Last news in Fakti

19 Юли, 2022 07:25 2 415 6

Британското правителство получи вот на доверие в парламента

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • консервативна партия

По-рано този месец британският премиер Борис Джонсън обяви, че подава оставка, след като бе подложен на силен натиск от министри и депутати консерватори

Британското правителство получи вот на доверие в парламента - 1
Снимка:БГНЕС/ЕРА

Британското правителство получи в Камарата на общините вот на доверие, който само свика, за да бъдат избегнати предсрочни парламентарни избори, предаде Ройтерс.

Управляващата Консервативна партия има абсолютно мнозинство в долната камара на парламента и нейните депутати гласуваха в подкрепа на кабинета. Вотът на доверие мина с 349 гласа "за" при 238 "против".

По-рано този месец британският премиер Борис Джонсън обяви, че подава оставка, след като бе подложен на силен натиск от министри и депутати консерватори. Той уточни, че ще се оттегли, когато бъде избран неговият наследник начело на управляващата партия в началото на септември.

Лейбъристката партия обаче поиска Джонсън да бъде сменен незабавно от временен премиер. Основната опозиционна сила във Великобритания искаше да свика вот на недоверие както срещу правителството, така и срещу самия министър-председател. Управляващите консерватори обаче възразиха, че гласуването срещу Джонсън е ненужно, тъй като той вече е обявил, че ще се оттегли, и вместо това кабинетът поиска вот на доверие.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хххх

    4 1 Отговор
    Супер напред с Англия и нашето правителство да обявим война на Русия.
  • 2 Браво,

    8 1 Отговор
    ама това сме го виждали у нас! Уж си отива а всъщност си идва. Трудно се напуска яслата!
  • 3 Караибрахим

    5 1 Отговор
    По-жалки никога не сте били. Произвеждате цирк.
  • 4 Тъпанар

    5 1 Отговор
    Народът иска зрелища и тези го знаят. И си правят циркове, а иначе си спретват купончета
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: