Last news in Fakti

3 Юни, 2022 12:21 7 586 89

Олег Сенцов: "Руснаците оставят след себе си изпепелена земя"

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • олег сенцов-
  • донбас

Ако в Кремъл просто бъде направен държавен преврат и Владимир Путин бъде заменен от някого като Шойгу, Русия ще си остане проблем

Олег Сенцов: "Руснаците оставят след себе си изпепелена земя" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Руснаците се връщат към стратегията на изгорената земя - изпепеляват земята, движат се по нея като пожар", казва известният режисьор и активист Олег Сенцов, който от два месеца е на фронта в Украйна.

Украинският режисьор и активист Олег Сенцов, който повече от пет години беше зад решетките в Русия като политически затворник, вече не се занимава с кино - с оръжие в ръка той защитава Украйна от настъплението на руските войски в Луганска област. В интервю за ДВ той разказва за преживяванията си на фронта.

ДВ: Г-н Сенцов, каква е в момента ситуацията на фронта?

Олег Сенцов: Намирам се в най-трудния участък край Северодонецк. Това е последната част на Луганска област, която не е окупирана от руснаците. И те полагат всички усилия да я завоюват, защото им трябва някаква победа. В случая - да покажат, че са "освободили" Луганска област. Украинците от своя страна се стремят всячески да се защитят. Има много хора, които са силно мотивирани, но нямат опит. И затова допускат грешки, които водят до наранявания.

Аз вече от два месеца съм на фронта, но не съм произвел нито един изстрел - разстоянието между воюващите страни е голямо, почти не се стига до стрелкови бой. Преобладаващ е огънят с артилерия, миномети и РСЗО (реактивни системи за залпов огън), а пехотата само поддържа линиите. В тези условия най-важното е да не бъдеш убит, да не бъдеш ранен, да не бъдеш в тежест за другите.

ДВ: На каква стратегия от руска страна ставате свидетел?

Сенцов: Научих много за тези два месеца, но най-важното е, че ако искаш да се сражаваш, трябва да умееш да го правиш. Когато си на война, е много важно да имаш допълнителни способности, а не само "знам как се стреля с автомат". В тази война се използва "умно" оръжие, а ние нямаме много от него. А тук в Донбас руснаците показват, че имат много боеприпаси. Те просто ни изтласкват, а ние сме принудени да се оттеглим. Изпепеляват земята, движат се по нея като пожар. Принуден си да отстъпиш, а те напредват - това е стратегията им. Същата като в Сирия и в Чечения. В първите дни те очевидно са си мислели, че ще могат просто така да завладеят Украйна. Но не успяха и затова се връщат към стратегията на изгорената земя.

ДВ: Според Вас колко дълго може да продължи тази война?

Сенцов: Трудно е да се каже, трудно е да се правят прогнози. Мисля, че може да продължи още две-три години - трябва да сме готови за това. Едва ли ще приключи по-рано, защото трябва не просто да победим и да освободим територията, но и да окажем натиск върху Русия, за да постигнем смяна на режима. Ако там просто бъде направен държавен преврат и Владимир Путин бъде заменен от някого като Шойгу, Русия ще си остане проблем.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каниба

    103 29 Отговор
    т.е. обратното! След като Русия освобождава малоросия и Новоросия, кой оставя след себе си изпепелена земя,??? Не ли тези, които се "евакуират"??? Ако логиката, нали!

    Коментиран от #17

  • 2 Теле

    75 26 Отговор
    То зависи от зелето, капитулация и всичко ще цъвти

    Коментиран от #28

  • 3 дедо Герчо

    37 11 Отговор
    АЙДЕ БЕ...ХЪХЪХЪ...
  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 69 Отговор
    това е жестокост варварщина

    Коментиран от #20, #56

  • 5 Дааа

    71 16 Отговор
    НА ВОЙНА СИГУРНО СЕ ОСТАВЯТ ЦВЕТЯ И РОЗИ.
  • 6 124

    90 36 Отговор
    Правилно фашистът е бил 5 г. в затвор! За зверствата си рано или късно укрофашистите ще си платят, въпреки лицемерния вой на западната пропаганда...

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 тикви американски

    77 22 Отговор
    Дреме му на Байдън деменцията за това, намери подлога украинска, без да си прави сметка какво ги очаква след войната - Украйна ще бъде само спомен!!!
  • 9 Абвг

    81 24 Отговор
    И пред себе си оставя изгорена земя!
    Вчера, 02.05. в Жовтенево, Николаевска област,бяха унищожени 12 бр. американски 152мм гаубици М777 , заедно със складовете с доставените боеприпаси.

    Коментиран от #19, #78

  • 10 Ттф

    16 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ломчанин":

    То и двамата ще умрете все някога, но само единият като свободен и несломим герой. Другият... само хаби кислорода, ами дано поне не го кремират, че да нахрани червеите, че поне отях има някаква полза.
  • 11 Ицо

    62 21 Отговор
    Не само изпепелена земя а и мъртви укрофашисти

    Коментиран от #79

  • 12 Стига измишльотини

    79 22 Отговор
    Руснаците разминираха крайбрежието и азовсто море около Мариопол и Бердянск. Вече възстановено корабоплаването. Вчера е отпътувал кораб от Мариопол натоварен с прокатна стомана и вече е акостирал в Ростов. Кораба е натоварен с плаващ кран и се очаква възтановяването на ел захранването в порта да завърши. В освобоздените населени места се възстановява ел и газозахранване, мобилните връзки вече с Руските честоти, Радио и телевизионни предавания., изплащат се пенсии в рубли. Зареждат се магазини. Възставовява се градския транспот и всичко за нормален живат.

    Коментиран от #81, #87

  • 13 Така трябва

    45 14 Отговор
    злото трябва да се гори.
  • 14 фен на сидеров

    61 19 Отговор
    нещо не ми се връзва! нали уж руснаците настъпват ? как така оставят "след себе си" !? след себе си оставят укрите-нацисти.....
  • 15 Оти така

    34 40 Отговор
    Те просперитет в коя ли държавата са донесли,само мизерия,изпепеляваници,олигарси крадци и отчаяние и висока емиграция сред населението си.Другите империи,може да са Еди какви си но поне цял свят се стреми да са им граждани,и се грижат за свойте си.А олигарсите на Путин от 20 години с милиарди долари и евро дават трохички,на руския народ.
  • 16 Самагон люблю раша

    27 60 Отговор
    Милошевич загина между решетки,като плъх в капан и русначетата,гледаха като пребозали как се сипеха бомбите над Сърбия,която избиваше босненци.Ще дойде моментът както през 90те руснаците пак ще изгладнеят и пак ще си продават държавата на Западния свят,за да има какво да ядат.

    Коментиран от #38, #54, #65

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Операция Z

    51 31 Отговор
    Дано руснаците превземат също Киев, Одеса и Херсон!
  • 19 Запознат

    18 30 Отговор

    До коментар #9 от "Абвг":

    Всеки ден ги унищожават тия гаубици, а те все си пуцат.

    Коментиран от #67

  • 20 Старец

    56 24 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Градове се унищожават от тези, които ги напускат, а не от тези, които ги превземат. Това е един от законите на тактиката при военни действия. Така че тези разрушения са си ги направили укрите. А че е варварщина, съм съгласен. От фашисти какво да очакваш.

    Коментиран от #88

  • 21 Ксаниба

    17 2 Отговор

    До коментар #17 от "тъп рублофил":

    Приятно ми е! Много точно са ви нарекли!!
  • 22 Урюрвкос

    22 7 Отговор
    как ги съчиняват само, един и същи текст но имената различни
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Руските Украинци

    27 8 Отговор
    Ма те частично се припокрива с истината, вярно са си руснаци-ама изтрещели пси опс-англосаксонски диктат, но етнос и ДНК са си Русияни-Рутени. А колко ДНК са събрали братята Англосакси, за да си обяснят незнайно появилите се "щамове", освен Портън Даун и Форт Детрик. Просто е другари НеонационалСоциалДемократишенГлобалистен, инцестът и ПеДофилията, както и Бисексуалността, и Джендаризмът са основата на съвременният Содом и Гомор, във всичките му измерения и ГаДости.
  • 25 Е щом казвате 😃😃😃😃

    35 8 Отговор
    История на 20 век, Втора Световна Война, що е "Изпепелена земя" - Слаб 2.
    😀 Еййй, сащисаните от Дойче Зеле, да не забравите да напишете, че Сащисаните 😀 са превзели Берлин. 😀 Е, мааааалка подробност, че когато руснаците превземат Берлин, Сащ са били на 480 километра от него. И са спинка ли сладко сладко, а след това са водили 2седмични боеве с 380 деца от Хитлерюген в едно поле.

    Коментиран от #68

  • 26 мдаааа

    38 13 Отговор
    Ами ако продължавате да наливате оръжия, то ша стани както след посещение на американците ЛУНЕН ПЕИЗАЖ (ядрени бомби, напалм, обеднен уран и всекакви ОМП)...
    За сега руснаците опазват население и сгради... ама до кога не се знае!!!
  • 27 Човек с памет

    40 14 Отговор
    Единственото място, което армията на РФ остави след себе си, е районът около Киев, където после украинските доброволни войници избиха хората с бели ленти на ръкавите. Няма вече. Където армията на РФ мине, после идва хуманитарна помощ, пенсии, разчистване и възстановяване. Трудно ще мине черното за бяло, няма смисъл да се правят усилия.
  • 28 сороснерес

    34 8 Отговор

    До коментар #2 от "Теле":

    ДВ пропаганден..на гьобелс-сорос отрочета..По време на война държава която се отбранява изтегля мирните граждани от територии ,които има опасност да са под обстрел или ще бъдат завладени от неприятеля..тук виждаме друга практика..използват мирните жители като щит..само защото те са руско говорящи..това вече геноцид..С всички си действия укр.армия показва че мрази източни територии и знае че ще ги загуби..затова тази политика..заличаване на всичко.. ..
  • 29 Шломо Шекелберг

    16 6 Отговор
    И после какво я правят тази "обезлюдена и изпепелена земя"? Заселват я с таджики да живеят там в отломките в палатки?

    Пет или шест милиончета засега са избили с напалмче? Направиха ли "Дрзезден" на големите градове? Като ги виждаме сега на видео това фейкове от мосфилм ли са?
  • 30 Нация

    41 11 Отговор
    "Руснаците оставят след себе си изпепелена земя"! До колкото виждаме, украйнците отстъпват и опожаряват всичко! Пак “Зеле” лъжи.
    Власовец обяснява ситуацията. Сенцов е доста в сянка.
  • 31 Леличката

    29 10 Отговор
    Олег като поканиш войната у дома какво друго очакваш. Война е ,ще има жертви и опустошения.
  • 32 Мето

    49 11 Отговор
    Не знам за руснаците, но гадостта и явните кланета на пленени руснаци извършени от гнусните украинци бяха навсякъде в в фейсбук, тик ток и къде ли не.
    Това ли ви е демокрацията бе урки долни?

    Коментиран от #37, #39, #48, #51

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 DW и някой си О Сенцов!! Украинец!

    27 7 Отговор
    Фейкове от Украйна!!
  • 35 СЕНЦОВ ДА БЛАГОДАРИ НА ПУТИН

    29 9 Отговор
    че е милостив и заради "партньорите" го пусна на свобода. В САЩ за бомбен тероризъм, за което беше осъден тоя "режисьор" ДО ЖИВОТ
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ако някой дойде и ти подпали къщата

    11 19 Отговор

    До коментар #32 от "Мето":

    посегне на близките,ти какво ще го правиш?За себе си знам.
  • 38 Дааа

    11 22 Отговор

    До коментар #16 от "Самагон люблю раша":

    Тогава руснаците избегнаха с 200 от Сърбия.

    Коментиран от #45, #69

  • 39 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 33 Отговор

    До коментар #32 от "Мето":

    След тези зверства, всяко наказание на Русия ще бъде малко...

    Коментиран от #59

  • 40 Гост

    29 5 Отговор
    "Аз вече от два месеца съм на фронта, но не съм произвел нито един изстрел - разстоянието между воюващите страни е голямо, почти не се стига до стрелкови бой..."
    Яко, баце! Ами за чиФ си уж на фронта - за кибик и пушечно месо ли? Абе важното е да мразиш Путин, нали?

    Коментиран от #42, #50

  • 41 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 17 Отговор
    убийци варвари но всичко се връща
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Това остави

    11 22 Отговор
    РУСКИЯТ ОКУПАТОР СЛЕД СЕБЕ СИ И В БЪЛГАРИЯ, ААА И ОЩЕ НЕЩО - ПОМ ИЯРИ ТЕ СИ !

    Коментиран от #71

  • 45 И не само,

    5 16 Отговор

    До коментар #38 от "Дааа":

    от страх приеха и подкрепиха всички санкции срещу Сърбия!

    Коментиран от #46, #72

  • 46 Миии такива

    9 19 Отговор

    До коментар #45 от "И не само,":

    боклуци са братушките на някои нашенци.
  • 47 Сенцо Олегов

    33 8 Отговор
    Жалостивият запад изпраща „хуманитарна“ помощ за Украйна и основно я тъпче с оръжие и боеприпаси т.е. смърт и разруха, а искат да спре войната!!!
    КОЙТО ИСКА МИР – НЕ ПРАЩА ОРЪЖИЕ!!!
    БЕЗБОЖНИЦИ!!!
    А най добрата и благородна миротворна помощ за Окрайна е изпращане на бели знаменца за спиране на тази братоубийствена война.

    Помощ е да помогнеш да спреш войната или при пожар да изгасиш огъня!
    През средновековието в повечето случаи са събирали пари и са откупвали града или са предавали съответният политик и са си запазвали имота и живота.
    А най добре беше тия дето му дърпат конците на зеления да бяха го посъветвали за по малко жертви и разруха да направи най доброто да спре военните действия и НЕ съпротива, а да отиде на безусловна КАПИТУЛАЦИЯ, ПРЕГОВОРИ и МИР!
    А иначе „ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО" … казва народа!!!

    Коментиран от #55, #82, #89

  • 48 Тези

    9 8 Отговор

    До коментар #32 от "Мето":

    клипчета ги пускат за такива кто теб - тиктокаджии.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Хайко

    22 3 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    То, и в Азов, при евакуацията се оказа, че е пълно с готвачи и шофьори и никой не е стрелял...

    Коментиран от #73

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Да те питам

    7 8 Отговор
    туй в Союз Мультфильм ли го гледа, да не си го объркАл с Ну, погоди?
  • 53 Айде, айде

    20 6 Отговор
    А американските де-би-ли какво оставят след себе си ? Цветя и рози ли ? Наторени щедро с демокрацията им, от която никой няма нужда...
  • 54 Бил Гет

    19 6 Отговор

    До коментар #16 от "Самагон люблю раша":

    Русия бе слаба тогава , ако тук се крадеше с чанти ,там запада крадеше с композиции и това 15 години .
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Така е, няма оправдание за укронацизма

    14 6 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Фашизмът в Украйна, нали ?!
  • 57 Айде, айде

    16 5 Отговор

    До коментар #55 от "Ами ти":

    То не е до надупване, а до здрав разум.
    Но той, наркомана, нали си пълни гушата, пък нека други мрат за неговите милиарди и наркомански ценности.
  • 58 Тико

    16 5 Отговор
    Зеленски пълни гушата като използва народа си, и то бедните украинци, за пушечно месо.
  • 59 Антон

    19 7 Отговор

    До коментар #39 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    О, ти ако знаеш зверствата пък в Ирак, Либия, Сирия...рожбите на демокрацията ИДИЛ...
    Нали заради изнесени факти, Асандж гние по затворите. Щото е демокрация и свобода на словото...
    Така, че не се впечатлявай толкова от тези, които пазят цивилното население и им помагат, за разлика от укронацистите, които ги ползват за жив щит...

    Коментиран от #60

  • 60 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 17 Отговор

    До коментар #59 от "Антон":

    "Антошка, Антошка пора копат картоошку...."
    След тези зверства, всяко наказание на Русия ще бъде малко...
  • 61 Абе

    21 8 Отговор
    Русия винаги ще ви е проблем...
    Само при някой зачервен пияндурник като Елцин ще ви е ок и ще я грабите...
  • 62 НАТОВЕЦ

    5 14 Отговор
    Съсипаха я тая държава.
    Тя и сама се съсипваше от известно време, но РФ направо я загроби.
    Или поне натам вървят нещата.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Ама сега

    7 9 Отговор

    До коментар #16 от "Самагон люблю раша":

    дали вие не гледате като пребозали как изчезва укро нацистка Украйна и как ще се появи нова такава,а вие ще си ядете ноктите от задниците от яд.Вийте чакали и вашето време ще дойде.
  • 66 Гост

    9 3 Отговор

    До коментар #42 от "що си тъп":

    Ти щото си "умен" чети и продължението: "В тази война се използва "умно" оръжие, а ние нямаме много от него. А тук в Донбас руснаците показват, че имат много боеприпаси. Те просто ни изтласкват, а ние сме принудени да се оттегли...". А според западните разузнавания и медии, които нямат нито един кореспондент от фронта, Русия "губи" войната, щото "свършвала" ракетите и другото тежко оръжие, а войниците били" убити, ранени и деморализирани... ", "реки" от ленд-лиза заливат укро армията и т.н.! Та на тоя укрокибик, но все пак от фронта ли да вярваме или на диванните "експерти" от разузнаването и медиите?! Тоя като сърбите когато ги напада Вермахта - показааме са от окопите да се пуцаме с пушки с ора, но ора не видееме! Они минаа с танкове и самолете!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Да бе я гледай

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Дааа":

    филма по истински случай за летището в Слатина/Сърбия/ и тогава си помисли каква тъпанарщитна си написал.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Русия след

    9 8 Отговор

    До коментар #44 от "Това остави":

    ВСВ помагаше в продължение на 45 години и я създаде като стабилна държава и такава с която се съобразяваха и Турция и Гърция. Нпарави толкова неща,че както казваше Бай Тодор,не можете го боядиса,а тези продажници следз него понеже дори не могат да боядисват,им бе по-лесно да я продадат и разрушат,и продължават да рушат.Не е трудно да си тъп калъф.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Ама като

    4 2 Отговор

    До коментар #50 от "Хайко":

    ги съблакат както майка ги е родила им излизат синините по раменете,и обгорелите пръсти и мазолите от спусъка който доста са ползвали.
  • 74 Наполеончик

    4 5 Отговор
    Що си мисля, че тактиката "изпепелена земя" се прилага от отстъпващите. Тактиката на настъпващите е да унищожат с огън живата сила на противника и после да настъпват. Всички я прилагат и не знам тоя що реве и кое му е странно?
  • 75 Кую

    4 1 Отговор
    Тяхна си е. Ще я оправят.
  • 76 Васко

    4 4 Отговор
    Много малко остана да се готви Одеса
  • 77 След изпепелената зема

    3 3 Отговор
    Се ражда най чистия живот
  • 78 Баро

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Абвг":

    152 милиметрови са руските гаубици лъжеш типично за руснак
  • 79 Баро

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ицо":

    За фашизма спора е дълъг накрадко(намирал се е само в италия и испания)
  • 80 Янко

    2 3 Отговор
    Според него в Северодонецк са пристигнали доброволците , воюващи на страната на Украйна.

    "Целият свят помага на Луганска област. "Чуждестранният легион" влезе в Северодонецк. Боевете за града продължават", каза Гайдай.
  • 81 Баро

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Стига измишльотини":

    Това същото го чух по планета ер те ер от там ли го преписа
  • 82 Баро

    4 1 Отговор

    До коментар #47 от "Сенцо Олегов":

    Мирът се постига с оръжие със много оръжие
  • 83 Друг МАТЕРИАЛ

    3 1 Отговор
    Kaто гледам безмилостно разрушените от бомбардировки нови сгради в градовете на Украйна, които ще трябва да се възстановяват в още по съвременен вид след войната и погромите с милионите прогонени украински бежанци напуснали страната за да се заселят в страните на ЕС или САЩ и Канада, как се ядосвам че Путин и Русия, не направиха една "военна операция" и в България, за да се прочисти от "некачествения материал" незаслужаващ да живее на тази географска територия и да разруши до основи старите жилищни кюмизерници с тесните мръсни улици и коптори, за да се изгради след това на чисто от основи и от други хора, една нова и модерна страна...!!!
  • 84 Светулка

    2 2 Отговор
    Хайде бе предай се и спаси народа си артисти.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Коко

    1 1 Отговор
    Със сигурност втори Елцин, който да пропие страната си, няма да бъде вече президент на Русия. По-вероятно е да бъде някой Путин на квадрат. И той също няма да озеленява Украйна, а ще я държи за гушата докато укрите не се откажат от нацизма, като държавна политика. Лейте сълзи !
  • 87 Айде бе

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Стига измишльотини":

    Какви ги дрънкате? Ако ей така можеш да се намърдаш на чужда земя, Щатите ( три пъти по- многобройно население, 10 пъти по-голям военен бюджет) да подхващат Раша и да "освободят" колкото си поискат! И технологично са по-напред, и НАТО е зад тях... Още повече, че руснаци емигрират на Запад, а никой от Запада не иска в Русия. Значи- руснаците са лоши управници и следва да бъдат лишени от земите, които са награбили и не осигуряват добър живот на хората там! Така излиза по вашата логика на одобряване на действията им
  • 88 Луди всякакви

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Старец":

    Това ли е новата опорка- че руснаците завладявали без да рушат, а украинците унищожавали отстъпвайки? А да ви пожелая да ви споходи такова "съзидание" каквото носят рашистите, където са се намесили?! Като в Сирия и Чечня, като соца в Източна Европа. И я ми припомнете, моля кой запали Москва при настъплението на Наполеон? И кой си потопи корабите?
  • 89 И аз да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Сенцо Олегов":

    А не беше ли по- правилно да бяха възпрели Путин? И ако беше "право дело" нахлуването на руски войски в Украйна, защо до последно лъгаха и отричаха, че и наричаха "болни мозъци" онези, които предвиждаха война? Да не съм никога повече някой русофил да се оплаква как сме бедни и последно- след като оценяваме нещата наопаки, различно от цивилизования свят, така и ще живеем- кьопаво и криво, хак ни е!
Новини по държави: