28 Юни, 2022 16:04 81 881 40

Над 2 милиона подписа за отстраняването на президента

  • джордже симион-
  • клаус йоханис-
  • румъния

Джордже Симион е отправил отново покана към опозиционния Съюз за спасение на Румъния за внасяне на съвместен вот на недоверие и започване на процедура за отстраняване на Клаус Йоханис, но е получил отказ

Над 2 милиона подписа за отстраняването на президента  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 2 милиона румънци се подписаха за отстраняването от длъжност на президента Клаус Йоханис, но парламентарното мнозинство отказва "да доведе до успешен край желанието на румънците", заяви днес лидерът на националистическия Алианс за единство на румънците (АЕР) Джордже Симион, предаде Аджерпрес.

"В края на тази сесия е моментът да направим равносметка. За щастие, румънското общество и румънците се събудиха (...) и сега имате пред себе си 2 милиона и повече подписа, събрани до 4 сутринта в централата на АЕР. Румънците вече не искат Клаус Йоханис на поста президент. Тази кампания за отстраняване на президента Клаус Йоханис получи широка подкрепа по улиците на страната. За съжаление, имаме едно подло мнозинство тук, в парламента, което отказва да инициира и да доведе до успешен край желанието на румънците да прекратят мандата на Клаус Йоханис", заяви Симион.

Той добави, че са събрани 2 милиона подписа "от всички окръзи на страната и от румънците в чужбина". Симион добави, че е отправил отново покана към опозиционния Съюз за спасение на Румъния (ССР) за внасяне на съвместен вот на недоверие и започване на процедура за отстраняване на президента, но е получил отказ от тяхна страна.

Симион каза, че новата формация на бившия лидер на либералите Лудовик Орбан също не е подкрепила инициативата.

"Ние сме единствената опозиционна партия и заради това се обърнахме към народа и събрахме подписите, които ще занесем на пленарното заседание на двете камари", посочи още лидерът на АЕР.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИмпийййЧмънт

    69 61 Отговор
    а Тука , Кога ??

    Коментиран от #5, #38

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дедо

    82 4 Отговор
    За толкова години се нагледах на лозунгите "от целия народ" и като дойдат избори ядец,слаба активност.

    Коментиран от #8

  • 5 Хахаха

    38 24 Отговор

    До коментар #1 от "ИмпийййЧмънт":

    Никога !!!
  • 6 Дедо

    61 10 Отговор
    Що още не сте го изкарали "жесток путинофил" и съсипващ държавата?

    Коментиран от #30

  • 7 И ТУКА ТРЯБВА ПОДПИСКА

    63 69 Отговор
    АМИ ТОЙ И НАШИЯ Е ЗА МАХАНЕ .......ГАРАНТИРАМ 100000000002 %

    Коментиран от #13

  • 8 САМО ИНВАЗИЯ-- ПУСТИНЯ ЗА ТЕЗИ

    70 5 Отговор

    До коментар #4 от "Дедо":

    ПЪЛЕН БОЙКОТ ТРЯБВА ОТ СТРАНА НА НАРОДА ЕДИН ДА НЕ ОТИДЕ ДО УРНИТЕ ....НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ,,ЧЕ НАРОДА ЩЕ ЗАГУБИ 50000000 ЛЕВА ЗА ИЗБОРИ НО ЩЕ ГИ ЗАГУБИ ЕДИН ПЪТ ААААА НЕ 33 ГОДИНИ ПРЕХОД .... МАФИЯТА СИ ВЪРТИ ИГРИТЕ И ДАЛАВЕРИТЕ ОТ ВЪТРЕ ВЪВ ПАРЛАМАТА( ТЪЙ НАРЕЧЕНО,,,, народно,,,, СЪБРАНИЕ ) АААА НАРОДА БЛЕЕЕЕЕ ОТ ВЪН .......И..... ПЛАЩА СМЕТКАТА.........

    Коментиран от #31

  • 9 САТЪРА НА ХАНА

    71 7 Отговор
    ЛЮБОПИТНА ПОДРОБНОСТ ...
    ... КЛАУС ЙОХАНИС Е ЕТНИЧЕСКИ НЕМЕЦ ОТ
    СЕМЕЙСТВО СЛУЖИЛИ ВЪВ ВЕРМАХТА

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Вермахтът

    31 20 Отговор

    До коментар #9 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Се е борил за мир и братство на на народите
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 д ааа

    37 71 Отговор
    Никой не иска путлеристки подметки.

    Коментиран от #32

  • 13 д ъъъ по

    40 24 Отговор

    До коментар #7 от "И ТУКА ТРЯБВА ПОДПИСКА":

    Нали махнахте Киро но си оставихте каскета че са ви напечени празните кратуни.
  • 14 Айтен Петров ИТН

    34 55 Отговор
    Вече над 2 млн подписа има за махане на президента, време е Радев да си ходи, мояяяя странаааа, мояяя Българииия.....хайде българи от Лондон, Ню Йорк и Турция подписвайте и да го свалим моооояяя страаанаа мояяяя българииияяя...

    Коментиран от #21, #24

  • 15 язък

    42 42 Отговор
    Аз си помислих че подписката е за нашия хаирсъзин. Но бъдещето е пред нас. Ще го махнем. И ще го пратим на село да пасе патки.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Не съм професор

    21 3 Отговор
    За неграмотните...колко млн са румънците???

    Коментиран от #20

  • 18 Джеймс

    18 5 Отговор
    И кликата в Румъния буйства, омръзна и на диета и показва рогца.
  • 19 фАНТОМасс

    29 14 Отговор
    И у нас милиони хора изгониха и наритаха Тиквата от Банкя. Дано сега не се върне на бял кон !

    Коментиран от #27

  • 20 Вълкът

    7 8 Отговор

    До коментар #17 от "Не съм професор":

    18 милиона е Румъния..2 млн. комунисти е как ще стане. ..
  • 21 Ежко Бежко

    35 3 Отговор

    До коментар #14 от "Айтен Петров ИТН":

    Хубаво брат, ама ко ша праим после? 32 години ни клатят, а ние дайте още и още. То беха ценности, солидарности, цивилизанионни ориентации, нетрадиционни ориентации......па избори с ред без ред. Все тая. Братя от Ню Йорк та до Куала Лампур, в БГто е останала една маса силно афектирани, застаряващи и измъчени хора, разочаровани от всеки следващ спасител. След родната мутра, разочарованите за пореден път залитнаха към харвард, също грешка. Без критично мислене и анализиране на причини и следствия не може да има правилен избор. Народа ни няма такъв капацитет и затова избора му е винаги грешен. А оправданията са или Путин или американеца са виновни. Даже стигат до абсурд да винят паметника на съветската армия. Как още не са се сетили за Менделеевата таблица.
  • 22 Ехо

    18 4 Отговор
    Много тъпо заглавие! Все едно говорите за българския президент!
  • 23 дзверо

    14 11 Отговор
    Жалко, мислех, че става въпрос за Пилота!
  • 24 газо

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Айтен Петров ИТН":

    Ти прочете ли въобще!? Или словоблудстваме само по заглавието!
  • 25 (1.3.1.2.1971:::6860)

    14 13 Отговор
    По-интересно ми е какво ще се случи с Радев в България. Радев ще падне,защото същият няма електорат. Тези,които гласувахме за него не го искаме,защото той не изпълни условието,че ще работи за сближаване на България с Русия. Знам обаче ,че Шимон Сакскобурготски е вероятен кандидат за поста президент . Разбира се,че никой няма да подкрепи османският немец,но интриги всякакви се случват.

    Коментиран от #33

  • 26 Я па Я

    6 15 Отговор
    Румънските русофили се надигат ,искат да си махнат немеца президент...сигурно мечтаят за русороб!
  • 27 Япа Я

    7 9 Отговор

    До коментар #19 от "фАНТОМасс":

    И кой е изгонил Бойко-вота с мадуровските машини....Бойко си довърши законно мандата,не е като Киро!
  • 28 Болярин

    14 7 Отговор
    А ние кога ще спретнем един импийчмънт на нашият зелен чорап с вдигнатото юмруче ?!!
  • 29 .....

    11 5 Отговор
    До 27
    Така е!
    Киро не може да го стигне по кражби,уличен/мутренски жаргон и не нарича българите лош материал и толупи!И не,машините не са виновни,че електората на Винету не може да борави с тях!Ти какво искаш,Костинбродската печатница?!!Ей,12 години Ви крадоха и пак за тях ревете!
  • 30 Така

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дедо":

    Според фактите румънското правителство и президент, са путинофоби. Те и Полша са най- отявлените пронатовски държави, около нас. Тъй че няма логика в твойте обвинения.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Едуард Петров-Едо

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "д ааа":

    ,,Език мой, ВРАГ МОЙ!" Начинът, по който се изразяваме, говори много за индивида! Защото, човек е ЕДИН МАЛЪК КОСМОС, и който не владее ДУХЪТ СИ, той не владее и РАЗУМЪТ СИ! Нашето говорене влияе на много хора и е много отговорно, какво казваме и как го казваме, защото това е реално действие! ,,Езикът кокъл няма, но кокъл троши!" българска народна мъдрост Що се отнася до ,,дъвченето" на В.В.Путин като заклет злодей, то ще кажа, че ,,Крадецът вика дръжте крадеца!" Точно руският Президент отвори на показ пред Света Цялата Огромна Военнопромишлена База на РФ, нещо, което никой друг политик не е направил! Влезте в Интернет и вижте! Неслучайно вече няколко поредни години, Путин се сочи за Номер Едно сред политиците от Световните Медии, въпреки всичко! Всеки разумен знае, че РФ е Велика Ядрена Сила с авангардни технологии! А иначе, руският народ може и да не живее охолно, но поне съзнава отговорна та си мисия, за опазване на живота на Планетата и за Многополярноста на Света! Такава Огромна Империя, за да съществува, значи се управлява Свише, както се изрази Владимир Владимирович! Писано е: ,,Божието Царство не е ядене и пиене, а Правда, Мир и Радост в Светия Дух!" Това е едно от ключовите Послания! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ, ЕВРОПА И СВЕТА! АМИН!
  • 33 Едуард Петров-Едо

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "(1.3.1.2.1971:::6860)":

    Имаш много сложен Код, не си пишеш Името, значи си Страхлив! ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИЗКАЗВАНЕТО ТИ ОБАЧЕ, ИЗГЛЕЖДА СИ ПРАВ! Президентът ни, въпреки че е първокласен военен летец и генерал, произведен в САЩ, по мое скромно мнение, се оказа доста противоречива политическа фигура! И вече се отказах да предлагам, България да стане Президентска Република, начело с Румен Г. Радев! И както твърди Проф. Иво Христов, от НАС МАЙ НИЩО НЕ ЗАВИСИ! БОГ ДА НИ ПАЗИ! АМИН!
  • 34 Стига глупости

    6 8 Отговор
    До -25; Имахме възможност за ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН избор--- Професор ОБЕДИНИТЕЛ срещу фуражка превратаджия.Избрахте фураяжкаята Той ни докара до това положение. Хак ни е.Той пак иска служебно правителство. Трябва да последваме румънците. Стига комуняги.Вредни са.Колкото по-далеч от РФ толкова по-добре. От Русия сме на това дередже. Комунягите мразят ЕС но им обичат бпарите.
  • 35 Стига глупости

    5 8 Отговор
    До 32 ; Само изрод може да започне такава война. Разбрахме и що за пасмина и мародери е руската армия. Разбрахме и за "ПРОСЛОВУТАТА РУСКА КУЛТУРА". Аз съм работил 13 г с руснаци- от 1977 до 1990 г. Имат самочувствие без покритие. Не стават ватенки ще си останат Руската воена техника е демоде--БОКЛУК.

    Коментиран от #37

  • 36 иво

    7 1 Отговор
    Ако ще цяла Румъния да събере подписи или излезе на протести нищо няма да се промени мнението на народа няма никакво значение защото съдбата на Румъния се определя не в Брюксел а във Вашингтон.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бунтата

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "ИмпийййЧмънт":

    Тук никога!!!!
    Президента не е човека,който трябва да бъде махнат!!!Киро трябва да се маха!!!!
  • 39 Местан

    1 0 Отговор
    Шъ гу местя
  • 40 Рави

    1 0 Отговор
    Бе где зачезна мустакатата СтрапоЛена?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания