Last news in Fakti

3 Юни, 2022 19:55 2 350 8

Подготвят мерки и срещу наргилетата и наргиле баровете

  • наргиле-
  • бар-
  • турция-
  • туризъм

В Турция е строго забранено пушенето на закрито в обществените места от юли 2009 г. и лиценз могат да получат единствено наргиле барове с открити пространства

Подготвят мерки и срещу наргилетата и наргиле баровете - 1
Снимка: БГНЕС

Турция планира ограничения, които ще засегнат употребата на наргилета и наргиле баровете в страната, съобщава "Хюриет дейли нюз".

Президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви преди няколко дни по повод Световния ден срещу цигарения дим (31 май), че "наргилетата са дори по-вредни от цигарите" и правителството подготвя някои промени, "за да спаси народа от тази беда".

Според президента "някои хора искат да заобиколят борбата на неговото правителство срещу тютюна чрез наргилета, електронни цигари или пури".

"Наясно сме с това", каза той. "Електронните цигари не са нещо различно. Брутално вредят (на хората). Няма да позволим това да се случи", каза той.

Думите на президента насочиха вниманието към наргилетата и наргиле баровете в страната.

В Турция е строго забранено пушенето на закрито в обществените места от юли 2009 г. и лиценз могат да получат единствено наргиле барове с открити пространства.

Преди пандемията в Истанбул имаше около 500 подобни барове.

"Ние обичаме народа си. Никой не може да отрече борбата ни срещу употребата на тютюн", каза Ердоган на дискусия с младежи.

"На следващата ни среща с Илон Мъск, ще му кажа да похарчи малко пари и срещу употребата на цигари", посочи още президентът.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставете ги да пушат!

    6 2 Отговор
    И без това дувари идват на този свят и дувари си отиват!
  • 2 Браво

    13 9 Отговор
    Един Велик Лидер е Реджеп Тайип Ердоган

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДА ИЗМЭТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    20 0 Отговор
    А тук тАпаците си мислят, че е много престижно да пушиш наргиле...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Да бе да!

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Браво":

    Твоята не може без мене, затова стоиш тук!
  • 7 Наргилчо

    8 0 Отговор
    Оставете ги наргилетата ами вижте какво става с качеството на цигарите у Бг , все по-скапан и по-скапан тютюн. Защо не пада цената им след като тютюна е пълен боклук, черен, смърдящ?!
    Нямало вече български марки цигари и що няма ве мозъци, тез великите марки дет ги Бълвате за нищо не стават, пфу.
  • 8 Гошо

    5 1 Отговор
    Тоя не го харесвам.Да се маха.Тук е прав обаче.И аз съм пушач, но тази мода с ел.цигари и наргилета е по-опасна.Моля, прочетете и анализирайте.
Новини по държави: