Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Юни, 2022 12:10 11 304 58

Русия: Това е недопустимо!

  • война-
  • недопустимо-
  • русия-
  • украйна-
  • военни престъпления-
  • войници-
  • нюрнбергски процес-
  • владимир путин

Според Русия нейните войници не извършват военни престъпления в Украйна

Русия: Това е недопустимо! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Всякакви спекулации за възможен "нов Нюрнбергски процес" срещу руски войници са недопустими и абсолютно неверни. Това обявиха от руското посолство в Съединените щати, съобщава ТАСС, предаде News.bg.

Смятаме, че всякакви спекулации относно организирането на "нов Нюрнбергски процес" срещу руски войници, за които се твърди, че са отговорни за престъпления в Украйна, са недопустими, написа посолството в "Телеграм". Оттам подчертаха, че руската армия "защитава цивилните в Донбас от нацистите", подкрепяни от Съединените щати и редица европейски държави. Освен това "колективният Запад открито пропагандира мизантропски идеи", се допълва в изявлението.

Още новини от Украйна

"Под претекст, че защитава свободата на словото, за която се твърди, че има абсолютен характер в САЩ, Вашингтон продължава да се противопоставя на резолюцията на Общото събрание на ООН за борба срещу възвеличаването на нацизма, неонацизма и други практики, насърчаващи ескалацията на съвременните форми на расизъм, расова дискриминация, ксенофобия и нетолерантност, които инициираме всяка година", посочва руското посолство.

"В сегашната русофобска атмосфера т. нар. правозащитници служат единствено на интересите на местната управляваща класа. Затова разпространяват фалшификации за използването на касетъчни бомби срещу цивилни в Харков от руски войници, а същевременно пренебрегват бомбардировките на жилища в Донецк от украински националисти, които използват западни оръжия", допълват те. В понеделник ДНР съобщи, че украинските войски са изстреляли две касетъчни ракети от реактивната система за залпов огън "Смерч" и са използвали 155 мм артилерийски системи за обстрел на централен Донецк. По данни на Министерството на извънредните ситуации на Донецката народна република в резултат на атаката са ранени над 20 цивилни, включително деца. Насени са щети на три учебни заведения и два жилищни блока.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Матрософ

    44 66 Отговор
    Не е допустимо само в Раша. В останалият свят е задължително.

    Коментиран от #9

  • 2 сила

    53 82 Отговор
    АЗИАТСКИ ВОЙ......ордите на съд

    Коментиран от #10

  • 3 Пич

    58 17 Отговор
    Това всички знаят ! Те и нямат възможност да направят нещо ! Просто , кучетата си лаят !!?

    Коментиран от #21

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мияги

    64 35 Отговор
    Американските фъшкисти си го заслужават

    Коментиран от #55

  • 6 Фактор

    44 71 Отговор
    Русия загуби за три месеца повече от колкото СССР за 10 години в Афганистан.СССР беше голяма сила и не издържа.А познайте сега какво ще стане.

    Коментиран от #22

  • 7 Вова

    39 60 Отговор
    Да защитаваш чрез убийства, разруха и демагогия лица, избрани на етнически признак, за сметка на други лица, е еманация на националсоциалзма. Русия в момента се стреми да унищожи или асимилира други хора, които Кремъл непровокирано определя като неприятели.
  • 8 Мммммм

    31 53 Отговор
    Интересно, кой защитават като те хората се изнесоха? Вече и на слепите (но на русофилите не), че Путин е там за територия и никакви денацификация и демилитаризации, няма!
  • 9 Е па ти па

    52 20 Отговор

    До коментар #1 от "Матрософ":

    Ходи им кажи на американците , като си такъв демократ ! Да се предават на афганистанците , сирийците , иракчаните , сърбите , либийците..... Отвори !

    Коментиран от #19

  • 10 Ми айде..

    21 8 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Фани грозилището от Хага и заповядай..
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Наминаващ

    31 50 Отговор
    Публикуваният в някои руски "медии" документ "доказващ" наличие на американски биолаборатории в Украйна се оказа фалшив, защото има множество груби грешки показващи, че е превод от руски.
  • 13 руски фашисти

    23 45 Отговор
    Страно как така целият свят знае какво правят фашистките уроди в Украйна само русия не знае. По закон и канон всички фашисти са нагли лъжци. Аз пък защо ли вярвам повече на СНН, отколкото на ТАСС? Може би защото едните казваха, че война ще има , а вторите казваха, че нямва да има. Е, война има!
  • 14 Голем смех

    17 31 Отговор
    Няма Вова Първи. Има Адолф Втори.
  • 15 така де...

    22 42 Отговор
    Нов Нюрнбергски процес никой няма да образува срещу срещу руските войници, а срещу тези, които ги изпращат там за да мародерстват с местното население и унищожават инфраструктурата на чужд народ, в чужда държава!

    Коментиран от #39

  • 16 Ще ти обясня, неумний

    20 36 Отговор

    До коментар #11 от "Диоген":

    Ако нямаше американски войски, психопата Путлер като нищо ще подкара въшливите си орди към Европа. Сега не смее.
  • 17 Рушим

    19 13 Отговор
    А после мрънкаме пфу

    Мечката като я страх от ловците що ходи в гората за украински мед?✌️
  • 18 Генчооооооо

    10 10 Отговор

    До коментар #11 от "Диоген":

    тази опорка вече стана банална, непрекъснато се изплющяваш на метеното. Айде кръгом марш към Сибир.
  • 19 Ал Тъпоне

    20 9 Отговор

    До коментар #9 от "Е па ти па":

    Те американците не се предват ама нарупаха колосални борчове от всичките си полицейски дейности по целия свят и сега най-накрая ще ни карат всички ние останалите да им ги плащаме, като пуснаха печатницата на ФЕД чрез инфлацията от новонапечатаните долари, които макар и учудващо са все още световна валута!
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 20 Отговор
    В Мариупол руските нашественици забраняват на учениците да говорят на украински дори по време на междучасията. Училищната дирекция открито заплашва с „последствия за децата и родителите“, ако украинският език се чуе в общуването. "Денацификация на всички нива според най-добрите примери на СССР"

    Коментиран от #28

  • 21 Полковник

    15 27 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Да, всички знаят, че руснаците се измъкнаха от Нюрнбергския съд само защото бяхя сред победителите и защото бяха наводнили Европа с азиатските си изверги. Само избиването на полските военнопленници в базата на НКВД край Катин с изрична писмена заповед беше достатъчно. Не говорим за масовиште изнасилвания, убийства и грабежи на цивилни в цяла Европа, включително България /справка писмото на Димитров до Сталин /. Тоя път обаче няма измъкване. Новия Нюрнберг ще е в Хага. Вече са събрани повече доказателства от колкото за нацистка Германия през WW2. Този път новите фашисти /рушисти/ надскочиха себе си. Надминаха Афганистан, Грузия, Сирия. А ги чикит и репарации. Искат, неискат, имат достатъчно злато зад граница.

    Коментиран от #33, #34, #56

  • 22 асдаа

    25 12 Отговор

    До коментар #6 от "Фактор":

    Е какво какво ще стане? Каквото каже Русия, това ще стане.
  • 23 !!!?

    15 23 Отговор
    Нюрнбергски съд за варварската Кремълска хунта !!!?
  • 24 Диоген

    28 11 Отговор
    Братя УКРАИНЦИ, марионетното Ви, правителство ЗАЩИТАВА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ !
    С ЦЕНАТА на Вашите ЖИВОТИ, англо-саксонците, се опитват да НАЛОЖАТ своята ХЕГЕМОНИЯ над ПРАВОСЛАВНИТЕ СЛАВЯНСКИ НАРОДИ !

    Не им позволявайте да Ви превръщат в ПУШЕЧНО МЕСО !
    РУСНАЦИТЕ и УКРАИНЦИТЕ са два БРАТСКИ СЛАВЯНСКИ НАРОДА !

    Тези, които УПРАВЛЯВАТ САЩ, се опитват да ЗАВЛАДЕЯТ СВЕТА !
    Не ставайте маша в ръцете им !

    Коментиран от #44, #50

  • 25 Радон Керанов

    12 25 Отговор
    Плачете, плачете! Идват черни времена за руската армия и кремълските джудженца! Тепърва ще се превъоръжава украинската армия и ще се разгръща огромната мощ на военно промишлените комплекси на САЩ и страните от Британската общност! Нищо няма да помогне на путлеристите, даже полезни западни идиоти! Руснаците са обречени на тежък мордобой!
  • 26 СПИРО

    17 7 Отговор
    ПОБЕДИТЕЛИТЕ НЕ ГИ СЪДЯТ
  • 27 Руската пропаганда

    9 16 Отговор
    Борели се срещу нацисти, зомбита канибали, биороботи, птици терористи и черна магия хахахахахах
  • 28 Моряка

    20 14 Отговор

    До коментар #20 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Нико чудно,никой не може да отмени третия закон на Нютон,защото е природен.Досега 8 години фашагите забраняваха руския изик в Донбас и в цяла Украйна.Сега ще им се връща,докато нещата улегнат.

    Коментиран от #31

  • 29 САЩ са виновни!

    10 16 Отговор
    Ако през 1945 година бяха хвърлили бомбите те над Хирошима и Нагазаки а над Москва и Ленинград сега човечеството нямаше да има проблеми с фашистка Русия и новият луд фюрер!

    Коментиран от #35

  • 30 В.В.П.

    15 6 Отговор
    Процесът ще е в Донбас..В Нюрнберг ,руснаците не участваха ,съдиха сащ и Англия..Слагам 100лв залог ..Преди една година ,тук написах че залагам 20лв че Рф ще одере Крайна..Лятото на 2021ва..Така и стана ..Тия от Сащ ,бъзикат ли се ??.Донбас ще осъди около 150 касапина от Азов на смърт.Буш син ,за три хиляди умрели янки ,нападна две държави ,Ирак + Афганистан,като 4 индивида от СА ,взривиха кулите близнаци ...Защо не нападна СА??

    Коментиран от #32

  • 31 МЗ предупреждава

    14 10 Отговор

    До коментар #28 от "Моряка":

    Путинизма е вреден за Вашето здраве!

    Коментиран от #40

  • 32 Баба Ванга

    11 13 Отговор

    До коментар #30 от "В.В.П.":

    Свето ке стане по-добър когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея!

    Коментиран от #41

  • 33 Плебей

    11 8 Отговор

    До коментар #21 от "Полковник":

    Ти, требе да си некой от из насилените в Катин, затуй низнайш историята, ами плещиш, туй кво са ти шептили в ухото.

    В Ирак, жертвите са към милион, кой ши съди убийците, а в Афганистан ?
    Аку беше по-свободен и ни са занимаваше да си тражиш изнасилвачи, щеше да видиш, как едни войници-негодници на фото, как уринират връху убити афганистанци !
    Они, кой ши ги съди ?

    А, в Ирак, тея дет са возиха на вартальота и стрепяха по мирни ора, кой ги съди ?
  • 34 Моряка

    17 9 Отговор

    До коментар #21 от "Полковник":

    Колега,бъди спокоен,нов Нюрберг ще има,ама в Донецк.Щото ти я знаеш,я не знаеш що то укроински фашизъм,а аз съм го видял с очите си в Мариупол последните 8 години.
  • 35 Чоко.

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "САЩ са виновни!":

    Кажи им на сащ ,да ги хвърлят сега ,умник!!.Утре и вдругиден !
  • 36 Истината

    11 16 Отговор
    Фашистка Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!
  • 37 Украинска поговорка

    8 17 Отговор
    Най-добрият руснак е този във вид на ГРУЗ 200!
  • 38 Никой не вярва на Русия

    11 20 Отговор
    След демократичната революция и настъпилите промени в Украйна през 2014г с желанието на украинския народ да се присъедини към западните демокрации и ЕС, Русия 8 години създаваше напрежение, изкуствени проблеми и терор като внедряваше руски инструктори, диверсанти и провокатори в Донецк и Луганск за да искат да получат автономия, която да им даде ефективно право на вето върху основните промени в ориентацията на Украйна и за да се откаже Украйна от искането си за влизане в НАТО и ЕС..!!!
    8 години Русия се подготвяше за нахлуване и военна агресия и не можеше да преглътне желанието на Украйна за повече свобода и демокрация със сближаване към ЗАПАДА , затова измисли и повода за изцяло непредизвиканата руска военна агресия в Украйна под предлог че НАТО се доближавал до границите на Русия и я заплашвал,което щяло да доведе до бъдеща война с разрушения и жертви, като че сегашната дълга руска "военна операция" в Украйна не е война с жертви и че колкото Русия има право да е в Украйна без одобрението на ООН, толкова и НАТО има право да е в една суверенна държава , за да защитава територията и населението от руските военни престъпления и окупация...!!!

    Коментиран от #45, #47, #48, #49, #52

  • 39 Някой

    17 6 Отговор

    До коментар #15 от "така де...":

    Верно?
    Ми тогава следва вече от такъв трибунал да са осъдени Бил Клинтън, Барак Обама, Джордж Буш (баща и син), Тони Блеър и други такива демократични светила. Щото, те съсипаха инфраструктурата на не една държава. И избиха цивлно население в милиони бройки.
    Така че, нека първо тях да осъдят, пък после може и да помислим за някой руски лидер...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 В.В.П.

    10 4 Отговор

    До коментар #32 от "Баба Ванга":

    Всички 1,2млн,от Ирак,убити ли бяха Саддам и,и всички ли са заподозрени за атентата в Нюйоркк..?.А Вангоо??.
  • 42 Пъци

    3 10 Отговор
    "ДНР съобщи, че украинските войски са изстреляли две касетъчни ракети от реактивната система за залпов огън "Смерч" и са използвали 155 мм артилерийски системи за обстрел на централен Донецк."
    Оооо,това си е фейк отвсекъде.А убитите руснаци пушели цигари,нали?И ихтамнет!
  • 43 Читател

    7 10 Отговор
    Никой няма намерение да съди руски войници принудително изпратени от кремълската хунта в Украйна. Ще се съдят олигарсите и престъпната кремълската номенклатура.
  • 44 Пъци

    8 9 Отговор

    До коментар #24 от "Диоген":

    Има една много по-голяма маша в ръцете на един дето се има за Петър Велики.Сещате ли се коя е?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Шамана на Монтерей

    10 7 Отговор
    Процес ще има,но няма да е само за руслямистанският башибозук,а ще обхване много по-шроки слоеве от "населението".От към Кремъл вече се размириса и се носи адска воня.Страх и параноя тресат Бункрният Плъх и неговият антураж от безмозъчни болшевишки амеби.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 стоян

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "Диоген":

    До 24 ком -другар -това писъмце прати ли го на руските кумунис терористи от кгб
  • 51 стоян георгиев

    9 3 Отговор
    Путлеристите са жалки.развиват идеята за нацизма опитваики се да заличат цели народи,но намират фашисти при демокрациите.от години бомбандират донецк избиаики своите за да могат да обвинят фашистите.
  • 52 Диоген

    9 6 Отговор

    До коментар #38 от "Никой не вярва на Русия":

    НАХАЛСТВО, от Ваша страна е да говорите тези ЛЪЖИ !

    Джордж Буш - младши още в началото на 2008 г., в Киев, ПРЕДЛОЖИ на Украйна и Грузия да ги "приеме" в НАТО !

    Украйна се обработва от американците от 1991 г.
    През 2014 г., след като ЗАКОННО избраният Президент на Украйна, Виктор Янукович, ОТКАЗА членството в ЕС, след като му заявиха, че първо трябва да влезе в НАТО, с американско ФИНАНСИРАНЕ в Украйна бе ОРГАНИЗИРАН и ОСЪЩЕСТВЕН държавен ВЪОРЪЖЕН преврат !

    С УБИЙСТВА и ТЕРОР, националистическите организации, съставени предимно от ПОЛСКИ-УКРАИНЦИ проведоха ПАРОДИЯ на ИЗБОРИ в Украйна и от тогава управляват МАРИОНЕТНИ на САЩ правителства.

    След като взеха ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО властта в Украйна ФАШИСТИТЕ финансирани и ВЪОРЪЖАВАНИ от САЩ, ЗАБРАНИХА руския език в Украйна, на който говореше повече от 80% от населението.

    Има филми в ютуб, в които можете да видите, как през последните години Украйна се ВЪОРЪЖАВАШЕ за ВОЙНА против Русия . Всички ние виждахме и в България едни коловози с военна техника, но мислихме, че я карат някъде из България, а тя е била за Украйна.

    Владимир Путин, изключително точно реагира на американската подготовка за ВОЙНА. И Сталин навремето са го информирали, но той се е предоверил на фашистите !

    Коментиран от #54

  • 53 Украинка

    4 4 Отговор
    До 52. Много ми е кеф да чета коментари от грамотни хора, като вас. Браво
  • 54 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 4 Отговор

    До коментар #52 от "Диоген":

    1. Янукович дойде на власт защото в ПРЕДИЗБОРНАТА СИ ПРОГРАМА ОБЕЩА НА УКРАИНЦИТЕ ПРОЗАПАДЕН КУРС НА УПРАВЛЕНИЕ.
    2. Путин привика Янукович в Москва и след като даде обещание за 3 милиарда долара помощ на Украйна, притисна Янукович да се откаже от сближаването с Европа.
    3. Янукович обяви, че преговорите с ЕС се отлагат за в бъдеще.
    4. Волните и свободолюбиви Украинци разбраха, че са ИЗЛЪГАНИ И ПРОДАДЕНИ.
    5. Прогониха кремълския лакей.
    6. Путин реши да даде урок на новата власт в Киев и организира отцепването на п-в Крим от Украйна, въпреки че с меморандума от Будапеща, Русия заедно с Англия и САЩ, е ГАРАНТ ЗА суверинитета и ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА УКРАЙНА.
    7. "Крым-наш" - при положение, че повече от 20 ГОДИНИ след като Украйна отново става независима, след разпадането на СССР, никой не поставяше въпроса за отделянето на Крим.
    8. Този гаров жулик Янукович се подигра с казаците и те го натириха. Пак добре, че не го съсякоха, според обичаят им. Сега квичи като наритано псе, като нашите „путинофили“ му пригласяте.
  • 55 Фунакоши

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мияги":

    Ти от рода на Чоджун Мияги ли си?
  • 56 Революция Z

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Полковник":

    Всичко е точно г-н Старшина ;)
  • 57 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦🇧🇬🇺🇦🇧🇬

    2 1 Отговор
    Не бе. Те направо как не са хвърлили оръжието. Никакви недопустими неща не правят. То за тях убийство изнасилване обир на къщи разрушаване на градове си е напълно допустимо. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
  • 58 Мерзанов

    1 2 Отговор
    Нюрнбергски процес първо трябва да има за американските престъпления в Ирак от войната през 2003та - убийствата на цивилни, изнасилванията, разрушаване на световно културно наследство, и въобще да се потърси отговорност на хората, дали началото на тази война, резултата от която е стотици хиляди убити. Буш,, Байдън, всички сенатори гласували за войната, всички на ръководни постове в САЩ, следва да си понесат отговорността. Войниците вероятно са последните във веригата на виновниците.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания