Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Август, 2022 12:12 7 166 162

Битката за юга на Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • херсон-
  • донбас

Освен бригадите "Далечен изток" руснаците съсредоточават в украинския юг и по-голямата част от въздушнодесантните си части с общ брой около 10 000 бойци

Битката за юга на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

През последните дни руската армия прехвърли десетки свои батальонно-тактически групи от Донбас в Южна Украйна - хиляди бойци и стотици единици оборудване.

Подобно предислоциране може да означава, че желанието на руснаците е да защитят Херсон и околностите му, завзети още през февруари от обявената контраофанзива от страна на украинската армия. Но ако не беше броят и съставът на тази нова южна групировка - тя е твърде голяма и включва такъв брой въздушнодесантни части, че не е много рационално да се използват в отбрана и вместо обичайната моторизирана пехота.

Затова и много анализатори на театъра на бойните действия в Украйна посочват, че това може и да е знак, че Русия прехвърля фокуса си от Донбас към Южна Украйна и двата бряга на река Днепър в долното ѝ течение.

Активните боеве в тази посока могат да започнат през следващите няколко дни и да окажат сериозно влияние върху цялата война, предупреди вчера британското разузнаване, което, нарушавайки десетилетни традиции, ежедневно излиза с информация за войната в Украйна.

В същото време сраженията в Донбас не са прекратени и украинската пехота продължава да е подложена на масиран руски артилерийски обстрел.

Един от първите, които още на 28 юли пишат за преместването на руските войски от района на Харков и Донбас на юг, е Константин Машовец, военен наблюдател и координатор на групата "Информационна съпротива".Според него в края на юли руснаците са прехвърлили части на Източния военен окръг в Херсонска и Запорожка област.

По-специално става дума за частите на 35-а комбинирана армия, която в началото на войната пробива към Киев: именно нейната 64-та мотострелкова бригада окупира Буча през март и е обвинена в участие във военни престъпления.

По-късно същата 35-а армия се сражава край Изюм в Харковска област.

За Машовец използването на 35-а армия от Източния военен окръг на руските въоръжени сили е своеобразен маркер - индикатор за това къде точно е съсредоточено вниманието на руския генерален щаб.

Освен бригадите "Далечен изток" руснаците съсредоточават в украинския юг и по-голямата част от въздушнодесантните си части с общ брой около 10 000 бойци.

Присъствието на група руски десантчици на десния бряг на река Днепър в Херсонска област беше потвърдено на 1 август и от Олексий Арестович, съветник на ръководителя на украинската президентска канцелария, по канала Feygin Live.

Според Машовец е очевидно, че командването на противниковите сили разгръща в южната оперативна зона, т.е. в направленията Николаев, Криворожск и Запорожие, оперативна настъпателна групировка от войски, в основата на която ще бъдат включени войските на Източния военен окръг и основните сили на въздушнодесантните войски на Въоръжените сили на Русия.

В края на краищата някои заключения за плановете на руснаците могат да се направят и въз основа на оборудването, което те пренасят на юг.

На 30 юли в интернет се появи видеозапис на ешелон, който вероятно се насочва от Крим към континентална Украйна, с обозначение "V" - принадлежност към Източния военен окръг на Русия. В ешалона се отбелязват TMM-3 (тежки механизирани мостове, използвани в армията за преодоляване на препятствия с ширина до 40 метра) и BAT-2 (военен булдозер на шаси на артилерийски влекач), IMR-2 (инженерна машина за разрушаване) - съоръжения, които се използват за осигуряване на придвижването на колоните през блокади и препятствия като малки реки.

Десантчици и Вагнеровци

"Трябва да разберем, че врагът изпитва недостиг на добре обучени сили, а въздушнодесантните части са сред най-подготвените за бой. И дори обезкървените имат достатъчно боен потенциал, за да изпълняват както отбранителни, така и настъпателни задачи в най-важните райони", казва Павел Лакийчук, ръководител на проектите за сигурност в Центъра за глобализация "Стратегия XXI", за концентрацията на руски десантчици в разговор с BBC News Ukraine.

Заключението, че руснаците подготвят настъпление, а не се защитават от настъпление на ВСУ към Херсон, се подкрепя и от украински офицер, с който разговаря украинската редакция на BBC и който също смята, че на юг ще има класическа операция с комбинирани оръжия.

Според него към агресивността на действията на руските военни може да се прибави и съревнованието им с "вагнеровците" - служителите на частните военни компании "Вагнер" и "Лига", които се сражават на страната на руснаците и действат като щурмова пехота от началото на инвазията.

Смята се, че именно вагнеровците са изиграли ключова роля в успешното руско нападение на Попасна през май, а неотдавна и в превземането на Углегорската топлоелектроцентрала. Според украинския офицер вагнеровците демонстрират ефективност, за която са възнаградени и най-вероятно руските военни също искат да покажат успехи пред Кремъл. А може да има борба за пари.

Потенциални посоки на нападение

Възможно е настъпление в три посоки: Запорожие, Николаев и Кривой Рих и Никопол. Създаването на ударна групировка в посока Кривой Рог за първи път е официално обявено от оперативното командване "Юг" на украинците на 3 юли.

"Руснаците имат следния план: да отидат в Кривой Рог и да се насочат към Николаев, като го осигурят от север и се опитат да пробият от Снегиревка до Вознесенск край Николаев. Те вече правят това", каза по-рано Алексей Арестович.

Константин Машовец смята, че прегрупирането на руснаците заплашва Запорожие в дългосрочен план.

"Лично според мен врагът ще настъпи по двата бряга на Днепър на север. Тоест към Никопол-Запорожие (по десния бряг) и почти едновременно от другата страна (по левия бряг) също към Запорожие. Но не веднага и дори не утре, а едва след "решаването на спешни проблемни въпроси" в южната оперативна зона", пише Константин Машовец.

Друг военен наблюдател, бившият офицер от Главното оперативно управление на Генералния щаб на ВСУ Олег Жданов, предполага, че основните усилия на руснаците ще бъдат съсредоточени в посока Вознесенск, северно от Николаев.

"Вознесенск е тяхна политическа цел от началото на войната. Те настъпваха към Херсон - Николаев - Вознесенск, а след това се опитваха да преминат към Одеса и Приднестровието. Затова сега те искат да покажат, че са способни да направят нещо в контекста на политическите задачи на тази война", каза Олег Жданов.

"Коридорът" към Приднестровието беше обявен от руската армия през пролетта като една от целите на "специална военна операция".

"Що се отнася до пробива в Приднестровието - това не бива да се изключва напълно. Но в такъв случай тази операция трябва да има по-широк характер. Тогава освен атака срещу Николаев и по-нататък по украинското крайбрежие към Одеса е възможен морски десант, както и тактически удари от самото Приднестровие", отбелязва Павел Лакийчук.

"ВСУ се подготвя за десантна операция и провокации по приднестровското направление и е малко вероятно да успее", добавя той.

Готови и подготвени

Алексей Арестович изчислява, че Русия разполага с общо около 30 батальонни и тактически групи, съсредоточени в южната част на театъра на военните действия. Това са повече от 20 000 бойци, макар че според Арестович тези батальонни групи са претърпели значителни загуби и не могат да се похвалят с пълен персонал. Той е скептичен към степента на бойна готовност.

Съветникът на ръководителя на президентската канцелария Марк Фейгин говори за морално-психологическото състояние на тези войски като много пожелателно.

Тази група обаче е достатъчно мощна и за нападателни действия, не само за отбранителни. Особено като се има предвид значителното руско предимство в артилерията и боеприпасите, което не е изчезнало.

С подобен брой батальонни групи руснаците успешно атакуват Изюм. По-късно същите сили участват в битката за Луганска област, макар че специално там батальонно-тактическите групи наброяват 50. "Артилерията идва към нас малко по малко, но огневото предимство все още е на страната на руснаците", признава офицер от южното направление.

В същото време, независимо от основната посока на руското настъпление (или настъпление и на трите), украинската армия, която през последните месеци съсредоточаваше силите си тук за контранастъпление, има с какво да отговори на руските военни.

"Готовността на руснаците за настъпление е 6-8 август. Това не означава, че ще отидат още същия ден или на следващия ден. Може да се отложи с няколко дни, но може и да не се отложи. Ние сме готови и се подготвяме. Така че ще се срещнем с тях", обяви Алексей Арестович.

Подготовката на ВСУ се изразява в артилерийски удари по руската логистика.

През последните дни украинската армия успешно обстрелва железопътния мост "Антонов", руските складове край Олешек, Чернобайвка, Нова Каховка, Берислав и дори Скадовск, разположен на повече от 80 км от фронтовата линия.Но най-значимо е унищожаването на 40-вагонен руски влак с персонал и боеприпаси в Бриловка, на 40 км от Херсон.

Русия не е коментирала официално обстрела, нито е направила изявления по него. В същото време руските военни медии публикуваха видеоклипове на жители на тези региони с кадри на пожари и звуци от експлозии.

Освен това украинската армия продължава да държи малък плацдарм южно от Давидов Брод на левия бряг на река Инхулец.

Другите фронтове

Успоредно с прегрупирането на руснаците на юг, боевете продължават и в други части на фронта - край Харков и в Донбас.

Най-горещите точки в началото на август бяха и продължават да бъдат няколко селата южно от Бахмут, както и Пески - легендарен отбранителен пункт на украинската армия от 2014 г. близо до летището в Донецк.

Украинското медийно пространство беше разтърсено от публикация на Сергей Гнездилов от 21-ви самостоятелен моторизиран пехотен батальон "Сармат" (56-та бригада) за тежкото положение на защитниците на Пески без артилерийска поддръжка. "Дори не можете да си представите броя и процента на жертвите. Това е... месомелачка, в която батальонът просто задържа инвазията със собствените си тела", пише той.

По-късно стана ясно, че са пристигнали подкрепления и врагът е успял да напредне само няколкостотин метра.

В същото време украинската армия продължава да нанася поражения на противника и в Донбас - край Верхнеторецке, близо до Горловка, при артилерийски удар на украинската армия е убит командирът на самопровъзгласилата се ракетно-артилерийска дивизия на ДНР Олга Качура, по-известна с прякора си "Корса". Преди войната тя работи в Донецката полиция и достига до чин подполковник, но от 2014 г. се присъединява към проруските сепаратисти и става "единствената жена командир на РСЗ" в така наречената "република". Руската пропаганда я превръща в медиен герой.

Като цяло военните наблюдатели прогнозират, че фронтът в Харковска област и Донбас няма да се успокои дори с прехвърлянето на основните бойни действия на юг - руснаците ще продължат да оказват натиск върху позициите на въоръжените сили на Украйна, за да не може украинската армия да прехвърли резервите си на основния театър на бойните действия в южните части.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    106 28 Отговор
    Битка е , когато се воюва !!! А когато украинците бягат , и си зарязват Хаймарс - ите , които не са успяли да продадат , не е точно битка !!!

    Коментиран от #35

  • 2 КОТарАК

    32 98 Отговор
    СССР-в пъти по-мощен от Русия , издържа срещу Афганистан 10 години /съмнявам се руснаците да изкарат и една срещу Украйна. никой не иска да става територия на държава от третият свят

    Коментиран от #7, #8, #13, #29

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 нннн

    74 18 Отговор
    Предполагам, руснаците ще приключат първо с Донбас. С малка армия на няколко фронта не се водят настъпателни действия. Одеса ще почака до септември.
  • 5 стоян георгиев

    31 85 Отговор
    Това е края на руската инвазия.след размазването на тая последна сбирщина от всичко отселяло в руската армия нещата бързо ще приключат.

    Коментиран от #9, #18

  • 6 Байденко

    86 18 Отговор
    Украйна шантажира ЕС със обстрел на Запорожката АЕЦ,
    а европейските медии продължават големия рев за оръжия и пари.
    В същото време се мълчи дружно за агресията на Азербайджан.

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 А дано

    37 19 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Врема е да се приключва вече с болните мечти на психопата.

    Коментиран от #26

  • 10 Зззз

    54 12 Отговор

    До коментар #6 от "Байденко":

    Ееее пък и ти ,газ чакат оттам Ако и част да е руска! Ако и Азербейджан го обявят за агресор какъвто е, ЕС ще капитулира по бързо и от Осрайна.
  • 11 Валери Чеботарев

    78 26 Отговор
    До всички украинци нацисти - презирам ви и ненавиждам до един. Украйна е Русия, а не англо-американски протекторат и колония!
  • 12 Иванушка  🇷🇺

    64 23 Отговор
    Бахмама му, тия укро-фашисти са се впили като Кърлеж в горката Украйна, чудя се кога собствените им войници ще се обърнат и разстрелят на месо и кокал ))

    Коментиран от #22

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 парасюк

    52 15 Отговор
    Не е интересно вече за 404.Всичко е ясно: бавно и мъчително до полската граница
  • 15 Начко

    56 15 Отговор
    Излезе и доклад на американска инспекция/има я в тубата/, че едва 30% от оръжието достига до ук.ро бойците. Яко върви търговията и Европа е вече притеснена.Кашата е пълна, а ,,агресора" гледа сеир и бавно си ги мачка.О.ро бойците се забавляват, че на 4 човека има 1 автомат, но само 2 патрона. Май Зельонъй скоро ще го потърсят своите от близо.

    Коментиран от #31

  • 16 Механик

    79 17 Отговор
    От статията разбирам, че руснаците "изоставят" Донбас и се скупчват на юг. Малко по-долу става ясно, че въпреки всичко, украинците продължават да ядат бой в Донбас. Статията твърди, че по данни на намкоеси разузнаване и/или институт, това прегрупиране на руснаците, може да се окаже много печално за укрите. Същите тия укри, дето оня ден уж си отвоюваха земята, па то се оказа, че е наобратното.
    п.п.
    Абе, кво стана с хаймарсите, бе? Преди няма и месец, тука едни евроатлантичета се кълняха,, че чак сега им се такова таковата на руснаците.
    Помня ги тия същите как казваха "Сега, Байрактарите като развеят знамената и край с "жужето", после беше "Стингърите като почнат да жилят, "жужето потъна".
    " Като заквичат джавелините и "ботокса умре". "като запукат немските гаубици и руснаците ще бягат". "като дойдат канадските гаубици и "груз200". После бяха хаймарсите, а сега чакаме да дойдат марсианците, че да спасят зеления папагал.

    Коментиран от #24, #158

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 миме

    34 9 Отговор
    ауууу люсито арестовича шом е рекъл ша знаити че е точно така.абе люся дека ви остана контра наступа бре или це е срака тоже
  • 20 Уса

    53 7 Отговор
    Това парче от танк го разнасяте по всички пейзажи само на Марс още не сте го фотошопнали
  • 21 миме

    17 5 Отговор

    До коментар #18 от "Иванушка  🇷🇺":

    е та тоя стоянчо най -обича мъже с топки и едри космати керестета наче немаше да се дореди до тука, а и какво семеиство от тая мисирка,алтернативно с татко1 и татко 2 ли......
  • 22 Хмммм

    23 54 Отговор

    До коментар #12 от "Иванушка  🇷🇺":

    Фашист можеш да викаш на баща ти. Украинците са християни, повече от теб. А това кое колко искат, не ти е ясно. 85 процента от украинците не искат да отстъпват никаква територия на Русия. Голяма част, ще се бият като лъвове, още повече от агресивната атака на Русия. Украинците никога няма да отстъпят. Те не са българи.

    Коментиран от #32, #160

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Иванушка  🇷🇺

    44 10 Отговор

    До коментар #16 от "Механик":

    "...руснаците "изоставят" Донбас и се скупчват на юг.." - плюсове за Коментата и Зеления Папагал 👍👍👍
    Действително заглавията и самите статии във Факти са тенденциозни, подвеждащи и без никаква връзка с Действителността. Именно затова наш Дълг е да коригираме "фактите" на Факти за да могат читателите да придобият вярна представа и оценка за събитията и Света. От гореспоменатото заглавие излиза че Украйна си е върнала Севера и обмисля как за два-три дена да си върне и Юга. Доста Епично като в приказките и сагите на Дж.Мартин ))
  • 25 Анти трол

    17 47 Отговор
    Украйна се защитава и целия цивилизован свят е на нейна страна! За Рашистан са маргинали и неудачници отхвърлени от обществото. Нормален човек не би подкрепил руската агресия и не би се радвал на убийствата на нападнати хора в собствената им страна.

    Коментиран от #34

  • 26 стоян георгиев

    20 37 Отговор

    До коментар #9 от "А дано":

    Тва е последния сбирщайн,буряти вагнер и останите десанчици,а отзад заградителни отряди от чеченци.
  • 27 Голем смех

    21 52 Отговор
    На юг, от прехвалените С300 вече няма и следа. Хаймарсите си свършиха работата. Това позволява от вчера, масиран нальот по 10-12 украински самолета, които усилено демилитаризират рашисткия башибозук. Който ще яде жесток пердах. Херсон бил ваш, ама след месец вече не будет ваш. Хахаха...

    Коментиран от #42, #49

  • 28 Васил

    18 37 Отговор
    Рашистите нямат никакъв шанс с тези архаични оръжия.

    Коментиран от #37

  • 29 миме

    35 12 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    а България като в у ес-о шо е кат почти държава от четвъртия или даже от петия свят.до там я докара повече от трийсе годишната окупация на нАглетата и либераските им подлоги тука
  • 30 Байдън

    18 38 Отговор
    Пращай още М270 за да се изкорени руският фашизъм и путинизъм. Сега е моментът.
  • 31 Хихи

    15 7 Отговор

    До коментар #15 от "Начко":

    Има ли нещо в тубата с прокисналата гъмза бе, тавариш? Като си наквасен, не се излагай тука...

    Коментиран от #53

  • 32 Иванушка  🇷🇺

    28 10 Отговор

    До коментар #22 от "Хмммм":

    ".. Украинците са християни, повече от теб..." - абсолютно вярно, щот аз съм Монголец и изповядам монголската религия и тотеми 😄😄😄
    Не знам какво си се закахърил за тия фашаги, мястото им е на Сметището на Историята, а не в Европа и Цивилизования Свят.

    Коментиран от #69

  • 33 Петр

    26 8 Отговор
    Украинските военни обстрелват онда от най-големите атомни електроцентрали. За какво? Може да се окаже, че никой няма да има нужда от газ в Европа

    Коментиран от #36

  • 34 миме

    20 10 Отговор

    До коментар #25 от "Анти трол":

    а викаш нормален човек би подкрепилагресията на усраiiната и на убийствата на хора в собствените им Донецк и Луганск
  • 35 Хихи

    15 30 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    На Хаймарсите калъфките са за пияните ушанки. А ракетните им снаряди са за дебелите им празни кратуни...

    Коментиран от #47, #50

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 миме

    19 8 Отговор

    До коментар #28 от "Васил":

    да бее-беее сладка опора нали и понеже немат шанс бандера-счетата мрат с хиляди секи ден сало усраiiне хроям сало а на Zeльония ZеМен кокаiiне
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хамсал

    36 7 Отговор
    "Руснаците имат следния план: да отидат в Кривой Рог и да се насочат към Николаев...", да кажа тогава на великото британско разузнаване, че русите са вече на 27 км. от Николаев!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Иванушка  🇷🇺

    44 13 Отговор

    До коментар #27 от "Голем смех":

    "...Хаймарсите си свършиха работата..." - от 24 февруари руснаците отстъпват, гърчат, умират, губят, бягат пък гледам че 1/3 от Окрайна я няма и 2/3 от световните оръжейни запаси и финансиви средства. Само Велика и Независима Държава като Русия може да направи това.
    Дори Китай се наведе пред Щатския плесник, но не и Русия. Това е достойно за УВАЖЕНИЕ ✌✌✌
  • 43 миме

    28 7 Отговор

    До коментар #38 от "Путя е пътник":

    бой по джендърските либерасчета-подлоги на скапаното говедарско хегемомче и на тъпият людоедски капитализЪм
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ЯСНО

    38 9 Отговор
    С една дума голям пердах яде украйнската армия. Ни Сателити, ни пратени железа, ни обучения от НАТОвски треньори,нищо не може да събори руската 🐻, на чиито гръб са се накачулили хиени и чакали . Както и да се мъчите да го представите, положението е ясно.
  • 46 стоян

    10 8 Отговор

    До коментар #18 от "Иванушка  🇷🇺":

    До 18 ком - другар - ти си от мъжете с топките ама в лавата - дето им викат сачми

    Коментиран от #52

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Путя е пътник

    15 36 Отговор
    Украинският народ се защитава храбро от мародерите на Путин. За 6 месеца руско фашистките окупатори се провалиха в своя блицкриг . Светът разбра , че прехвалената путинова армия е просто сбирщина крадци и изнасилвачи.

    Коментиран от #55, #56

  • 49 Хи их хи

    20 13 Отговор

    До коментар #27 от "Голем смех":

    Да извадиш от сметките си за тези 10-12 украински самолета, които "громят" руснаците два броя-"Су-25 от Въоръжените сили на Украйна е свален от системи за противовъздушна отбрана близо до село Радгоспное, Херсонска област. Друг вражески Су-25 е унищожен във въздушен бой от оперативно-тактическата авиация в района на Солнцево в Кировоградска област".
  • 50 Фи-Фи

    0 3 Отговор

    До коментар #35 от "Хихи":

    60 мм за тебе
  • 51 Си по тин

    22 9 Отговор
    Дайте да повикаме още малко слава украйне,героями слава,че ни слава ще остане ни героями,соросоиди къде са ви байраците с жълто и синьо,сменете ги бял
  • 52 миме

    7 5 Отговор

    До коментар #46 от "стоян":

    стоене стоене не се пъни ща ти се пръсни алкичката и нема те либят мангалчетата веч
  • 53 Да вярно е. Половината оръжие и отпуснат

    23 5 Отговор

    До коментар #31 от "Хихи":

    Да вярно е. Половината оръжие и отпуснати средства не отивали по предназначение.Корупция в голям размер на високо ниво.Излизат
    " срамежливи"такива данни. За едни е война, за други е печалба.
  • 54 стоян

    10 25 Отговор

    До коментар #41 от "Раша":

    До 41 кок - алкаш ние покана до руския цар не сме изпащали за освобождение - па и царя никога не е искал да ни освобождава а да ни зароби в империята си от блатни народи и крепостници

    Коментиран от #60, #65, #151

  • 55 00014

    19 9 Отговор

    До коментар #48 от "Путя е пътник":

    Путин е пътник -- пътува на запад, така възстановява империята, че Горби легна в болницата.

    Коментиран от #57

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ха ха ха

    10 19 Отговор

    До коментар #55 от "00014":

    С тези темпове на възстановяване ще трябва поне 300 години да живее джуджето кремълско.
  • 58 стоян георгиев

    11 27 Отговор

    До коментар #41 от "Раша":

    Научи си историята ,а и руската.в батак българи мюсулмани клаха българи христяни без нито един турчин.нас кадиров и бурятите не са ни освобождавали нито кгб,а украйнските полкове.техни са костите на шипка.службата на путин изби нашите освободители техните деца и внуци.та учи историята преди да я коментираш.

    Коментиран от #63, #99

  • 59 Наско

    4 6 Отговор

    До коментар #56 от "миме":

    Ей ти трети клас дали си завършил? Като ти гледам правописа май не си.

    Коментиран от #66

  • 60 миме

    19 5 Отговор

    До коментар #54 от "стоян":

    а шо не прати покана до Викторката от пиратското островче, тогаз още имАха империйка ингилизите,а и за хората казват мислели били , обикаляли по света ингилизите и де шо има заробени и ги освобождавали..от всичко ценно..ги освобождавали ,че даже и от живота им ги освобождавали ,де с голодомор кат индия, де с търговия на роби, де директнно с най-големото изобретение на нАглетата -концлагерите,кат едни техни роднини днеска го прават същото

    Коментиран от #62

  • 61 Путя е пътник

    8 27 Отговор
    Героичната съпротива на украинския народ спря жадните за кръв и грабежи путиновия мародери събирани от кол и въже. Алчното джудже и слугите му се чудят на кой фронт да местят остатъците от бандите си.

    Коментиран от #64

  • 62 Наско

    7 24 Отговор

    До коментар #60 от "миме":

    Никой не може да надмине другаря Сталин по избити хора в концлагери и с гладомор. Сега дребното гномче в Кремъл върви по неговите стъпки. За това трябва да бъде смачкано час по скоро.

    Коментиран от #70, #75, #80

  • 63 Ха ха

    21 7 Отговор

    До коментар #58 от "стоян георгиев":

    Виждам,че от вчера си започнал да учиш историята на България.Но соросоидните учебници не стават.Стига си тролил,хлапако.
  • 64 Иванушка  🇷🇺

    27 5 Отговор

    До коментар #61 от "Путя е пътник":

    "...Героичната съпротива на украинския народ..." - две думички са неуместни в това помпозно изречение.
    Няма нищо Героично в това непрекъснато да губиш, отстъпваш и умираш застрелян в гръб с чушкопек в ръце и няма Украински Народ, има Украински Сброд от поляци, евреи, цигани и малко татари 😆😆😆

    Коментиран от #67

  • 65 табсо

    24 5 Отговор

    До коментар #54 от "стоян":

    А бе,ако не беше рускио цар,днеска щеше да одиш бос у некоя джамия и да пригласяш пискаливо на оджата..на
    некой алахски език...

    Коментиран от #73

  • 66 миме

    13 4 Отговор

    До коментар #59 от "Наско":

    къв ти е проблема,и не завършил,а завършилА,кавото образованието в окупираната ни и продадена на говедарските алчни капиталисти Родина ,такъв и правописа

    Коментиран от #71

  • 67 Факти

    9 21 Отговор

    До коментар #64 от "Иванушка  🇷🇺":

    Е той и руският народ е същата сбирщина само ,че без поляци , но с много монголско в кръвта. Разликата е , че украинците имат перални и тоалетни чинии , а руснаците нямат.На това Путин му казва руский мир.

    Коментиран от #72, #76

  • 68 Реалиста

    21 5 Отговор
    Много подробно описвате хода на бойните действия на Русия! Крайно време е да проследявате мародерствта и безчинствата на украинските неофашисти върху тези територии дето споменавате.Толкова жестокост не е имало във виетнамската война , колкото украинците вършат в момена, в същност това е Сащ!

    Коментиран от #74

  • 69 Хмммм

    7 16 Отговор

    До коментар #32 от "Иванушка  🇷🇺":

    А ти какво си се закъхарил за тези рашаги? Те никога няма да са в ЕС и цивилизацията, а ти никога няма да напуснеш ЕС и цивилизацията и да отидеш там! Какъв ти е зора тогава? Какво ще спечелиш?

    Коментиран от #103

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Наско

    6 13 Отговор

    До коментар #66 от "миме":

    Тя родината ни още е окупирана от комунисти и наследниците им , за това сме зле и много неграмотни има като теб. Но все пак вървим в правилна посока далеч от Путин и средновековния му ,, руский мир".

    Коментиран от #77

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Чеченски мародер

    6 14 Отговор

    До коментар #68 от "Реалиста":

    Руските фашисти обраха всичко . Не остана нищо за отразяване.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ПАПАГАЛ

    18 3 Отговор

    До коментар #67 от "Факти":

    В България има селища без вода, без ток, без канализация. Скоро имаше репортаж. Но това не значи, че трябва да се обобщава. БВ Украйна също има много бедни и неуредени хора,ходещи по ЧУЖБИНАТА да мият бабешки германски дупета, да берат ягоди в Англия и да мият чинии в ресторантите на Испания. Но когато човек няма аргументи си плещи опорките като папагал, без да мисли.

    Коментиран от #81

  • 77 миме

    15 4 Отговор

    До коментар #71 от "Наско":

    ми супер бегай да миеш еврогъзове до дет има йощ топла водица че зимата е близко
  • 78 Путя е пътник

    8 16 Отговор
    Героичната съпротива на украинския народ обърка плановете на империалиста Путин . Сега се налага да прегрупира остатъците от безаналоговата сбирщина престъпници нахлули в суверенна европейска държава да грабят и убиват.
  • 79 в началото на вероломното нападение,

    7 11 Отговор
    никой специалист не успя да прогнозира, реалната ситуация, която е в този момент, след шест месеца, а тези военни части дето ги цитират статията, ги разбиха северно от Киев, изтласкаха северно от Харков, и позациклиха оиоло Изюм, въпреки превъзходството си в численост, артилерия....

    Коментиран от #82

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Факти

    7 14 Отговор

    До коментар #76 от "ПАПАГАЛ":

    Ти вземи погледни репортажите за руските села и градове каква мизерия са. Нашият мияч на чинии живее десет пъти по-добре от милиони руснаци. Самият факт , че отива в Испания ,а не в Русия да работи говори достатъчно.

    Коментиран от #84

  • 82 миме

    9 6 Отговор

    До коментар #79 от "в началото на вероломното нападение,":

    превъзходно и даже мариупол сдадоха и 1/3 от територията е това е да си бандера-ски нацист кръгом и пак настъпваш както казвал един началник на говедарите при агресията им в Корея

    Коментиран от #85

  • 83 Наско

    7 11 Отговор

    До коментар #80 от "миме":

    Това са фактите . Дори да не ти харесва Сталин надминава в геноцида си спрямо много народи всичко известно в историята. Путин се стреми да му подражава и колкото по -бързо се отърве света от това изперкало джудже толкова по-добре.

    Коментиран от #87

  • 84 миме

    7 3 Отговор

    До коментар #81 от "Факти":

    и от дека да ги гледа тея репоражи от дожд или медуза или от ФБК -то на Алексейчо ли.ми да ходи и в португалия нашият човек ако иска бе.ейй никога не случваме на окупатор бе то не беха гърчулятане беха турчолята не беха швабите сега ни се натресоха и говедарите кат най-прости от сите.а ти маминото недей ги мисли ватните орки тех таджиките и другите емигранти от средна азия шъ им мият чинийте и даже д..та ако руснака риче и даже ще питат за още.еми така е беха в Стюза ама пуста алчност,продадоха си хубавото наследство на капиталистие оттатък гюола досуш кат нази та сега да се скитаме по испанията йощ по португалията

    Коментиран от #88

  • 85 Някой

    6 8 Отговор

    До коментар #82 от "миме":

    Я кажи за 6 месеца колко километра са минали великите руски наемници от преди това завладените територии през 2014. Защото както разбирам украинците все бягали.

    Коментиран от #90, #92

  • 86 табсо

    9 5 Отговор

    До коментар #73 от "Офффф":

    Рашите са приятели не само с ердоган,но и със индия,китай,индонезия..тва е над 1/3 от населението на земята-а,,Оффф,,се е спрятелил със вазелинчето.

    Коментиран от #93

  • 87 миме

    6 3 Отговор

    До коментар #83 от "Наско":

    насенце кат на син ти казвам опорките на ми-то си ги запази за черните си партньори по нощите.и ако не харесваш люската за партньор в мачкането избери си ZeМена може пък да раздели малко от белото си с тебе
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 от начина на представяне на новините,

    7 1 Отговор
    не само тука, ми се чини че идва нещо, дето измете преди 30 - тина години ссср в историята... пък и ме кефят форумници, дето не са пробягали и 20 метра с противогаз - личи им от постовете, - да раздават военно тактически, оперативни, па и стратегически пророчески мнения....

    Коментиран от #98

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Наско

    6 13 Отговор
    Мименце опорките от Митрофанова няма да ти помогнат. Сталин е изверг какъвто няма в историята. Путин се стреми да му подражава в чистките и терора .
    Това са фактите и всеки човек с разум ги осъзнава.

    Коментиран от #95

  • 92 миме

    11 6 Отговор

    До коментар #85 от "Някой":

    е па не бегат ли,м?или мощно напредват все по на запад,при сичкото говедарско скрап дет набутаха на бандера-стите или кинтите са малко,ФЕД и ЕЦБ не успяват тилкоз бързо да оцветяват хартията , а ватниците не ги мисли,нали тва са алкохолизирани орки с анимационне филмчета наместо ракети.друго си е демократичните бомбардировки къде ли не по света на говедарчетата и натУ-ту,е това се вика война,каква мощ,каква сила.верно изтрепаха милиони дечица ,жени и старци,че и приятелски огън имаше аме споко важното е ,че евроатлантическата солидарност е по ТВЪРДА отвсакога

    Коментиран от #94

  • 93 Ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "табсо":

    Само така си мислиш.

    Коментиран от #107

  • 94 Някой

    4 7 Отговор

    До коментар #92 от "миме":

    Е отговори тогава като бягат 6 месеца украинците на Путин бандитите колко километра минаха . Не се срамувай кажи на всички тук да знаят с какъв героизъм кадировците напредват.

    Коментиран от #96

  • 95 миме

    9 5 Отговор

    До коментар #91 от "Наско":

    ахахаах.виж Насенченце,опорките на мустаFUCKA можете по джендърски да си си ги zавирате където ви е угодно и колкот ви е угодно.когато хегемончето признае Труманченцето за масов убиец и прати Пелоската да умолява микадото zа прошка zаради най- гнусният геноцид извършен от любимите ти краварчета некога в целата човешка история шъ тъ призная

    Коментиран от #97

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Наско

    4 10 Отговор

    До коментар #95 от "миме":

    И колко хора е убил Труман? Кажи да знаем. Нещо се гърчиш с опорните . Нали СССР само човеколюбци са там. Щатите били зли пък комундетата добри . Кажи сега Сталин колко народ изби без съд и присъда. Колко изгниха по лагерите и от глад. А лошите американци май ви помагаха срещу Хитлер. Доста неща получихте по Лендлийз.

    Коментиран от #101

  • 98 миме

    8 5 Отговор

    До коментар #89 от "от начина на представяне на новините,":

    най готиното събите на 20 век е иzчезването на най-гнусната империйка в цялата човешка история,дет слънцето не било zаляzвало над нея,е zалеzе и над говедарника zаляzва,нали zатова и се каzва zапад zащото неотклонно ZАПАДА

    Коментиран от #100

  • 99 Раша

    6 4 Отговор

    До коментар #58 от "стоян георгиев":

    И кво от това,че са били укрополкове?Да не би сами са събрали из степите,организирали кредит,въоръжили полкове и,-са тръгнали
    да се бият срещу пашите?
    За говнарите,типа теб?

    Коментиран от #155

  • 100 Руски фашизъм

    7 10 Отговор

    До коментар #98 от "миме":

    СССР вярно беше гнусна империя на злото но Роналд Рейгън я събори. Сега остатъците от нея се опитват да вредят на прогреса , но ще бъдат довършени и Путин ще бъде унищожен както Хитлер някога.

    Коментиран от #102

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 миме

    5 5 Отговор

    До коментар #100 от "Руски фашизъм":

    дообре на ти 1 цент zа повече акъла ти не стига.то май дедовците на Путин смаzаа Фюито-креатурата на ингилиzите.ама лошото е ,че спреа до средата.еми нищо сга можем повторит както обичат да се бъzикат Альошите.май е време за паметник и в фашингтон и на пиратското островче тоже,а рейгънчо ли zа оня алцхармерния ли иде реч.еми сега и бай ти дън е сенилен еми що не пробва да скапе мордор кат онова артистче нали и той е дементен ,май ,май говедарите смо когато имат преzиденти полуидиоти са сила ,м?ко ши кажеш,нали дъртака се мазни на судитеца а оня го отсвири и ся ко праим сички сени летът и главите на некой премиери тоже

    Коментиран от #106

  • 103 Иванушка  🇷🇺

    7 7 Отговор

    До коментар #69 от "Хмммм":

    "... Те никога няма да са в ЕС и цивилизацията..." - ТЕ и НИЕ сме едно и същи и никога няма да бъдем в Западната Цивилизация, пък и не е редно да бъдем в чужда цивилизация. Славяните трябва да си изградят собствена Славяно Монголска Цивилизация и именно това прави Русия в Украйна в момента. Верно с малко бой и кютек, но такива са ни Славяно Монголските Разбирания и Ценности. Кръвта вода не става 😄😄😄
    Пък и я да те питам - Ти с какво си ценен и с какво може да допринесеш за просперитета и развитието на Западната Цивилизация, като толкова си се умиляваш от Запада ?

    Коментиран от #105

  • 104 Ха ха ха

    5 8 Отговор
    Истината скоро до месеци, ще е на яве , фашистка държава агресор, срещу която е целия прогресивен технологично развит свят, с увайственно тотално ембарго, е обречена в следващите 100-200години, на изчезване
  • 105 Хехехе

    6 9 Отговор

    До коментар #103 от "Иванушка  🇷🇺":

    Само едно ще ти кажа момко. На запад заминаха 3 млн българи! Колко заминаха за Русия? Много руснаци заминаха за западна Европа и Америка. Колко западняци и американци заминаха за Русия? Ти защо не заминаваш за Русия, много българи отдавна вече живеят в чужбина, ти защо не заминаваш за Русия? Ще живееш в твоята любима държава и ще имаш твоя любим президент. Какво те спира?

    Коментиран от #116, #127, #139

  • 106 Наско

    5 10 Отговор

    До коментар #102 от "миме":

    САЩ си сменят президентите , а руските галоши не могат 20 години да сменят изперкалото джудже.

    Коментиран от #111, #113

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 А бе русофилистттииици ???

    7 6 Отговор
    Колко време диктатора фашист путлер ще може да вербува тунгуси, евенки, калмики, туванци и прочие азиатски туземци за фашистките си войни ???

    Коментиран от #123

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 50 % от агресорите фашисти

    6 5 Отговор
    Вече за затворници или над и около 60 годишни рейнджъри т.е. "успеха" на диктатора Путлер е в кърпа вързан в следващите месеци

    Коментиран от #120

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Наблюдател

    5 8 Отговор
    Тази война се оказа изненада за Путин. Той си мислеше че ще влезе в Украйна с 250 000 армия и наемници и ще победи за една седмица. Но имаше два фактора. Първият и най- важен е некадърната и корумпирана армия. Вторият решителната съпротива на украинците.
    Загубиха битката за Киев , загубиха Харков , сега ще загубят и Херсон. И защо бяха тези жертви ? За да може един самозабравил се диктатор да се опитва да налага на хората своето виждане за света.

    Коментиран от #117, #118

  • 113 миме

    6 3 Отговор

    До коментар #106 от "Наско":

    еми супер кат се иzтърка ка...а се фърля,а zа островното бабенце нещо да напишеш,или това е друго требе да се разбира по евроатлантически някак си.докат ингилиzките аристократчета киснат от поколения в камЕрата на лордовете и смукат кат маzни гейове богатствата на света zа сметка на живота и zдравето на милиарди хора мира нема да има
  • 114 Бай Ставри

    7 5 Отговор
    птичките ни запяха, че е сключена сделка за продажбата на РСЗО ХИМАРС на руската страна. Цената на емисията беше 880 хиляди долара. Освен това се решава въпросът за прехвърляне на боеприпаси за 330 хиляди долара. Избраният начин на предаване е изключително смешен: оставете пусковата установка в навес в сивата зона, така че руските военнослужещи „случайно“ да се натъкнат на нея по време на почистването. Украинските "имячи" определено намериха приложение на уменията си на линията на съприкосновение.
  • 115 миме

    3 2 Отговор

    До коментар #109 от "Наско":

    готин си друго си е центчетата необеспечени с нищо нали.викаш твойте опорки от коzяк са правилните.нали za това спрехте РТ и други руски СМИ да не може и единиците които джендърчетата още не са успели да zомбират да чуят нещо истинско освен гейската ви пропаганда,толоz zа свободата на словото вцивилиzованият свят
  • 116 и д и о т

    5 3 Отговор

    До коментар #105 от "Хехехе":

    И защо 3 милиона Българи заминаха на запад ? Нали сега тук е демокрация и мед и масло . Всички забогатяхме и търците идват да ни работят !

    Коментиран от #136

  • 117 пуяк

    6 3 Отговор

    До коментар #112 от "Наблюдател":

    Да бе , украинците кадърно отстъпват , а руснаците корумпирано настъпват . По смешни доводи имаш ли ?

    Коментиран от #119, #122

  • 118 миме

    1 6 Отговор

    До коментар #112 от "Наблюдател":

    ще ,ще,ще,ще отидем в москва,ще направим военен парад пред кремлин,ще обесим ботоксовото джуже за топ.....пардон за токчетата, браво бе гейове дерзайте а контанасуп коги?
  • 119 миме

    3 3 Отговор

    До коментар #117 от "пуяк":

    можи да кажи че розовите прашки му убиват на д..о и затва е толкоз нескопосан в наступа
  • 120 миме

    6 4 Отговор

    До коментар #110 от "50 % от агресорите фашисти":

    верно си е тва колко вълНи на мобилизация направи кокаиновия ZеМен-пет, осем,че се чудат как да бегат урите да не ги остават с един аФтомат и два патрона на десетина човека
  • 121 Дедо

    6 3 Отговор
    Това на фотото е монтирано с кран, а тревата около него не е разбрала за взрива и огъня но около. Интересен монтаж макар и аджамийски направен.

    Коментиран от #124

  • 122 Наблюдател

    5 6 Отговор

    До коментар #117 от "пуяк":

    Не знам къде настъпват руснаците но бяха на 5 километра от Киев , а сега ги няма там. Ти кажи къде настъпват и с колко километра са напреднали за 6 месеца.

    Коментиран от #126, #132, #141

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 миме

    3 3 Отговор

    До коментар #121 от "Дедо":

    се по яко се спихват бандера-стите вче и фйка оплескахатотално

    Коментиран от #125

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 миме

    7 3 Отговор

    До коментар #122 от "Наблюдател":

    споко бе човек киев е бил е и ще бъде рускивсе пак е мать руских городов,и никакви ингилизи или говедари нема как да променят това въпреки мазните им напъни,все едно гей да роди е нема начин

    Коментиран от #131

  • 127 ТО Е ЯСНО НА ВСИЧКИ. ТИ НЕ ЗНАЕШ ЛИ

    8 2 Отговор

    До коментар #105 от "Хехехе":

    Ами те онези от туй живеят бе кражба на ресурси, кражба на миячи, чистачи, черноработници/ човешки материал/. От край време им работят хора от колониите Да си видял англичанин, германец или какъв ще да е да работи мръсна работа. За това си има балъци. Те никога няма да ни приемат за едни от тях, ние сме за тях чираци.Съблазняват ни със сладки приказки и ни използват. А Русия си използва нейното население и не иска роби и слуги. Там си имат хора, които си вършат честно и достойно работата, без да се правят на АРИЙЦИ

    Коментиран от #134

  • 128 Путя е пътник

    5 8 Отговор
    Украинският народ се бори храбро срещу наемниците главорези на фашиста Путин. Сега джуджето е в шок и се чуди какво да прави.

    Коментиран от #133, #137

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Наблюдател

    2 6 Отговор

    До коментар #126 от "миме":

    Както е тръгнало гей ще роди , но Путин Киев няма да види.

    Коментиран от #135, #143

  • 132 ТО ЯСНО СЕ ЗНАЕ

    8 3 Отговор

    До коментар #122 от "Наблюдател":

    Не разбра ли руснаците каквабтактика им приложиха при Киев. Зеленски почервеня и
    тогава се изцепи, че неговите стратези били неуки и почна да ги сменя. Понеже руснаците ги подлъгаха яко и удариха и си върнаха безпроблемно земи на юго- изток. Тогава физиономията на Зе беше безценна.

    Коментиран от #142, #144

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 миме

    7 2 Отговор

    До коментар #131 от "Наблюдател":

    даа наистина много жалко за европата а беже горе долу сносно местенце,некогабъзикахме се че само в анадола опитите за гейско раждаене продължават ама тая чума и тука доде,прав е бил оня от вица да бега по далеч преди гейщината да е станала задължителна,а ботокса не го мисли важното е че киев си си е руски и винаги ще бъде както и че територията днес харечена украйна винаги ще бъде на края на русия
  • 136 Хехехе

    6 3 Отговор

    До коментар #116 от "и д и о т":

    Хората излязоха сега, след като България влезе в ЕС, защото хората получиха възможност. Мислиш, че ако бай Тошо беше отворил държавата, щеше да останат хора ли? Не се заблуждавайте. Българите напуснаха, защото вече е лесно да се пътува и да се работи в чужбина. Руснаците също ще напуснат, ако имат възможност. Те и така напускат, но е по-сложно с документи.

    Коментиран от #138, #140

  • 137 миме

    9 3 Отговор

    До коментар #128 от "Путя е пътник":

    хехе бори се храбро украинският народ кат бега по наще плажове ядейки наще пари
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Иванушка  🇷🇺

    8 3 Отговор

    До коментар #105 от "Хехехе":

    "..На запад заминаха 3 млн......." - миячи на тарелки, бояджии, разносвачи на пици, гледачки на бабички.
    Не ги упреквам, Мизерията в България е пълна и ако в момента има някакъв "Стандарт" той е благодарение именно на тия 3млн. бежанци, които държавата вече не издържа. Големия въпрос е докога ще чакаме някой "да ни оправи" а не се оправим сами ....като истински тийнейджъри ? 😆
  • 140 ограничен

    8 2 Отговор

    До коментар #136 от "Хехехе":

    каква възможност и за какво намериха Българите ? Да гледат стари хора и да берат ягоди по полето ?
    Нали тук демокрация и всички сме богати ? Гърците идват да ни работят а ние си клатим краката .
  • 141 пуяк

    11 4 Отговор

    До коментар #122 от "Наблюдател":

    Руснаците само пътьом минаха край Киев като по тоя начин блокираха 60 хил армия там да го пази . През това време почнаха да смилат 200 хил украинска армия в Донбас от бой. Накрая затвориха половината в котли .
    От тия 200 хил украинци първоначално разположени и обучени в Донбас - 191 хил вече ги няма .Попълват ги с мобилизирани , но не достатъчно обучени . До коледа ще им счупят гръбнака .
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Ще стане

    1 1 Отговор

    До коментар #131 от "Наблюдател":

    Ами наблюдавай повече.Имс големи изгледи от Стокхолм парса да се пръкне нещо.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Обективен

    10 2 Отговор
    Странно е, че гадните руснаци не са спрели тока, водата и интернета на бедните украинци!
    Както направиха САЩ в Ирак навремето

    Коментиран от #154

  • 146 РУСОМЪРЛЯЧ ФИЛОВ

    1 9 Отговор
    Рушляците с кривокракото късо джудже А.Гъл Путанин сказали пРосийская армия получилас новой самальот нет аналогав в мире ПАК ФА СУ 444 Мракобесник със секретна стелт покритие от брезови трици ,американцав когда видели ета самальот разтреперилис в ужас !!!
  • 147 ааа неее

    6 4 Отговор
    Битката за юга на Украйна приключи отдавна и май завинаги!!! Още когато когато Зеленски и западните експерти се хвалиха че отблъснали страховитата танкова колона, влачеща се нарочно бавно от север към Киев. Та и до ден днешен повтарят за тази си "победа". А Путин просто ги преметна с финес. Сега остана само Одеса и Украйна ще е ненужно геополитически и икономически парче земя за ЕС .
  • 148 падналия ангел

    8 3 Отговор
    Днес окраинците пак са обстрелвали АЕЦ-а. Осколки и ракетен двигател са паднали на 400 метра от работещ енергоблок!
  • 149 Накратко истината

    8 4 Отговор
    Никаква контраофанзива от Украйна няма! Има само офанзива от силите на ДНР и ЛНР и намаляващи територии на Украйна. Вярно е че не е толкова бързо колкото им се иска на западните експерти, но целта на Русия е да протака до зимата за да накаже и виновниците за подстрекаването на такива войни.
  • 150 АЛООООООО

    7 3 Отговор
    АЛООООООО КОМЕНТАТОРИТЕ НАЛИ ЧАКАМЕ УКРАИНСКО НАСТЪПЛЕНИЕ И ПРЕВЗЕМАНЕ НА ХЕРСОН ВЕРНО АМА НЕ БАШ НЕ БИЛО УКРАИНСКО А РУСКО И НЕ БИЛО ХЕРСОН АМИ НИКОЛАЕВ А ПО АНТОНОВСКИЯТ МОСТ СЕ ДВИЖАТ КОЛИ ПЪТНОТО ПЛАТНО Е ПРОБИТО НА 5 6 МЕСТА С ДУПКИ ОТ ПО 50 СМ И ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ ПОКРИЯТ СЪС СТОМАНЕНИ ПЛОЧИ ОСНОВНАТА КОНСТРУКЦИЯ Е ЦЯЛА УКРАИНЦИТЕ ПРОСТО НАГЛО ЛЪЖАТ КАКТО ОБИКНОВЕННОhttps://fakti.bg/world/702301-bitkata-za-uga-na-ukraina
  • 151 Матей

    5 3 Отговор

    До коментар #54 от "стоян":

    Стоянчо се,вземи прочети още нещичко,стига повтаря като папагал простотиите на Иво Инджев,той като си е простичък и ти ли искаш да бъдеш
  • 152 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 9 Отговор
    Боооже,коолко мъка има на този свят....Падне ли херсон,руснаците ще бъдат наритани обратно в кочината от,която тръгнаха.В момента само с баржи и самолети може да се стигне в херсон от руските позиции........Разстоянието Харков Херсон е около 550км....С Химарсите трябва да ги разбомбят яко и да влязат в русия от харков и да тръгнат на Марш на скок от русия към херсон,като изгорят всичко по пътя си.Трябват им около 45 иляди войника при харков за да ударят там.при херсон да ги бомбят до дупка.Сега е момента да утилизират малко руснаци при харков.Унищожат ли войската на русия при харков ще намалее атаката на руснаците при славянск и краматорск.===666 да развърже кесията и да купи малко качествена войска вече му трябват танкове и бронетранспортьори и далекобойни ракети за хаймерсите.Руснаците им намаляха много танковете и ураганите.Ако в позицията на Украйна беше Някой немски военачалник,щеше да отнесе руснаците ,като гладен пес кокъл!
  • 153 Наблюдател

    7 7 Отговор
    Лъжат здраво путинистите. Уж настъпвали а украинците бягали , а резултат няма. Преди два дни уж бяха превзели Песни и Авдеевка . Оказа се , че е лъжа. Киев го превземаха 15 пъти. Зеленски го арестуваха поне 20 пъти. Днес поглеждам картата , тя си е все същата , а великата безаналогова армия за 6 месеца нищо не направи.
  • 154 Е, нали

    4 0 Отговор

    До коментар #145 от "Обективен":

    уж ги освобождават. Защо да им спират тока?
  • 155 стоян георгиев

    2 8 Отговор

    До коментар #99 от "Раша":

    и кои ги е организирал украинските полкове дето ни освободиха?путин ли?я проверете делфини кво прави службата на путин с внука на царя освободител с децата на граф игнатиев и т.н. наши организатори на освобождението.та делфини русия на цар александър втори и тази на путин са две различни страни.няма как да сме благодарни на кгб ,кадиров и бурятите че са ни освободили.те по-скоро са били на страната на осман паша в онзи момент.

    Коментиран от #157, #159

  • 156 Мишел

    4 2 Отговор
    Днес руската армия започна настъпление към Николаев.
  • 157 Раша

    7 3 Отговор

    До коментар #155 от "стоян георгиев":

    Слушай,-не за вярване колко си глупав!
    Не знам как изглеждаш-но твоя психо е част от дефектиран физически човек.Водиш ли сексуален живот?Получаваш вниманието от жени/мъже?

    Коментиран от #161

  • 158 И аз

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "Механик":

    Помня че се кълняхте как ще марширувате на 5тия ден в Киев а тя каква стана.
  • 159 табсо

    7 1 Отговор

    До коментар #155 от "стоян георгиев":

    А бе,кадир е освободил крим от турците,а путин за тва го е направил генерал,а па хрушчов,,подарява,,крим на бандерите в знак на уважение че са освободили българите,а путин си го взе/крим/оти не слушкат..после му спират водата от днепър,тока от запорожката аец и за тва вече са руски,и не си мисли че россия е сама..китай вчера го каза..,,време е да ударим с индия и россия-тази дяволска демокрация,,над два млрд.народ,са,и че има стоенчо сам да си пееш с тва алтово гласче.
  • 160 Хахаха

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Хмммм":

    Половината от украински граждане са родени в СССР. Разпадът му ги настигна в Украйна. Русия за тях е Родина. Не се заблуждавай, какво искат украинците. Те са живеели заедно с руснаците много години, делили една страна и се гордееха със страната си. Могат да направят разлика. В съюза с руснаците бяха хора с достойнство, а сега васали. Няма да разбереш, какво е достойнство, нали?
  • 161 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #157 от "Раша":

    кажи бе делфин кво направи службата на путин с внука на царя дето ни освободи както и с децата му?
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: