Last news in Fakti

7 Август, 2022 11:15 2 441 4

Луфтханза: Най-тежкият хаос при полетите отмина

  • германия-
  • луфтханза-
  • въздушен транспорт

В четвъртък Луфтханза заяви, че очаква търсенето на полети на къси разстояния в Европа да стимулира растежа на пътническите ѝ авиокомпании през тази година и прогнозира връщане към груповата оперативна печалба за цялата година

Луфтханза: Най-тежкият хаос при полетите отмина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-лошото за германската авиокомпания Луфтханза (LHAG.DE) е отминало, след като през лятото недостигът на персонал доведе до хаос в полетите, но нивото на отпуските по болест продължава да бъде предизвикателство, заяви членът на борда на директорите Кристина Фойстер пред вестниците от групата "Funke Media".

Авиокомпаниите в цяла Европа се борят да се справят със силното възстановяване на търсенето през ваканционния сезон, след като пандемията Ковид-19 спря голяма част от пътуванията. На много летища се образуваха огромни опашки поради недостиг на персонал, което доведе до отмяна на полети в последната минута.

"Най-ниската точка е преминала. Полетните операции до голяма степен са стабилизирани", е цитиран Фойстер да казва на Функе в интервю, публикувано в неделя.

"Въпреки това това лято се сблъскваме с ниво на болнични листове, което не е лесно да се компенсира", каза Фойстер, добавяйки, че ситуацията остава предизвикателна.

Повечето отменени полети засягат вътрешните маршрути, където има алтернативи, каза тя. Тя обаче добави, че ситуацията ще се подобри значително едва със зимното разписание на полетите в края на октомври, съобщи "Ройтерс".

В четвъртък Луфтханза заяви, че очаква търсенето на полети на къси разстояния в Европа да стимулира растежа на пътническите ѝ авиокомпании през тази година и прогнозира връщане към груповата оперативна печалба за цялата година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Убиват ни и в Европа

    4 0 Отговор
    Терористите на Бойко Борисов и Гешев преследват и изтезават Българи из целият Европейски Съюз, Швейцария,Норвегия и Сърбия!Следят жертвите с GPS или Биометрични данни!Извращенията са нечовешки!Терористите са Двуметрови Пернишки мутри и ултраси от агитки- МВР и ДАНС им слугуват!
  • 3 Рошко

    3 0 Отговор
    Украинци нема ли да запълнят свободните места, или да помолят ердоган да им прати сирийци там и афганци па най добре ще е афганци и украинки
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: