Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Юни, 2022 16:23 25 273 217

Руски политик към България: Срам!

  • дипломати-
  • русия-
  • руски политик-
  • украйна-
  • българия-
  • срам-
  • елеонора митрофанова-
  • владимир путин-
  • константин косачов-
  • кремъл

Критика от Москва към българското правителство в оставка

Руски политик към България: Срам! - 1
Снимка: Shutterstock

Някогашните приятелски българо-руски отношения преживяват безпрецедентна криза. На фона на вътрешнополитическите сътресения и продължителния конфликт с руския посланик в София Елеонора Митрофанова, премиерът в оставка Кирил Петков обяви във вторник вечерта експулсирането на 70 руски дипломати, обвинявайки ги във връзки с руските служби за сигурност. Неизбежният отговор на Москва заплашва да парализира двустранните отношения. От Русия дават ясно да се разбере, че смятат, че това решение на София не е взето самостоятелно и противоречи на „волята на българския народ”, пише в анализ вестник „Комерсант”, цитиран от БГНЕС, предаде Vesti.bg.

С един полет от България тази неделя ще бъдат изпратени 70 руски дипломати, заяви във вторник вечерта премиерът Кирил Петков. Формалните претенции и пълният списък с лицата, обявени за „персона нон грата”, беше връчен на руския посланик Елеонора Митрофанова. Сред тях са Филип Воскресенски – вторият човек в руското посолство, генералните консули във Варна и Русе Владимир Климанов и Андрей Громов и директорът на Руския културно-информационен център Юрий Макушин, пише "Комерсант".

Още новини от Украйна

Заедно с членовете на семействата си броят на руснаците, които трябва спешно да напуснат страната, надвишава 200 души. Закрива се Генералното консулство на Русия в Русе, спира работата на Генералното консулство във Варна. А освен това България сама преустановява временно работата на консулството си в Екатеринбург, добавя изданието. А анализа си от "Комерсант" цитират материали в български издания, според които „неизбежният отговор на Москва може и да не бъде реципрочен в количествено отношение, но е напълно възможно да доведе до физическо парализиране и закриване на нашето посолство в Русия”.

Всички представители на политическите кръгове в България, които стоят зад подобни решения, разрушават политическите отношения и го правят въпреки волята на българския народ”, заяви в ефира на телевизия „Русия 1” говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, пишат още от "Комерсант". Според нея, това е „системен подход”, който „противоречи на интересите на гражданите на България и е нещо, което идва извън страната”.

"Комерсант" цитират и заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачов, който сравни в своя канал в Телеграм поведението на българското ръководство с децата: „Някога, в детството, когато не си гладен, изливаш в знак на протест кашата на пода. Ето така българите, които останаха без правителство, гонят от страната 70 руски дипломати. Безразборно, по обвинение в шпионаж… Кашата от купата трябва да се разлее непременно. Само за да отклоните вниманието от себе си и родителите да ви забележат”. Косачов завърши посланието си с думите: "Срам. Българи, вие сте различни. Ние ви знаем такива, каквито сте били винаги, исторически. Можете и по-добре".

София обяснява демарша с две причини: дипломатите уж са "работили под прикритие" и са извършвали дейности, несъвместими със статута им, както и с факта, че досега в Русия работят по-малко от 10 български дипломати, а руските в България са 114 (и то въпреки че Виенската конвенция за дипломатическите отношения от 1961 г. прокламира принципа на реципрочност), пише още "Комерсант". Но последните медийни публикации дават основание да се свърже случаят с изгонването на дипломатите от София не само с общата атмосфера в руско-европейските отношения, но и с вътрешнополитическите събития в България и враждебното отношение на премиера Кирил Петков към руския посланик Елеонора Митрофанова, коментира още изданието.

През последните години диалогът между Москва и София е в застой, но вече е ясно, че става дума по-скоро за местни проблеми, пише още в анализа на "Комерсант". От идването си на власт през декември миналата година позициите на г-н Петков отслабват. Само миналата година в България се проведоха три избора за парламент. А г-н Петков би могъл да прецени шансовете си за скорошно решаване на системните проблеми в българското общество и икономика, още повече че вече е бил министър на икономиката в едно служебно правителство (въпреки скандала с ненавременния отказ от канадското си гражданство), пише още "Комерсант".

На 23 юни парламентът на страната му гласува вот на недоверие. "За мен беше чест да оглавя правителството, което свалиха Пеевски, Борисов, Трифонов и (руският посланик.- бел. ред.) Митрофанова", заяви той неочаквано, добавя изданието. "Фактът, че Митрофанова е виновна, е толкова удобно обяснение за тях, защото в момента Русия е виновна за всичко", отбеляза по-късно руският посланик в ефира на телевизия "Русия 24", пише "Комерсант".

От изданието завършват текста си така: Тази седмица в България се проведоха консултации за съставяне на ново правителство, но междувременно Кирил Петков остава служебен премиер. Ако не може да бъде съставено стабилно правителство, България може да бъде изправена пред четвъртите си парламентарни избори в рамките на две години.

Анализът на "Комерсант" е публикуван със съкращения.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 107 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЪЛГАРИН

    322 161 Отговор
    СРАМ Е ДА ЗАРАДИ ЕДНО ПРО100 МОМЧЕНЦЕ ДЕТО СЕ ПОМИСЛИЛО ЗА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ МАСКАРА

    Коментиран от #6, #10, #80, #100, #198

  • 2 отдел/ПАТОКИ/

    182 282 Отговор
    МНОООО СА МИ СМЕШНИ КОМУНЕТАТА,НО НЕКА СИ ВИЯТ

    Коментиран от #94, #196, #215

  • 3 Закривай

    222 303 Отговор
    Срам е това което руската фашистка държава прави в Украйна.Срам е хибридната война която водят срещу българския наро 30 години.

    Коментиран от #46, #186

  • 4 Ето това е срам

    200 310 Отговор
    Срам е всичко, което русия прави днес. Убива деца, майки, жени, старци, млади и стари-всички. Срам е да се наричаш руснак в днешно време, а по-срамно е да подръжаваш на такива хора.

    Коментиран от #16, #60, #65, #187, #194, #213

  • 5 96685

    345 65 Отговор
    Срамът ни е от 33 години с тия псевдо правителства, врагове на България събрани от бостана и подвластни на рогатия.
  • 6 Хаха

    144 134 Отговор

    До коментар #1 от "БЪЛГАРИН":

    Ревете тролове.Денги пока нет.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 приятели казваш

    145 207 Отговор
    а изпращата 70 души да правят подривна дейност, намесвате се в политиката на държавата. С такива приятели като вас врагове не ни трябват. Вие трябва да се срамувате въпреки че знаем що за стока сте и няма да го направите.

    Коментиран от #27, #188

  • 9 Стоян Александров

    317 128 Отговор
    Не срам, а ПОЗОР ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. Американски, английски и еврейски агенти е бъкано в България, с не лопата ами с булдозер да ги ринеш и ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ЗА РОБСТВОТО НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, НООООО НИКОЙ И ДУМА НЕ ОБЕЛВА ЗА ТОВА. ЗАЩО ??? ЗАЩОТО ВСИЧКИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ НАД 30 ГОДИНИ СА НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ. ПРОСТО КИРО НЕ Е ДОБРЕ ПСИХИЧЕСКИ И ТЕ ЯКО СЕ БЪЗИКАТ С НЕГО. ПСИХИАТЪР И В ПСИХО ДИСПАНСЕРА ТЕЯБВА ДА БЪДЕ НАСТАНЕН.

    Коментиран от #120, #205

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ком

    261 115 Отговор
    Кафявата чума настъпва в България. Харвардската пародия хапе най-много преди края си.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мирото

    152 222 Отговор
    Мръсните агентурни рушляци вън от България!!!

    Коментиран от #85, #197

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ал Тъпоне

    252 99 Отговор
    Не е срам , а е позор, но е факт! Вече целуваме американски г8з!

    Коментиран от #47

  • 16 Ушанка от Донецк

    226 90 Отговор

    До коментар #4 от "Ето това е срам":

    Когато ни избивала 8 години украинските фашисти в Донбас,защо мълчахте?

    Коментиран от #28, #78, #87, #144

  • 17 Антируснак

    123 209 Отговор
    Всичко си иде на място - омразните кремълски агенти трябва да напуснат и да се махат за Мацква...
  • 18 Тъпирчев

    190 68 Отговор
    Лена гугъла правилно каза че Кирето е прост ама тогава никой не го разбра .
  • 19 Урюрвкос

    131 65 Отговор
    няма полети до България и руснаците не ходят за български визи така че може смело да се затварят нашите консулства в Русия. Малко пари да спестим на данъкоплатеца.
  • 20 Как да го кажа

    225 104 Отговор
    Нищо не може да унищожи дружбата между двата братски народа. Цар Борис го е казал най-добре ! В тази връзка нашия канадец наистина е за освидетелстване. Влака за Канада заминава от 3 коловоз. С него и всички предатели на следващите избори !

    Коментиран от #32, #167

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 реру

    157 98 Отговор
    Руските политици и всички българофоби не трябва да забравят:

    – Жириновски: "Българите трябва да пълзят в краката на Русия"
    – Сергей Лавров: „Време е комплексът „Камчия“, който е руска собственост, да се превърне в руски хуманитарен център като основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на нашите интереси в Европа?"
    – Пьотр Толстой: "Разбира се. Просто ще я купим /България/ цялата. Половината от крайбрежието вече купихме"

    Изцепките пък на руския посланик от последните месеци се помнят от всички...

    Коментиран от #207

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Българка

    117 127 Отговор
    След като ръководството на международните убийци в Русия говорят от името на българския народ, значи руските дипломати са доставяли сведения/ шпионирали са. И кой е упълномощил руски политици да говорят от името на българите? И ако от Русия изгонят всички български дипломати, които са по-малко от 70, не е ли нормално и всички руски дипломати да напуснат България? Не мисля, че е решение да се прекратят всякакви дипломатически взаимоотношения. Но това трябва да е на равнопоставеност и взаимно зачитане. България не е колония на Русия.

    Коментиран от #33, #136, #179

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бесен _Язовец

    91 56 Отговор
    Бе те соросоидно правителство продадоха собствените си нац. интреси, че руснаците ли няна да продадът. В България вс си има цена и тя не е висока евтино се купуват хора мн желаещи има дето се предлагат в слугинаж.
  • 31 Стоян Александров

    163 91 Отговор
    Вече ярко се открои една истина, а тя е : БЪЛГАРИТЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ МРАЗЯТ САЩ. Това е 100 % факт. Западна Европа,Англия и Израел също вече не са нещо или някакъв фактор за българите. Ето това са фактите. За това Простототототот Кирчооулу прави тези резили ...диктуват му на 100 % ...

    Коментиран от #83, #143

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Фередже

    55 26 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    Фереджето много ти пречи. Така да знаеш!

    Коментиран от #49, #55, #77

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Матей

    134 67 Отговор
    Новият български рекорд Гинес, толкоз прост човек като Кирчо стига до пост първи министър.

    Коментиран от #211

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 БТР-56

    78 97 Отговор
    Понеже т. нар. "мадератор" се престарава, да го кажа така - българите питаят крайно негативни емоции към "великата" Рушия, предвид историческия си опит с тая смешна страна, напъваща се за велика сила! Така бива ли г-н мадератор, някой чувства ли се обиден?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 така така

    12 3 Отговор
    Съгласен съм, но адресатите са безсрамници
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Зззз

    100 62 Отговор
    Не го премиерствайте този ! Истинатае ,че тези които гласуваха за ПП трябва да ги е срам от изборът им ,но след 12 години простотията на Толупа е нормално да очакваш ,че подкрепения от Радев е читав кандидат ,а той се оказа хем прост ,хем луд,зависим от Мустафето.
  • 44 ...

    58 46 Отговор
    Само за да отклоните вниманието от себе си и родителите да ви забележат”
    Ой ой ой... Опорните точки си ги разрушава сам... Отклонявам вниманието да ме забележат... Всички ли руски политици са толкова тъпи?

    Коментиран от #206

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Фани

    43 13 Отговор

    До коментар #3 от "Закривай":

    Срам е и такива в България дето им се връзват
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 да не забравяме

    43 15 Отговор
    Вие първи започнахте!
  • 49 !!!?

    31 13 Отговор

    До коментар #33 от "Фередже":

    На тебе Кадиров не ти пречи защото отдавна си денацифициран !!!?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ГРУто

    66 31 Отговор
    Нали сме ви "врагове" бе, Ка-путин....
  • 52 Пипи Чорапчето

    79 53 Отговор
    Много интересно;) - чудесно са отразили "враждебното отношение" на Петков към Митрофанова, но защо забравят поговорката "каквото повикало, такова се обадило" - не е като госпожата да не се е държала изключително неподходящо за дипломат и да не си е позволявала да даде израз на враждебното си отношение към държавата ни дори. В крайна сметка не ние обявихме Русия, а те обявиха България за "неприятелска държава". Какво очаквате от неприятелска държава?!
  • 53 България над всичко!

    84 65 Отговор

    До коментар #34 от "Истината":

    Каква гнусна лъжа - Левски изрично оплюва Русия, предсказвайки, че "който ни освободи, той ще ни зароби", както и става. И се бори за самостоятелна революционна организация, без да чака миризливия дяда Иван... Долу ръцете от Левски, мръсни рубладжии!!!

    Коментиран от #64

  • 54 Поглед

    63 49 Отговор
    Вие трябва да се срамувате, че сте избягали от родината си за да живеете в европейска държава под името дипломати. Всеки от вас с някакви близки отношения с руската власт. Без никакви принципи, без никаква необходимост да сте 114 души в България. И крайно време е да ви уври, че работите на балканския полуостров не са ваши, а на чужди суверени държави, и мястото ви тук е колкото на нашите дипломатически мисии в Русия. На всичко отгоре не си седите по местата, а се врете където нямате никаква работа, нито право да се месите. Оставете Балканския полуостров на живеещите в него, ако някой с някого има проблем- ще си го реши. В противен случай ще бъдете натикани по ъглите на задните дворове, то и без това мястото ви е там.
  • 55 объркал си се

    13 2 Отговор

    До коментар #33 от "Фередже":

    Фереджетата гласуват за вас.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 123 и трак

    59 70 Отговор
    Долу долната Русия, да се изгонят от Родината всички кремълски слуги!
  • 58 Ушанка от Донецк

    84 46 Отговор
    Забравихте ли войните за налагане на демокрация на ФАЩ?Виетнам,Ирак, Афганистан,Либия,Сирия.
    Русия има право да защити руснаците в Донбас.
    Ако подложите на тормоз и геноцид турците в България,дали Република Турция няма да си защити хората?

    Коментиран от #68, #150, #168

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 САЩ

    51 54 Отговор

    До коментар #4 от "Ето това е срам":

    Срам е. Вече 4 месеца воюват и са избили 30-40 000 укри само.... а ние за нула време изтрихме 650 000 от Ирак. Е това е сериозна армия! Да не напомняме за Хирошима и Нагасаки - над 120 000 само за миг! И после два пъти по толкова - в следващите дни и месеци. Това е нашата силна и непобедима армия! Действа без да си поплюва.
  • 61 Истината

    58 16 Отговор
    В България без чанта с пари протест не се случва, то се видя когато се гласува френч предложението и македонците приватизираха Самуил, Гоце Делчев и бг езика.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Руменов

    71 39 Отговор
    Ето я ИСТИНАТА -----Всички представители на политическите кръгове в България, които стоят зад подобни решения, разрушават политическите отношения и го правят въпреки волята на българския народ”------

    Коментиран от #72

  • 64 Василев - гневен

    26 6 Отговор

    До коментар #53 от "България над всичко!":

    Точно, брат, много точно...
  • 65 Пффф

    23 20 Отговор

    До коментар #4 от "Ето това е срам":

    По добре е да си ваксиниран джендър, нали?
  • 66 !!!?

    61 41 Отговор
    Българите са русофили колкото Жириновски и Рогозин са българофили !!!?

    Коментиран от #203

  • 67 Половинчата работа

    57 58 Отговор
    Докато не изгоним мутрофонова нещата няма да потръгнат. Рибата е вмирисана от към главата
  • 68 Мирото

    50 51 Отговор

    До коментар #58 от "Ушанка от Донецк":

    Лъжлив трол ленинградски, пак ли се появи с отровната си руска пропаганда. Пръждосвай се в Москалия...
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Българин за България

    58 36 Отговор
    Ние българите ядем баници, а не каша. И нашите деца не ги хвърлят по земята. Явно преписваш ваши АЗИАТСКИ качества, на нас ЕВРОПЕЙЦИТЕ.
  • 71 Един друг

    48 42 Отговор

    До коментар #50 от "Монгола":

    Ти руснако вместо да спиш на компютъра и да пишеш си иди в русия щото в Бг много лошо.Ама си дошъл тука и не мърдаш.
  • 72 Да ама не

    60 58 Отговор

    До коментар #63 от "Руменов":

    Волята на народа е точно такава - в НАТО и в ЕС и далеч от азиятски Рашистан.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Верто

    56 37 Отговор
    Ай, ай, ай - зловредните блятове ги изгонили най-накрая от България - счась что делать?! Ще изгонят нашите 25 души там по три пъти, хохохо.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 456

    25 18 Отговор

    До коментар #33 от "Фередже":

    А на теб ти пречи ушанката.
  • 78 Един друг

    47 49 Отговор

    До коментар #16 от "Ушанка от Донецк":

    До тук двама руснаци се издадоха.Бойко ,Царя и Станишев ги напускаха и имоти им продаваха.Сега пишат ли пишат с огромна злоба и омраза.Дано Киро остане на власт за да продължи делото за прочистване от това дивашко племе.

    Коментиран от #116

  • 79 Анализаторски

    40 40 Отговор
    Такива скотове, срам за света! Когато нас са ни клали по турско време, целият свят се е застъпил за нас. Когато колят украинци - вече това не са военни действия, това са високоточни ракетни удари върху военни обекти - жилищни блокове, магазини и др.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Значи, когато ни

    70 46 Отговор
    Наричате евроатлантически подлоги и ни заплашвате с ракети Сармат, не е срам. Като нападате съседна славянска държава и избивате жени и деца в магазините, не е срам. Ама ако някой изгони вашите агенти, които многократно надхвърлят броя на нашите - това е срам 😂😂😂😂😂
    Защо не изразихте същите остри реакции, когато вашите политици ни заплашваха с атомни бомби. Или когато Путин ни обяви за вражеска държава. Или когато ни спряхте газа. Или когато поздравявахте северните македонци за кирилицата 🤔🤔🤔🤔🤔
    А сега обвинявате нас. Е много удобно, но НЕ. Благодаря ви. Маршрутката и за Сибир 💪💪💪💪
  • 83 джанка

    31 22 Отговор

    До коментар #31 от "Стоян Александров":

    Потвърждавам. Ненавиждам ги, защото те ненавиждат нас, наричайки ни примати ....
  • 84 Митрофан

    50 44 Отговор
    А Митрофанова кога ще стяга куфарите за москва?
  • 85 9*19мм

    45 44 Отговор

    До коментар #13 от "Мирото":

    Проблем на Бг,а и на света са американските,еврейските,англ. агенти,не руските. За справка!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Орех

    16 5 Отговор

    До коментар #16 от "Ушанка от Донецк":

    Фактите на масата, моля

    Коментиран от #115

  • 88 Срам а....

    45 43 Отговор
    Вие варвари трябва да се срамувате от себе си, за военните престъпления и геноцида които извършвате в Украйна.
  • 89 Той

    62 44 Отговор
    Руския посланник е прав.
    Срам за БГ.
    Насила ни правят врагове на Русия. Кво им пречи да сме неутрални.
  • 90 Госあ

    26 11 Отговор
    Гласувайте, защото планктона много избуя и съвсем ще спре кислорода във водоема !
  • 91 Горд Българин !

    37 35 Отговор
    Хич не ме е срам...марш у Буратия .

    Коментиран от #92

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 ФАКТ

    48 38 Отговор
    Кирчо Простото реши,след мен потоп !
  • 94 Да кеф

    22 15 Отговор

    До коментар #2 от "отдел/ПАТОКИ/":

    Е да ги слушаш как плачкат хаха
  • 95 Шабан

    50 45 Отговор
    Аз дето не съм българин, ме срам от този позорен акт на българската държава, пък за българите не знам!?

    Коментиран от #209

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Уха

    34 27 Отговор
    Тьотя митрофанка кога?
  • 98 Добруджа

    26 14 Отговор
    Това дали са адекватни действия... има си специалисти, те да се изкажат, дали е в противовес на дипломацията..., има специалисти, те да кажат..., аз не очаквах такива действия, но също неочаквах и братска Русия (разбира се не всички руснаци), но един индивид да си позволява да заплшва България с ядрена ракета? и то България... в деня, когато прочетох това изказване, потърсих, дали е имало извинение, но не намерих подобна новина, която да споменава за такова, може и да е имало), просто аз не намерих новина, която да се споменава за такова извинение... не всеки става за политик и / или пък да заема висок и отговорен пост.
  • 99 анонимен

    39 37 Отговор
    Срам ме е от това правителство и от това решение.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 007

    27 49 Отговор
    Срам е да ни нареждане какво да правим. Слава Украiна!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Ръката на Кремъл

    56 29 Отговор
    Същото беше и при Борисов. Когато някой си отива, трябва да направи някоя мръсотия, особено, когато същевременно се навежда пред господарите от метрополията. Явно не можем да си изберем правителство, което да провежда политика, съобразена преди всичко с интересите на България. Ясно е, че като държава колония, не можем изцяло да се отделим от Запада, който ни граби и изсмуква. Просто няма да ни го позволят. Веднага ще спретнат преврат. Но може да се постигне умерена политика, тип Орбан. Да се поддържат адекватни отношения с Русия, без глупави санкции, които се отразяват само на нас. Западът ни мрази. Това е обусловено исторически. Западът ни завижда, затова, че живеем в най-хубавата и богата част от Европа. Те искат България, но не искат българите. В това е основната разлика между съветската колонизация и западната. Съветския съюз нямаше за цел да унищожава българите. Той се нуждаеше от стратегическото положение на страната. Напротив, Западът не се нуждае от хората, освен като роби. Но тези роби лесно се заменят с имигранти. Единствената ценност за тях са нашето местоположение и природните ни ресурси. Точно затова от 1989 г. насам се провежда тотален геноцид спрямо българския народ. Единственият изход е за пореден път да бъдем освободени от Русия.

    Коментиран от #191

  • 104 Рико

    38 44 Отговор
    Кой "разрушава" ,бе Захарова? За руснаците в България всички врати винаги са били широко отворени! Вие дори нямате нужда от тайно шпиониране. Вие обаче, шпионирате! Подигравате се с нашето доверие. Отдавна прогнозирам, че Москва сама ще си ритне канчето в България. От тъпотия. От тъпотия, Захарова!
  • 105 Ген. Гурко

    38 30 Отговор
    Срам не ами срам и позор!

    Коментиран от #108

  • 106 Петков

    48 34 Отговор
    Мен ме е срам от кирчо простото
  • 107 Д Петров

    33 37 Отговор
    За това решение, ако имахме читав президент, трябва да му връчи орден!

    Коментиран от #122

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Живко

    40 27 Отговор
    Безсилие то на една марионетка, води до огромна злоба!!!
    Жалко че това е наш Кирчо...

    Коментиран от #124

  • 115 Ушанка от Донецк

    29 11 Отговор

    До коментар #87 от "Орех":

    Снимки от гробищата на убитите ми роднини ли искаш да ти изпратя?
  • 116 Ушанка от Донецк

    44 20 Отговор

    До коментар #78 от "Един друг":

    Не мразя никой,но укрофашистите не мога да ги обичам.
  • 117 Васил

    28 38 Отговор
    А убиването на хора как се нарича скапани Рашисти?

    Коментиран от #121

  • 118 Пламен

    42 24 Отговор
    Заповед на НАТО Петков изпълнява.. Нали сме колония няма как..
  • 119 Софиянка

    33 43 Отговор
    Аз съм обикновен гражданин в България и не смятам, че най после отделянето от Русия ме тревожи. Най после някой да се осмели и да ни откъсне от руския натиск. Искам да са европейка, а не поданичка и приятелка на Путин и Русия. Стига вече.
  • 120 Софиянка

    28 31 Отговор

    До коментар #9 от "Стоян Александров":

    Защо всички отиват в Испания,Италия, Германия и т.н , а никой още не отива в Сибир, Подмосковие например
  • 121 Ушанка от Донецк

    19 11 Отговор

    До коментар #117 от "Васил":

    По време на война се наричат жертви.В мирно време се нарича терор.
  • 122 Рико

    13 8 Отговор

    До коментар #107 от "Д Петров":

    "Тези доклади датират от май, юни, имаме отделни информации още през март”, Тези които са бездействали през тези месеци - на прокурор!
  • 123 АРИЕЦ

    31 34 Отговор
    Браво на Петков,това трябва да е началото,втора стъпка смачкване на всеки политик предател обвързан със руски интереси,бизнес машите на Москва в лицето на угоени олигарси и на последно място,но най важно тотално мачкане та полезните ид....и ,платени или затъпяли русофилтаци !!!!
  • 124 ИМПЕРИАЛИСТ

    29 22 Отговор

    До коментар #114 от "Живко":

    А бе Живко, защо не влезете от бул. Драган Цанков в ул. Незабравка, покрай Руското посолство, за да видите най-безцеремонното, мутренско и просташко ПРЕГРАЖДАНЕ НА УЛИЦАТА от руснаците, което си стои от над 30 години и никой журналист и дума не обелва в "суверенна и независима" България???
    Това е единственото посолство в София, над чиято стоманобетонна ограда, откъм ул. Незабравка, са опънати проводници по които тече ток с високо напрежение....в нарушение на всички нормативни документи.

    Коментиран от #132

  • 125 Сталин

    32 24 Отговор
    Този мишок за кой се е помислил,рано или късно ще си плати за всичко!И краварите няма да му помогнат.Само се моля Путин да бъде по точен,смятам ,че ще имам после малко време да се изменя!!!
  • 126 Нико

    32 25 Отговор
    Спокойно ,Кирчо след няколко дни отиваш да ядеш тортите на жена си! Четеш ли четеш ли ,колко много те обичат хората?!

    Коментиран от #130

  • 127 До Митрофанката

    35 23 Отговор
    Нямаш право да командваш тук!България е нашата страна,а не твоята!Върви си!
  • 128 Роко

    30 20 Отговор
    Прав е човека срамно е трябваше да се почне с митрофанова. Изключително противно, нагло и просто същество. Ако беше посланник в държава с гражданско общество или поне с по - малко зависими от Русия политици (някой да даде жокер за независим от Русия бг политик че от години се опитвам да намеря такъв и вечно откривам стърчащите от джоба рубли ще съм благодарен и на следващите избори ще гласувам за въпросния политик) отдавна щеше да си е в Москва. Представям си колко щяха да са изгонени ако България имаше национално отговорно и независимо от Русия правителство.
  • 129 Диамантената ръка

    25 6 Отговор
    Намерили кои да говорят за срам...
  • 130 Роко

    15 16 Отговор

    До коментар #126 от "Нико":

    Приятелю споко не мразим Кирето щото е изгонил 70 руски шпиона (отдавна трябваше да го направи и трябваше да изгони повече барабар с митрофанова), а защото е руска подлога. Подлога която даде властта на руските мекерета против волята на народа. Но няма лошо народа ще си припомни какво е да те управляват руски мекерета щото някой почнаха да забравят а други още не са били родени когато за последно се е случвало.
  • 131 Божидар

    26 29 Отговор
    Киро е супер антигерой, той е по-зъл от Живков, просто върха на слугинажа!!!!! Той изразява волята на САЩ, абсолютен малоумник!!!!!
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Асеновград

    10 6 Отговор
    Български гражданин към руски политик: Екстра
  • 134 А аз към кремъл

    8 7 Отговор
    Смях!
  • 135 др МИХАИЛ НИКОЛОВ МИКОВВ

    29 21 Отговор
    Европа дойде до положениие да бъде командвана от един СЕНИЛЕН БЪДЪН и един дрогиран маниак!
  • 136 Андрей

    32 28 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    Абсолютно съм съгласен с теб. От десетилетия се знае че Руснаците използват България за плацдарм на шпионските им интереси. Отдавна беше време това да се прекрати. И Българи, за бога, няма такова понятие като братска Русия. Винаги са били интереси и винаги ще бъдат. Вече ядохме руския ботуш 45години и го ядем до днес. Мразите щатите и запада, но не си ли давате сметка че ако положите сили имате неограничени възможности. Това под руски ботуш никога не е имало. Прочетете малко за живота през социализма и шанса за лично развитие. прочетете някой стар учебник по политикономия например... Не желая да живея повече под руски ботуш. И друго ок Русия е велика и щатите също са велики, то е ясно че винаги ще сме зависими от някой велик. Но вижте как живеят страните от руския протекторат и как от западния.

    Коментиран от #141

  • 137 След като се гласува вота на недоверие,

    28 23 Отговор
    киро простото, по Констутуцията на РБългария е ОСВОБОДЕН И УВОЛНЕН на минутата от поста на министър председател!!!! Защо ДАНС не го изхвърлят от държавата за противоконституционсвуване????!!!!!
  • 138 !!!!

    17 7 Отговор
    Аве, Куката,що не се озъби на макетата,след всичките обиди и унижения,и не им изгони техните дипломати! Или насъскван от друго място скача на рамките,не че та свете за мирисане! Но античните Македони,трябва да получат сериозен картон

    Коментиран от #155

  • 139 Джордже Балашевич

    30 20 Отговор
    Какво е това руско лоби, след като тридесет години България е под влиянието на САЩ, това вече е обществена тайна! И какъв е този руски монопол в българската енергетика, след като Марицата, която произвежда най скъпият ток в България, която получава държавни субсидии и чийто ток се продава задължително на вътрешния пазар, т.е. ние "богатите" българи плащаме скъп ток, произведен от американска централа! Къде е руският монопол?
  • 140 Нахалници

    21 13 Отговор
    Срам е войната в Украйна.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха

    19 15 Отговор

    До коментар #141 от "Джордже Балашевич":

    Русия каква перспективата ти дава?
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 И аз да кажа

    22 12 Отговор

    До коментар #16 от "Ушанка от Донецк":

    Като ," ви избивали", защо не пускахте мисиите на ООН и ОSCE да видят какво става? И ако руснаците бяха кротки и цивилизовани, защо има и убити украинци? Защо имаше Вагнеровци и чеченци-, те да не са миротворци? Значи може да се пращат там главорези, а наблюдатели- не?
  • 145 РАТМ

    23 14 Отговор

    До коментар #143 от "Нико":

    Колко процента от всички гласоподаватели са гласували на последните избори? 35% - една трета , така че твойте проценти си ги пресмятай на една трета, но идеята е друга - защо премиер в оставка се занимава с тези неща, вместо да се концентрира върху проблемите на българите! Явно е ,че това са действия, инспирирани от друга държава, с цел дестабилизация и последващи събития с непредвидим ход, което си е противодържавна дейност от страна на този субект!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Айде

    24 18 Отговор
    Войната на путин е позор! По-далече от него!
  • 148 Ванго

    20 19 Отговор
    Голям смях, 70 "дипломата" всички до един са ченгета. Боклучиви чебурашки
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 БАЙ БАЙДН

    17 24 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! СЛАВА ! СЛАВА БРАТЯ , С ВАС СМЕ !
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Роко

    20 15 Отговор

    До коментар #153 от "Луд и бял":

    Не приятелю не сме го забравили но помним и Райхщад и Берлин и платеното злато (в момента който сме го платили за никаква благодарност вече не може да става дума всичко е търговска сделка все едно да си благодарен на продавачката в магазина защото ти е продала хляб) за "освобождаването", помним и при какви условия са признали независимостта ни, помним и че те ни докарват червената чума. Така че ама хич не сме благодарни на Русия то няма и за какво.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 БМДТ

    17 23 Отговор
    Ураааа, доживях!
    Нямах надежда, че това ще се случи. 70 Чебурашки получиха заповед ЧЕМОДАН, ВОКЗАЛ, МОСКВА.
    А още повече ме радва, че все повече хора българи, осъзнават какво зло е Русия за България.
  • 159 младен иванов

    20 15 Отговор
    Срам е,защото независима политика ние нямаме от десетилетия.Навремето бяхме най-послушния сателит на Москва и каквото наредеше Кремъл,това и ставаше.После сменихме господарите с Брюксел и Вашингтон,за да угодничим на техните безумия.Излиза,че през тези години най-гъвкав и хитър беше Тодор Живков,който умееше да печели облаги за България с лоялноста си към СССР.

    Коментиран от #163

  • 160 Митрофанова !? КОГА ?!

    19 17 Отговор
    Не искам да й гледам тъпата физиономия !
    Никогда !

    Коментиран от #180

  • 161 Мамата

    17 15 Отговор
    РАЗСТРЕЛ НА ТОЗИ КАНАДСКИ КЕЛЕШ

    Коментиран от #173

  • 162 Абе

    19 13 Отговор
    Тия дето плюят по Русия ,скоро няма да имат хляб и сол ,ама на човек ну идва акъла като огладнее.
  • 163 Роко

    14 17 Отговор

    До коментар #159 от "младен иванов":

    Приятелю би ли показал един документ в който пише че България е получавала облаги по времето на Тодор Живков? Всички сме чували за прословутите целувки но полза от тях никога не е имало. Всичко което България е изнасяла за СССР е било на половин цена (в най - добрия за нас случай) а това което внасяме винаги е било на по - висока от пазарната цена (кво да се прави така се полага на колониите)
  • 164 Сър Пичук

    12 10 Отговор
    Крайно време е отношенията с Русия да се поставят на искрени доброжелателни, исторически издържани основи. И това зависи само от Кремъл. Трябва да се започне с верен прочит на историята, признаване на престъпленията на Русия и СССР срещу българските държави и българите още от времето на създаването на руската държава и да се спре с великоруското и агресивно, но завоалирано с приказки за приятелство, отношение към нас.
  • 165 ники

    14 7 Отговор
    Разбрахме колко са руските..., сега да ни кажат има ли реципрочност с американските, китайските, аглийските, германските..... Никой, нищо не споменава за рецопрочност...Нищо лично към никого, но едва ли на Козаяк хората са малко.... Хората, които живеят наоколо са предупредени за много неща.... Защо аршина винаги е двоен....Кога в България ще има политици които да мислят за интереса на Родината...Все някакви измислени герои избираме да ни управляват...
  • 166 Абе

    11 12 Отговор
    я стига!Никога не сме ви били братя,а бяхме слуга и господар!Заради вас продажни българи избиха сума ти други българи, за да ви угодят и още не са си платили сметката!И в Украйна народа не бил съгласен с Майдана,ама ви посрещна с куршуми,същия този не съгласен народ!И що за самочувствие да ни обяснявате какво мислим ние и да се месите във вътрешните ни работи!Я,къш в Азия!Приятел ни е този,който решим и този с когото имаме общи интереси!
  • 167 Ами

    13 8 Отговор

    До коментар #20 от "Как да го кажа":

    влака за Москва е на първи коловоз!Бързо Бегай!С еднопосочен билет!Даже ще ти го платя!
  • 168 Абе

    14 11 Отговор

    До коментар #58 от "Ушанка от Донецк":

    тъпако!Донбас е част от Украйна,а не от Русия!И хората там са граждани на Украйна и са били длъжни да спазват украинските закони,а не да излизат с оръжие,дадено от руснаците срещу собствена се държава!Малка разлика,нали,но съществена!!!
  • 169 Възпоменание за Георги Коларов

    12 9 Отговор
    Георги Иванов Коларов, дете на майка и баща партизанин се подвизаваше като агент Юстас. През април 2018 г Путин заяви че Българската Азбука е Македонска. Георги, чиято майка се казва Македония писа статия по въпроса и изрази разочарование от това изказване. Скоро след това почина от сърдечен удар на ЖП гарата във Воронеж.
    Русия действа враждебно спрямо България от векове. Няма какво да се обиждат. Ние знаем техните злокобни намерения.
  • 170 Гошо

    7 6 Отговор
    А този от къде знае какво мисли народа? Той ли мисли вместо българския народ?
  • 171 РФ-Руски Фашизъм

    13 12 Отговор
    Кат Русия няма втора
    Тъй престъпна на света,
    Лтчя е връщане в коптора
    Тя е нашта тъпота.
    Като не щеш просия, що щеш с Русия?
    Страната -фашистки агресор Россия тепърва ще ПЛА
    ЩА така,както своя огледален двойник- хитлерова германия през1945г.Помним и за "македонйските земи"и толстой,дето . "Купува България цялата"

    Коментиран от #195

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 емо 73 канар

    11 11 Отговор
    Волята на Българският народ е, че отдавна не трябваше да има каквито и да е руснаци, освен туристи. И когато си тръгвате, моля ви да вземете с вас момчето което пи. ка. е в шадраван, г-жа Нинова, Костя копейкин и целият ви "български" слугинаж.
  • 175 Никой

    7 2 Отговор
    Цялата международна обстановка е срам.
  • 176 Каква. каша бе

    7 8 Отговор
    Кой яде такива помии,каша,грешка не знам какви руски гнусове.Преди повече от 10г,колегите ходиха в Русия и умреха от глад от техните помии

    Коментиран от #192

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Камен

    8 4 Отговор
    Този по.ерко такива ще ги надроби че после с десетилетия неможем да се оравим.
  • 179 7777777

    14 9 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    ЗА СМЕТКА НА ТОВА ОТ 30 ГОДИНИ СМЕ КОЛОНИЯ НА САЩ, ДОРИ НЕ СМЕ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА! КУКЛИТЕ СЕ СМЕНЯТ, КУКЛОВОДА Е САМО ЕДИН -АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО, А ТО СЛЕДВА СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ А НЕ ТЕЗИ НА БЪЛГАРИЯ! ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ЗАГУБИ СА НИ НАНЕСЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ И ПОСЛУШНИТЕ ИМ БЪЛГАРСКИ ПРАВИТЕЛСТВА, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СМЕТКАТА ПЛАША ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРИН!
  • 180 съжалявам, но нея

    12 1 Отговор

    До коментар #160 от "Митрофанова !? КОГА ?!":

    не я гонят! А Лукойл ще продължи още две години да работи с руски нефт и така ще прави по 40% печалба благодарение на Киро Простото!
  • 181 1520

    12 5 Отговор
    просто кирчо не е добре момчето има нужда от лекар

    Коментиран от #200

  • 182 Гост

    5 7 Отговор
    Продажници!Българи да защитават руски интереси.Големи гадове сме,и затова няма оправия.Дали сме си задниците и ни шляпат юнашката.
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Пъци

    5 6 Отговор
    "досега в Русия работят по-малко от 10 български дипломати, а руските в България са 114 (и то въпреки че Виенската конвенция за дипломатическите отношения от 1961 г. прокламира принципа на реципрочност),"
    Срам ли?Нас?Вражеската Ви държава?Щеше да е по-срамно да продължаваме да сме "вашия Иваношка-глупака" на Балканите.

    Коментиран от #189

  • 185 Никой

    4 9 Отговор
    По времето на бай Тошо кога ручахте български домати на 2 стотинки кило изкупна цена, руско българските отношения бяха прекрасни. Тошовите другаре ви продаваха българска селскостопанска продукция за стотинки а вие ни продавахте петрол за милиони доларе.Така дояхте държавицата и глупавия ни " братски " народец , че после с целувки между Брежнев и Тошо ни съобщаваха как руските другаре били много жалостиви и ни опрощавали някой и друг натрупан валутен дълг жалка част от общия голям,който ние предварително сме си го платили. Това е българо руското ни сътрудничество фалирало държавата ни два пъти през годините на обща " братска " любов. Това не е четиво коментар за чугунени русофилски кратуни. Там нищо не може да се промени . Ветровете са други.

    Коментиран от #190, #193

  • 186 максим

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Закривай":

    някой да ти ограничи ученето,яденето,пиенето?кой е фашист и кой е патриот, за теб?минавай от утре на свещи,хляб и сол и на бензин и нафта от 10 лева за литър.герой!
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 максим

    1 1 Отговор

    До коментар #184 от "Пъци":

    пъци,ти откъде знаеш,това -бре? дай, информация? да не си бил с тях? значи си имал ож- беж с тях,если им знаеш бройката?казвай истината и не лъжи.
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 максим

    8 3 Отговор

    До коментар #176 от "Каква. каша бе":

    сега какъв е жизнения стандарт на обикновенния руснак и какъв е твоя?лятото и зимата, без руснаци на българските курорти,как ще я караме? а зимата без ток ,на свещи и с бензин, нафта и газ на 10-12 лева?ако желю,костов,прокопа,са ти преподавали икономика,тежко ти.вземай компаса и търси правилната посока,или иконата и се моли, за снизхождение и милостиня!

    Коментиран от #210

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 максим

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ето това е срам":

    ти, наясно ли си кой кого убива в украйна?не ти ли е ясно,че такава война, до момента в историята е нямало?
    кои са фашисти и кои добри?ама ,не пиши глупости.не си бил нито в украйна,нито в русия.укросите лъжат ,убиват и се жалват.постоянно искат помощ и все нещо им пречи.унищожават собствения си народ и държава.факти,искаш ли?ако ти покажа снимки,не знам ,какво ще кажеш.и бибиси и свободна европа и гласът на америка и дойче веле и ройтерс,лъжат.а украинската телевизия,манипулира с кадри и лъжлива пропаганда.айде, порасни.
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 максим

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "отдел/ПАТОКИ/":

    аз. не виждам и не чувам,някой да вие.скоро,ти ще завиеш в тъмното и от глад и без ток,бензин,газ,нафта,че и без хляб и консерва.ще трябва да те спасяваме умнико.ръсиш тъпизми,ама ще плачеш.

    Коментиран от #199

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 СИМО

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "БЪЛГАРИН":

    СРАМ, русия -путин обяви България за ВРАЖЕСКА
  • 199 АЛИ

    2 4 Отговор

    До коментар #196 от "максим":

    максимчо, само ти няма да виеш защото ще получиш -рубли, газ стомана, въглища..........всичко

    Коментиран от #201, #202

  • 200 1520

    1 0 Отговор

    До коментар #181 от "1520":

    и ти се прегледай
  • 201 максим

    7 1 Отговор

    До коментар #199 от "АЛИ":

    ти, на кого си агент? какво,да ти разузнават?икономика ли имаш,въоръжение ли.милиарди ли?ти си, една безобидна, никому ненужна, нищожна прашинка.неосъзната и манипулирана.
  • 202 максим

    6 0 Отговор

    До коментар #199 от "АЛИ":

    аз, не вия.аз, само гледам и чета тъпизми.на мене ,долари,газ,стомана или рубли,не са ми приоритет.има много,по важни неща ,от това.ако не си наясно,питай.мога да те оборя по- много от жизнено важните въпроси. а дали, си али или сали,мене не ми пука.скоро,на тебе ще ти пририта топката и дано се осевериш,че другарите от ес и нато,ще те пратят в дивата джунгла.
  • 203 максим

    5 0 Отговор

    До коментар #66 от "!!!?":

    няма лошо.да си русофил или русофоб.за всички има място под слънцето.а за правдата,тя е там някъде,дано по-скоро,я узнаеш.
  • 204 Тодор Димов

    4 0 Отговор
    Политиката, господа разбиратели, не е комсомолско събрание. Каквито и коментари да има по-долу, обикновено са плод на емоции. Във външната политика не бива да се греши - казаната дума е "хвърлен камък" - не можеш да го върнеш обратно. А и да можеш, огорчението остава. Неволно изниква мисълта: "Какво ли толкова е натворила тая Русия, та в държава като България (вековно известна с обич към Русия), да започнат да битуват негативни обществени настроения към нея!?" Може пък и руските политици да трябва да ревизират схващанията си. Защото нещата ще станат по-лоши, без никой да ги желае.
  • 205 Тодор Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Стоян Александров":

    Е-е... гледайте си медийните задължения! И оставете политиците да си вършат работата. Всеки е майстор в собствения си занаят.
  • 206 Тодор Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "...":

    Не са "толкова тъпи". Но в момента, в който заговорим за почтеност нещата придобиват други измерения.
  • 207 Тодор Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "реру":

    Ето... Коментарът е излишен.
  • 208 г симеонов

    5 2 Отговор
    Никога не трябва да се разрушават приятелските отношения между българия и русия
  • 209 984дз9

    3 0 Отговор

    До коментар #95 от "Шабан":

    ??? Като не си Българин, какво правиш в България?
  • 210 Роко

    3 2 Отговор

    До коментар #192 от "максим":

    Приятелю ми хайде да проверим стандарта на бедния и гладен българин и на богатия руснак. Пишем в Гугъл (може и в Яндекс ако искаш) минимална заплата в Русия и в България срещу Русия излиза сумата от 13 200 рубли (450 лева) срещу България 710 лева. Правим същия експеримент със средната заплата и там излизат 50 000 рубли (1700 лева) срещу 1680 лева за бедния и гладен българин. Май се оказва че българина сравнен с руснака не е толкова беден и гладен. Това е причината руските туристи да са по черноморието и в Турция, а българските в Гърция и Италия.
  • 211 Роко

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "Матей":

    Ами сами си го избрахте.
  • 212 Петела

    3 3 Отговор
    Тази леля отдавна ходи по нервите на българите,тъй като се държи като помещик,но времената са други мадам и вашето арогантно поведение не ви прави чест- все пак сте възрастен човек и би трябвало да имате друго възпитание,макар че се съмнявам,че сте наблягали на възпитанието.
  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Голям прос

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "отдел/ПАТОКИ/":

    Като останеш без ток и като имаш скъпо гориво ще виеш като американец. И друго ще има при липса на дипломатически отношения, защото нищо не ги задължава тогава руснаците да спазват каквито и да е договори. На туризма ще му липсват 1.2млн от Русия. Тия които купиха жилища няма да пазарят в магазините ни, около 300 хил. И ще си патим ние, на Кирчо не му дреме

    Коментиран от #216

  • 216 Роко

    2 3 Отговор

    До коментар #215 от "Голям прос":

    Приятелю Русия и Украйна и до момента имат дипломатически отношения. Това спря ли руските войски да нахлуят и да убиват деца? Не. А дори имаха договор с който Русия е гарант за териториалната цялост на Украйна. Няма да има руски туристи ми много хубаво това може да свие перките на хотелиерите и те да почнат да се държат по - нормално с българските си клиенти. Руснаците нямало да пазаруват в българските магазини. Ми те и досега не пазаруват в тях. Пазаруват или в руски магазини или в Хипермаркетите.
  • 217 цеко

    2 2 Отговор
    копейки плащат на антибългарин който пише срещу България-това е голям срам
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания