Last news in Fakti

18 Юли, 2022 16:19 2 646 6

Въведоха строг режим за питейната вода

  • питейна вода-
  • режим на водата-
  • истрия-
  • хърватия-
  • вода

Изключение се прави за магазините и рибарниците

Въведоха строг режим за питейната вода - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На хърватския полуостров Истрия е въведен строг режим на използване на питейната вода, като прилагането му започна от днес в полунощ, съобщава сайтът Индекс, предаде БТА.

Гражданите не могат да използват питейна вода за миене на автомобили и улици, за поливане, забранено е използването на душовете на плажовете. Изключение се прави за магазините и рибарниците. Мярката се налага поради неблагоприятната хидрологична ситуация в района на Истрия. Не се очакват дъждове и през следващия месец.

Властите призовават водата да се пести, за да не се налагат още по-рестриктивни мерки. Допълнителен проблем е, че тази седмица Хърватия ще бъде обхваната от нова гореща вълна и сушата може да е продължителна. Общински служители ще следят за нередности и ако има такива, те ще бъдат докладвани пред Държавния инспекторат. От там заплашват, че нарушителите ще бъдат изключвани от системата за вододснабдяване, докато са в сила ограничителните мерки.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 celio* (сельо)

    14 0 Отговор
    Ако не могат да си поливат градината домати, пипер, тиквички, тикви, зелен боб то тогава какво ще ядат ? Не може само пиене требе и ядене.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Охо-бохо

    3 1 Отговор
    На сръбските помаци, които хамериканците направиха хървати ще им помогне Аллах!!!
  • 3 плевен

    5 1 Отговор
    Стана ми смешно. Проблема не е само в Хърватия. В цяла Европа реките и язовирите са на най- ниско ниво от 20 години насам. Не ми е ясно как, но дори във Франция има изключени ядрени реактори заради ниските нива на водите, които ги охлаждат. Големият кеф от топлата зима и липсата на валежи, дори в планините, продължава.
  • 4 целио

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "celio* (сельо)":

    Това, дето му викаш пипер, са чушки.
  • 5 село

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "celio* (сельо)":

    С питейна вода не може. Ще носят с менците от реката. И ще крадат на бабите китките.
  • 6 Много

    5 1 Отговор
    държави вече забраниха пълненето на домашните басейни !
Новини по държави: