Last news in Fakti

7 Август, 2022 10:25 1 114 5

Заради пожар в склад за гориво в Куба - 17 души в неизвестност

  • куба-
  • хавана-
  • пожар

От началото на май кубинските власти наложиха прекъсвания на електрозахранването, като в някои региони местните остават без ток до 12 часа на ден

Заради пожар в склад за гориво в Куба - 17 души в неизвестност - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мълния причини пожар в склад за гориво в Западна Куба, в резултат на който 67 души са пострадали. Петнадесет от тях са настанени в болница в тежко състояние.

Седемнадесет души са в неизвестност, като те - в по-голямата си част - са пожарникари, отишли да потушават огъня, съобщава АФП.

Според местните власти около 800 души са евакуирани от бедствената зона. Складът се намира извън град Матансас, който е на 100 км източно от Хавана.

Спасителните операции са наблюдавани лично от президента на Куба Мигел Диас-Канел и от премиера Мануел Мареро Крус.

Високопоставен служител в държавната компания Cubapetroleo обяви, че пожарът е причинен от "неизправност в гръмоотводната система, която не е могла да издържи на енергията на мълнията“.

Инцидентът става на фона на повишените енергийни нужди на населението в условията на големи летни горещини.

От началото на май кубинските власти наложиха прекъсвания на електрозахранването, като в някои региони местните остават без ток до 12 часа на ден. Това доведе до над 20 граждански протеста.

Инцидентът в склада е второ подобно нещастие от началото на годината, след като експлозия в хотел "Саратога" причини смъртта на 46 души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мемфис

    5 1 Отговор
    Ами така е със складовете за гориво сделани в ссср! А иначе, този страхотен остров, рано или късно ще се върне в цивилизованият свят и ще бъде построен отново с величествен блясък. Като стане въпрос за Куба и се сещам за романа на А.К.Доил ИЗГУБЕНИЯТ СВЯТ! Който го е чел ще ме разбере!
  • 2 комуразите

    3 0 Отговор
    горят и на сянка
  • 3 бай пантелеймон наследникът на бай иуп

    3 0 Отговор
    гръмоотводът е бил изправен ! някой афроам е пафкал кохиба и от там е белята!
  • 4 Голем смех

    2 0 Отговор
    Тия па нещастници. С това ,,Вива револусион,, са стигнали до под кривата круша. Преди 35 години с братската помощ на Сесерето и наши работници бяха започнали да правят АЕЦ. И него зарязаха в основите още. Крайно време е да си признаят, че са били най-добре, когато са били публичния дом на Америка...

    Коментиран от #5

  • 5 да сме коректни

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Голем смех":

    Имат и друг лозунг те """ патриа о муерте!""" - - - ето част от него в действие.....