Last news in Fakti

8 Юли, 2022 17:17 960 1

Премиерът ще продължи предизборната кампания въпреки смъртта на Шиндзо Абе

  • япония-
  • шиндзо абе-
  • атентат-
  • фумио кишида

Пред репортери Фумио Кишида каза, че e потресен от смъртта на своя предшественик на поста, който бе прострелян по-рано днес по време на предизборна реч и впоследствие почина

Премиерът ще продължи предизборната кампания въпреки смъртта на Шиндзо Абе - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Япония Фумио Кишида заяви днес, че няма да отстъпи пред насилието и ще продължи предизборната си кампания, за да гарантира "свободни и честни избори" за гората камара на парламента тази неделя, предаде Киодо.

Пред репортери Кишида каза, че e потресен от смъртта на своя предшественик на поста Шиндзо Абе, който бе прострелян по-рано днес по време на предизборна реч и впоследствие почина. Японският премиер добави, че подобни варварски актове не могат да бъдат толерирани и подчерта, че изборите са основата на демокрацията.

Извършителят на покушението, идентифициран като Тецуя Ямагами, на 41 години, бе арестуван на местопрестъплението. Той е бивш военен от военноморските части на японските Сили за самоотбрана. В първите си показания е заявил, че не му е харесвала политиката и поведението на Абе. При обиск в дома на Ямагами полицията е открила взривни вещества.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Златен скункс

    0 0 Отговор
    И тия за власт ще ходят по трупове.
Новини по държави: