Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Юни, 2022 13:55 19 716 152

Кисинджър: Путин е президент на една пропадаща държава

  • владимир путин-
  • хенри кисинджър-
  • сащ-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • володимир зеленски

Путин загуби чувството за мярка, каза американският дипломат

Кисинджър: Путин е президент на една пропадаща държава - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Володимир Зеленски е „случаен президент“, но с историческо постижение. Владимир Путин е глава на една пропадаща страна и вече е загубил чувството за мярка. След края на войната трябва да се намери място за Украйна и място за Русия, ако не искаме Русия да стане аванпост на Китай в Европа. А Нова Студена война ще бъде още по-опасна от първата.

Това сподели Хенри Кисинджър, бивш държавен секретар (1973-1977) и съветник по националната сигурност на президента на САЩ (1969-1975) в интервю за британския вестник „The Sunday Times“, предаде БГНЕС.

Още новини от Украйна

Бившият държавен секретар на САЩ навърши 99 години на 27 май. Той е носител на Нобелова награда за мир за 1973 г. На Световния икономически форум в Давос на 23 май Кисинджър каза, че Украйна трябва да даде на Русия част от своята територия, което разгневи мнозина. За украинския президент Володимир Зеленски Кисинджър казва, че няма съмнение, че Зеленски е изпълнил историческа мисия. Зеленски е случаен президент, той идва от общност, която никога не е била представена на този пост, защото е евреин като Кисинджър.

„Той стана случаен президент от разочарование от вътрешната политика. И тогава се изправи пред опита на Русия да върне Украйна в напълно зависима и подчинена позиция. И събра страната си и световната общественост заедно по исторически начин. Това е неговото голямо постижение“, каза Кисинджър. Остава въпросът дали Зеленски може да запази лидерството си, като сключи мир, особено мир, който включва известна жертва, посочва Кисинджър. Запитан за руския президент Владимир Путин, с когото се е срещал няколко пъти след случайна среща в началото на 90-те години, когато Путин беше заместник-кмет на Санкт Петербург, Кисинджър каза, че той е внимателен анализатор. Проблемът на Путин, казва Кисинджър, е, че „той е глава на една пропадаща страна и вече е загубил чувството си за мярка“.

По време на анексирането на Крим от Русия през 2014 г., Кисинджър се изказа в статия срещу идеята за присъединяване на Украйна към НАТО, като предупреди, че продължаването на преговорите за влизането на Украйна в НАТО рискува избухването на война. „НАТО беше страхотна за справяне с агресивна Русия, когато беше голяма заплаха за световния мир“, каза Кисинджър. „Сега НАТО се превърна в институция, която отразява европейското и американското сътрудничество по уникален начин и е важно да го поддържаме. Важно е обаче да се признае, че ще възникнат големи проблеми в отношенията на Близкия изток и Азия с Европа и Съединените щати. А НАТО е институция, чиито членове не са непременно със съвместими възгледи", предупреди Кисинджър.

Въпросът е как да се сложи край на тази война. „В крайна сметка трябва да се намери място за Украйна и място за Русия – ако не искаме Русия да стане аванпост на Китай в Европа“, каза дългогодишният дипломат. Америка и Китай са „две страни със способността да доминират в света“, смята Кисинджър. „Те са съперници, управлявани от несъвместими правителства, във време, когато технологиите могат да унищожат света. Затова втора Студена война е потенциално дори по-опасна от първата. И двете суперсили вече имат сравними икономически ресурси за първи път, а технологиите за унищожаване са още по-страшни, особено с навлизането на изкуствения интелект“. Кисинджър казва, че в тази връзка е дълбоко притеснен. „Други страни също ще искат да се възползват от това съперничество, без да разбират неговите уникални аспекти“, каза той. „Така че навлизаме в много тежък период“, прогнозира 99-годишният дипломат.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 132 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин вече е ясен, а ние къде сме ?

    221 169 Отговор
    Цялата ни история покзва, че Русия е имала и има нужда от слаба България,
    без амбиции и собствена силна идентичност, за да служи просто като отворен път към Проливите. Затова последните бяха против Съединението, изработиха ни за Македония (на няколко пъти, последният път още тече), избиха до крак националния ни елит през 1944-47 г. - за разлика от другите комунизирани страни в Източна Европа, където също имаше убийства и репресии, но много по-ограничени. Отстраняването на българския национален елит трябваше да сведе до нула риска от появата на нов Стамболов,
    нов Захари Стоянов, нов генерал Колев.
    Е, успяха... И до ден днешен... Единственото нещо, което остава енигма - напълно неразбираемо в този контекст е упоритото българско русофилство. Българите обичат една своя илюзия, за поддържането на която империята плаща с парите, откраднати от самите нас.

    Коментиран от #6, #8, #11, #17, #24, #47, #94, #115, #130, #135, #141

  • 2 тоя ционист

    221 54 Отговор
    явно още живее с артиста рейгън и предателя горбачов

    Коментиран от #122

  • 3 Дани

    72 14 Отговор
    БЕЗ КОМЕНТАР...
  • 4 психиатрия

    170 34 Отговор
    Този е болен на свободен режим
  • 5 Готови да да ходят при ленин

    45 125 Отговор
    Стават опасни щото психопатите са тия които имат думата там и трябва много твърдо и обмислено да се мачкат тъпите ушанки
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТаУмВзе

    162 28 Отговор
    Желанията са Различни от представите и фантазията. Че кравария няма да се разпаднат ли? След Официалното падение на киев. Въпрос на време.
  • 8 От всичко

    88 35 Отговор

    До коментар #1 от "Путин вече е ясен, а ние къде сме ?":

    Което си написал се вижда, че нищо не ти е ясно.

    Коментиран от #120

  • 9 пешо средния

    128 28 Отговор
    Тежък период за караварника .Това звучи добре.Ще се гърмят по -често там.
  • 10 Гост

    149 21 Отговор
    На 100 години го натириха да дава обяснителни интервюта и да говори глупости. Срамно е. Каквото имаше да казва той го каза в Давос. Какво повече??? Не ми харесва така. Той каза каквото искаше да каже, обаче чакай малко сега защото не ви хареса и решихте да го разиграете като бита мечка да се поправи... Ми не става. Казана дума хвърлен камък.
  • 11 Умньооо

    132 28 Отговор

    До коментар #1 от "Путин вече е ясен, а ние къде сме ?":

    то па Запада е искал силна България, за тва я разпокъсва зверски на два пъти.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Щом това го казва

    118 29 Отговор
    архи сатанистът, Путин е на Истинския, прав път. Успех, с Бога напред и никакво отклонение.

    Коментиран от #145

  • 14 Сандо

    105 19 Отговор
    Дядкото още живее с миналото,а светът се променя с бясно темпо.
  • 15 Така е

    32 98 Отговор
    Кажи им го на путинофилите, че не вдяват
  • 16 стоян георгиев

    51 134 Отговор
    кисинджър е умен човек,но единственото решение в момента е тотално поражение на русия.без него проблема ще остане ,както се случи 2014 година.русия е провалена страна,но с воинствено население,което извън воината е тотално неадекватно към съвременната икономика,наука или политика.именно тва използва местния диктатор за да се бетонира начело.дори и да падне путин кликата му от кгб милиционери ще остане.военния провал на русия ще даде урок на ердоган и китаи ,а и ще консулидира западната цивилизация.всичко друго е отлагане на един директен сблъсак с много тежки последици за цялата планета.

    Коментиран от #20, #22, #33, #40, #105, #123, #133

  • 17 чичо Дончо каза

    120 31 Отговор

    До коментар #1 от "Путин вече е ясен, а ние къде сме ?":

    А какво направи ЕС за 30години за България .Донесе ни свободата да псуваме гласно.Ха-Ха .Голямо постижение.Още по -голямо постижение в Украйна на ЕС .Тотално разрушение с преформатиране на съзнанието на местното население.Скоро ще имат виртуална държава .

    Коментиран от #73

  • 18 Мамул

    48 8 Отговор
    Не мисля, че коректно е предаден смисъла на това което казал Кисинджър!
  • 19 Абе верно,ли

    9 33 Отговор
    Американците малко поизгнили синът на Медведев?

    Коментиран от #25

  • 20 пешо

    35 7 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Лай-лай.
  • 21 В.В.П.

    81 21 Отговор
    Старият боклук ,се подпали.Трябва да се изгаси ..по скоро.Само глупости от тоя дивак от 40 год го помня .още от времето на Джими.и кравата Таччър,дето прати военни на 12000 км за Гордостта на короната .Върви в ада !!.Лакей на сатаната.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Георги

    53 21 Отговор
    Кисинджър и неговите глупотевина!
  • 24 Европеец

    52 105 Отговор

    До коментар #1 от "Путин вече е ясен, а ние къде сме ?":

    Русия, е искала винаги да окупира България, за да и служи, като база за нападение. Хората в България са облъчени от Руската пропаганда. Русия в цялата си история е била един агресор, който води само разруха. Ние също сме били окупирани от тях и наложената им власт от Овчари и Козари, начело с Живков, който е бил селски хитрец. Вярвам, че сегашните поколения, няма да позволят това, а ще сме една Европейска държава. Европа е забравила Руските зверства по време на ВСВ, но сега си ги припомни.Украйна ще стане Европейска държава, а Орките ще бъдат поставени зад гранични ограждения, за да си живеят мизерният живот на Примаати.

    Коментиран от #31, #37, #39, #63, #118, #119, #134

  • 25 стоян георгиев

    9 27 Отговор

    До коментар #19 от "Абе верно,ли":

    вярно е за това и бащата написа гневен пост в мрежата как не можел да понася запада.
  • 26 Васил

    34 60 Отговор
    На Путлер не му дреме за народа там живота не струва и копейка.
  • 27 МУРЗИ

    31 69 Отговор
    Лошото е,че Кенефа вече Е КИТАЙСКА ПРОВИНЦИЯ!
    Пияните КОЛХОЗНИЦИ и ПЛЕБЕИ и идея си нямат ,че са...роби!
    Всичко ПРИКЛЮЧИ

    Коментиран от #35

  • 28 Аман от

    53 10 Отговор
    изгнили мумии шамани. Деде, империята на злото се разпада. Не можеш да спреш процеса с немощен рев от отвъдното.
  • 29 психопата Кисинджър

    71 12 Отговор
    нека си спомни доклкото може, колко цивилни избиха американците в Корейската война, Виетнам, Ирак, Либия!

    Коментиран от #44, #124

  • 30 Станислав

    60 14 Отговор
    За много неща е прав! Но някои са глупости!.... А по пропадащи държави от Русия има и едната е неговата! До две години ще го види наживо, сега само има съмнения и се надява да не стане!
  • 31 чичо Дончо каза

    41 11 Отговор

    До коментар #24 от "Европеец":

    Идва време за разплата с чичо САМ.Това казва Кисинджър.
  • 32 Мдааа

    14 44 Отговор
    Чакам коментари от путинофили, които все казваха какво бил казал Кисинджър! И аз питам - какво каза Кисинджър?
  • 33 Грантаджиев соросоид

    72 10 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Ми той сблъсъкът е факт от сума ти години или не си забелязал досега?
    Новите ценности, новите права, новата истина, новото нормално настъпват по всички фронтове и никой не е пощаден, ни в Русия, ни в Китай. А Западните страни се превърнаха в ад за нормалните хора, за сметка на всякаква радикална паплач дето до преди 50 години същият Запад затваряше насила в психиатрии и я "лекуваше".
    За война дрънкат само пълни дебили, дето ни са виждали оръжие, ни казарма. Украйна приема доброволци, ма нещо липсват напоследък такива, що така? Войната не е като на компютъра. Една истинска ракета да падне и който не е оглушал, ще нацапа гащите от страх.
    Как ще спреш една поддържана военна машина, с лозунги ли? Щото дотук това прави Европа. Пращат и оръжия, ама те не стрелят сами. Та дотук особена полза от тях няма.
    Ако някой все още не е вдянал, шансът да се спре войната са преговори. Ама истински преговори, където да се изслуша мнението на всички страни и всеки да изслуша и проумее чуждата гледна точка. Това прави ли се в момента? Абсолютно не. Затова и войната няма никакви изгледи да спира.

    Коментиран от #46

  • 34 тодор

    50 5 Отговор
    Зеленски е случаен президент, той идва от общност, която никога не е била представена на този пост, защото е евреин като Кисинджър.
    ==============
    Това не е вярно. Предишният президент на Украйна Порошенко също е евреин. Най-богатият олигарх на Украйна Коломойски също е евреин.
  • 35 пешо

    17 6 Отговор

    До коментар #27 от "МУРЗИ":

    Време е да си изхвърлиш китайският телефон .
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 От сегашната по - голяма

    39 10 Отговор

    До коментар #24 от "Европеец":

    мизерия не сме преживявали. Пътувай за козяк за хонорарчето.
  • 38 Кочо

    52 13 Отговор
    Той колективния Запад во главе със САЩ, хич не са пропадащи! Срив на икономиката, демографската катастрофа, тотален наплив на емигранти от третия свят, информационна и медийна диктатура, тотално налагане на джендъридеологията, превръщане на масите в безполови твари, ликвидиране на семейството и свързаните с него ценности! Лишаване от енергийни източници, тотална инфлация, падане на жизнения стандарт! Запада главоломно се свличане по наклонената повърхност!

    Коментиран от #125

  • 39 стоян георгиев

    25 52 Отговор

    До коментар #24 от "Европеец":

    падне ли украина ние сме следващата потенциална жертва.особено с масовката соцносталгици.ще станем цел ,сценарият е тривиален.дават четири пет милиарда на копеикин ,нинова и янев,свалят малко бензина и почват референдумите срещу нато,срещу ес и като в един момент ни налегне мизерията и народа подгони путлеристите с лопатата подобно на 1997 тогава путин ще бъде призован от българските предатели да вкара воиска за да защити мирното население,подобно на ситуацията в донбас.лесно осъщестим сценарии които ще ни направи разорано поле подобно на уж освободените от русия земи в украина.затова е нужно всеки българин да се информира и да блокира опитите на хибридите да изкривяват истината докато все още воината е в украина.доиде ли тук ще бъде вече късно.местните алкохолици и несретници не го разбират злорадсваики срещу храбрия украински народ ,но те ще бъдат наи-прецакани при подобен сценарии и малцина ще отселеят,колкото и да се дървят през компа кви мъже били щото са алкохолици и щото били в казармата !

    Коментиран от #45, #51, #102

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 чичо Дончо каза

    26 4 Отговор
    Падат акцийките падат Ох боли ,боли .,боли.
  • 42 Чакай бе, Хенри

    14 22 Отговор
    Таман преди десет дена нашите путлерасти те заобичаха, ти пък сега взе, че ги разочарова. На стари години ставаш непоследователен, да му се не види...
  • 43 БОЗА

    43 11 Отговор
    "След 15 юни всяко решение на базирания в Страсбург съд няма да бъде изпълнявано от руската страна

    Владимир Путин подписа в събота указ, по силата на който Руската федерация на практика спира да признава за легитимна юрисдикцията на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ)."

    Айде и тези ги отсвири... лош человек...;-))))

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 44 Аууу

    9 2 Отговор

    До коментар #29 от "психопата Кисинджър":

    Не споменавай за тия страхотии, тавариш...
  • 45 Чоко.

    16 7 Отговор

    До коментар #39 от "стоян георгиев":

    Натовците са в ново село ,Тривиален..Те ще. ни пазят от бурятите.

    Коментиран от #50

  • 46 стоян георгиев

    21 42 Отговор

    До коментар #33 от "Грантаджиев соросоид":

    забелзал съм друго делфин.запада е единственото хубаво място за живот на тази планета.не съм видял ни един от вас да бяга в китаи или русия въпреки лошия запад.напротив децата на всички руски олигарси и политици бягат именно там.такива евтини лъжи за тва как нямало доброволци в украина може там сред делфините да си ги пишете.има поне 30000 доброволци биещи се в украина и мачкащи руснаците заедно с украинския народ.такива няма в руската армия интересно защо като тук сте толкова смели и компетентни?без запада както писах руснаците нямаше и днес да имат нито един танк,хеликоптер,ракета или самолет ,поне тези произведени след 20000 година са всичките до един със западни електроники или западни технологии,които руснака е неспособен да измисли и произведе.та вместо да обясняваш кви сте смели вие путинуидите иди се запиши в руската армия щото на страната на украинците вече воюват поне 100 тина българи,а вие смелите алкаши само обяснявате как сте много голямата работа без никои да го е видял.

    Коментиран от #56, #96

  • 47 Демокрация било

    54 12 Отговор

    До коментар #1 от "Путин вече е ясен, а ние къде сме ?":

    Верно ли? Кой ти каза това? Тоя където ти дава парите и те дърпа за ушите? Пусни си клипче от 1981-1982г. за съвместните военни учения на България с Русия и тогава ще разбереш, колко е била силна България. Но когато през 90-те години, Американците купиха Българската власт, нищо хубаво не се е случило, популацията намаля, училища затварят, земеделието ни е продадено(всички което се произвежда в България, бива изнасяно), приватизираха заводи и фабрики, които вече и не съществуват, а бе сега вече мога да твърдя, че Америка направи България слаба.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Тихомир

    35 2 Отговор
    Това изказване ми звучи, като извинение за предходното такова в Давос. Двете са доста противоричиви. Учудващо, дали е от дименция или от външен натиск и страх.
  • 50 стоян георгиев

    14 30 Отговор

    До коментар #45 от "Чоко.":

    ако излезем от нато няма да са там,а тва лесно може да стане с тази масовка дето смята че коронавируса е измислен от бил геитс,че сащ печатат пари за да са добре или че при тодор живков било по-добре от сега.с такива изведнъж ще се озовем извън ес и нато само срещу някакви дребни парици от страна на путин за да подкрепи местните партии дето ще го сторят.след като излезем от ес ще стане отново долара 100000 лева и ще се разбере къде е било заровено кучето ,но тогава другаря путин ще въведе воиска и ще стане чудесно.с бурятите и кадировците ще може да правиш сек. на воля без да се притесняваш че си геи!с тях не се брои!
  • 51 пешо

    32 9 Отговор

    До коментар #39 от "стоян георгиев":

    "щяла да ни налегне мизерията ",абе пич тя тази мизерия вече 30 години не ни пуска .Я оди в Северозапада да видиш какво става ,стигнахме до един град численост .

    Коментиран от #70

  • 52 Фатмака е виноват

    13 21 Отговор
    Прав е руският народ гладува, шепа олигарси ги тормозят. Същото искат и с нас да направят.
  • 53 Ех мили ми дЕдко Кисинджире...!

    29 6 Отговор
    То още от Бонапарт,че през Хитлер,все тая мантра сънувате...!Но уви...на практика все нещо не ви се получава...!
  • 54 пешо средния

    30 7 Отговор
    Гадове са това англосаксонците ,да тормозят 100 годишен човек ,щото в Давос пред целия свят и каза истината.
  • 55 не може да бъде

    25 3 Отговор
    Появата на Кисинджър в медийното пространство изобщо не е случайна!Аз бих казал че това е знаково събитите което вещае сериозни промени във вид на трусове!Не бива да се забравя че Кисинджър е бил гласът на големия бизнес и сега пак е такъв!Според мен тези които дърпат конците зад кулисите ,са решили че сегашните управляващи в САЩ и Европа са се изчерпали или са безидейни,че вече няма човек който да може да води диалог с Путин и са решили да заложат на Кисинджър ,който поне в миналото е показал голяма креативност и диалогичност/прочетете "Стенограмите на Кисинджър "-много завладяващо четиво ,според мен /Светът е изправен пред катастрофа и изглежда се възлагат надежди на Кисинджър да намери решение...няма да се изненадам ако му се възложи персонално мисия,макар че е на 99 г.!?Но е по-вероятно мисия да бъде възложена на човек избран от Кисинджър и той да остане само като ментор и модератор !

    Коментиран от #137

  • 56 Грантаджиев соросоид

    34 9 Отговор

    До коментар #46 от "стоян георгиев":

    Честно не ти дочетох до край неграмотното писание.
    Първо, че не съм бягал никъде, живея си в България.
    Второ, че съм бил както на Запад, така и на Изток и мога да ти кажа, че на Изток има такива неща, дето западняците могат само да ги открадат, ако успеят.
    Трето, като избираш страна за живеене се гледа доста повече от това колко ти плащат, че има и такива подробности като покупателна способност, ниво на свобода, ниво на образование, медицина, транспорт и т.н.
    Западът живее на кредит и вече чука кръчмаря със сметката.

    Коментиран от #76

  • 57 Пешо

    13 6 Отговор
    И тоя го обработиха

    Коментиран от #69

  • 58 Георги Сава Раковски

    13 21 Отговор
    Прав е! Русия води завоевателна война на принципа " Колете навън, за да не се изколим вътре!"
  • 59 Фон клайст

    11 19 Отговор
    Требвя нато да прати 50 милиона армия и да унищожи и елиминира русията нещо което хитлер не успя заради липсата на достатъчно армия и оръжия

    Коментиран от #60

  • 60 Хихи

    15 6 Отговор

    До коментар #59 от "Фон клайст":

    Иска им се, но не смеят. Само подлайват и скимтят от разстояние. Хехе.
  • 61 Пропагандата на русоснята

    8 15 Отговор
    ХАХАХАХАХАХА
    русНАЦИстите къде сте сега да възхвалявате дрОгаря кининджър???
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ХА ХА ХА

    15 9 Отговор
    АБЕ ДЕМЕНЦИО , КАЖИ ЗА ТВОЯ КОЛЕГА БАЙ - ФРЪН ????? КАКТО СЕ Е НАПУШИЛ И ПРАЩА РАДОСТ НА ЗЕЛЕНИЯ НАРКОМАН ....КОЛКО ОСТАВА ДА СЪЩЕСТВЪВА ФРАШ И НЕЙНАТА КОЛОНИЯ. ЕС - ФЕС ????????
  • 65 Настев

    20 16 Отговор
    Русия я чака разпад като сесерето
  • 66 пешо средния

    18 9 Отговор
    Запада напълни памперса .50 милиона китайци в Европа са нищо за Китай .Без бой ще превземат Брюксела.Още 50 милиона гладни от Африката и няма да си помислят къде е Украйна.
  • 67 малиии

    8 6 Отговор
    още едина мувия извадиха от пирамидите са пропагандира леле злабата спирка нямат

    Коментиран от #72

  • 68 винету

    9 9 Отговор
    дъртите кравари обичат коментари
  • 69 тъп рублофил

    12 12 Отговор

    До коментар #57 от "Пешо":

    Това ли новата опорка, смешни русНАЦИсти.
  • 70 стоян георгиев

    19 21 Отговор

    До коментар #51 от "пешо":

    северозапада е показателен че не извадиш ли комунизма от манталитета си си обречен на изчезване.ходя често там и мога да кажа че много ама много трудно се работи с местните.проблеми в тази посока има и на много други места в българия именно поради нашия посткомунистически манталитет.страни които изоставиха тази идея и начи на мислене отдавна избягаха от мизерията.чехия вече минава италия по брутен продукт на глава от населението ,а румъния до 10 години ще стигне полша.само при нас чакаме партизаните ,а и при унгария ,която благодарение на орбан деградира и икономически в последните 10 години!въпреки всичките ни проблеми обаче сегашния ни живот ще ни изглежда песен ако излезем от ес .

    Коментиран от #75

  • 71 Все в порядке

    13 18 Отговор
    Всичко е във план..русия стават колония на китай и новата Северна Корея режима става все по-авторитарен докато не гръмне от вътре..руснаците балансираха на гредата но сега е в крайно положение и няма да се върне обратно
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Додо

    18 7 Отговор

    До коментар #17 от "чичо Дончо каза":

    Кисинджър каза,че трябва да се постигне мир на всяка цена в Укрия,дори това да коства на укрите териториални отстъпки.
    Но думите му не се харесват и се логаритмуват удобно.
    Не си спомням да е казал точно това за Русия,което споменава нашата мис...журналистика,но световната инфлация през тази година ще покаже кой крив,кой прав.
  • 74 🇧🇬🇷🇺🫂

    5 13 Отговор
    Колко изкуствено напомпаха коментар 1😂 сега заради този коментар трябва да се обърна срещу Русия 🤣 кой умник ли е написал, тази мисъл велика и историческа😄 край, Българите се обърнаха срещу Русия 😂🤣😄 победа за СаШ🥳

    Коментиран от #77

  • 75 ПЕШО

    16 9 Отговор

    До коментар #70 от "стоян георгиев":

    Тъй ,тъй все българите виновни.Тебе не Българин ли те е правил ,че си най-хубавият.А районите дето има само ммангал и там ли комунизма е виновен?

    Коментиран от #80

  • 76 стоян георгиев

    14 16 Отговор

    До коментар #56 от "Грантаджиев соросоид":

    абе вие все не сте бягали ама децата ви все ги няма и ни едно не е в русия.та сега отговори конкретно.що като е толкова зле като ценности ,имигранти и т.н. на запад,децата на путин,лавров,песков,сталин,хрусчов....и т.н. руси и съветски водачи живяха или живеят на запад?що децата на всичките им богаташи са там?и ни едно дете на западен богадаш или лидер не е в русия?чакам отговор.

    Коментиран от #79

  • 77 българин

    10 16 Отговор

    До коментар #74 от "🇧🇬🇷🇺🫂":

    СЛАВА НА США И НАТО!

    Коментиран от #136

  • 78 !!!?

    22 9 Отговор
    Путин вижда пропадаща Америка !!!?

  • 79 Така е

    9 9 Отговор

    До коментар #76 от "стоян георгиев":

    Обясняваш го като за слабоумни, но пак няма да те разберат. Дали защото не искат или защото не могат, не знам.

    Коментиран от #132

  • 80 стоян георгиев

    10 7 Отговор

    До коментар #75 от "ПЕШО":

    раиона е ного хубав,но се пие от обяд и не се бачка.тва е проблем,а циганите обикновенно се учат от местните нецигани.едни са циганите у нас други са в сърбия,трети са в испания,четвърти в румъния....,а уж са все цигани.иначе българин съм и ме боли ,но тва е положението.в северозапада няма и местен патриотизъм както е в родопите или пиринско където макар и много по-тежка среда kара местните да се връщат и да правят големи къщи с цел д си живеят там в един момент.повечето хора от северозапада зарязват всичко и нямат идея да се връщат,това допълнително утежнява ситуацията.

    Коментиран от #84, #85

  • 81 И уф дук лл

    11 4 Отговор
    Дърт фашага
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Механик

    15 7 Отговор
    Добре де! Ами радвайте се! Нали това искате, Русия да я няма. Ето ви повод за радост, ама нещо ми се видите притеснени, така лекинко.
  • 84 46 лаборатории

    18 9 Отговор

    До коментар #80 от "стоян георгиев":

    на Пентагона в Украйна. И всичките за борба с колорадския бръмбар.

    Коментиран от #89

  • 85 ПЕШО

    20 7 Отговор

    До коментар #80 от "стоян георгиев":

    За 30 години в България се извършва само едно нещо :РАЗРУШЕНИЕ.И всичко това става със спомоществователството на ЗАПАДА. 40 милиарда САЩ гласува за Украйна ,4 милиарда не е вложил в България .Ние си купуваме самолети от него ,нашият съюзник ,обаче това не го казаха на хората някога като ги агитираха за НАТО.За Македония няма да коментирам как Запада ни рита по кокалчетата.

    Коментиран от #88

  • 86 Кисинджър

    10 5 Отговор
    го каза в Давос. 4 века тази държава се явява гарант за мира в Европа. Играта на хвани ми члена не става с тях..
  • 87 Красимир Петров

    11 5 Отговор
    Кисинджър е един от най-добрите политици на САЩ.
  • 88 стоян георгиев

    10 18 Отговор

    До коментар #85 от "ПЕШО":

    тва не е вярно.само в хюлет пакърд в софия работят над 20000 човека вече.заплатите са от 5000 нагоре.и тва е само една от техните фирми.само в чикаго живеят над 300000 българи нова имиграция които печелят добре и пращат на семеиствата си тук.самолетите борисов ги договори така с надеждата да се откупи от магнитски,но не му се получи номера.именно под натиска на сащ борисов падна ,проблема е че те нямат надежден партньор в българия и няма с кои да работят.ние сме последната бананова република в европа ,може би с унгарците,но там проблема е друг,просто орбан е по-силен от прозападните политиции ,а у нас прозападни сериозни политици няма!
  • 89 стоян георгиев

    13 16 Отговор

    До коментар #84 от "46 лаборатории":

    тва с лаболаториите е като с коронавируса.смях на смеха.нали щеше да ги открият в азовстал заедно с американски генерали?тая опорка веднага я забравихте след като не се състоя.още по-смешно е да си мислите че сащ ще си направят секретните лаболатории в зона която русия може да окупира и сред рускоговорящи ,които могат да станат предатели.ситуацията е много проста,именно с тази дезинформация путин си отваря възможност да ползва биологично или химическо оръжие и после да обвини сащ.направи го в сирия направи го в завод азовстал ,сигурно ще го направи отново.

    Коментиран от #95

  • 90 Ортодокс

    9 9 Отговор
    Уж хванатия в Азовстал канадски генерал от химически вайски ,през живота си не е стъпвал в Украйна.

    В Канада си е -жив и здрав.
  • 91 стоян

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "пич":

    До 6 ком -другар - явно като нямаш аргументи и акъл почваш с обиди и плювни
  • 92 Пропадащ

    17 6 Отговор
    Няма защо Сащ да търсят място за Русия. Тя нейното място си заема без да и го дават, а прави място и на други... По -добре би било уважавания и непропадащ г-н Кисинджър да се замисли къде е мястото на Сащ в новата архитектура на света. Трудно ще го намери защото всички ги ненавиждат неистово и не приемат нищо от тях -даже и да е верно, а те си мислят, че могат да го ръководят?!
  • 93 Голем смях

    4 7 Отговор
    Велик дипломат ..Велик Кисинджър...
  • 94 Ежко Бежко

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "Путин вече е ясен, а ние къде сме ?":

    Само една поправка, прадядо ми е бил представител на елита, депутат на Стамболийски, богат фабрикант, инженер работил в Чикаго.... бла бла бла. Та тоя дядо комунистите не убиха, умря си от естествена смърт. Не пиши "до крак" избити, спести силните фрази, щото не отговарят на истината. Да, взеха му фабриката но не го избиха до крак.
    За народа и Русия. Разбирам не одобряваш. Каква е твоята алтернатива, повече солидарност с ЕС? Дружба на веки, както ни втълпяваха предишните? Отворете си очите, 30 години вървим накриво и затова не ни е виновен паметника на съветската армия, а ние самите, в сляпото следване на вечния нов спасител.

    Коментиран от #106

  • 95 ПЕШО

    12 10 Отговор

    До коментар #89 от "стоян георгиев":

    Бананова сме ,защото Запада така иска ,не Русия.Разрушиха икономиката ни за влезем в ЕС.Е за тва сега бананите по-евтини от ябълките ,щото нямаме нищооо, А Ердоган каза :София прилича на турски град от 70 години.

    Коментиран от #99

  • 96 Петкан

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "стоян георгиев":

    Казах ти и преди един конфликт между САЩ и Русия , Русия и Европа ще е добре за останалия свят ..
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 РУСНАКА

    8 6 Отговор
    баба ти е пропаднала, ,кога взе да участващ и ти в лъжовните новини. АМЕРИКАНСКИ БОКЛУК

    Коментиран от #100, #144

  • 99 Ами ...

    5 10 Отговор

    До коментар #95 от "ПЕШО":

    Икономиката ни я разрушиха руснаците. Бяха изградили българската икономика зависима от тяхната, отрязаха ни и българската икономика загина. За справка - единственото интервю на Жан Виденов. Сега се опитват да направят същото с горивата и енергетиката.

    Коментиран от #109, #128

  • 100 Ами ...

    2 5 Отговор

    До коментар #98 от "РУСНАКА":

    Няма етнос "руснак".
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Факт

    11 8 Отговор
    Русия е велика държава с традиции, морал и ценности, за разлика от САЩ, чието население е сбирщина от престъпниците на света. Тези коментари, които ги говори този куфалник важат за САЩ, те са пропадляци, а не Русия.

    Коментиран от #108

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Ами ...

    6 5 Отговор

    До коментар #94 от "Ежко Бежко":

    Ще прощаваш, ама нещо не ми се връзва инженер, фабрикант и депутат на Стамболийски. Земеделските дружби. 😀 Както и да е. Няма да се съглася с теб, по простата причина, че РФ не е никаква алтернатива, та да й търсиш заместител. 😀 Вземи прочети Дугин. Ужасно тягостен е зная, но той си го е написал - РФ трябва да пречи на всички бивши соц. държави. С пари, с оръжие,с управляем хаос. За да може ТЕ, богоизбраните, да се върнат, когато са готови. България не прави изключение.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Ами ...

    0 2 Отговор

    До коментар #104 от "Факт":

    И на цили 32 години. 😀
  • 109 пешо средния

    10 2 Отговор

    До коментар #99 от "Ами ...":

    Не говори глупости .Тези тъпотии ги разнасяха някога СДС.Къде са тези велики политици...сега в клоаката ..Отряза ни Костов дето приватизира за 1 долар.
  • 110 Ха ха

    1 5 Отговор
    Пропадаща, ама да и отстъпи територии Умрайна, че още да пропадне
  • 111 Джипко бибипко

    4 3 Отговор
    Хенри, Хенри-херинга! Ха,ха,ха!
  • 112 пешо средния

    7 6 Отговор
    Политиката на Русия се промени .Вече работи с държави с големи територий със стратегическа тежест в световната икономика. ,а такива джуджета помияри в Източна европа не са интересни.Затова руските туристи са в Турция ,Египет .Туризмът на ЕС ,да чака туристите от украйна.Енергията им също ще бъде пренасочена .
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Да бе

    0 0 Отговор
    Иска ми се , ама няма
  • 115 Абе

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Путин вече е ясен, а ние къде сме ?":

    Не знам ама ако не бил Сталин, България нямаше да я има, защото след втората световна война запада е искал България да бъде разпределена между балканските държави.

    Коментиран от #116

  • 116 Ами ...

    6 4 Отговор

    До коментар #115 от "Абе":

    Искал е Запада, защото България е била сред победените, понеже Сталин не е признал на България статут на съвоюваща страна. Ако го беше направил, България щеше да запази и Македония и Западните покрайнини. Но Сталин е имал други идеи - да раздава български земи.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Отивай

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "Европеец":

    В Европа или с автомата в Украйна. Ти се извъди по-голям мъдрец от Учителя Петър Дънов. С омраза, атеизъм и "западни ценности" до никъде не се стига, най-малко срещу Русия. Да си спомним и какво е казала Баба Ванга - от Русия да не се делим и че Америка и Европа обещават, но нищо не дават. Стига си философствал, а вземи прочети и Едгар Кейси какво е предсказал за Русия и какво е видял за Америка. Библията трябва да четем, с не историята. С такава политика на деление на бедни и богати, чрез подмолни методи, информационна война и всяване на страх Запада и Америка до никъде няма да стигнат. Има карма и американците и англо-саксите достатъчно грехове са си натрупали вече. Бог забавя, но не забравя. За България не се притеснявай! Ние с дух оцеляваме и Слава Богу! Бог да пази България!

    Коментиран от #127

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Николай

    2 0 Отговор
    Деде има лекари болници ще е добре да ги посетиш явно имаш проблем с оросяването а то е много важно - дърто краварченце
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Роко

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "психопата Кисинджър":

    Хитрец нали сащ се намеси когато с.корея нападна с китай и съветски летци и самолети да налагат най миролюбива идеология комунизъм на ю.корея.Резултата между двете корени го виждаме
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Роко

    2 5 Отговор

    До коментар #119 от "Отивай":

    И защо всички републики в руската федерация не могат да се откачат от руската каруца.Недоволствата се потушават с оръжие.Влезеш ли там няма мърдане

    Коментиран от #129

  • 128 Мммда

    5 2 Отговор

    До коментар #99 от "Ами ...":

    Икономиката ни я разрушиха американци, германци и французи. Целта беше да се преватизира и фалира голяма част от производството и да станем зависими от тях. Срещу сериозни парични стимули българските демократи и нови социалисти го направиха. Това са партиите в момента ГЕРБ-СДС(не случайно заедно),+ ПП+БСП, ДБ клон на ГЕРБ, за ДПС е ясно допълващата им роля през годините. Всички са едно голямо щастливо семейство.
    Извинете забравих и ИТН американския проект.
  • 129 Мммда

    3 1 Отговор

    До коментар #127 от "Роко":

    А защо си мислиш, че ако ние се опитаме да водим собствена политика и да не изпълняваме нарежданията на съюза и НАТО,някой ще те остави да дишаш. Директно са на изпържили. Веднага ще си измислят причина. Фантазията за създаване на конфликти е единственото, което работи през последните 20 години.
  • 130 Ал Тъпоне

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Путин вече е ясен, а ние къде сме ?":

    Русия е империя, която има много сухопътни граници за разлика например от САЩ, която също е империя, но граничи по суша само с Мексико и Канада. От там идва и разликата в подхода за охрана на имперските граници. За САЩ е достатъчно да имат силен флот и да охраняват добре две сухопътни граници, на едната от които Президента Тръмп даже издигна стена. Бонусът за САЩ е че след опустошителната Втора световна война доларът стана основна световна валута и поне осега само с една печатница на ФЕД можеше да се упражнява контрол практически по целия свят чрез вмешателство във вътрешните работи на ена или друга държава и вероятно затова на САЩ им излезе име на световен полицай. С Русия обаче е доста по-различно. политиката на руската империя е да създава държавици с марионетни правителства около собствените си граници и колкото повече такива държавици има, толкоз по-добре. Украйна до времето на Янукович също беше такава държава, но забележете държава с такива размери, каквато в европа няма, като площ. Когато Евромайданът през 2014г. успя да изпъди Янукович и да проведе избори с избрано про западно управление за руската имперска плитика няма вече друг полезен ход , освен разкъсването на Украйна на по-малки държавици. Разбира се Русия никога не е имала интерес от силна про европейски ориентирана, не само България, но и която и да е балканска държава, макар и по-далеч от териториалните и граници има ли възможност ще провежда политика на разделение, разграничение и п

    Коментиран от #151

  • 131 Анонимен

    3 4 Отговор
    Важното е винаги да ви е страх американчета от Русия.
  • 132 Много гневна

    0 1 Отговор

    До коментар #79 от "Така е":

    Защото не е истина!
  • 133 максим

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    стоянчо,много си далеч от истината.ама много.не пиши смехории.скоро ще забравиш какво е ток и бензин и газ и ще се върнеш в каменната епоха.добри юнаци те командват.слушай ги и после не плачи.не декларирай собственото си невежество.
  • 134 максим

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Европеец":

    нещо много неща не са ти ясни.свободен си, върви където искаш.ако не ти харесва в българия.европа и америка те зоват.но не пречи на разумните с своите заключения.не струват.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 максим

    7 2 Отговор

    До коментар #77 от "българин":

    ти какво получи от америка и нато? къща ли,остров ли,хляб ли ти дадоха,добра заплата?
    от америка очаквай раздори,войни,глад,мизерия и колорадски бръмбар.и скъп руски газ, който ще го вземат от индия и ще ти го препродават на неколкократно по високи цени.а доларът им много отдавна е само една хартийка без никакво злато.имат колосален дълг,няма спасение за тях.а и ги очаква страшен катаклизъм с вулкана....

    Коментиран от #146

  • 137 Тинк

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "не може да бъде":

    Моля те се, Кисинджър не е бог. Нищо повече от теб и мен не е 🤝
  • 138 Нищо повече от

    4 2 Отговор
    Един изкуфял дядка
  • 139 геноцид

    3 1 Отговор
    Ционист сър , от него истина не очаквай !!!
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Ха тъй!

    3 0 Отговор
    Ама ние джуджета си имаме в цирка. Кремълски не са ни необходими.
  • 143 ДАЙТЕ ЗАПИС ЧЕ ТОВА Е КАЗАЛ

    2 0 Отговор
    ЛЪЖЦИ ! КИСИНДЖЪР Е НА 100 ГОДИНИ НО НЕ Е ИЗКУФЯЛ ТОЛКОВА ТА ТОВА БАШ ДА КАЖЕ !
  • 144 Ха ха

    1 2 Отговор

    До коментар #98 от "РУСНАКА":

    Ами хващай самолета за Русия!
    Много се съмнявам да го направите.Само си лаете, а иначе ви се иска на всички да избягате някъде на запад!
  • 145 Ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Щом това го казва":

    По-добре се научете да пишете правилно, а после давайте съвети!
  • 146 Ха ха

    1 3 Отговор

    До коментар #136 от "максим":

    Ам






    А ти ги получи от Русия ли?
    Не ставай смешен!



    и хващай самолета за Русия!
    Много се съмнявам да го направите.Само си лаете, а иначе ви се иска на всички да избягате някъде на запад!
  • 147 незнайко

    4 2 Отговор
    Този господин живее в миналия век на капитализма преди да стане ДЕМОКРАТИЧЕН капитализъм ! Цал свят разбра що за стока са САЩ и тези които ги подкрепят !!! Жалко, че и ние сме от грешната страна затрупана с "БЛАГА" за бита от чужди фирми, даже посегнаха на селското стопанство и животновъдството !!!
  • 148 AmisegaИ тоя

    0 0 Отговор
    И тоябая г.. На яде за Ссср, сега и за Русия. СВ. Пешо няма ли да го пребира вече
  • 149 Този

    1 0 Отговор
    Мухъл
  • 150 Фантазьори

    2 2 Отговор
    Про американците,не се пенете много много.Русия ще спечели войната.
  • 151 Ал Гъбоне

    1 0 Отговор

    До коментар #130 от "Ал Тъпоне":

    И Европа няма сметка от такава голяма държава в своите граници.
  • 152 Свети Марко Тотев

    2 0 Отговор
    Като всеки американец-еврейн минал 90-те и тоя се мисли за пророк и пророкува,че Русия е бита карта но било добре да се залъже с малко териториални отстъпки колкото да не е без хич.
    Наивен стар глупак.Русия е поставена в положение на неизбежна защита.В момента в който руснаците напълно осъзнаят ситуацията Украйна ще изчезне от политическата карта на Света.