Last news in Fakti

6 Юли, 2022 18:01 2 271 12

Германия улесни кандидатстването на мигрантите за постоянно пребиваване в страната

  • германия-
  • мигранти-
  • кандидатстване-
  • страни-
  • пребиваване

Новата наредба, одобрена от кабинета, се прилага за около 136 000 души

Германия улесни кандидатстването на мигрантите за постоянно пребиваване в страната - 1
Снимка: БГНЕС

Десетки хиляди мигранти, които живеят в Германия от години без дълготрайно разрешение да останат в страната, ще имат право на постоянно пребиваване, след като правителството одобри нов законопроект за миграцията, съобщава Асошиейтед прес.

Новата наредба, одобрена от кабинета, се прилага за около 136 000 души, които са живели в Германия най-малко пет години до 1 януари 2022 г., предаде news.bg.

Тези, които отговарят на условията, могат първо да кандидатстват за едногодишен статут на пребиваване и впоследствие да кандидатстват за постоянно пребиваване в Германия. Те трябва да печелят достатъчно пари, за да живеят самостоятелно в страната, да говорят немски и да докажат, че са "добре интегрирани" в обществото.

Лица под 27-годишна възраст вече могат да кандидатстват за път за постоянно пребиваване в Германия, след като са живели в страната три години.

"Искаме хората, които са добре интегрирани, да имат добри възможности в нашата страна", каза министърът на вътрешните работи Нанси Фезер пред репортери. "По този начин слагаме край на бюрокрацията и несигурността за хората, които вече са станали част от нашето общество."

Новият регламент за миграцията също така ще улесни търсещите убежище учене на немски език. Досега само тези с реалистичен шанс да получат убежище в страната имаха право на езикови курсове, като всички кандидати за убежище получиха шанс да се запишат в класове.

За квалифицирани работници, като специалисти по информационни технологии и други, които притежават професии, които са отчаяно необходими в Германия, новият регламент ще позволи те да могат да се преместят в Германия заедно със семействата си веднага, което не беше възможно преди. Членовете на семейството не трябва да имат никакви езикови умения, преди да се преместят в страната.

"Трябва да привлечем по-бързо квалифицирани работници. Имаме спешна нужда от тях в много сектори", каза Фезер. "Искаме квалифицирани работници да дойдат в Германия много бързо и да се закрепят тук."

Законопроектът също така ще улесни депортирането на престъпници, включва удължаване на задържането до депортиране за определени нарушители от три месеца до максимум шест месеца. Удължаването има за цел да даде на властите повече време да се подготвят за депортиране, като изясняване на самоличността, получаване на липсващи документи и организиране на място в самолет, съобщи германската информационна агенция DPA.

"В бъдеще ще бъде по-лесно да се отнеме правото на пребиваване на престъпници", каза Фезер. "За нарушителите ще улесним разпореждането за задържане в очакване на депортиране, като по този начин ще попречим на нарушителите, които са задължени да напуснат страната, да се укрият, преди да бъдат депортирани."


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Майна

    15 2 Отговор
    Тези залагат на ТЕХНОЛОГИИТЕ,ха ха ха..
    То газ няма,броя ще залагат да управляват затворените като роби с ЛОКДАУНИ, с режим на тока и газ , с КУПОННА ВЕДОМОСТ, която се задава , ..ТЕХНОЛОГИЧНО, ДИСТАНЦИОННО..
    ХА ХА ХА..
    БЕЗДНАТА ВИ ЗОВЕ , глобални изчадия, приготвихте я за ЧОВЕЦИТЕ ,ама нетехнологично , ВИЕ ще полетите в нея ..
    Там ,където ви е МЯСТОТО..
  • 4 ристю

    13 2 Отговор
    Германия ще стане като Франция.По цвят.
  • 5 Майна

    8 0 Отговор
    Четох една статия в американския печат, имало американски шлагер ,,Вън е студено,бейби..,,..,та с подигравка към европейците, че това няма да спре решилата да ги напусне половинка,бщото ТАЗИ ЗИМА ЩЕ Е СТУДЕНО И ВКЪЩИ.
    Та ,още ЧАКАЙТЕ, ОСЛУШВАЙТЕ СЕ...
    ТО ЩЕ ПОЧУКА НА ВРАТИТЕ НИ...,СЛОРО
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Име

    10 1 Отговор
    Сега разбрахте ли защо е целия цирк? Имат нужда от работници! Ако може бели, християни и да са готови да работят за жълти евроцентове. Т.е. да са бежанци. Ха честито на отговарящите на изискванията.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Има

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Име":

    доста украинки, хем образовани, хем стават и за други работи. Няма и да променят по цвят германската нация.
  • 9 Няма кой да им работи

    9 2 Отговор
    Балъците свършиха, да им работят арабите, баба Меркел ги допусна много либерално.
  • 10 КОй

    10 5 Отговор

    До коментар #7 от "Име":

    Ми не съм съгласен, 4хил.евро чиста заплата дали за жълти стотинки? Или чито новата кола за 40хил. евро и тя? Това че си брал ягоди аз 800е на месец(Тук не подценявам работата,а това че си си продал Д-то за малко) не означава че всики сме се провалили....Сега по-добре ли е У БГ-то като креташ с 1000лв като смо тока ти е 500лв горивото 4лв и хляба 2.5лв.....Кво са ти виновни хората че ти си спал, докато управляващите са те крали? 34 години нямаше проблем,сега вдигнаха ракията и веднага взехте да ревете всики....
  • 11 Мбене Гизенга

    3 1 Отговор
    Аз съм по бял от много германци. Обратен съм и обичам белото. Идеален съм, направо истински европеец.
  • 12 Украинка

    0 0 Отговор
    Ще улеснят, защото няма кой да им върше мръсната работа,
Новини по държави: