24 Юни, 2022 09:52 2 066 6

Още един тежък удар за Борис Джонсън

  • великобритания-
  • партигейт-
  • борис джонсън-
  • консервативна партия

Този месец той оцеля при вот на доверие от консервативните депутати, въпреки че 41% от колегите му в парламента гласуваха за свалянето му

Още един тежък удар за Борис Джонсън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Консервативната партия на премиера Борис Джонсън загубиха частични парламентарни избори, което предизвика спекулации за оставка на председателя на партията и поднови разговорите за политическото бъдеще на Борис Джонсън, предава Ройтерс.

Загубите - в традиционен район на консерваторите в Южна Англия и в Северна Англия, където беше избран представител на лейбъристите, предполагат, че електоралната коалиция, която Джонсън събра на националните избори през 2019 г., може да се разпадне.

Превръщането на Джонсън от победител в изборите във виновник за последните загуби може да накара депутатите отново да поиска оставката му заради нарушенията на правилата по време на локдауна и на фона на нарастващите цени в страната.

Джонсън беше подложен на силен натиск да подаде оставка, след като беше глобен за нарушаване на правилата на локдауна след полицейско разследване на партита в офиса му на Даунинг стрийт.

Този месец той оцеля при вот на доверие от консервативните депутати, въпреки че 41% от колегите му в парламента гласуваха за свалянето му.

Въпреки че според правилата на неговата партия той не може да бъде изправен пред вот на недоверие за още една година, депутатите, страхуващи се за собственото си бъдеще, може да решат да намалят гратисния период, за да предизвикат нов вот.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудя им се

    8 0 Отговор
    На британците докога ще търпят този клоун да ги ръководи
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 авро-атлантик

    7 0 Отговор
    Това е резултатът от "мъдрата" му политика на санкции спрямо Русия, която плащат всички британци!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: