Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Август, 2022 19:41 1 006 17

ООН: Навършването на шест месеца от началото на войната в Украйна е тъжен и трагичен жалон

  • оон-
  • антониу гутериш-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • запорожка аец

Всякаква нова ескалация на ситуацията около Запорожката АЕЦ може да доведе до самоунищожение, допълни Антониу Гутериш

ООН: Навършването на шест месеца от началото на войната в Украйна е тъжен и трагичен жалон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди днес пред Съвета за сигурност на световната организация "абсурдната" война в Украйна, точно шест месеца след началото на руската инвазия, и каза, че днешният ден представлява "тъжен и трагичен жалон", предаде Франс прес.

"Днешният ден бележи един тъжен и трагичен жалон, шест месеца от началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари", каза Гутериш и осъди последиците от тази "абсурдна война, излезли далеч извън пределите на Украйна".

Още новини от Украйна

Той повтори дълбокото си безпокойство, свързано с бойните действия около Запорожката АЕЦ. "Всякаква нова ескалация на ситуацията може да доведе до самоунищожение", допълни Гутериш.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вашето мнение

    17 6 Отговор
    6 месеца англосаксонската измет не искате тази война да спре. А руснаците могат да я водят с клоуни като вас още 60 години.

    Коментиран от #6

  • 2 Последния Софиянец

    4 1 Отговор
    Време е да спре тази братоубийствена война.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 САЩ

    17 5 Отговор
    Бившият съветник на министъра на отбраната на САЩ Дъглас Макгрегър разкритикува действията на правителството на САЩ по отношение на Украйна в своя статия

    Полковник Макгрегър: Украйна ще загуби огромни територии заради САЩ
    Полковник Макгрегър смята, че благодарение на помощта, която САЩ оказват на Украйна, военните действия ще се проточат, а самата Украйна ще загуби своите територии.

    „Те се застъпват за дълбоко погрешна стратегия, която в най-добрия случай ще накара Украйна да загуби достъп до морето и да се превърне в сегмент между река Днепър и границата с Полша“, предположи Макгрегър

    Но това е само част от последствията. В действителност, Украйна вече не съществува- съществува територия на която САЩ провежда чудовищни експеримнети. Украйна е американски полигон използван срещу Русия.

    А специалната военна операция на Русия в бивша Украйна спира амбициите на САЩ в тази посока и спасява хората станали жертви в капана на тази игра.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мдааа

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "вашето мнение":

    Добре, щом руснаците могат да я водят, ще я водят, да видим дали могат.
  • 7 Хихи

    6 10 Отговор

    До коментар #4 от "САЩ":

    Надявай се! Усещам, че след войната ще се скриеш, защото ще те е срам да пишеш! Русия ще загуби. А с това, което казват е само да надъхат Путин да продължава да изпраща пушечно месо и техника. Все пак в ход е демилитаризацията на Русия.

    Коментиран от #12, #16

  • 8 Помак

    7 2 Отговор
    . ...за тад тъжна работа и жалон ..е виновен зеленски и неговите западни Господари!!! ...повечето украинците са руси...те не искаха да воуват , искаха Русия ....Зеленски трябва да бъде арестуван веднага и съден за геноцит нат украинския нарот ...както и за поткрепа на и разпалване на НЕонацизъм в укря и европа !

    Коментиран от #9

  • 9 Мнее

    6 8 Отговор

    До коментар #8 от "Помак":

    Хората, обичаха, но повече си обичаха Украйна. А Русия реши да я разбомби и сега много малко хора обичат Русия! Зеленски не е нападал никого. Путин от години чака удобен момент да нападне, не мислете че изведнъж е решил.

    Коментиран от #13

  • 10 Загрижил се

    7 2 Отговор
    АМАН ВЕЧЕ ОТ ТАЯ УКРАИНА !!?
  • 11 Ти си

    8 1 Отговор
    А 20 години Афганистан , 8 години Ирак какво е ? Весел всенароден карнавала ?
    Хайде стига лицемерие .....
  • 12 Хохо

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хихи":

    Тайван стартира специална операция в Китай по демилитаризация на Китай. Тайван ще победи.
  • 13 Помак

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Мнее":

    ....зеленски , толерира и насъска десен сектор и азов срешту русите в украина.....Да питам и друго...какви бяха тея диви Неонацистки шествия и погроми в киев...от 2014 насам. бяха избити невини руснаци,българи, молдованци, беларуси,цигани ....бонбите са лошо нешто ...но штом се налага и те са решение .....мога да ти пиша и оште...преди воината ...украинците унижаваха българите като минават от тук....Руснака ште ваведе нов ред ,стига са ни тъпкали разни жендари и нацисти !

    Коментиран от #14

  • 14 Хахахаха

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "Помак":

    С теб въобще, няма какво да се пише. Не си наясно с нищо. Войната започна 2014 година! Зеленски стана президент 2019 година! Може би си схванал нещо! Зеленски си имаше шоуто и с политика изобщо не се занимаваше по това време.

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 един от многото

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хихи":

    За хи хи , 25 см. L , и 12 см. Ф !!!
  • 17 Ангел

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хахахаха":

    Вие май сте първия човек, който не е чувал за издевателствата в Украйна над хора от други народности или така Ви изнася?