Last news in Fakti

4 Юли, 2022 19:23 1 721 7

След ремонт! Коринтският канал в Гърция е отворен отново след свлачище през януари 2021 г.

  • коринт-
  • коринтски канал-
  • гърция-
  • пелопонес-
  • адриатическо море

Завършен през 1893 г., каналът съкращава маршрута между Адриатическо и Йонийско море със стотици километри, но е отворен само за кораби с ширина под 17 метра, не и за съвременните круизни лайнери

След ремонт! Коринтският канал в Гърция е отворен отново след свлачище през януари 2021 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Коринтският канал, който разделя полуостров Пелопонес от континенталната част на Гърция, отново е отворен за корабоплаване след работата по разчистване на свлачище, съобщи говорител на правителството в Атина днес, предаде ДПА.

Каналът с дължина 6,3 км беше затворен след свлачището от 15 януари 2021 г. Работата по разчистването все още не е приключила и водният път ще бъде отворен само през трите месеца на туристическия сезон, каза говорителят.

Пътуването по канала, чиито почти вертикални брегове достигат до 85 метра над морското равнище, е основна туристическа атракция.

Завършен през 1893 г., каналът съкращава маршрута между Адриатическо и Йонийско море със стотици километри, но е отворен само за кораби с ширина под 17 метра, не и за съвременните круизни лайнери.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 историк

    2 7 Отговор
    Канала е копан от пленени български войници !!!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Чупката

    2 4 Отговор
    Отворен за всички, с изключение на послушните сервили на псевдосултана, които трябва да имат специално разрешение от Мицотакис 🤣🤣🤣
  • 3 Истински историк

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "историк":

    Пленени български войници в коя война.. бре Хасане ?
  • 4 Истински историк

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "историк":

    "Завършен през 1893 г., каналът.." Прочетете статията поне вие турците, които се правите на българи, преди да си излеете гнева срещу гърците!

    Коментиран от #5

  • 5 турските тролове

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Истински историк":

    нямат време, трябва да леят жлъч в много сайтове, но дори и да имаше време, комплексът им за малоценност и вманиачената им заетост от сутрин до вечер с гърците, не им позволява да не влизат в голям контраст с истината и така лесно се присмиват.
  • 6 Цецко

    1 1 Отговор
    Червените гащички пак излязоха от дупката им и коментират
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: