11 Юли, 2022 16:28 993 6

Предложената от ЕС преговорна рамка ще бъде обсъдена в парламента на Северна Македония, все още не е ясно кога

  • северна македония-
  • димитър ковачевски-
  • вмро-дпмне-
  • европейски съюз

Уточнението е по повод искането на опозицията от ВМРО-ДПМНЕ от правителството да бъде изискан пълният текст на преговорната рамка, защото в парламента е внесен „само един лист“

Предложената от ЕС преговорна рамка ще бъде обсъдена в парламента на Северна Македония, все още не е ясно кога - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на парламента в Република Северна Македония Талат Джафери ще свика пленарно заседание съгласно Правилника за дейността на парламента, на което да бъде разгледана информацията за съдържанието на предложената от ЕС преговорна рамка, представена от правителството, съобщиха от кабинета на председателя на парламента след проведената координационна среща с представители на парламентарните партии и вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич.

В съобщението се казва, че на днешната редовна координационна среща председателят Джафери е информирал, че в съответствие с Правилника за дейността на парламента той ще предостави на народните представители информацията „във формата, в която е била получена и няма правомощия да навлиза в съдържанието на документа, нито има процесуална разпоредба, която да позволява информацията да бъде върната на вносителя“.

Уточнението е по повод искането на опозицията от ВМРО-ДПМНЕ от правителството да бъде изискан пълният текст на преговорната рамка, защото в парламента е внесен „само един лист“.

Вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич, който е присъствал на заседанието, е уточнил, че ще предаде на правителството вижданията на опозицията за допълване на информацията, която иначе е публично достъпна, защото документът беше публикуван на сайта на правителството най-напред на английски, а след това и преведен.

На днешната редовна координационна среща, свикана от председателя на парламента Талат Джафери, са присъствали и зам. председателят на парламента Горан Мисовски, координаторите на парламентарните групи на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски, на СДСМ - Йован Митревски, на ДСИ - Арбер Адеми, на Алианс на албанците Илире Даути, както и представителите на БЕСА, Алтернатива и Левица.

На днешното заседание в парламента се гледа актуализацията на бюджета, процедура, която продължава 5 дни. Кога ще бъде свикано обаче това пленарно заседание засега не е уточнено.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бамбука

    14 0 Отговор
    Време е ЕС да отдели Албания от макетата и да остави последните да се сбият яко помежду си.
  • 2 24601

    9 0 Отговор
    Тия северните македонци искат ли пари за тоя цирк, дето го разиграват, или го правят безплатно 🤔🤔🤔🤔
    На всички е ясно, че Мицов си иска Белград и Москва, но дойде време за избор и няма криене 🤣🤣🤣🤣
    Хем да си останем комунисти, хем да почине пари от ЕС. Малко ми напомня на Вучич 😂😂😂😂
    Ама свърши тая, затова северни макета - подписвайте и не ни губете времето 🦁🦁🦁
  • 3 Българка

    13 0 Отговор
    Нека от ЕС видят македонците какви бъдещи европейци са. Дано разберат какво им говореха българските политици и защо наложихме ветото. Макетата си мислеха, че с езика на омраза, с газене на човешки права, крадене на история ей така както влязоха безусловно в НАТО ще додрапат и до ЕС
  • 4 Историческо

    4 3 Отговор
    Борете се братя македонци, борете се! При тях в момента е същото, както в България. Активирани са всички членове на политическите и икономическите мутризирани групировки не само на прехода, но и през целия диктаторски режим на, който са били подложени от кремълската агентура действаща в Белград и София. Отворете архивите на УДБА!
  • 5 патриот

    7 0 Отговор
    Оказва се, че ние сме цвете в сравнение с тях, по отношение на прогнозиране на бъдещето!
  • 6 Питане

    6 0 Отговор
    Сърбия и Русия и те ли ще участват?
Новини по държави: