Last news in Fakti

9 Август, 2022 19:15 1 160 13

Лиз Тръс подкрепя данъчните облекчения вместо преки помощи на домакинствата, за да могат те да платят сметките си

  • великобритания-
  • лиз тръс-
  • риши сунак-
  • консервативна партия

Говорител на кампанията на Риши Сунак каза, че планът на Тръс няма да помогне на голяма част от британските семейства, а пенсионерите няма да получат никаква помощ

Лиз Тръс подкрепя данъчните облекчения вместо преки помощи на домакинствата, за да могат те да платят сметките си  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Фаворитката в надпреварата за поста британски премиер Лиз Тръс заяви днес, че все още предпочита данъчни облекчения за подкрепа на икономиката, вместо преки помощи за домакинствата, изправени пред безпрецедентно нарастване на енергийните сметки, съобщи Ройтерс.

Благотворителни организации, бизнес групи и политици призоваха Тръс и нейния съперник Риши Сунак да обяснят как ще помогнат на британците да се справят с прогнозираното 82-процентно увеличение на цените на енергията през октомври.

Сунак, който през май докато заемаше поста финансов министър създаде план за подкрепа на домакинствата на стойност 15 милиарда лири (18,14 милиарда долара), обеща пряка подкрепа. Тръс заяви, че предпочита данъчни облекчения.

В отговор на повтарящите се въпроси защо отхвърля предоставянето на пряка помощ на домакинствата, Тръс заяви пред медиите, че не смята, че на хората трябва да се налагат най-високите от 70 години насам данъци, а после част от парите от тях да им се връщат под формата на помощи за домакинствата.

Тръс обещава приемането на извънреден бюджет, ако спечели вътрешнопартийния вот.

"Няма да пиша бюджета предварително. Ще видим наесен какво е положението, но се ангажирам хората да получат подкрепа", заяви тя.

Говорител на кампанията на Сунак каза, че планът на Тръс няма да помогне на голяма част от британските семейства, а пенсионерите няма да получат никаква помощ.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 1 Отговор
    Пълна глупост.Като не ти стигат парите какви данъчни облекчения?

    Коментиран от #5

  • 2 Ицето

    8 2 Отговор
    ПРОСТА СЕЛЯНКА

    Коментиран от #3

  • 3 Чочо

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ицето":

    А не така.Глиз Втръс или галоп, си е мацка и взима правилни генерални решения спрямо заплата си.Който си има пари , ще е добре, който няма ,да мреееее.Искат хората помощи, ама не може, защото сме ги пратили на Зелен чук да ги опропасти и комисионно да ни заплати.
  • 4 Танк

    2 1 Отговор
    Кво става бе Лиз? Ква я мислеше ква стана. Време е да разберете как се воюва с руснаците. Не като 2 св. война. Да се включиш накрая. Е сега сте в началото. Подгответе7се.
  • 5 един

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    А да раздава на домакинствата ще и стигнат ли?При единия случай няма да получи същите приходи,а при другия,вероятно ще трябва първо да даде едни пари,а след това да чака хазната да се пълни от данъците!
  • 6 Ром ама кубински

    1 1 Отговор
    Абе,нашто момче ромче Риши Сунак ще я стръска на конски тръс мисси Лизи Тръс.
  • 7 ха ха

    2 1 Отговор
    и тая станала мутреса
  • 8 Гугутка

    1 0 Отговор
    Сладурана, да я изпапкаш!
  • 9 Конски тропот

    4 1 Отговор
    Проста, по-проста, най-проста и чак после е те тая.
  • 10 Въже

    3 1 Отговор
    за тая тупалка.
  • 11 Охо-бохо

    2 1 Отговор
    Тези какви са нефелни пионки. Всичко се управлява от дълбоката държава, от собствениците на парите. Парите на света са в няколко рода. Не само парите, печатането, банките, финансовите институции, целият мениджмънт.
  • 12 лизката

    2 1 Отговор
    Въобще не знае какво говори и прави
  • 13 Чочко от комедията на Зелчо

    1 0 Отговор
    Неграмотната,раздава мозък.Докаде и колко ще забатачи Англия.Това ще пълна катастрофа която тази некомпетентна жена ще осигури на Англия с пълни обороти.Да им е жива и здрава за да може напълно да катастрофират и затънат в мизерия.
Новини по държави: