Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Юли, 2022 14:36 2 162 27

Непубликувано изследване на ВЦИОМ: Половината руснаци вече не искат война, а преговори

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин

Ще има мир - по нашите условия, заяви бившият руски президент Дмитрий Медведев

Непубликувано изследване на ВЦИОМ: Половината руснаци вече не искат война, а преговори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мнението на руснаците за това дали да се продължат военните действия в Украйна или да се проведат мирни преговори се е разделило поравно, като предимно младите хора са в полза на преговорите, съобщава изданието The Bell, цитирано от телеканал Дождь.

Изненадващите данни са от непубликувано проучване на Всеруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ).

Още новини от Украйна

Те са от юни, а The Bell разполага с изследването.

Респондентите са били попитани кое е по-важно за Русия в момента - да продължи военните действия в Украйна или да преговаря за мир. Мненията се разделят поравно - 44% от анкетираните са гласували в полза на двата варианта, а останалите 12% са се затруднили да отговорят на въпроса.

Мирните преговори са предпочитани най-вече от младите хора: 79% от респондентите в групата 18-24 години и 56% от респондентите в групата 25-34 години са гласували в подкрепа на този отговор.

Според The Bell проучването, озаглавено "Специалната военна операция: Проблемни зони", е проведено по телефона сред извадка от 1600 респонденти. Източник, близък до Кремъл, е заявил пред изданието, че резултатите от проучването са били обсъдени на среща в президентската администрация в края на юни.

Първото проучване на одобрението за "специалната военна операция" бе проведено от ВЦИОМ на 25 февруари - деня след нахлуването на руските войски в Украйна. Тогава 64% от анкетираните руснаци обявиха, че подкрепят войната.

От ВЦИОМ са заявили пред The Bell, че не коментират непубликувани проучвания.

Междувременно бившият руски президент и премиер Дмитрий Медведев заяви, че Москва ще победи в Украйна и ще определя условията за бъдещо мирно споразумение с Киев, предаде Ройтерс.

"Русия ще постигне всичките си цели. Ще има мир - по нашите условия", заяви в Телеграм Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

Бившият лидер, който някога беше смятан на Запад за възможен партньор, става все по-твърдолинеен и откровен в критиките си към Запада, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари, отбелязва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    23 12 Отговор
    Те и американците не искаха правителствата им да опустошават страните от близкия изток, ама ей го на пусти ресурси за крадене!

    Коментиран от #8

  • 2 От плажа

    21 21 Отговор
    Късно е. Руснаците изчезнаха завинаги от плажовете и цивилизацията.

    Коментиран от #24

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 и аз

    18 3 Отговор
    Съм на това мнение, да се разберат колкото си може по скоро да спасят живота на руски и украински войничета, няма майка или баща на който детето му да е на фронта и да се бие за чужди интереси,

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Зевзека

    12 8 Отговор
    То иполовината ЕС не иска война, а иска преговори. Сега нещата са в паритет и е добре да се направи опит за преговорите. Защото с времето, все повече руснаци искат война (в началото бяха много малко, сега са 50%), а пък в ЕС все повече искат мир ( преди повечето искаха да скочат на Русия). Та изпуснете ли този момент, декември ще е много късно за ЕС. Но, нали знаете че Урсулка ще направи това, което й каже дядо й.
  • 8 Няма

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар":

    нито един българин, на който да му пука за чалми от близкия изток. Ти да не си арап някав?
  • 9 Антон

    10 13 Отговор
    И това при положение, че яко действа пропагандата на руzкия диктатор.
  • 10 всичко

    18 14 Отговор

    До коментар #5 от "и аз":

    щеше да е наред, ако бяха влезли само до Донбас и толкова. Путин избра пълномащабна война ...еми кой е виновен? Сега го е срам да преговаря.
  • 11 Гледам и не вярвам на очите си !

    12 7 Отговор
    По-долу статия със снимка на путин привлича само 10-15 русофилски плюса. На статия със снимка на китаец и в прослава на братски китай с одобрение по 40-50 отзива. Какво става, от русофили да не станахте китайци бе, другари ? Как не ви е срам, продадохте се за юани, нали ?
  • 12 Възрожденец

    11 11 Отговор
    Резервното жуже стана много агресивно от какво изритаха синчето му от САЩ - истински сибирски злодей :))
  • 13 шааа

    8 13 Отговор
    И украинците не искат война, ама зеленият комик се заинатил и иска да потопи целия свят заради егото си.

    Коментиран от #20

  • 14 Голем смех

    14 12 Отговор
    Къде отиде пълната подкрепа на фашагата Путлер? Рашистите, колкото и да са задръстени, току виж прогледнали накъде ги води кремълския старчок.
  • 15 Пешо

    6 7 Отговор
    Ама не руснаците ,а ние плащаме бензина на 3,50 лв..Стига сте писали глупости ,че на всичко отгоре има и шарани които ви се връзват.

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 На снимката

    5 0 Отговор
    Какво е това? Квартално пенсионерско събрание или...?
  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 6 Отговор
    Слава на Путин и неговото обкръжение!!!!
  • 19 Шопе

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Пешо":

    Значи спокойно мога да те купя за 2 бидона с по-евтин бензин.
    Велик си!
  • 20 Ингосрах

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "шааа":

    Зелени човеки са путински подложки. Вие, господине, май прекалихте с фактите.
  • 21 Роза

    6 1 Отговор
    Ами разбира се!Младите хора са със съвременно мислене,а старите са твърдолинейни и още живеят с мечти за времето на великия Съветски съюз!Има една песен на сръбски език,в която се казва:"Каквото е било ,сега вече не е!"

    Коментиран от #26

  • 22 уф тези социологически проучвания

    1 3 Отговор
    ми то в демокрациите свякакви, приемаме с едно на ум проучванията, и отчитаме грешки и отклонения, пък на диктатурите вярваме, ми хората там се дистанцират от мнение, страхуват се, или пък се натягат на властта - явно с тази новина Русия търси контакти за преговори, щот цопна яко в гьола........., и ся нали!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Оптимист

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "От плажа":

    Ще се завърнат.Нека сега и другата половина си каже мнението.На кой му се ходи на война?
  • 25 Най голямата

    1 3 Отговор
    И богата държава в света може да си позволи всичко за да защити националната си сигурност и суверенитет, включително да унищожи всички останали или ако реши да ги пощади
  • 26 Вие май

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Роза":

    Сте кукуригу
  • 27 ТОЙ И ПУТИН НЕ ИСКА ДА СЕ БИЕ , НО

    2 1 Отговор
    ОБСТОЯТЕЛСТВАТА ГО НАЛАГАТ ! Русия: Ще победим в Украйна, а после ние ще определим условията КЪДЕ ЩЕ ИМА НОВА ОПЕРАЦИЯ !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания