7 2 Отговор
    А къде си бе Анатоли,да си смениш името на Алтай-мътен !
  • 31 Д Петров

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "БАЙ КУРТИ":

    Такава злъч, но опитвам да те разбера - правят ти конкуренция!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Съвети Петър

    7 9 Отговор
    За сега не се знае къде точно е Дворников. Може би при другите "Касапи".
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 така е

    13 10 Отговор

    До коментар #24 от "Ю.кортес":

    в момента така стоят нещата във все още съществуващата държава Украйна,до месеци ще престане да съществува и всичко ще се нормализира
  • 36 2345

    9 4 Отговор
    като се появи ще си скъсате ли дипломите дето ги нямате?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Да не би да е

    8 7 Отговор
    На важна среща с генерал Новичок ??
  • 39 Интертас

    6 9 Отговор
    Дворников е добре и си копае двора.Другите генерали също са добре,копаят двора на Дворников 2/1 м. за прием на главния главнокомандващ РФ.Там той ще отседне за неопределено време.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания