7 Юли, 2022 13:03 1 170 11

Президентът: Организаторите на протестите да поемат отговорност и протестите да продължат без насилие

  • стево пендаровски-
  • северна македония-
  • вмро-дпмне-
  • левица-
  • димитър ковачевски

Същевременно категорично осъждам носенето и използването на огнестрелно оръжие от цивилни лица и граждани на страната, които не са служители на органите за сигурност, обяви Стево Пендаровски

Президентът: Организаторите на протестите да поемат отговорност и протестите да продължат без насилие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Инцидентът в началото на протеста в Скопие вчера, в който се стигна до напрежение между две групи, едната от които извън протестиращите, и бяха произведени изстрели, предизвика реакции в Република Северна Македония.

„Насилието и подбуждането към насилие за политически цели е неприемливо. Случилото се вчера в Скопие не трябва да се повтаря, защото няма нищо по-важно от мира и сигурността на всички граждани. Апелирам към всички организатори на протестите, които се провеждат тези дни в Северна Македония, да поемат отговорност и да продължат да упражняват своето демократично право да протестират достойно и без насилие. Същевременно категорично осъждам носенето и използването на огнестрелно оръжие от цивилни лица и граждани на страната, които не са служители на органите за сигурност. Вчера полицията е реагирала своевременно и е предотвратила големи сблъсъци. Очаквам в най-кратки срокове всички лица, участвали в инцидента вчера, да бъдат задържани и съответно санкционирани,“ написа във Фейсбук президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски по повод вчерашния инцидент на протестите срещу предложената от ЕС преговорна рамка за страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВМРО

    9 3 Отговор
    Неможе маке без пищол !

    Коментиран от #2

  • 2 Някой

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "ВМРО":

    Те са им за украса
  • 3 Мдааааа

    13 4 Отговор
    Укрите и макетата като че ли един ги е правил. Няма по-проззти от тях.
  • 4 ДВАМА СЕ КАРАТ А ТРЕТИЯ ПИЧЕЛИ

    6 3 Отговор
    ТРЕТИЯ Е АЛБАНИЯ ......... И ЕТО КАК ВМЕСТО МАКЕДОНЦИТЕ ДА СЕ ПОБЪЛГАРЯТ ВСИЧКИ ЗАЕДНО ЩЕ СЕ ПОАЛБАНЧИМ КАКТО СТАНА ВЕЧЕ С МАКЕДОНИЯ ТАМ В НС ПОВЕЧЕТО ДЕПУТАТИ СА АЛБАНЦИ ! ТОВА НИ ЧАКА И ТОВА Е И ЦЕЛТА НА ЕС - до макс. 3 години тук ще е албания !

    Коментиран от #9

  • 5 хихи

    11 0 Отговор
    на главния македонски фашист Стево му пари под краката
  • 6 Паспортите за ЕС

    13 0 Отговор
    В интернет пространството се появи видео клип, според който Господ е македонец и говори на македонски. Изпусната е само малката подробност, че Той е подал документи за български паспорт.

    Коментиран от #7

  • 7 Туй нищо не е!

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Паспортите за ЕС":

    Люк Скайуокър е македонски рицар Джедай, а Анакин Скайуокър е български Джедай, приел "тъмната страна на силата"! Потомци са на Александър Македонски, обаче щом и кажеш че е бил леко мека китка, веднага ти отговарят ;- "ми те всички гърци са такива"!
  • 8 Албания ке влезе....

    9 0 Отговор
    Макетата - не.....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 За кво се натискат за ЕС

    9 0 Отговор
    та нали там са Германия, Италия, Испания, Унгария, Румъния - по-големи “фашисти” дори от нас 😅😂
  • 11 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Пендсровски да не се прави на луд, ами да си поеме отговорността защото до вчера пееше в хора на Мицковвски и подклаждаше антибългарските настроения и сега трябва да изпие чашата с горчилката!!!!
Новини по държави: