Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Юни, 2022 11:05 17 354 179

Правителството в България падна заради Путин

  • кирил петков-
  • българия-
  • балкани-
  • харвард-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • вот на недоверие-
  • путин-
  • владимир путин

Голямата „вина“ на момчетата от Харвард беше позицията срещу Русия

Правителството в България падна заради Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

България е хвърлена в нова политическа криза, след като проевропейското правителство на Кирил Петков бе свалено с вот на недоверие, посочва румънският информационен сайт Зиаре. В. „Ромъния либера“ коментира темата под заглавие „Политическо напрежение на юг от Дунава“, предаде БТА.

Вотът на недоверие срещу правителството на Кирил Петков и следващите стъпки в конституционната процедура са отразени подробно и от вестниците „Гъндул“, „Адевърул“, „Евениментул зилей“ и други водещи румънски медии. Изданията в Букурещ припомнят, че правителството на Кирил Петков встъпи в длъжност само преди шест месеца и че миналата година в България се проведоха три кръга парламентарни избори.

Още новини от Украйна

Информационният сайт Зиаре отбелязва, че 42-годишният възпитаник на Харвард Кирил Петков е известен с реформаторския си подход, ангажимента за борба с корупцията и с твърдата си антируска позиция. Зиаре посочва, че голямата „вина“ на „момчетата от Харвард“ е била позицията срещу Русия. Телевизия Диджи 24 допълва, че в страна, която през цялата си история е имала тесни връзки с Русия, Петков открито е заемал силна пронатовска позиция. Телевизията припомня, че Кирил Петков смени министъра на отбраната, който направи прокремълски изявления в началото на руската инвазия в Украйна.

„Адевърул“ отбелязва, че хетерогенната коалиция около „Продължаваме промяната“ бе сформирана през декември след десетилетие на управление на „противоречивия Бойко Борисов“. Неговата партия ГЕРБ се възползва от напускането на антисистемната формация „Има такъв народ“ и внесе вот на недоверие, обвинявайки правителството в провал на икономическата и финансовата политика в условията на ценови скок, пише „Адевърул“.

Информационният сайт Зиаре отбелязва, че певецът и телевизионен водещ Слави Трифонов е оттеглил „Има такъв народ“ от управляващата коалиция, изтъквайки недоволство, свързано с бюджета и позицията на премиера за присъединяването на Република Северна Македония към ЕС. Трифонов обаче бе обвинен, че е взел това решение, за да защити „мафиотската олигархия“ в България, посочва Зиаре. Румънските медии цитират думите на Кирил Петков след вота на недоверие: "За мен беше чест да ръководя правителство, което бе свалено от господата Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова“ и обещанието му, че ще продължи да се бори за държава, в която няма да има „задкулисие и мафия“.

Гръцките медии предимно се ограничават да съобщят за вота на недоверие срещу българското правителство в парламента, но изтъкват и някои от причините, които според тях са довели до разпадането на управляващото мнозинство. „Политически сътресения в България след падането на правителството на Петков“. Коментира се, че катализиращ фактор за този резултат са били противоречията по въпроса дали България трябва да разблокира евроинтеграционния процес на Република Северна Македония. Агенцията се позовава на Ройтерс и цитира политически анализатори, според които следващото българско правителство ще заеме по-неутрална позиция по отношение на войната в Украйна след ясно проевропейската и пронатовска позиция на правителството на Петков.

„Правителството в България падна заради Путин“, е заглавието в информационния сайт ieidiseis.gr. Изданието пише, че „въпреки че страната някога беше един от най-близките съюзници на Москва, тя осъди руското нахлуване в Украйна и гласува за санкциите на ЕС срещу нея. „Вима“ се спира на пукнатините, които са съществували в четворната коалиция по време на краткото ѝ управление, както и външните фактори, които са оказали натиск за бързото му падане. Сред тях изтъква войната в Украйна и разделението в обществото по въпроса за Русия, обстоятелството, че България отказа да плаща за руския природен газ в рубли и беше сред първите страни, засегнати от спирането на руските газови доставки, олигарсите, които са престанали да взимат своите комисиони, противоречията за оръжейните доставки за Украйна и споровете за позицията по отношение на Република Северна Македония.

Свързаният с Гръцката комунистическа партия сайт 902.gr коментира, че падането на правителството в България предизвиква сътресения на фона на „изострянето на сблъсъка между американонатовците и Русия“. "Албениън дейли нюз" също информира за падането на българското правителство, като отбелязва, че това става в момент, "когато България се очакваше да вдигне ветото си над Северна Македония" за преговорите с Европейския съюз. Изданието посочва, че страната сега вероятно ще пристъпи към предсрочни избори. "Кирил Петков бе един от хората, които подкрепяха вдигането на ветото над Северна Македония, за да се проправи път за процеса на преговори и членството ѝ, а следователно и на Албания", отбелязва албанското издание. "Той бе избран да се бори с корупцията и постави България на преден план сред западните държави в твърдите санкции срещу Русия след инвазията в Украйна", пише още "Албениън дейли нюз".

"Управляващата коалиция в България не успя да си осигури вот на доверие", посочва в кореспонденция от София турската Анадолска агенция. "Тричленното правителство на малцинството на премиера Кирил Петков, който от шест месеца заема поста в България, падна, след като не успя да получи доверие от парламента", се допълва в кореспонденцията, препечатана в много турски медии. В текста се напомня и за събитията около изтеглянето на "Има такъв народ" от правителството и отстраняването на Никола Минчев като председател на парламента. "Правителството в България рухна и страната върви към четвъртите избори за две години", отбелязва турският сайт "Сон дакика".

Изданията в Сърбия също отделят внимание на подкрепения в българския парламент вот на недоверие към българското правителство. В.“Блиц“ отбелязва, че вотът на недоверие е бил по повод фискалната и икономическата политика на правителството на Кирил Петков. В.“Курир“ цитира изданието „Политико“, според което случилото се увеличава шансовете за по-дълбоки политически сътресения в страната, в която миналата година са се провели три пъти парламентарни избори. Посочва се още, че Кирил Петков е бил подкрепен на последните избори заради обещанието да се бори с корупцията, като също така е накарал София да заеме много твърда позиция срещу Русия от началото на конфликта в Украйна.

Македонските медии също информират за падането на българското правителство. „Нова Македония“ съобщава за успешния вот на недоверие под заглавие „Правителството на Кирил Петков падна заради политиката към Македония “и отбелязва, че препъникамъкът бил началото на преговорите между Република Северна Македония и ЕС, които София блокира. Вестник „Република“ цитира думите на българския премиер пред събралите се вчера пред Народното събрание граждани, че ще се опита да получи подкрепата на независими депутати, а ако не успее, се отива към нови парламентарни избори.

Под заглавия „Политическа криза в България: опозиционните депутати свалиха правителството на Кирил Петков“ (в. „Вечерни лист“), “Българското правителство падна, очаква се ново отношение към Русия” (хърватската телевизия Ен1), „Депутатите гласуваха недоверие на българското правителство“ (хърватската обществена телевизия ХРТ) медиите в Хърватия информират за вота на недоверие към правителството на Кирил Петков.

Политическата криза може да попречи на усилията на България, която почти изцяло зависи от руския газ, да осигури стабилни доставки на природен газ, след като Москва прекъсна снабдяването на страната поради отказа на София да плаща в рубли, отбелязват хърватските издания, цитирайки агенция Хина. Вестник „Ютарни лист“ изтъква, че според анализатори ново правителство би означавало по-неутрална политика спрямо Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 148 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    199 49 Отговор
    "Правителството в България падна заради Путин"

    Знаех си аз, че Митрофанова не е виновна. :D

    Коментиран от #62

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    258 82 Отговор
    Земетресението в Афганистан стана заради Путин!
    Слънцето , също заради Путин, изгрява от изток‼️

    Коментиран от #8, #44, #126

  • 3 шампиона

    76 36 Отговор
    Шокиран съм....
  • 4 Пламен

    134 82 Отговор
    Румъния няма данък русия и заплатите и пенсиите са двойни

    Коментиран от #60

  • 5 Хаахахахахахаха

    232 62 Отговор
    На малоумни харварди и жълтопаверни грантаджии все путин или комунистите са им виновни

    Коментиран от #52

  • 6 Лъчо

    79 112 Отговор
    По заповед от Москва.За да принудят България да подпише нов договор с Газпром и да делят милиарди от надписаните сметки.

    Коментиран от #128, #150

  • 7 грешка заради байдън

    133 26 Отговор
    Не че Херо изпълни нескопосано поставената и задача , както се потвърди и от преждевременното и отзоваване , като назначи очевидно нефелни екземпляри , ами разбира се заради Путин .
  • 8 А вие залязвате

    66 160 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Копейки, бутнахте работещо правителство. Това няма да ви бъде простено!

    Коментиран от #19, #35, #61, #149

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ЗАКРИВАЙ

    146 28 Отговор
    Пълни глупости... И пирамидите са дело на Путин.

    Коментиран от #66

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Някоя си

    196 30 Отговор
    "Правителството в България падна заради Путин"
    Я беее 😁🤣 пък аз си мислех че е заради инфлацията, цената на горивата . ниските доходи на хората и общата им некадърност 🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #50

  • 13 Вън сащ от България

    175 25 Отговор
    Главното заради което американския пудел си заминава е заради- С.Македония и бруталната инфлация в страната, за да угоди на американския интерес.
    чао,чао прислуга..
  • 14 споко

    91 8 Отговор
    И други са на път да паднат.Медиите след това ще кажат заради кого и все ще познаят
  • 15 Соваж бейби

    152 22 Отговор
    Ами то и във Франция е на път да си ходи сегашното пак заради Путин .По добре пишете цяла Европа без В.Орбан той е пич и му пука за народа му
  • 16 Раданч Татлъту

    114 15 Отговор
    България страда от Путин и Гравитацията,мдаа!🙉🐵🥳🤡👍
  • 17 така ли

    68 26 Отговор

    До коментар #11 от "Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z":

    Половин Москва, ама ви построиха трасе за газопоровода безплатно. Да не забравите да си го платите!
  • 18 Путинофил

    29 94 Отговор
    Аз съм особено щастлив, че територията е 100% зависима от Путин, благодарение на комунистическите партии - СДС, НДСВ, БСП, ГЕРБ, които 33 години не направиха нищо да ни освободят от руското робство!

    Коментиран от #130

  • 19 гешев и буци в един глас

    17 17 Отговор

    До коментар #8 от "А вие залязвате":

    Мноо работещо

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Наблюдавал

    108 18 Отговор
    Не е виновен Путин. Кирчо и Кокорчо се самозаритаха!
  • 23 В ХОР

    46 6 Отговор

    До коментар #19 от "гешев и буци в един глас":

    И на вас ще ви изтече мандата!

    Коментиран от #33

  • 24 Соломон

    131 20 Отговор
    Слугата на САЩ, Кирил Петков, първо каза, че правителството пада заради Митрофанова, а сега вече Владимир Путин е ВИНОВЕН ! :)

    Митрофанова сутринта съобщи, че България ПОЛУЧАВА, не втечнена газ от САЩ, а РУСКА ГАЗ от Турция, която е с 30% по-скъпа, отколкото ако бяхме я купили от Русия.

    Добре, че си тръгна това ПОЗОРНО ЗАВИСИМО правителство.
  • 25 Абсурдистан

    88 10 Отговор
    Голям буламач от мнения, но никой не споменава, че тази коалиция бе обречена още при съставянето и! Харвард не е това, което беше!

    Коментиран от #107

  • 26 Бгг

    110 15 Отговор
    За какво друго е виновен Путин ??? Той сигурно ни натиска да махнем ветото към Македония. Той ли ни натиска да унищожим Българският Лев и да приемем еврото ? Той ли си наложи санкции и сега цената горивата растът с дни. Той ли е виновен , че не си плащаме газа ?
    Казвайте истината !!!
  • 27 В.В.П.

    83 15 Отговор
    И Джоуи ,некадърникъъ,ще падне заради Путя..Ай стига глупости..Кирил и Асен са неудачници..Бензин,дизел ,3,60 лв,газ 1,60..преди година .всичко бе наполовина .За какъв Харвард??.става дума..
  • 28 гражданин

    87 21 Отговор
    Добре е направил Путин тогава.Тъкмо българинът няма да обеднява с всеки изманал ден от тези накадърници и безхаберници. Тъкмо няма да стоим и зимата на тъмно и на студено!

    Коментиран от #36

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Дългият

    22 58 Отговор
    Рано или по късно тази...мащенска прегръдка на Русия ще изчезне....,колкото по рано,....толкова по добре за БГ...
  • 32 Опааааа

    16 39 Отговор

    До коментар #20 от "Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z":

    Аре чупката русский! Тук ще ти се стъжни!

    Коментиран от #45

  • 33 я па ти

    34 6 Отговор

    До коментар #23 от "В ХОР":

    На кои бе , аз мандати нямам , нито искам такъв , искам нормални условия да си градя живота.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Соваж бейби

    36 8 Отговор

    До коментар #28 от "гражданин":

    Добави и западният морал в Европа ,децата ни .Бъдещето какво се случва ?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    0 5 Отговор
    Аз вече го написах това :)
    3272
  • 39 В.В.П.

    68 12 Отговор
    В понеделник ,в Испания ,шофьори и фирми ,почват бунт срещу Педро Санчез,подлога ,либерал на БАЙДЪН..Ще падне като талпа,от високо..Във Франция ,се ослушват ,ама там почват без предупреждение..Жълтите жилетки.
  • 40 Азз

    74 12 Отговор
    На крива ракета...Путин и пречи...
    За времето на власт нищо направено....освен назначена любовница и други близки кръгчета на ключови позиции....
  • 41 На крива ракета

    45 6 Отговор
    Космоса й пречи
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Aлфа Bълкът

    44 6 Отговор
    Първо изречение - първа лъжа. Правителството на Петков е проамериканско, а не проевропейско.
    Надолу като чета, лошо ми става.
    Намерете видеото Пророкът Хитлер - Истината която боли.

    Коментиран от #54

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z

    9 13 Отговор

    До коментар #32 от "Опааааа":

    Тук ми е забавно. Като в цирка.
  • 46 Павел Николаев

    47 9 Отговор
    "Заради Путин" - ХАХААХАХ
    Това прочетох и спрях да чета ...
  • 47 Смешници

    52 13 Отговор
    Румънци ,яжте си мамалигата и не се занимавайте с България .Ние поне сме горда нация ,нямаме общо с върти задника като вас.Благодарение на Русия има държава Румъния и при това доста голяма и няма кой да ви спре като поляците да лаете глупости срещу Русия .

    Коментиран от #70, #93, #176

  • 48 ВИЖ КВО

    34 4 Отговор

    До коментар #37 от "Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z":

    Не се питай какво да правиш! Имаме една много хубава БЪЛГАРСКА поговорка. "КОЙ КАКВОТО ПРАВИ, НА СЕБЕ СИ ГО ПРАВИ"
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Заради продажната им некадърност!

    51 4 Отговор

    До коментар #12 от "Някоя си":

    Заради арогантната олигофрения и лицемерие, заради безскрупулните лъжи и кражбите на милиарди - които ни оставят като дълг в наследство!

    Коментиран от #58

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Моарейн Дамодред

    57 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хаахахахахахаха":

    И паметника на съветската армия. Мине, не мине време и се засилят да го събарят, сякаш изпод основите му ще рукнат реки от мед и масло.
  • 53 космонаФт

    22 6 Отговор
    ХА ХА ХА ХА! На кривата ракета въздуха и пречи!
  • 54 И такива Aлфа Bълци сме виждали

    11 29 Отговор

    До коментар #43 от "Aлфа Bълкът":

    Белите мишки на копейкин. Все скачат като джинки или шабо.

    Коментиран от #140

  • 55 1111

    42 11 Отговор
    Жалко за слугите на сащ. В България имат лимитиран обхват на действия. :)))))
  • 56 Правителството в България падна заради

    14 46 Отговор
    Правителството в България падна заради Путин

    ЕВРОПЕЙЦИТЕ ТРЯБВА ДА СМЕНЯТ ПОДХОДА КЪМ РУСКИТЕ ПОДЛОГИ В БЪЛГАРИЯ! НЕРАЗУМНО Е ДА ГИ ПРЕКУПУВАТ, КАТО ТУЛУПА, А ПО СКОРО ДА ГИ ЕЛИМИНИРАТ, КАТО РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ! ВПРОЧЕМ РУСКИТЕ ПОДЛОГИ В БЪЛГАРИЯ СА ЕСТЕСТВЕНИ РАЗКЛОНЕНИЯ НА ПУТИНСКИТЕ ПОДЛОГИ!
  • 57 111

    25 6 Отговор

    До коментар #51 от "касата":

    Аз харесвам руснаците, но политиката е друго нещо.
  • 58 Ма как така!

    39 5 Отговор

    До коментар #50 от "Заради продажната им некадърност!":

    Те нали бяха "почтените"! ПП - почтени подлоги!
  • 59 В.В.П.Кирил е цървул

    47 11 Отговор
    Неудачник ,и канадска подлога,на СДС и Байдън..ДА СИ ВЪРВИ ПРИ ЖЕНА СИ ,ДА ПРАВИ ТОРТИ....МАКЕДОНИЯ Я ПРИЗНА ,КАТО ДЪРЖАВА ,-ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ ДРУГА ПОЛОГА ,НА САЩ..Македония ,си има владетел ..България .Анексия на Македония ,или доброволно присъединяване към майка България..

    Коментиран от #68

  • 60 Паулу Курелю

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пламен":

    и произвежда, пъци, произвежда, само от Дачия идват едни 100 евра отгоре на пенсиите им, а ти, пъцка, произвеждаш само флатурации, и дори там не си добър

    Коментиран от #91

  • 61 Дуай Липа

    34 4 Отговор

    До коментар #8 от "А вие залязвате":

    ми то и на Борисов беше работещо правителство, баче, 12 години работиха да тях си

    Коментиран от #65

  • 62 Хахаха

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Грульо":

    Хахахахахаха
  • 63 за некадърниците

    44 6 Отговор
    Путин е виновен.
    Кико и така не вдена че не трябваше да повтаря като папагал македония и украйна и да обслужва техните интереси които които не са интересни за бг народа. Сега лакея да се моли за службица на лаййнеен и зелко
  • 64 Бай Манчо

    45 10 Отговор
    хахахахаха сега е нещо като мода за всичките си неуспехи и грешки поради некадърност да обвиняват Путин :)))) , Не знам Петков дали е завършил Харвард но със сигурност е разнасял пици , с предателската си политика по отношение на Македония , Русия , заигравката и секретността по отношение на доставчика , цената и мястото на разтоварване на газта , бюджета , безразборното харчене на бюджетни пари и теглене на заеми , оръжието за украйна не намесата на България дори и косвено - моля някой да каже поне 1 нещо което е свършено в полза на България . Този човек изпълняваше и следваше нарежданията на мустафата .....
  • 65 не е вярно

    17 8 Отговор

    До коментар #61 от "Дуай Липа":

    Затова ли изкарваше хората по улиците? Щото е било работещо?
  • 66 така е

    53 8 Отговор

    До коментар #10 от "ЗАКРИВАЙ":

    Пирамидите са дело на Путин. След като е избил лично египетските фараони ги е мумифицирал и ги е закопал в пирамиди. Ненавистта към една силна и влиятелна личност очевидно може да достигне до смехотворни размери. Западът е толкова заслепен от злоба и безпомощност, че започна да се държи инфантилно.
  • 67 фенче

    38 7 Отговор
    правителството падна заради Урсула и Шолц, само гръцките и македонските медии пишат истината, явно медиите в Румъния са като медиите в България, пишат глупости на килограм, ето едно нещо по което РСМ със сигурност ни изпреварва, имат по свободни и компетентни медии от нашите
  • 68 ЕвроБългарин

    7 16 Отговор

    До коментар #59 от "В.В.П.Кирил е цървул":

    тъп антиБългарски ТРОЛ
  • 69 От страни

    26 5 Отговор
    Накрив к..р и космите му пречат. Знаех че Путин е бог на окраинците ама не вервах че ще стане и наш.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Колко ниско

    41 6 Отговор
    интелигентен трябва да е човек, за да повярва че просто Киро е "паднал" не поради собствената си колосална некадърност, продожност и наглост, а заради "Путин"?

    Коментиран от #81

  • 72 Очевидно

    40 5 Отговор
    Трябва да благодарим на президента Путин, че мисли за България и разкара некадърните продажници.
    И марсианци да ги бяха разкарали, и на марсианците бих благодарил.
  • 73 Верно ли

    36 4 Отговор
    Хахаха, ама разбира се, че Путин е виновен! То па оставаше да не е той, а некадърното управление, дето го изтърпяхме тука, и то като абсолютно продължаващо, и то по още по-некадърен начин политиката на баце ПКПтата! Аз не вярвах, че може по-зле от Тиквата, ама на - както е казал оптимистът - винаги има ПО!!!
  • 74 Отврат

    5 26 Отговор
    Де що има убийства, новичоци,МАФИТОИ, ганстери, КОРУПЦИЯ, бедност е замесен Путин.Даже в Африка е замесен с мръсните си дела.
    Ако питате Путин и путинистите в България, мафиоти са Кирил и Асен, а не Митрофанова, Бойко, Пеевски, Копейкин, Слави.
    Само, че нито 1992, ни то 2013-та.2022 г. е.
  • 75 1234

    10 33 Отговор
    Добре че са нашите братя англосаксите ,без тях България ще бъде смачкана от кървавия руски ботуш
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Ала Бала

    15 6 Отговор
    На кривата ракета космоса и пречи.
  • 78 Смешко,

    3 1 Отговор
    Явно си много значим, щом премести Политико в Румъния.
  • 79 Корабокрушенец

    41 7 Отговор
    Кирето се наигра. Не разбра, че българите няма да застанат срещу Русия. Не проумя, че атлантическата политика водена от него няма почва у нас. Браво Кире и чао.....
  • 80 РУСКИТЕ ПОДЛОГИ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ

    10 37 Отговор
    РУСКИТЕ ПОДЛОГИ В БЪЛГАРИЯ, МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ЗА ПУТИН НЕ СТРУВАТ И ПЕТ КОПЕЙКИ, НО СА ПО ГОЛЕМИ ПРЕДАТЕЛИ И ОТ ЮДА И ВЗИМАТ 30-ТЕ СРЕБЪРНИКА, ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЕ Е ПОЯВИЛ СПАСИТЕЛЯТ! ПРЕДАТЕЛСТВАТ С ПРЕДВАРЕНИЕ ПОДЛОГИТЕ НЕЩАСТНИ! ПОСЛЕ МАЛОУМНО СЕ УЧУДВАТ ЗАЩО МАКЕДОНЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ НАРИЧАНИ БЪЛГАРИ?!?

    Коментиран от #87

  • 81 Хахаха

    32 8 Отговор

    До коментар #71 от "Колко ниско":

    Сега настъпи епохата на лъжата, на неграмотните и опростачените хора. С това се бори Русия, общо казано.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Само, че

    15 6 Отговор

    До коментар #29 от "за ваш ужас":

    българите си заминаха и останаха само ромчовците.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 кокорчо

    30 10 Отговор
    Абе то бива глупост ама чак такава ,имали нещо лошо което се случва в света да не е заради Путин и Русия .такава грозна пропаганда ама хайде ,падна Киро заради голите обещания месеци наред .горива гонят 4 лева ,основни хранителни про дукти 40% нагоре .енергия 40% никак ва социална политика да се подкрепи Българския народ ,в Унгария рафинерията е частна но цените са по ниски от България а нашия кокорчо не може да се бърка в частна фирма хайде сега .държавата събира милиарди от акциз и ддс за тях е изгодно да са високи цени а не ниски .3 месеца спореха за 25 ст намаление на горивата на зараждане и какво на финал горивата станаха с 30 ст
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 До Хахаха то

    15 9 Отговор

    До коментар #76 от "Хахаха":

    Не пиши от мое име. А вчера видяхме от дрон къде колко са протестиращите. Малцинство сте и нямаш право да пишеш от името на БЪЛГАРИЯ особено развяващи два флага. Вземи си флага, който обичаш и живей там и защитавай интересите на една държава.
  • 89 Тоягата за Руските подлоги

    17 15 Отговор

    До коментар #87 от "тоягата":

    Тук е БЪЛГАРИЯ.
  • 90 ДААА БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ

    11 15 Отговор
    ЗВУЧИ СРАМНО ЗА ВСЕКИ МАКЕДОНЕЦ!
  • 91 САП

    8 21 Отговор

    До коментар #60 от "Паулу Курелю":

    Вече и Дачия няма да произвеждат румънците, закриват завода. За по евтино, ще се прави в Африка
  • 92 Иван

    25 25 Отговор
    Пyтлeрастията е тежко мoзъчно зaболявaне, много зaразно. Разпрoстранява се с кoпeйки и чрез надyпвaне на сeверoизток.
    Лекува се само чрез изритвaне от България.

    Коментиран от #98, #99

  • 93 Смешко,

    2 13 Отговор

    До коментар #47 от "Смешници":

    Явно си много значим, щом премести Политико в Румъния.
  • 94 коментар

    25 18 Отговор
    Заради Бойко, Путин и Мария Захарова падна правителството. Виновни са също лошото време, цените на биткойна и петрола,войната в Украйна,турската военна операция в Иран,сушата в Италия,загубата на пълно мнозинство на партията на Макрон и местоположението на Луната и планетите вчера. Просто Кирето нямаше късмет. ))))
  • 95 Бай Митко

    30 19 Отговор
    Бре, че той този Путин бил велик човек! Къде по света някой сгафи все Путин виновен, все с него се оправдават. В Европа май само Сърбите и Унгарците се усетиха за какво става реч. Хвала им на управляващите! Пък ний сме си яко в киреча и излизане няма.
  • 96 Томата Биковски

    14 19 Отговор
    На калпавият х.. му пречи Путин.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 ивайло 665888

    16 20 Отговор

    До коментар #92 от "Иван":

    Иванке вчера имаше статия тук в факти че най лесно маймунска шарка се предава между мъже и ти така скъпа .да не си сядал на Путин на ...че така го мразиш .той ли е виновен че някой не гледа народа който го е избрал опа обърках се госпожа мустафа .виж инфлацията каква е ,горивата основните продукти Путун ли е виновен ? грам не ме инресесува Русия а страната ми джендър

    Коментиран от #114

  • 99 Иване,

    5 19 Отговор

    До коментар #92 от "Иван":

    Иване да те е.е кой къде те хване!
  • 100 Zа родину

    18 21 Отговор
    дрън дрън, оправдания и пак - друг ни е виновен. Старата песен на нов глас. Смешни хора на високи позиции. Няма шанс да се променят нещата, васална държава, зависими политици. Който и да бъде избран работата ще е същата. Ще мрем от глад и болести, ще извлекът всички ресурси.

    Коментиран от #106

  • 101 Спец операция Митрофанова

    18 12 Отговор
    Гербаджийските путинисти от Европейската Народна нямат спирка в събогажите в полза на Русия.
    40% падна цената от преди 6 месеца, с 40% вдигнаха цените на бензин и дизел.И отгоре на всичко с 35-40% по евтин руски петрол.
    Пропагандата на Митрофанова да ходи да си я прави в Индия и Тамбукту.
  • 102 Патриоти с двата флага

    17 2 Отговор
    Не се пенете, парламента отвътре няма да го видите.
  • 103 много фейк

    6 8 Отговор
    Всъщност, Петков заемаше прозападна позиция само на думи за да оцелее и в подходящ момент да предаде Европейските си ценности. Това е по-подло и коварно от открито проруските позиции на иZраждане.
    Нека западните агенции осветляват и факта че той състави правителство заедно с БСП, която е остро проруска партия. Също така не предостави оръжия за Украйна.
    Правителството падна защото бандата на Румен се сдавиха как да поделят баницата.
    Колкото до реформи, борба с корупцията и т.н. това си беше чист фейк, фейк, фейк.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Слава

    22 18 Отговор
    Слава на този дето е виновен за всичко в световен мащаб!
    Слава и на неговата могъща Родина!
    Дай боже живот на България!
  • 106 Русоробе от векове за векове,

    20 11 Отговор

    До коментар #100 от "Zа родину":

    Вземи си знамето и на вакзал.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Путин не би

    17 16 Отговор
    могъл да промени некадърността на управляващите!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 НЕУДАЧНИК НЕЩАСТЕН, НИЩОЖЕСТВО ЖАЛКО

    3 17 Отговор

    До коментар #87 от "тоягата":

    ПО МАЛОУМНО СИ И ОТ НИКА СИ, НО НЯМА С КАКВО ДА ГО РАЗБЕРЕШ!
  • 111 Вярно е

    16 3 Отговор
    На 100%
  • 112 Вангела доносник

    18 13 Отговор
    Смъртт на русия нашия душманин

    Коментиран от #116

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Иван

    16 12 Отговор

    До коментар #98 от "ивайло 665888":

    Ивайло, написал съм го просто и ясно. Би трябвали и тъп пyтлeраст като теб да го е разбрал.
    Но ще повторя - ти след като си сeдял на х.я на пyтин, не се опитвай да го вменяваш на нормалните българи.
  • 115 Пълни шемети

    18 17 Отговор
    Правителството падна защото Кирчо и Кокорчо са шемети: 1. Настроиха срещу себе си русофилите;2. Настроиха срещу себе си патриотите;3. С ахмашката си икономическа политика удариха българския производителен бизнес с газ,ток и петрол;4. Като резултат с инфлацията бръкнаха в джоба и на средния българин. Пълни шемети и техният СтартЪп пропадна като 98% от всички стартЪпове.
  • 116 Баба Ванга каза:

    15 16 Отговор

    До коментар #112 от "Вангела доносник":

    "Нема Америка да ни помогне, пак Русия ке ни спаси!"
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Ники

    5 5 Отговор
    Не заради Путин,а заради мутрите в Дубай
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 ТУЛУПЪТ С 200, КАРАДАЙЪ, ЗУРЛЬО ПЕЕВСКИ

    19 1 Отговор
    ПАША КОСТАДИНОВ И СЛАФЧУ УЧИНДОЛСКИЯТ ЦАР ВОЛ, ВСЕ ВИДНИ БЪЛГАРИ ВЧЕРА 22.06.2022Г. ЗАСВИДЕТЕЛСТВУВАХА ВЯРНОСТ И ПРЕДАНОСТ НА БАЩИЦАТА!

    Коментиран от #125

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Нерушима дружба

    12 17 Отговор
    свързва българския и руския народи. Няма как някой като Кирчо да промени това. Факт.

    Коментиран от #127

  • 125 КАТО ПРОЧЕТЕ ТОВА

    3 14 Отговор

    До коментар #122 от "ТУЛУПЪТ С 200, КАРАДАЙЪ, ЗУРЛЬО ПЕЕВСКИ":

    ВСЕКИ МАКЕДОНЕЦ ГО ОБЗЕМА ЖЕЛАНИЕ, ДА ЗАДРАСКА В ИСТОРИЯТА СИ ВСЯКО БЪЛГАРСКО ПОТЕКЛО!
  • 126 генчо

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    не се прай на дръж ми шапката всички знаем че Руското влияние в Бългаия е много силно, чак е смешно как такива като тебе пропагандират обратното!!!
  • 127 Ха Ха - Нерушима дружба

    19 6 Отговор

    До коментар #124 от "Нерушима дружба":

    Ами неришимата дружба е нерушима само заради копейките на путин.
    Евно време, след така нареченото "освобождение" дружбата се е реализирала с рубли, ама сега нещо има инфлация на "дружбата" и вече става с копейки.
    Ама без тия копейки ще си измрете от глад, защото за друго не ставате.

    Коментиран от #129

  • 128 Абе ти

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Лъчо":

    да не си Лъчо Мозъка? При този гигантски внос на газ от Русия, ние се явяваме незначителен купувач с нашите 3 милиарда кубика...Просто не им влизаме в бизнес плановете или влизаме като незначителен клиент! А това, че някой им построи тръбата за Сърбия си е наша издънка, но този някой си спасяваше кожичката, щото иначе му се пишеше много лошо...
  • 129 Хихи

    9 16 Отговор

    До коментар #127 от "Ха Ха - Нерушима дружба":

    Скоро ще се валяш парцалив до кофата за боклук и ще обвиняваш Русия фъфлейки през липсващите зъби. Но в крайна сметка и това е начин да се живее. Хехе.

    Коментиран от #132

  • 130 стоян

    4 13 Отговор

    До коментар #18 от "Путинофил":

    До 18 ком -другарю -бъркаш -това правителство ако беше против путин защо не дава танкове и артилерия на Украйна -Борисов ако е за путин защо Борисов каза да дадем оръжие на украйна -а за газовата тръба която построихме -това е бизнес -построихме я но руснаците плащат по 400 милиона за транзит -или за 8 години се изплаща и после печалба по 400 млиона на година
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 ХоХо

    12 2 Отговор

    До коментар #129 от "Хихи":

    Ами това го правят вече повече от 75 години множество българи, които не приемат копейки !
  • 133 ссср

    13 15 Отговор
    Русия си е русия а глупавите български политици станаха още по глупави и затова и паднаха от власт , а не заради Русия .

    Коментиран от #137

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Роза

    16 1 Отговор
    В политиката няма емоции и "вечни дружби",а интереси!Помня как при соца ни караха на общоградски събрания и манифестации да скандираме "вечна дружба","Винаги верни на Партията","С БКП напред", "КПСС-БКП" и т. н.Забравихте ли тези времена?!Ръкопляскаш,викаш каквото ти кажат и......папкаш!
  • 136 Сократ

    8 14 Отговор
    Правителството в България падна заради Путин

    Пълна глупост.
  • 137 Сократ

    4 8 Отговор

    До коментар #133 от "ссср":

    Без да искам ти натиснах минус.
    От мен има 10000 +
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Aлфа Bълкът

    8 16 Отговор

    До коментар #54 от "И такива Aлфа Bълци сме виждали":

    Копейкин е проект на ДС. Видя се, че Кики води България най-вече към геополитически колапс и ДС задействаха Чалгаря и Костя. Подозирах, че Янев е проамерикански проект, но също е продукт на ДС. И първо защитава интересите на Националната Сигурност.
    Следващото НС ще е още по-лесно контролируемо от ДС.

    Коментиран от #145

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Гост

    6 0 Отговор
    Защо не допускате коментара ми От кога българските поговорки станаха забранени? Или така ви от търва.
  • 143 Перо

    12 13 Отговор
    Какъв харвардски възпитаник,какви 5 лв. Киро-тъпиро е бил на специализация там,по-малко от година, той е възпитаник на треторазряден канадски университет в британска Колумбия!
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Иван

    15 12 Отговор

    До коментар #140 от "Aлфа Bълкът":

    А има ли връзка между ДС и Национална сигурност, а ?
    То и Доган е продукт на ДС, то и Атака е продукт на ДС, то и Каракачанов е продукт на ДС.....,, ама май всичко това опира само до копейки !
  • 146 Матей

    12 15 Отговор
    Просто българския народ показа ,че няма да допусне англосаксонците да му унищожат държавата

    Коментиран от #147, #148

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 КоКо

    12 10 Отговор

    До коментар #146 от "Матей":

    Напротив, българският народ показа че е по-слаб от рycката мaфия в България !
  • 149 Гъста мрежа от хомосексуалисти !

    11 11 Отговор

    До коментар #8 от "А вие залязвате":

    Точно така! Работещо за чужди интереси ! Правителството беше мъртво родено,а всички в него продажни подлоги! Възраждане!
  • 150 Россиянка

    10 11 Отговор

    До коментар #6 от "Лъчо":

    О,великий Путин! Он ставит и убирает президентов и правительства по всему миру,он поднимает цены! Завидуйте нам,несчастные гейропейцы.
  • 151 БЪЛГАРИН

    6 11 Отговор
    ОНЯ ДЕН СУТРИННТА НА КОМШИЯТА КОЛАТА НЕЩЕ ДА ЗАПАЛИ - ПУТИН Е ВИНОВЕН

    Коментиран от #152

  • 152 БЪЛГАРИН

    15 1 Отговор

    До коментар #151 от "БЪЛГАРИН":

    Ами след като някакъв келеш от възраждане му е напъхал картоф в ауспука - нормално е да не запали.
    Та кой е виновен сега ? Путин ли каза ?
  • 153 немил-недраг

    15 6 Отговор
    В резултат на войната в Украйна паднаха маските на всички партии и определени личности. Уж говорехме за забрана на комунистическите партии а се оказа, че в България всички са такива без ПП. То бива слагачество, но нашето направо е дупелизане. Заради хитрите трикове на партиите от статуквото не заслужаваме и едно евро от ЕС. Ламтежа им за власт е само заради парите които се очакват от същия този ЕС който харесват само когато дава пари. Бъдещето е на партии като ПП. Жалкото е, че им липсва политически опит и стават жертва на хитри лисици като ДПС и ГЕРБ.

    Коментиран от #155

  • 154 нормален

    12 12 Отговор
    Никога срещу братушките!!!!!!!

    Коментиран от #156

  • 155 нормален

    13 10 Отговор

    До коментар #153 от "немил-недраг":

    ПП дупелижат САЩ
  • 156 Ха ха

    12 9 Отговор

    До коментар #154 от "нормален":

    Има ли "нормален" русофил ?
  • 157 СЕСЕСЕРЕ

    10 7 Отговор
    Много крадци и Корупция има тук не Путин или Байдън ние сме си виновни....Ами сега ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ кога и с колко ще се вдигнат....и кой...тук сме като някаква жунгла

    Коментиран от #159, #160, #162, #163

  • 158 Кокса

    12 8 Отговор
    Незнам защо но последно време ако се случи нещо което на някой не му харесва задължително е виновна Русия. Петков падна защото е некадърен политик и не направи нищо смислено за своята родина .разбирам че му харесва американският модел да обвинява винаги другите за своите грешки но това вече се изтърка
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Един ейдук

    3 4 Отговор
    На мен ли ми са струва или румънския е цигански
  • 165 Вътю Т.Панчев

    8 0 Отговор
    МА КАК НЕ СЕ СЕТИХМЕ ЧЕ ПУТИН Е В ОСНОВАТА НА ДАЛАВЕРАТА С КЪМ 300 АПАРТАМЕНТА В СОФИЯ ...
  • 166 ТАКЕ

    9 2 Отговор
    ПАДНА ПРАВИТЕЛСТВОТО ! КЕФ ! АМА КЕФ ! НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА И НЕ Е НУЖНО ДА УБЕЖДАВАТ , ЧЕ СА НЕЗАМЕНИМИ ! УРАААААААААААААА!
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Украинка

    8 2 Отговор
    Това вече е върхът. За всичко виновен Путин. А не ли Байдьн това са негови хора.
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Ами

    3 0 Отговор
    Закъсахми я,щом и румънците са разбрали колко сме добре.
  • 171 Гого

    2 4 Отговор
    Естествено че Путин мъти водите в България.
    Голф игрищата в страната са на руснаци,ски курортите,плажаве и хотели.
    Народа да излезне от своето мекушавство и да прогони всички крадци на майка България.
  • 172 Гого

    3 0 Отговор
    Разбра се за спящитебългари че ИТН.ГЕРБ.ВЪЗРАЖДАНЕ И ДПС .
    Са едни и същи играчи ,трябва гонка до дупка .
    Затвор за Доган,Борисов,Пеевски и много други продажници.
  • 173 Селянин

    1 5 Отговор
    Путин мирише на нафталин и е гушнал чимшира.
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Айсамани

    5 0 Отговор
    Вл.П е виновен още и за:глобалното затопляне и топенето на ледниците;за бурите и цунами в океаните;за изригването на вулканите;за избиването на индианците;за маймунската шарка;а сигурно и за прайда в Сф.Мога да изброявам до утре.Вадете плювалниците и л@йнометите и почвайте да о(ирате.
  • 176 Така

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Смешници":

    А Румъния става за пръв път напълно независима, благодарение на Русия. Четете повече за войните и ще ви стане ясно и други неща. Например сме в съюз със Германия и Франция (ЕС) страни (включително и Англия), които най-много са навредили на българия.
  • 177 нее

    0 0 Отговор
    И космоса е крив.
  • 178 Нееее

    0 0 Отговор
    Пикае срещу вятъра!
  • 179 вятъра на промяната

    0 0 Отговор
    България има бъдеще ако се дистанцира от Русия, но тъй като в ДС болшинството са путинофили това трудно ще бъде постигнато. Само загубата на Русия в тази война може да спре ентусиазма на тези заблудени ,,родолюбци" за да може България да тръгне по пътя на нормализация. В момента всичко в страната е изкуствено обсебено от корупция, криза и руско влияние.