Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Юли, 2022 11:11 774 1

Украйна с нови надежди за износа на зърно

  • износ-
  • зърно-
  • украйна-
  • устие-
  • дунав

Корабите са започнали да преминават през важно устие на река Дунав

Украйна с нови надежди за износа на зърно - 1
Източник: БГНЕС

Днес Украйна разпали надеждите за увеличаване на износа на зърно въпреки блокадата на Черно море от Русия, отбелязвайки, че корабите са започнали да преминават през важно устие на река Дунав, предаде Ройтерс.

"През последните четири дни 16 кораба са преминали през устието на река Бистре", каза заместник-министърът на инфраструктурата Юрий Васков, цитиран в съобщение на министерството. „Планираме да поддържаме това темпо."

Министерството каза, че 16-те кораба сега чакат да бъдат натоварени с украинско зърно за износ на чуждестранни пазари, докато още над 90 кораба чакат своя ред в румънския канал Сулина.

"Само четири кораба могат да бъдат приемани на ден по маршрута Сулина, каза той, докато е необходима скорост от осем на ден. Но Украйна преговаря с румънски колеги и представители на Европейската комисия за увеличаване на процента на преминаване", добави той.

Ако тези условия бъдат изпълнени, Украйна очаква месечният износ на зърно ще се увеличи с 500 000 тона.

Преди инвазията на Русия, морските пристанища представляваха около 80 процента от износа на селскостопански продукти от Украйна, но износът на храни сега е ограничен до дунавските пристанища, железопътните линии и пътищата на запад.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    0 2 Отговор
    Надежди -говежди
Новини по държави: