Last news in Fakti

15 Юли, 2022 16:50 1 454 27

Добивът на газ от "Газпром" е намалял с 10,4 процента от началото на годината

  • газ-
  • газпром-
  • русия

За шест месеца и половина износът на синьо гориво, осъществен от руската компания за страни извън ОНД, е спаднал с 33,1 процента до 71,9 млрд. куб. метра

Добивът на газ от "Газпром" е намалял с 10,4 процента от началото на годината - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От началото на година добивът на природен газ от "Газпром" намалява с 10,4 процента до 249,7 млрд. куб. метра, в сравнение със същия период на миналата година, показват предварителните данни на руския енергиен гигнат, цитирани от ТАСС.

За шест месеца и половина износът на синьо гориво, осъществен от руската компания за страни извън ОНД, е спаднал с 33,1 процента до 71,9 млрд. куб. метра.

Държавите в Европа трябва да нагнетят още 35,5 млрд. куб. метра природен газ в своите подземни хранилища, за да достигнат количествата, които е имало в тях през 2019-2020 г., посочват от "Газпром", като се позовават на данни на "Газ инфрастръкчър Юръп" (Gas Infrastructure Europe - GIE).


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммммм

    37 9 Отговор
    А печалбата им се е увеличила...и това благодарение на"умните" западни политици!!!!!

    Коментиран от #17

  • 2 Майна

    23 3 Отговор
    Приходите от руски износ през юни са нараснали със 700 милиона долара до границата от 20 милиарда долара, въпреки че износът на петрол е намалял с 250 000 b/dm/m до 7,4 mb/d, най-ниското ниво от август 2021 г., съобщава Sherry Su от Bloomberg, цитирайки последния доклад за петролния пазар на МАЕ .

    В сравнение със следвоенното пиково ниво през април, общият износ на руски петрол през юни е намалял с 530 000 барела на ден, или 7%, но приходите от износ са се увеличили с 2,3 милиарда долара, или 13%.
  • 3 Сесесере

    8 33 Отговор
    Като спрат да им купуват Газа на орките и голодомора ще ги довърши!

    Коментиран от #8, #10, #14, #20

  • 4 да де

    28 5 Отговор
    Добива им намаля и ЕС ще бие зъби през зимата, а печалбите на руснаците се утроиха и всичко това заради малоумните санкции.
  • 5 реру

    11 4 Отговор
    //OffTopic

    "Кралят е мъртъв, да живее кралят!"

    НЕДОРАЗУМЕНИЕТО си тръгва ИЗГОНЕНО, пристига новият шеф на РОСКОСМОС...
  • 6 Някой

    24 6 Отговор
    Да, ама печалбите им са скочили със 110%.
    Нещо по този въпрос?
  • 7 МирО

    25 4 Отговор
    Добивът намален, пък паричките, които са си докарали утроен.
    По малко работа, три - четири пъти повече пари???
    Абе, ние ги убихме с тия санкции :):):)
  • 8 Насесере

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сесесере":

    Надай се...............!
  • 9 Майна

    21 2 Отговор
    Д Банк призовава германците да си подготвят дърва за зимата...
    Разбира се, цепенето на подпалки и използването им за огрев – връщане към славните дни на Бисмаркова Германия от 19-ти век, макар и само по отношение на отоплението – ще бъде опция за много малък брой немски домакинства; тъжната истина е, че ако Европа претърпи студена зима, ще има десетки хиляди жертви, ако не и повече. Но поне Германия ще даде урок на Путин (какъв е този урок, не сме съвсем сигурни).
  • 10 Някой

    19 4 Отговор

    До коментар #3 от "Сесесере":

    Интересно как ще стане това. Произвеждат си всичко за ядене. Първи в света производител на зърно. Възродиха си и други отрасли.

    Коментиран от #19

  • 11 Теле

    9 1 Отговор
    Бълха ги ухапала
  • 12 Охо-бохо

    17 2 Отговор
    Добивът е намалял ама цената ще ходи на международната космическа станция.
  • 13 Механик

    16 3 Отговор
    "Добивът на газ от "Газпром" е намалял с 10,4 процента от началото на годината", аз да допълня: "но приходите са се вдигнали двойно".
    Намаляваш добива и печелиш от повишаването на цената. Така правят тарикатите.
    А европейците на зима ще ги съветват да варят бобец и да пият първата вода на гладно. После, маркуча в ауспуха и при такта "изпускане" да пълнят газохранилищата, че инак студ.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    на мисирките е казано да кажат че добива е намелн а не че парите са се утроили за лошите руснаци
    ей къде ви намират толкова продажни мисирки бе

    верно ли се надявате всичките ви читатели да са като краварсктие тролове с промити мозъци?

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    3 8 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Добива на Газпром само преди 3 (три) години беше НАД 500 млд куб !!!!!! И тогава се хвалехте с това , а сега се правите на разсеяни !!!! Също така износа само за Европа БЕЗ Турция беше НАД 200 млд куб , преди същите 3 години , когато се пенехте за рекорди !!! Тоест износа от преди ковида , с който всъщност трябва да се сравнява е спаднал не с 30 % , а НАД 3 ПЪТИ , даже 4 , щото "извън ОНД " е дори любимия ти Китай , тоест за Европа се изнасят не повече от 50 млд куб , което е 4 пъти по-малко !! И тепърва ще намалява , щото вноса в ЕС спада непрекъснато и до края на годината най-вероятно ще стане 0 и то по желание на гнома !! И колкото и да ти се ще по цените на борсата Газпром продава не повече от 20 % от това количество , другото е на цени от 250-300 долара по дългосрочни договори !! Затова в Германия все още метана на метан станция е 1,1 евро , а в България 4 лева , щото умния Бойко не стига че даде 3 млд за Турски поток , ами смени формулата за 70% борсова цена !! И колко е спечелил Газпром можеш да разбереш само по това , че за пръв път от 30 години НЯМА ДА ПЛАТИ ДИВИДЕНТ , включително на ДЪРЖАВАТА , айде частните акционери ги остави !!

    Коментиран от #21

  • 17 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммммм":

    И за теб коментар 16
  • 18 Мишел

    8 1 Отговор
    При многократно по високи цени на газа и с по малки количества се реализират рекордни печалби , както е при Газпром.
  • 19 Възродиха

    0 7 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Се други отрасли . Хахаха кои отрасли се възродиха ?
    Има един отрасъл който наистина се възроди .тоя на гробарите ,макар че доста трупове Рушландия не си ги прибира и ги оставя по полетата на Украйна.

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Парата и печалбата

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Са важни... Расте печалбата, газта става лукс, дефицит.

    Коментиран от #24

  • 22 Някой

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Възродиха":

    Когато нямаш аргументи, разумно е да не пишеш глупости.
  • 23 Хасковски каунь

    2 0 Отговор
    Цената от 350 долара за 1000м3, сега е повече от 2000долара за 1000м3.
    Та така . На евроатлантиците и техните народи - честито!
  • 24 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Парата и печалбата":

    Къде я видя тая печалба , че и да расте , бе "газовик" , хахаххахаха !!! Газпром черно на бяло ти обявява , че НЯМА ДА ПЛАЩА ДИВИДЕНТ , дори на държавата , което би трябвало да е главната му цел на съществуване !! Акциите му на борсата са спаднали наполовина от миналата година , когато пак си бяха на безценица , което значи само пълно отрязване от банково кредитиране !! В момента борсовата капитализация НЕ ПОКРИВА дори кредитите взети за потоците , което пък значи , че всеки момент банките кредиторки ще го обявят във фалит !!! Това ли ти и печалбата , че и растяща , хахаххахахаххахахаха !!!
  • 25 Юнак Балкански

    1 5 Отговор
    Това, че Русия се опитва да играе контра, означава, че Путин и компания чувстват болезнено тези санкции. Вярно е, че войната в Украйна предизвика икономически трус, но това показа на запада, че е грешно да разчиташ на залежите на Авторитарна държава, като Русия. Истинската цена за Русия е огромна и ще блесне след няколко месеца. Русия изгуби международни позиции и само Комунистическите държави и Авторитарни такива я поддържат, защото са същите. Такива са Китай,Северна Корея и т.н. Европа ще поеме по друг енергиен път, но това ще отнеме години. Всяка война си има цена, дори когато не участваме директно в нея и ние я плащаме също. Запомнете, че тази война я започна Русия и най-вече Путин а не ние.
  • 26 Мухаа,хаа!

    2 1 Отговор
    Добива на Газпром намалял с 30%? Че защо да не намалее? Кое е лошото и губещото в днешната ситуация? С по малко разходи, не източват количества, а печалбата в пъти по висока от миналата година със 30 милиарда зелено
    За един отворко ,който се прави на разбирач,че едва ли Газпром е пред фалит!? Абе,лъоло,първата ти лъжа е,че РФ доставяла едва 50 млрд кубометра - Има Гугле- бъркаш и четеш.От 300 млрд,колко се падат на Газпром.Нещастник, Газпром е държавно дружество, за чии му е да изплаща" дивиденти"? Държавата да си изплаща сама дивидент? Да ти имам знанията в тази област.Мушморок от онези- функционално непригодните. Който и една вратовръзка не умее да върже.А слага от онези- с ластик, тип" милиционер"
  • 27 Рико

    1 2 Отговор
    Георги Ангелов, Фактор.бг : " Най-големият вносител на руски газ е пред фалит и официално поиска 9 милиарда евро спасителна програма от германското правителство. Както се досещате, става въпрос за германската компания Uniper, която иска държавата да плати за нейните собствени грешки.
    Но как така най-големият вносител на руски газ е пред фалит? Нали уж руският газ е евтин и сигурен? " Истините започват да излизат, който се допре до руско - гори!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания