Last news in Fakti

10 Юни, 2022 10:50 1 203 3

Огромен брой неплатени глоби за нарушаване на ограничeнията

  • пандемия-
  • кипър-
  • глоби-
  • коронавирус-
  • вирус-
  • заразени-
  • ограничения

Почти 44 500 глоби са наложени в Кипър

Огромен брой неплатени глоби за нарушаване на ограничeнията - 1
Снимка: БГНЕС

Кипър се раздели с коронавирусните ограничителни мерки, но остават да тежат огромен брой неплатени глоби за тяхното нарушаване. Те надхвърлят 60% от издадените парични санкции през последните две години, съобщиха от полицията, предаде БНР.

Почти 44 500 извънсъдебни глоби са наложени в Кипър от март 2020 г. до 31 май тази година, по данни на полицията. От тях близо 27 000, което е над 60% от общия им брой, все още не са платени. Тези нарушители са заплашени от съдебно производство. Най-много граждани са санкционирани заради неносене на задължителната защитна маска, глобата за което бе 300 евро. В Кипър маските в закрити помещения паднаха от 1 юни, а месец и половина по-рано, от 11 април, бяха свалени маските на открито.

Хилядите неплатени извънсъдебни глоби не включват относително малък брой случаи, които са подадени директно в съда. Те се отнасят за компании, които многократно са нарушавали противопандемичните правила. Освен огромният брой дела за COVID-мерките, с които ще бъдат затрупани съдилищата, проблем е и да се открият много от нарушителите, тъй като често това са чуждестранни граждани, които са се преместили на друг адрес или са напуснали острова, казаха от полицията.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    19 1 Отговор
    Да ги плати този, който ги е въвел и готово.
  • 2 😷😷😷

    17 1 Отговор
    То па остана и да си плащат за "правото" да ги дискриминират и тероризират!?!
    Тези, които ги осъдят да обжалват и да затлачат съдебната система! Насилственото ваксиниране и маски са незаконни да не говорим, пе са без искени и най-вече вредни!
    Вижте и Гърция сега чупят пак рекорди, защото имунните системи на ваксите се предават?
  • 3 Хихата

    10 0 Отговор
    Я да кажат при нас какъв е процентът на платените глоби? Май е 0, а и много хора осъдиха тези, които ги налагат. Така, че при нас балансът от ковид-рекета май се оказва отрицателен..:)))