Last news in Fakti

29 Юни, 2022 15:49 1 046 6

Гърция изрази задоволство от вдигането на турските възражения срещу членството на Швеция и Финландия в НАТО

  • гърция-
  • нато-
  • турция-
  • швеция-
  • финландия

Според гръцки правителствени източници споразумението е било постигнато сравнително бързо и същевременно укрепва европейското пространство на Алианса и засилва позицията на Атина

Гърция изрази задоволство от вдигането на турските възражения срещу членството на Швеция и Финландия в НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцкото правителство изрази задоволство от споразумението, постигнато с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган за членството на Швеция и на Финландия в НАТО, съобщава „Катимерини“.

Според гръцки правителствени източници споразумението е било постигнато сравнително бързо, не засяга гръцката страна, нито отношенията между Турция и ЕС, а същевременно укрепва европейското пространство на Алианса и засилва позицията на Гърция.

На вечерята, дадена от испанския крал Фелипе в чест на участниците в срещата на върха на НАТО в Мадрид, гръцкият премиер Кириакос Мицотакис е разговарял с президента на САЩ Джо Байдън и с други лидери като френския президент Еманюел Макрон, с британския премиер Борис Джонсън и с японския премиер Фумио Кишида.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мицотака

    6 1 Отговор
    ще се храни с турски бахур.
  • 2 QR Виза

    5 1 Отговор
    Мазно задоволство, ръйш!
  • 3 В.В.П.

    4 5 Отговор
    На Греко,ще му влезе яко от туркая,,.Обещан е ..За Финландия..И Путин го обеща.Гърция осводена от османско иго ,през 1829,от Иван Дибич.
  • 4 Швеция и Финландия стягат

    3 3 Отговор
    северния фланг на НАТО. Хватката спрямо фашагата Путлер се стяга отвсякъде. Ще се гърчи като гладна хиена ...
  • 5 КУБРАТ

    1 1 Отговор
    Ако Турция не беше свалила ветото за членство да двете скандинавски страни, то американците ги заплават, че ще ударят всичките им нарко канали по митниците
  • 6 Реалност

    2 1 Отговор
    Сега Гърция пое ръководството от името на НАТО в Източното Средиземноморие. Това показва оборудването на Гърция през последните години, със съвременни бойни самолети, бойни кораби, ракети и др. Гърция ще контролира сигурността в региона по отношение на морския транспорт, енергийните пътища и т.н. Турция вече не играе роля. Това се дължи на провала на Ердоган, който с политиката си успя да укрепи Гърция и да умори от глад турците.
Новини по държави: