Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Август, 2022 12:33 2 511 16

АЕЦ "Запорожие": един-единствен изстрел може да бъде фатален

  • запорожка аец-
  • запорожие-
  • аец-
  • атомна централа-
  • украйна-
  • русия

От самото начало на войната Русия доказа, че е ненадмината по безскрупулност

АЕЦ "Запорожие": един-единствен изстрел може да бъде фатален - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Упоритостта, с която Русия използва АЕЦ "Запорожие" за оказване на натиск, може да е знак за това, че руските окупатори са изпаднали в трудности.

Съответните упреци на украинския президент Володимир Зеленски вероятно от една страна се движат в правилната посока. Щом руснаците стрелят от непосредствена близост до реакторите по украинци, то те са малко или много неуязвими. Защото само един-единствен ответен грешен изстрел на украинските войници би могъл да предизвика ядрена катастрофа, която би засегнала далеч не само Украйна и Русия.

Дори и само това би трябвало да бъде достатъчна причина за двете воюващи страни да сложат бързо край на атомния покер. Районите около атомните електроцентрали трябва да бъдат девоенизирани в голям периметър. Международната агенция по атомна енергия трябва да получи достъп до АЕЦ "Запорожие", за да провери сигурността на централата. Това би било в интерес и на двете страни.

От самото начало на войната Русия доказа, че е ненадмината по безскрупулност. Но това, което стана възможно с експорта на пшеницата, би трябвало да бъде възможно и при предотвратяването на радиация над по-големи райони.

Петер Щурм, ФАЦ

"Франкфуртер Алгемайне Цайтунг"/ www.faz.net

Всички права запазени. Frankfurter Allgemeine Zeitung


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дойче веле

    37 8 Отговор
    на хранилката на америка за България, пълни темите на факти с пропаганда! Особено рубриката "мнения"!
  • 2 Поручик Галицин

    39 7 Отговор
    Ясно. Авторът е Петър Щурм от Дойчланд. Скоро авторът ще си изплати ипотечния кредит.
  • 3 крис

    27 8 Отговор
    Петер Щурм-украинци стрелят от непосредствена близост до реакторите по руснаци е по-правилно.Районите около атомните електроцентрали трябва да бъдат девоенизирани в голям периметър.
  • 4 НАСКО

    23 2 Отговор
    Дойче фелър!
  • 5 Олга Качура

    3 28 Отговор
    Рушляка си научиха уроците които им преподавах в продължение на 8 години . Стреляш преоблечен като ВСУ , трепиш мирно население и обвиняваш Украйна .много добър учител бях , за това Путлер ме награди с орден като ме елиминираха . Терорист Номер 1 на Раша .

    Коментиран от #11

  • 6 А Дойче Веле

    26 4 Отговор
    са ненадминати в увереността си, че отправят послания единствено към пълни дебили. Всеки човек дори с наченки на логическо мислене ще прозре цялата гнусна пропаганда. Отново - РФ обстрелва себе си с английски снаряди? Че те са там, още забити в земята, и се виждат обозначенията им. И повече от очевидно от коя посока са дошли. Дали когато и Дойче Веле се озове в средата на смъртоносна за Европа ядрена катастрофа, защото според специалисти авария там ще има 50 пъти по-мащабни последствия от Чернобил, ще продължи да бълва същите безумия? Дано късметът е на страната на нормалните хора и попречи безумците в Киев да осъществят плановете на Великобритания и САЩ, които явно си въобразяват, че тези последствия няма да ги засегнат.
  • 7 Една ракета по Белия дом

    15 3 Отговор
    И за САЩ също ще е фатално
  • 8 Американците

    19 4 Отговор
    Много искат да се повтори Чернобилската авария в Европа
  • 9 Хан Тервел

    18 6 Отговор
    От самото начало на войната Русия доказа, че е ненадмината по безскрупулност.................
    как не Ви е срам да ги пишете тия работи, ама кво да правиш нали трябва да си вземеш заплатката от господаря Люцифер.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дядя

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "Олга Качура":

    Тя беше командир на реактивна батарея! Даже не е виждала противника! Ама ако знаЙш колко нацита е изпържила и хъхлещи хо хъл чета, като теб!
  • 12 DW По АЕС в Запорожие стрелят от ВСУ!!

    14 3 Отговор
    Не знаете ли или се правите на Идиоти като Украинците! СССР са е строили и финансирали тази АЕС и ще сие ползват! А вие продължавайте да пишете глупости, за да ви се смеят!
  • 13 Реалноста

    15 3 Отговор
    Незнам от къде черпи информация този тъп сайт но навярно са на хранилка от САЩ Украинците отдавна си стрелят по АЕЦ но от както Руснаците започнаха да строят далекопроводи за свързване електропреносната мрежа на южна Украйна нацистите започнаха масов обстрел
  • 14 Реалноста

    7 4 Отговор
    Незнам от къде черпи информация този сайт но навярно са на хранилка от САЩ Украинците отдавна си стрелят по АЕЦ но от както Руснаците започнаха да строят далекопроводи за свързване електропреносната мрежа на южна Украйна нацистите започнаха масов обстрел
  • 15 Реалноста

    6 3 Отговор
    Незнам от къде черпи информация този сайт но навярно са на хранилка от САЩ Украинците отдавна си стрелят по АЕЦ но от както Руснаците започнаха да строят далекопроводи за свързване електропреносната мрежа на южна Украйна нацистите започнаха масов обстрел
  • 16 Еин-щайн

    6 2 Отговор
    Най важната новина днес е че Киев атакува Курската АЕЦ и искат атомна катастрофа!
    Никой не иска да види Зеления НЕРОН. “ След мен (Зеленски) Содома и Гомора и радиоактивна пустиня”
Новини по държави: