Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Август, 2022 15:32 14 525 241

На Путин на прост език му обясниха: Мъртъв си, натиснеш ли ядреното копче

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • запорожка аец-
  • володимир зеленски-
  • андрей пионтковски

Ердоган притежава Путин във всички пози на Кама Сутра, категоричен е руският дисидент Андрей Пионтковски

На Путин на прост език му обясниха: Мъртъв си, натиснеш ли ядреното копче - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Какво са искали да постигнат руските специални служби с убийството на пропагандистката Даря Дугина, какви руски провокации могат да очакват украинците от руските окупационни войски, защо Владимир Путин няма да посмее да използва ядрено оръжие и дали украинските въоръжени сили ще успеят да си върнат Херсон и да унищожат Кримския мост? Руският дисидент, политолог и публицист Андрей Пионтковски, който живее в САЩ, разказа в интервю с известния журналист Дмитрий Гордон за това и кога може да приключи войната между Русия и Украйна.

- Андрей Андреевич, добър вечер.

Още новини от Украйна

- Добър вечер, Димитри.

- Радвам се да ви видя. Първият въпрос, разбира се, е какво можем да очакваме от руските копелета покрай Деня на независимостта на Украйна?

- Ами, знаете, те винаги искат да плашат и да изглеждат страшни. Какви военни престъпления още не са извършили? Той [Владимир Путин] размахва ядрения си пищов от много дълго време, но може би сте забелязали, че напоследък от Москва идват съвсем различни сигнали: изхождаме от предпоставката, че ядрена война е невъзможна, няма да има победители и нашите ядрени оръжия са оръжие за възпиране. Защо изведнъж започнаха да говорят толкова политкоректни неща? Просто от една задна уличка в Санкт Петербург му беше обяснено съвсем директно и на достъпен език какво ще стане в случай на употреба на тактическо ядрено оръжие... Стратегията и доктрината му, разработвани в продължение на 15 години, се основаваха на предположението, че Западът ще трепне, ще отстъпи и ще капитулира пред самата заплаха от използване на тактически оръжия или демонстративен [тактически ядрен удар]. Беше му обяснено: "Не, няма да отстъпим - ще отговорим с подобен удар, много болезнен за Русия и лично за Вас". На прост език му казаха - "Ти ще бъдеш убит, ако използваш тактическо ядрено оръжие".

- Получил е директна заплаха, че ще бъде убит?

- Е, това е било посланието. Борис Джонсън го каза почти открито. Като цяло Англия е вашата победна песен.

- Да.

- Твърдя го през цялото време. Това е единствената сила, която помага, без каквито и да е задни мисли... Те просто преживяват своята историческа младост. Украйна, която през 2022 г. се бие един срещу един с Путин, за тях е като Англия от 1940 г., срещу която е Хитлер. На Путин му бе обяснено какво ще последва и той разбра, че е добре да се постарае да избегне това наказание.

Спомняте ли си как преди месец той извика Лукашенко и онзи тръгна да му говори как полските панове щели да разкъсат Беларус? "Владимир Владимирович, няма ли да ми подхвърлите малко ядрено оръжие?" Той имаше такъв план за избягване на отговорността: просто щеше да донесе ядреното оръжие в Беларус, да нанесе ядрен удар, а след това Западът щеше да се чуди кой всъщност го е причинил? Лукашенко ли е, Путин ли е? Но тази теория не просъществува дълго. Беше му обяснено, че Лукашенко няма да бъде разглеждан в подобен сценарий.

След това той премина към ядрен шантаж със Запорожката АЕЦ. Този е още по-удобен. От няколко дни той заплашва, че ще пусне радиоактивен облак в Европа и, разбира се, не е виновен за това, виновна е Украйна. Но през последните дни и това му бе обяснено много силно публично на парламентарно ниво във Великобритания и в САЩ, а неофициално и на военно ниво. И то по един много рязък начин - дори не го очаквах - радиоактивното замърсяване ще се разглежда като случай по член 5 от договора за НАТО, което означава, че ще започне война. Те няма да въведат войски в Украйна. От това изобщо няма нужда, но на всички е ясно какво представлява конвенционалната руска армия. Ако 16 системи HIMARS имат значение на бойното поле, можете ли да си представите какво ще се случи, ако се включи цялата огнева мощ на НАТО? Те просто ще изпепелят руската армия за броени часове. Така че ядреният въпрос е отстранен.

Какво остава? Остават още по-брутални бомбардировки на жилищни райони. Може би опит да се премахне военното и политическото ръководство на Украйна. Но дори не съм сигурен, че ще го направят сега. Защото виждаме, че цялата дипломация на Кремъл сега е насочена към едно: да постигне прекратяване на огъня с всички средства, да се замрази ситуацията.

- Защо би искал прекратяване на огъня?

- За да предотврати настъплението на украинската армия, за да спре доставките на модерни оръжия. Намирам се във Вашингтон и мога да си представя какво ще се случи в деня след подписването на споразумението. Цялата путинска върхушка, представлявана от определени фигури, включително тези в администрацията на Байдън, просто ще извика: "Дайте шанс на мира!", "Най-накрая войната спря. Незабавно спрете доставките на оръжие за Украйна!". И най-важното: той вече не се бори за т.нар. денацификация и демилитаризация - той се бори за политическия си живот. А политическият живот за него е и физически живот. Това се случва с диктаторите. Защото в случай на нападение, в случай на освобождаване на Херсон или, например, на разрушаване на Кримския мост, или и на двете, това ще бъде шокиращо събитие за така наречения руски народ и - което е още по-важно - за Путин и неговия бункер. Тук се появява формулата на престъпните общности: сваленият Кръстник вече не е Кръстник.

Вижте в какво отчаяно положение се намира. Сега си е наел Ердоган, за да играе ролята на провалилите се миротворци Драги, Макрон и Шолц. Ердоган започна дисциплинирано да повтаря реториката на Макрон: "Не унижавайте Путин!". Западът не бил говорил правилно с руснаците... Той вече получи огромна отплата за тази услуга: развързани ръце в Нагорни Карабах и Сирия. Можете ли да си представите какви подаръци е дал на Ердоган? По принцип за празни обещания. И така, Ердоган разговаря със Зеленски в Лвов, а вечерта вероятно се е обадил на Путин и му е казал: "Опитах, но нищо не се получи. Зеленски не е съгласен". Но азербайджанските войски вече са навлезли в Лачинския коридор, а Турция вече е навлязла в Северна Сирия.

- Какъв умен човек е Ердоган...

- Ердоган го има във всички пози на Кама Сутра от няколко години. Всъщност още от Втората карабахска война. Путин не се яви на войната с Ердоган. И сега разбираме защо. Сега, след като в продължение на шест месеца видяхме каква е конвенционалната руска армия, можете ли да си представите какво би направила турската армия с нея в този регион, в неговото преддверие! Страшно е да се мисли за това.

- Андрий Андреевич, вярвате ли, че украинската армия ще освободи Херсон и че украинските въоръжени сили ще бомбардират моста над Крим?

- И това зависи от резултата от манифеста, който се появи във Вашингтон преди два дни: важен документ, подписан от 20 видни военно-политически анализатори и бивши посланици. Познавам много добре половината от тези хора. Основното ядро са хора от Атлантическия съвет. Разпознавам дори почерка на главния автор: това, разбира се, е моят приятел Даниел Фрид.

- Да.

- Бивш заместник държавен секретар. На първо място, тя е написана на блестящ английски език, напомнящ военните речи на Чърчил, за които между другото той получава Нобелова награда за литература. Характерно за военната проза на Чърчил е желязната логика и същевременно емоционалната страст. Ето как е написано писмото и заглавието: САЩ трябва да въоръжат Украйна, преди да е станало твърде късно. Много наложително изискване. Но им е писнало от дискусиите, които се водят в администрацията на Байдън. Мисля, че не е необходимо да навлизам в подробности: украинската общественост вече знае съдържанието на това писмо...

- Накратко.

- Смисълът е много пряк. Те отговарят на въпроса ви: "Давате на Украйна достатъчно оръжия, за да постави в безизходица руснаците, но не и достатъчно, за да победи, така че да може да изтласка агресора от границите си. И това вече се прави с такъв подигравателен тон към колективния Байдън. Има един английски израз: "изтръгване на победата от челюстите на поражението". Той описва ситуациите, в които армия, намираща се на ръба на поражението, героично побеждава. Екипът на Байдън, казват те, прави друго: иска да изтръгне поражение от победата, която е на път да бъде постигната. Те дават много висока оценка на това, което украинската армия е направила през последните шест месеца. Но това е напълно очевидно: времето изтича. Виждаме как Путин иска да постигне прекратяване на огъня, изпраща европейците, изпраща Ердоган. Украйна никога няма да се съгласи на това.

- Андрей Андреевич, казахте, че ако има определени действия от страна на Русия, да речем, в Запорожката АЕЦ, то въоръжените сили на НАТО може да нанесат удар по руските сили...

- Че по какъв друг начин да тълкуваме, че "ще бъде активиран член пети на Северноатлантическия договор"? Радиоактивният облак ще се разглежда като нападение от страна на руските въоръжени сили...

- За страните от НАТО.

- Хората в Пентагона - познавам много добре настроенията им, защото поддържам контакти с украинските военни тук, които работят с тях редовно - просто чакат, мечтаят за това... Това, между другото, обяснява "срамежливостта" на Путин... Те мечтаят дори и осколка от снаряд да падне на територията на страна от НАТО - Полша или Румъния. Спомняте ли си как Москва заплаши да "удари конвоите, за да предотврати снабдяването на украинските войски"? Цяла Украйна видя демонстрация на конвой от HIMARS - преброих 15 броя... Той се движеше в Румъния и беше показан на видео. Така че, ако падне само шрапнел, няма кой да попречи на Пентагона да активира член пети. С всички последствия.

- Моля, кажете ми, нямаше ли да е по-лесно за въоръжените сили на НАТО просто да разбият ръждясалата руска военна машина и да приключат въпроса веднъж завинаги?

- Няма нужда от пряко участие на НАТО. Дори с по-скромни средства целта може да се постигне - просто като се осигурят не 16, а 160 HIMARS-а. Също и самолетите, които са обещани от месеци... Това е в процес на подготовка. Известно е, че украинските пилоти се обучават на F-16. Колко месеца вече се говори за съветските... Необходими са и съветски самолети. Спомнете си, че преди два месеца Блинкен, безспорен приятел на Украйна, съобщи, че американските съюзници от НАТО са получили зелена светлина да изпратят съветски МиГ-29 в Украйна. Все още няма такова нещо.

- Кога Украйна ще получи дългоочакваните оръжия, за да сложи дебел край на това?

- Тези 20 авторитетни автори пишат, че това трябва да стане сега. В противен случай след два месеца Путин ще се измъкне и ще замрази конфликта. И това ще бъде новият тест. Авторите на писмото обаче подчертават две неща - първо, моралния императив за подкрепа на украинската армия, която по същество е функция на НАТО.

В продължение на 70 години този велик и могъщ блок се подготвя да отблъсне нападение от източната орда. И когато дойде тази атака, когато на 15 декември, много преди нахлуването в Украйна, Путин каза: "НАТО, вземете си багажа - и се махнете". Оказа се обаче, че само една армия е готова - украинската. И тя изпълнява тази мисия с геройски труд.

Според оценките на американското разузнаване Киев е трябвало да бъде превзет за четири дни. И авторите на писмото пишат за това: Украйна вече е спасила живота на хиляди, а може би и на десетки хиляди американски войници, които щяха да се сражават безспир, когато тази орда, завзела Украйна, щеше да навлезе в Балтийските държави, в Полша. Украйна поема тази работа. Това е страна, която все още не е приета в НАТО по формални причини, тъй като не отговаря на някои критерии. И те поставят въпроса много правилно и категорично. Мисля, че ще последва реакция. Дори събитията от последните два дни. Анонимен, но съвсем конкретен представител на администрацията от плът и кръв заяви, че Вашингтон няма нищо против удари в Крим. Между другото, Белият дом също беше упрекнат за това. Защото Резников разказва, че е бил принуден почти с кръв да даде обещание, че HIMARS няма да удари руска територия. Така възникна въпросът: "Ами Крим?" Поне тук те са заели принципна позиция: нормално е да се удари Крим.

В новия пакет от помощи имаше качествено нови неща: антирадарни ракети, които, между другото, украинците приспособиха към съветските МиГ-ове, което американците не очакваха.

- Снаряди HIMARS.

- Да, снаряди за HIMARS. И тук вече въпросът дали снарядите изминават 300 км, няма отговор - да или не. Това дава надежда, че има движение. Но е необходим радикален политически отговор на този манифест. Много е трудно да се устои на политическия натиск на тази група - там са Блинкен и Остин. Спомнете си блестящия отговор на Остин на 25 април в Киев на въпроса какви са целите на войната на САЩ в тази война? Той отговори: победата на Украйна, пълното възстановяване на нейната териториална цялост. И третата много важна точка: отслабване на Русия до степен, в която тя вече няма да може да извършва подобни агресии. И той повтаря тази формула постоянно. Но всеки път, на следващия ден Джейк Съливан се появява и се опитва да размие тази формула.

- И защо?

- По-лесното е да го обявим за агент на Путин, но животът е по-сложен. Той принадлежи към т.нар. школа на "реалполитиката". Ако Блинкен и Остин виждат тази война като битка между доброто и отвъдното зло, то за хората от школата на реалните политици, не стоят така. Кисинджър е най-типичният им представител. Той избягва подобни термини и никога не мисли по този начин. За него всеки военен конфликт е баланс на силите, промяна на ситуацията, преценка дали си струва да се отслаби врагът до степен, в която това вече не е изгодно... Би било изненадващо, ако този възглед не беше представен в администрацията, тъй като изолационистката школа винаги е била много силна в Америка. Ние, съветските хора, които идеологически бяхме на страната на Запада, възприемахме американския президент като лидер на свободния свят. Нито Обама, нито Тръмп се виждат в такава роля. Те са от различни идеологически позиции. Обама е от левицата. Той вярва, че Америка като империалистическа държава е виновна за престъпления спрямо различни потиснати народи. През първите две години от президентството си той пътува до различни страни и се извинява. По отношение на Украйна прочутото изказване от последния месец на неговото председателство: "Руснаците искат да изнасилят Украйна повече, отколкото ние искаме да я защитим".

Тръмп е точно обратното. Той е с десни позиции. Противопоставя се на участието на Америка в международни конфликти. "Америка на първо място" - това означава да се съсредоточим първо върху Америка, върху икономиката. А съюзниците в Европа просто ни експлоатират. Всички помним позорната му среща с Путин в Хелзинки.

- Да.

- Но, за съжаление, срещата на Байдън с Путин в Женева беше почти същата. Байдън повтаря на Зеленски почти по свирката на Путин: "Отиди в Киев, млади човече, и изпълни Минските споразумения, както ти препоръчват моите големи приятели, големите световни политици Меркел, Путин, Макрон и т.н." Но на следващия ден, когато Байдън се завърна от тази смущаваща среща на върха, американските медии го посрещнаха със заглавия: "Путин получи всичко, което искаше от Байдън". И тогава американските политици, дълбоката държава се включиха с пълна сила. И разчитайки на членове на кабинета като Блинкен и Остин, нещата се променят в голяма степен. Но Съливан не отиде никъде. Какво ме подразни мен и всички нас в Украйна през януари и февруари, когато беше ясно, че ще има война? Байдън започна да повтаря всяка сутрин: американски войници никога няма да бъдат в Украйна. Никога няма да наложим зона, забранена за полети, НАТО няма да участва във войната... Добре, знаем, че няма да го направят, но защо го повтаряше всеки ден? Това е насърчение за агресора. Путин го слушаше с голямо удоволствие. Защото Съливан настояваше за този баланс: от една страна - "непоколебима подкрепа за Украйна", а от друга - "стабилни и предсказуеми отношения с Москва". Оказа се, че това са несъвместими неща.

Но влиянието на Съливан все още остава. Това, което остава, е, че помощта се увеличава, но всеки път той успява или да намали обема или обхвата на помощта, или да накара украинците да обещаят да не стрелят там, да не стрелят там... Но това вече не е възможно.

Ще бъде ли превзет Херсон и разрушен Кримският мост през тези два месеца? Като експерт по Русия, който се занимава с този въпрос от дълго време, ви уверявам, че след тези две събития Путин ще бъде свален от власт. След това на власт ще дойдат същите мерзавци като него самия. Тези хора са в бункера. Няма други. Но тези мръсници ще трябва да се съобразяват с реалността и ще приемат сериозно консолидираното предложение на Запада, че всякакви преговори могат да започнат само след изтеглянето на руските войски до линията от 23 февруари. И след това, ще има преговори за пълно възстановяване на териториалната цялост. Така го виждам не само аз - така го виждат и моите 20 приятели във Вашингтон. И мисля, че тази гледна точка ще бъде напълно възприета от екипа на Байдън през следващите дни. Целият въпрос е дали сега ще има достатъчно активиране на тези доставки. Защото е ясно, например, че контранастъпление без въздушно превъзходство е невъзможно. А сега това със сигурност не е така. Ще видим.

- Но вярвате ли, че Украйна може да си върне Херсон и да бомбардира Кримския мост?

- Технически да. Решението може да бъде взето от американското ръководство в рамките на няколко дни. Там е цялата номенклатура от въоръжения, необходими за постигането на тази цел, тези колове, които се забиват в цялата психологическа и политическа структура на Русия. Това са два или три пъти повече HIMARS, системи за противовъздушна отбрана, танкове и бронетранспортьори, F-16 с украински екипажи и съветски МиГ-ове. Всичко това е на разположение. Не е необходимо да се произвежда, не е необходимо да има фабрики, които да произвеждат всичко това. Съществува и логистика на доставките. И ако започнете да се снабдявате енергично от утре, все още можете да се справите през летния и есенния военен период.

- Сърцето ми се зарадва, когато видях как напоследък в украинския Крим се взривяват складове, летища и друга руска военна инфраструктура. Разбирам, че това ще се разшири. И разбирам, че със сигурност руските граждани, които са се озовали незаконно в Крим, трябва да си съберат багажа и бързо да се махнат. Когато виждате как Украйна удря Крим, какви са чувствата ви?

- Като човек, който разбира, че от победата на Украйна зависи съдбата на целия свят и на цялата история на XXI век, аз със сигурност изпитвам положителни емоции при всеки военен успех на Украйна. Между другото, досега Москва не е признала официално за унищожаването на самолетите на летището край Саки. Това е много показателно. Това показва колко болезнен за руската пропаганда е самият факт на удара. Можете ли да си представите: ако такава паника е предизвикана от удара по летището, какво ще се случи след рухването на Кримския мост и освобождаването на Херсон? Политическите промени, които ще се случат в бункера, мога просто да ви гарантирам.

- Какво мислите за руската офанзива в Харков и Николаев?

- Е, тя се е удавила, провалила се е.

- Най-накрая?

- Склонен съм да се съглася с мнението на повечето военни експерти от всякакъв вид: украински, британски, американски експерти и дори с военния престъпник Стрелков-Гиркин, когото мисля, че също обичаме да слушаме.

- Да, той е интересен. Смятате ли, че той работи по нечий сценарий, или просто са му позволили да критикува?

- Той разчита на определени хора в Генералния щаб, в руското правителство. Бих казал, че сега той е най-изявеният представител на неформалната ултрафашистка партия, която остро критикува Путин, смятайки го за недостатъчно последователен фашист. А суровостта на оценките му се увеличава. Мисля, че в последното си предаване той призова Путин да се обеси. Не исках да повдигам този въпрос, но той малко изтъква успешния опит за убийство на Даря Дугина.

- Да, интересно. Какво мислите за това?

- И така, както казах, има ултрафашистка партия. За тази партия Александър Дугин е духовен наставник, изключителен авторитет. Той не си позволява изказвания като Гиркин, държи се в рамките на днешната политическа коректност, но не изпитва ентусиазъм към Путин. Той се държи с него и говори за него като за недостатъчно талантлив и недостатъчно радикален ученик. И той в голяма степен укрепва тази партия. Към нея принадлежи една луда фракция от така наречените "легендарни военни кореспонденти". Между другото, Бог ги е наказал с нещо: всички тези хора имат чудовищен вид.

- Отвратителни лица.

- Пет-шест от тях са с чудовищни лица. Бог ги наказва още от раждането им. Има някаква мистика във факта, че тези конкретни изроди - Сладков, Поддубни, Пегов, Коц - са били преди 30 години...

За Дугина съществуват няколко версии Абсолютно нелепата е тази за украинските специални служби. Мисля, че не са много хората в Украйна, които познават Дугин.

- Разбира се.

- Още повече Даря Дугина. Версията за руските партизани също ми се струва неубедителна. Но тази крайнодясна група, за която ви говоря, е голяма лична заплаха за Путин. Особено сега, когато цялата му стратегия е насочена към това да постигне някакво замразяване на конфликта и прекратяване на огъня. Тази група се противопоставя на прекратяването на огъня не по-малко яростно от украинското правителство и украинското общество. И ако преминем към тази стратегия, Путин със сигурност трябва да направи нещо за тази група. Моята версия е следната: това е предупреждение към Дугин да не допуска никакви критики към Путин, че не е достатъчно последователен фашист. И едно предупреждение към онези хора, които смятат Дугин за свой лидер. Обстоятелствата на престъплението предполагат тази версия - то е извършено от много професионални хора.

- Разбира се.

- За Рубльовка. Боже мой...

- И камерите не са работили, разбира се.

- В Царско село камерите не са работили, а колата е била на специален паркинг с двойна охрана и т.н. Но най-странното е, че Дугин е дошъл с дъщеря си на този митинг или фестивал на омразата срещу Украйна и е трябвало да си тръгнат пак заедно и да се приберат у дома. И по някаква причина в последния момент някой му предложил да слезе от колата на Даря и да се качи в чужда кола. След това те буквално са се движели зад колата на Даря, която тя е шофирала сама. Било е ритуално убийство.

- Предупреждение!

- Дугин умишлено е бил насочен към мястото на екзекуцията на дъщеря си. Разпознавам почерка на руските тайни служби... Има и една малка подробност. Дугин винаги е съсредоточавал патриотичната си дейност върху военното разузнаване - ГРУ, а не върху ФСБ. И тук има елемент на съперничество. Тази картина ми се струва психологически много убедителна.

- Андрей Андреевич, разбирам, че е невъзможно да се проникне в главата на Путин, но все пак, ако се опитате: за какво мисли той сега? Какви мисли се въртят в главата му?

- Да избегнем съдбата на Кадафи...

- Осъзнава ли какво вече е направил?

- Той разбира, но не в смисъл, че се разкайва. Той разбира, че съществува реална опасност.

- Знае, че е в беда?

- Да, така е. Защото можем да видим реакцията му на ядреното предупреждение. Той не е шахид. През последните седмици той показа, че наистина иска да живее. Защото сценарият, който ние с вас току-що написахме - контранастъплението и ликвидирането на Кримския мост, освобождаването на Херсон - е сценарий за последните 15 минути на Кадафи. Между другото, най-голямата заплаха за него в този сценарий може да бъде именно ултрафашистката група, която напоследък надига глава и чийто лидер беше така сериозно предупреден.

Но действията му показват, че той разбира истинската заплаха, която е надвиснала над задника му. И не се интересува от нищо друго.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 191 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    284 86 Отговор
    Дисидент=Предател

    Коментиран от #166, #171, #177, #220

  • 2 Поредните

    330 85 Отговор
    измислици премислици , приказки от 1001 нощ

    Коментиран от #63, #209

  • 3 ДрБр

    321 72 Отговор
    Егати бълвоча!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Жоро

    100 269 Отговор
    На Путин му натежаха потурите. И Ердоган му го каза. Да си мери думите /за Сирия/ или ще има шамари.

    Коментиран от #90

  • 6 Цвятко

    108 274 Отговор
    Евала! Путин е труп. Русия е в ступор.
    Удри по руските чотури!

    Коментиран от #15

  • 7 Венета Новакова

    197 14 Отговор
    Много пари се правят от войната, за сметка на децата на фронта.....
  • 8 падналия ангел

    280 62 Отговор
    Путин им го каза много отдавна-За какво ни е свят ако Русия е няма!

    Коментиран от #141, #147, #197, #237

  • 9 Запознат

    76 264 Отговор
    Страхотна статия, вчера я четох. Примката около бункерния се затяга бавно и методично. Голямо падение за руснаците ще е "неформалната ултрафашистка партия" на дугин да вземе властта.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Реалист

    265 57 Отговор
    Ох, пак манипулация на макс! Путин ако искаше да натиска ядреното копче, вече щеше да го е направил. Освен това да плашиш със смърт, при условие че ако падне бомба върху главата ти ти ще си мъртъв е смешно. Спрете се бе хора! Вече никой не ви чете. Аз от някакъв мазохизъм влизам тука, въпреки че вече всички знаят че медията е украинска и пропагандата е тясно обслужваща Украйна!

    Коментиран от #14

  • 12 Реално

    174 26 Отговор
    Си то всички са мъртви -независимо кой ще натисне червеното копче...-що за популизъм ни се внушава с това инфо????
  • 13 Голем смех

    54 133 Отговор
    Внимавай, Ердо. Медведчето, ако те чуе, че си прилагал Кама сутра на джуджето, ще си умре от ревност. Хахаха...

    Коментиран от #232

  • 14 тъп рублофил

    43 131 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    Той иска, но САЩ и НАТО го парираха.
  • 15 И още мнения

    205 44 Отговор

    До коментар #6 от "Цвятко":

    Само дето от 3 дни в САЩ обявиха, че Украйна е загубила войната. Два от водещите университети в САЩ - Чикагския и Харвард с анализ на свои водещи учени заявиха, че Украйна е загубена кауза, защото Русия спечели войната! Защо в този сайт това не се отбелязва? Ясно е защо де.

    Коментиран от #26, #28, #31, #104

  • 16 Нивото

    133 30 Отговор
    Нивото на противниците на путин е като на инджев и оня професора... как му беше името

    Коментиран от #74

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Путлер отдавна е труп

    48 151 Отговор
    Живия труп. Огромна въздишка на облекчение ще се разнесе над света, когато поеме пътя към оня свят.

    Коментиран от #33

  • 19 Шестдесет и девет

    115 23 Отговор
    Абе сега като тръгнат бежанците към Европа ще видите ние и целия ЕС какви пози на Кама Сутра ще правим вна Ердоган!
  • 20 Д-р Психарян

    131 22 Отговор
    Пионтковски? Ясно. Мой дългогодишен пациент.

    Коментиран от #68

  • 21 Конят в Реката

    132 19 Отговор
    Факти не толерира омраза( на теория).
    Направо се занимава с производство!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ТОЧНО ТАКА...!

    96 23 Отговор
    Путин притежава във всички пози на Кама Сутра, руският дисидент Андрей Пионтковски...!!!
  • 24 Читател

    151 30 Отговор
    Не можах да прочета тоя пасквил до края въпреки че опитах.

    Коментиран от #29, #36, #60, #99, #116

  • 25 пенсионер

    122 27 Отговор

    До коментар #10 от "само питам":

    трябваше ми минута да превъртам , за да поставя една звездичка. като видях , кой го е писал, разбрах, че не си струва да се чете .
  • 26 Хихи

    27 70 Отговор

    До коментар #15 от "И още мнения":

    Това ли е последната кремълска лъжа? Ей, направо ще ме скъсат тия хора...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ГруZ 200

    42 58 Отговор

    До коментар #15 от "И още мнения":

    Стига с тия партенки спуснати от посоля. За 3 дни бяхте в Киев, за седмица си миехте краката на Лисабон.

    Коментиран от #236

  • 29 Ами, щото не четете

    23 49 Отговор

    До коментар #24 от "Читател":

    Затова сте тъповати...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Цвятко

    40 108 Отговор

    До коментар #15 от "И още мнения":

    Само дето Русия фалира. Руския главен ковчежни ОБЯВИ: “приходите спадат с 80%ц не знам как ще покриваме бюджета”. Край с Русия. До пролетта ще се избият.

    Коментиран от #55, #130, #219

  • 32 Започнах да го чета...

    95 22 Отговор

    До коментар #10 от "само питам":

    ...имах желание да почета повече...!НО!На петото изречение изгубих интерес...!

    Коментиран от #45, #48, #132

  • 33 българин

    19 55 Отговор

    До коментар #18 от "Путлер отдавна е труп":

    Към Ада, има резервирано най-горещото място
  • 34 Брат Румен Ралчев

    7 29 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 35 Край

    83 23 Отговор
    Къде намерихте тази миризлива дългоносена и никога непрана партенка.

    Коментиран от #46

  • 36 римляни

    34 16 Отговор

    До коментар #24 от "Читател":

    Ми в махалата сте масово неграмотни затова.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ХиХоХи

    83 15 Отговор
    Ще им се на соросоидите, ама друг път
  • 39 Българка

    29 91 Отговор
    Подкрепям призива да не се унижава Путин само при условие, че той и съдистите от рашистката му групировка бъдат изправени пред международен трибунал за тероризъм, военни престъпления и престъпления срещу човечеството

    Коментиран от #75, #89, #115

  • 40 Еми

    40 8 Отговор
    Коче което лае само си лае
  • 41 Левски

    59 15 Отговор
    Пропагандичка! Правят вятър на Путин!

    Коментиран от #52

  • 42 бая

    77 17 Отговор
    дълга статийка с измислици надраскана от русофобоковци
  • 43 тая ста

    56 12 Отговор
    тия е някакъв пик.оч....
  • 44 Аматьор

    8 12 Отговор
    Хахахахахаха..... Уууухахахахаха
  • 45 Голем смех

    13 32 Отговор

    До коментар #32 от "Започнах да го чета...":

    Толкова и можеш да четеш. Неграмотник.

    Коментиран от #119

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хихи

    70 17 Отговор
    Толкова глупости на едно място. Невероятно.
  • 50 Кажи честно ...

    23 49 Отговор
    "Ердоган притежава Путин във всички пози на Кама Сутра" :))))))))
    Медвед сега ще ревнува . :))))
  • 51 Дуай Липа

    76 22 Отговор
    няма оцелели при натискане на ядрено копче. На живите ще им се иска да бяха умрели. И за какво е всичко това - за едната алчност на Запада

    Коментиран от #53

  • 52 пък

    17 40 Отговор

    До коментар #41 от "Левски":

    ердо прави кама сутра от пухлер, а медведев гледа отстани и шляпа.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Виждащ

    73 16 Отговор
    фАтки ясно е , че сте олигофрени но защо си мислите , че малцината ви читатели са такива ? Ааа сетих се защото всеки коментар бил той и негативен вдига рейтинга на жълтия ви парцал пред рекламодателите

    Коментиран от #61

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Укровермахт

    61 15 Отговор
    Цял ден ни заливате с простотия е помия и нищо смислено
  • 57 Раданч Татлъту

    66 15 Отговор
    Малииии,толкова ли сме изтъпяли,че ни сервират такива пасквили!?🦧🦍🦧

    Коментиран от #79

  • 58 Много запознат

    19 37 Отговор

    До коментар #37 от "В.В.П.":

    бог на комплексираните русороби неудачници.
  • 59 крис

    61 16 Отговор
    По голяма простотия не бях чел
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Луда

    38 5 Отговор
    Хаха,всички ще светнем ,след натискане на копчето! В царството на Хадес!
  • 63 Герги

    34 2 Отговор

    До коментар #2 от "Поредните":

    Ще поживеем...ще видим....

    Коментиран от #77

  • 64 БАЙДЪН

    6 13 Отговор
    ВЕРОЯТНО ---НО КОЙ КОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 сУрУсУидчето

    23 41 Отговор
    Много обичам да чета коментарите на възпалените русоробчета, как скимтят на умряло.
  • 67 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    22 48 Отговор
    Русофилите отново в истерия! Отново жален русофилски вой! Браво!
  • 68 Май

    44 10 Отговор

    До коментар #20 от "Д-р Психарян":

    Този 82 годишен пациент, явно слабо го ликувате... Със Зеления пият едни и същи хапчета..
  • 69 хихи

    25 5 Отговор
    Ще поживеем, ще видим.....
  • 70 ха ха хааа

    16 36 Отговор
    " Ердоган притежава Путин във всички пози на Кама Сутра " 😀
  • 71 шаа

    48 13 Отговор
    Гнусна медия. Отдава се на сатанистите във всички пози на Кама Сутра.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 хихи

    18 3 Отговор

    До коментар #10 от "само питам":

    Да не съм мазохист
  • 74 синия шаман

    22 6 Отговор

    До коментар #16 от "Нивото":

    шапшала дайнов?
  • 75 сдфгхй

    49 14 Отговор

    До коментар #39 от "Българка":

    Веднага СЛЕД като ми покажеш на колко военни трибунала са били подложени фащ, исраел, мелкобритания и още 4-5 държави... Ааааа, ама то "победителите не ги съдят"- що тогава очакваш някой да съди Путин? И бонус:

    ТрибуналИ ще има- първо за оная паплач от Азов. После за господарите им от осраина. И после за оная паплач от фащ дето започна цялата война... Моли се да не се стига накрая до публично обявяване на ПРЕДАТЕЛИТЕ като теб с бонус- награда от 50лв. за всеки нанесъл тежка телесна повреда на ПРЕДАТЕЛИТЕ (тоест на теб и дружките ти) + още 500лв. ако ПРЕДАТЕЛЯ остане инвалид за цял живот. Ако случайно някой вземе та пукне- бонусът се намалява от 50 на 20лв...

    Коментиран от #83

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Поредните

    4 7 Отговор

    До коментар #63 от "Герги":

    Герге то към умиране отиваме ..за кога вече
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Матей преображенски

    42 10 Отговор
    Пионтковский силно напомня на полска фамилия,а ДЕ-МО-НИЧ-НИЯ запад такива много ги търси,да се представят за руски дисиденти.За какво му е на Путин да натиска ядреното копче,той и така прекрасно си постига целите,за благото на целия руски народ.Кого да изтребва в Южна Украйна,етнически руснаци ли,на които ук-ри-те внушаваха ,че са нещо бам-баш-ка,че демо-нич-ния запад е готов да ги приюти и прокотка в лоното си,да ги до-мо-ни-зи-ра.Е,сега се разбра ,че са си останали чисти руснаци и са се престрували на ук-ри,за да не избият ония ян-ке-се-джии.
  • 81 Студопор

    48 7 Отговор
    Абе пичове, натисне ли Русия червеното копче, всички ще умрем... 😂

    Коментиран от #86, #112

  • 82 Даа

    19 53 Отговор
    Интервюто е взето от Дмитрий Гордон. Изключителен журналист. Ако не се лъжа има издадена смъртна присъда от джуджето. Смел, грамотен. Няма нищо общо с родните мисирки.

    Коментиран от #205

  • 83 Българин

    26 50 Отговор

    До коментар #75 от "сдфгхй":

    Русофилите сте най-големите национални предатели и българофоби и в скоро време ще бъдете депутинизирани!

    Коментиран от #121

  • 84 Анонимен

    38 7 Отговор
    А пък бай демент много хубав
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Ама нашите путлерасти

    17 44 Отговор

    До коментар #81 от "Студопор":

    Ще умрат с радост в очите. С последна благодарност към преродения Господ Бог - Путлер.
  • 87 Пачо

    58 15 Отговор
    По-голяма глупост не съм виждал ... Турция която е НЕядрена държава да заплашва Русия, която е ядрена държава. В мокрите сънища на някакъв "дисидент", които в нормални времена щяха да му викат "долен предател" ...

    Коментиран от #100, #101

  • 88 Хахахахахаахаааа

    43 14 Отговор
    Такава глупост не бях чел. Това може да мине само при пациенти от някой психодиспансер и платените, безродни сороспиянци.Трябва да си много отчаян да прибегнеш до такива налудничави методи.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Плувай смело.

    19 5 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    С такава празна кратуна не ще потънеш.

    Коментиран от #113

  • 91 Даа

    17 38 Отговор
    Родните путлерасти не признават всички руснаци. Падат си само по правилните. По подлогите на Путлер.
  • 92 Парцалев

    46 13 Отговор
    Не бях чел скоро такива глупости, но ми е по-странно защо ги публикуват.
  • 93 Пако

    33 9 Отговор
    ПОЛИТОЛОГА ЩО НЕ СКОЧИ ОТ НЕКОЙ МОСТ ДА НИ СПАИ ОТ ПРИСЪСТВИЕТО СИ.

    Коментиран от #134

  • 94 Една логорея,

    43 10 Отговор
    написана на каруцарски език. Стана ясно какви жалки подлоги са Факти." Кога Украйна ще получи дългоочакваните оръжия, за да сложи дебел край на това?"- да ще сложи дебел срай, но на себе си!
  • 95 Хаха

    10 25 Отговор

    До коментар #30 от "Иванушка  🇷🇺":

    Ще избия максимално количество оркA, преди да се докопат до мен!

    Коментиран от #138

  • 96 евала

    11 42 Отговор
    Супер точно и конкретно интервю. Адмирации на този който го е правил. От 3-4 месеца не бях чел такава професионална статия тука. Повечето на руско-турската булка и анти-руснака са пълни помии (без извинения).
  • 97 Психо Доктор

    41 9 Отговор
    Много е лесно да пишеш глупости криейки сад името на някакъв си сайт даващ трибуна на брътвежите на фашизирани социопати. Някой може да получи стрес от заглавия с закани "Мъртав си" , "Ядрено копче". Какво ли ще каже СЕМ за такава журналистика. Изпращам им сигнал за да проверя реакцията.
  • 98 МИлиев

    11 20 Отговор

    До коментар #30 от "Иванушка  🇷🇺":

    Заповядайте
    Ама нали ти е ясно коя реално е най голямата армия в Европа в момента - полската . Гледам много сериозно се въоражават ..Само им дайте шанс

    Коментиран от #214

  • 99 четете

    13 28 Отговор

    До коментар #24 от "Читател":

    "Читател" и "пенсионер" не могли да дочетат интервюто!?.Ние пък с голямо удоволствие го четохме.От начало докрай.
    Та това е част от истината другари.!Дошло е време дето и газта и нафтата няма да могат да бъдат използвани като оръжие.То и алкохолиците от време на време изтрезняват..и проумяват..
  • 100 Не,не

    8 6 Отговор

    До коментар #87 от "Пачо":

    Не всичко е свързано с бомбички и ак47. Има нещо, наречено - мангизи. Явно някой хора не си спомнят Тодор-Живковото слово?!
  • 101 Гочо

    16 11 Отговор

    До коментар #87 от "Пачо":

    Пачо,,,,не разбра ли че ядрени оръжия дори и в сънищата си не сънувай...Това оръжие все едно го няма.Турция няма но НАТО...дал Господ....Така че влез в фризера охлади си...ядрената глава....

    Коментиран от #110

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 онзи

    4 10 Отговор

    До коментар #15 от "И още мнения":

    Оди ги разправяй тия на ония от траурния парк!

    Коментиран от #150

  • 105 Някой

    36 10 Отговор
    Прочетох само първото изречение, видях източника, и се отказах да продължавам.
    Пълна боза и дезинформация!

    Коментиран от #111, #140

  • 106 Щсдд

    9 11 Отговор
    Това за позите и Кама Сутра ми хареса😆😆😆
  • 107 Аааааа

    12 1 Отговор

    До коментар #85 от "Хм Хм":

    Княжество Монако не ги подценявай изобщо . Те всъшност са автономна част от Франция
  • 108 Адолф Путин

    16 30 Отговор
    Джуджето е скромен имитатор на Хитлер..но ще завърши като него!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Еми

    27 2 Отговор

    До коментар #101 от "Гочо":

    Някои хора явно все още живеят във видео игри, но за голямо съжаление реалността е друга!

    Коментиран от #129

  • 111 Глупаци

    5 21 Отговор

    До коментар #105 от "Някой":

    И аз така като видя че информацията идва от Рузия.
  • 112 да питам

    6 5 Отговор

    До коментар #81 от "Студопор":

    А те ще идат в Рая , нали ...

    Коментиран от #165

  • 113 Дааааааа

    7 4 Отговор

    До коментар #90 от "Плувай смело.":

    Знаем ,.....Това си го изпитал и от опит го знаеш.

    Коментиран от #139

  • 114 Анонимен

    24 5 Отговор
    "фактова" помия
  • 115 Явно искаш да

    25 5 Отговор

    До коментар #39 от "Българка":

    те изправят с кумира ти - зеления наркоман пред такъв съд? И това ще стане, изпълнимо е.
  • 116 Георги

    27 9 Отговор

    До коментар #24 от "Читател":

    И аз не го дочетох. Простотия и нищо повече.
  • 117 Въобще не го и четох

    32 6 Отговор
    И какво да каже един родоостъпник и майцепродавец...
    Предателя си е предател на всякъде по света, не го обичат и новите му господари на които си е дал дирника под наем... защото той и тях ще предаде... абе професия, а и от вътре му идва!!!

    Коментиран от #146, #173

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 А ти смешко прочете ли го

    20 2 Отговор

    До коментар #45 от "Голем смех":

    изцяло пасквила или тролиш за спорта? Каква ти е тарифата?
  • 120 Сатана Z

    30 3 Отговор
    🇽🇰🇬🇸 Сръбските власти продължават да прехвърлят войски към границата на самопровъзгласилата се Република Косово

    Във връзка с твърдото намерение на властите в Прищина да подновят действието на указа за нови правила за влизане в Косово и Метохия, сърбите продължават да събират армейски части на административната линия.

    Колони с военна техника се движат една след друга по Ибърската магистрала, хеликоптери кръжат над градове в общини в южната част на страната.

    Специалните пратеници на ЕС и САЩ за Балканите не успяха да накарат косовските албанци да отложат въвеждането на ограничителните мерки. Според Александър Вучич става очевидно, че компромис не може да бъде постигнат.
    Войната чука на Българската граница.
    Готови ли сте за нея,а Факти?

    Z
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Окраин4е

    33 8 Отговор
    Турчина козирува в Москва, пе руснаците спрат ли газта за турците турската лирата ще умре.
  • 123 Ааа не!

    31 8 Отговор
    Обзалагам се, че никой тук не е изчел докрая всичките тези глупости на "дисидента". Дори соросовите назначени тук не са издържали. Но пък да си ги харчи със здраве.
  • 124 Нфкфкфккфкц

    22 8 Отговор
    Не знам тези който пишат статия като тази дали са снвсичкия си тотал щета миличките
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Катюша

    9 35 Отговор
    Много точен коментар, само дето не съм съгласна да го сравнява с Хитлер, защото Хитлер е дребен диктатор в сравнение с Жужето.

    Коментиран от #157, #231

  • 129 Гочо

    5 3 Отговор

    До коментар #110 от "Еми":

    Хайде обясни ми в твоите очи каква е реалността..напиши да видим....реалността не опорките....

    Коментиран от #199

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 БеГемот

    24 8 Отговор
    Нямат край простотиите в тоя сайт...

    Коментиран от #184

  • 132 онзи

    7 10 Отговор

    До коментар #32 от "Започнах да го чета...":

    И как така стигна до петото изречение? Обикновено на ВТООТО ВИНАГИ спираш.........
  • 133 Едно мнение

    21 3 Отговор
    Покажете мнение на инакомислещ. Нека сравним поне две различни гледни точки. Другото е опит за повлияване на мнението.
  • 134 Пачко

    3 2 Отговор

    До коментар #93 от "Пако":

    НЯМА ЛОШО ,АКО ГО ИЗПРЕВАРИШ!
  • 135 хахаха

    23 6 Отговор
    Пак глупости от тъпият сайт.
    Мъчете се да намерите инвеститори,но поне го правете малко по качествено :))))))))))))
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 неееееееее

    1 4 Отговор

    До коментар #126 от "Професора":

    Няма...няма да го ядем !Предназначен е за такива като тебе!!
  • 138 Не бъди толкова сигурен

    9 1 Отговор

    До коментар #95 от "Хаха":

    да няма истерични цирикания и несвързани обяснения. Вчера гледах едни герои в тубата точно така намаани и ревяха после пред камерата.
  • 139 Пообъркал си се малко.

    18 7 Отговор

    До коментар #113 от "Дааааааа":

    Знам от много наблюдения на такива шамандури като тебе, но вие сороспиянците нямате капацитет да го осъзнаете.

    Коментиран от #143

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 литналия ангел

    6 21 Отговор

    До коментар #8 от "падналия ангел":

    И светът отдавна го каза на Путин! Защо ни е Русия с Путин?!?
  • 142 Прач

    12 1 Отговор
    Значи да помислим лигично аз имам питолет друфия гега с която пасе овцете
    А кажете ми при един конфликт между двамата кои ще излезе победител
  • 143 Дааааааа

    4 2 Отговор

    До коментар #139 от "Пообъркал си се малко.":

    Иди да ти погледнат главата на скенер.........може и да няма ...н.....
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Пурко

    6 16 Отговор

    До коментар #8 от "падналия ангел":

    Каза още. А ко водката в Русия свърши -Русия ще е там където е водката
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Лично мнение

    22 5 Отговор

    До коментар #104 от "онзи":

    Не си оригинален. Само доказваш, че единствено четеш украинска пропаганда и идея си нямаш за другото мнение, та било го и американско.

    Коментиран от #180

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Иван

    7 2 Отговор
    1,600 Химарс, 16,000 Химарс, 1,600 равини.
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 СССР ОТ НЕБИТИЕТО

    7 22 Отговор
    Путин, не се конкурирай с НАТО за ядрена война...да не дойдеш при нас...
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Мечтатели...да гръмнат Запорожие

    17 3 Отговор
    "- Че по какъв друг начин да тълкуваме, че "ще бъде активиран член пети на Северноатлантическия договор"? Радиоактивният облак ще се разглежда като нападение от страна на руските въоръжени сили...

    - За страните от НАТО.

    - Хората в Пентагона - познавам много добре настроенията им, защото поддържам контакти с украинските военни тук, които работят с тях редовно - просто чакат, мечтаят за това..."
  • 165 Студопор

    11 3 Отговор

    До коментар #112 от "да питам":

    Какъв рай, какви 5 лева...? Няма такива неща като рай и ад. Това сме си го измислили ние, та да ни е по-лесно да приемем смъртта. И украинците, и руснаците, че и останалата част на човечеството ще отидем на 1 и също място - в черната земя.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 помисли

    19 3 Отговор

    До коментар #118 от "Бесен //Язовец":

    Като натисне бутона и ти и той си отивате.

    Коментиран от #170

  • 170 Гост

    13 2 Отговор

    До коментар #169 от "помисли":

    А не ...до неговото село радиацията няма да стигне...
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Хайл

    18 6 Отговор

    До коментар #131 от "БеГемот":

    Афтора е жабозоф денис с ново име,що се чудиш
  • 185 Сиромах

    25 5 Отговор
    Тази статия е написана от човек, който като нищо може да запали третата ядрена!Първо основната причина за това да се състои тази спец.военна операция е твърдоглавието на Украйна по отношение на изпълнение на минските договори,но както излъгаха Янукович, така и сега излъгаха!Мислите, че Русия не е разбрала за струпаните украински войски, за изградените окопи и укрепени пунктове,за обещаната незабавно помощ и въоръжение от НАТО?!Всичко се направи за да се подготвят НАТО и САЩ за изтощаване и впоследствие унищожение на Русия и усвояване на природните ресурси!Видяхте ли до къде стигна икономиката на Европа без руските ресурси само за 6 месеца,но това беше и целта на САЩ, да отслаби и Русия и Европа!
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Иванушка

    19 6 Отговор
    Е точно където живее този дебил е насочена една глава от ракетата Сармат. И тогава дали ще може да говори?
  • 189 Соросоидна глупост

    30 4 Отговор
    "...На прост език му казаха - "Ти ще бъдеш убит, ако използваш тактическо ядрено оръжие"...."
    Тези с адски прости. Живее тоя в САЩ и разбира се "много знае" от там за Русия и Путин.
    Наплашили Путин, че щели да го убият, ако бил използвал ядрени оръжия ...
    Толкова тъпи соросоиди са. И Путин веднага взел, че се изплашил, да не го убият......
    Ха-ха-ха.
  • 190 Бай Онзи

    9 2 Отговор
    Интересни публикации имате днес

  • 191 натлос !!!!!!

    29 6 Отговор
    А БЕ . АМЕРИКАНСКИ НАВЛЕЦИ . ПРЕДИ ДА СЕ НАТРЕСЕТЕ В ЕВРОПА . БЕШЕ ВСИЧКО МИРНО И СПОКОЙНО !КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ДА ИЗЧЕЗВАТЕ ОТ НАС !!!!! АКО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ДРАЗНИТЕ РУСНАЦИТЕ ПРЕДИ ТОВА –ПИТАЙТЕ ФРАНЦИЯ , ГЕРМАНИЯ , ЯПОНИЯ , КИТАЙ КАКВО СИ ПОЛУЧИХА !!!! КОГАТО ДРЪЗНАХА КАТО ВАС ДА ЗАГРАБВАТ РУСКИТЕ БОГАТСТВА !!ТА ВИЕ НАВЛЕЦИ ЗАБРАВЕТЕ ТОЗИ МЕРАК ,!!!!!!!!!!

    Коментиран от #229

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 ПУТИН

    18 4 Отговор
    АЗ НЕ РАЗБИРАМ ПРОСТИЯ ЕЗИК НА ПРОСТАЦИТЕ!!!!!!!!
  • 194 !!!!!!

    14 3 Отговор
    ЛЮБОВИЦИТЕ НА КРАВАРИТЕ.... ХЙДЕ ....ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА ИСТИНАТА
  • 195 Путината война

    9 17 Отговор
    е глупашка работа. Ако се гледа като отмъщение за 8 години, значи е безделничил 8 години, без дори да мецне пред световни организации . Ако е да не се разширява НАТО, то успешно се разшири. Ако е да се унищожи украинската нация, това е фашизъм. Ако е искал да се изолира от Европа и Америка, да няма търговия, кой му е пречил без да умират буряти, дагестанци, туванци.
  • 196 Украинка

    21 7 Отговор
    По глупава статия от тази няма.

    Коментиран от #215

  • 197 Баро

    4 8 Отговор

    До коментар #8 от "падналия ангел":

    Зада може да си кара яхтата по без ограничения а не да седи като мишка у бункера например
  • 198 един от многото

    16 5 Отговор
    Как се казва научно фантастичния роман , написан по горе?
  • 199 биби

    5 8 Отговор

    До коментар #129 от "Гочо":

    Реалността е, че няма украина. Това което ще остане от нея ще е задлъжняло и бедно. Или трябва да ви опростиме задълженията които трупате за да се изтребвате с останалия ссср, защото не ми обяснявай че не сте същите като ватниците. Един дол дренки, пияни сте!
  • 200 До № 195 "Путината война"

    4 9 Отговор
    И аз мисля така, но ти си го казал и написал максимално добре. Да си го запишат с главни букви в чугунските глави! И да не забравят, че чугунът е уж твърд. Разпада се дори от лек удар. Да не говорим за силен. Крехка работа е руската чугунена глава.
  • 201 САТЪРА НА ХАНА

    12 4 Отговор
    НАЛИ ИСТАНБУЛ И АНКАРА ЩЕ СТАНАТ НА
    РАДИОАКТИВНА ПЕПЕЛ
    15 МИНУТИ СЛЕД КАТО ТУРЦИЯ НАПАДНЕ РУСИЯ :))
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Владимир Владимирович.

    13 0 Отговор
    Путин беше казал,много ясно. Няма значение какво говорят зад гърба ми, важно е като се обърна всички да замълчат.

    Коментиран от #224

  • 205 Дръндрън

    9 0 Отговор

    До коментар #82 от "Даа":

    Всички интервюта на Гордон са такива. С Швец, Пионтковски и други "дисиденти" още преди години предричаха смъртта, свалянето на Путин, но за сега все още не са познали. То е ясно, че всички ще си отидем от тази Земя, но всекиму според реда.
  • 206 ⚜️Владимир⚜️

    5 0 Отговор
    Местя!
  • 207 Зрафку

    2 0 Отговор
    Натисни, добро ще сториш..!
  • 208 Дедо

    5 0 Отговор
    Тия двамата не са добре.Грантажии и нищо друго.По добре се занимавайте с Джо Деменционираните!!!!

    Коментиран от #228

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 случаен

    3 0 Отговор
    на още по прост език,натисне ли копчето,светът си отива,който разбрал разбрал,после е все тая
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Мутрофанова

    1 2 Отговор
    Отвърза здраво мешките с рубли много плюс и минус
  • 214 Независима държава в 1л.ед.ч.

    2 0 Отговор

    До коментар #98 от "МИлиев":

    Не е само до бройка тази работа. БА даже не ги въоръжават. Намерих интересни сайтове за геополитика. Не е лошо да се попрочита нещо и там.
  • 215 Руснаков

    1 5 Отговор

    До коментар #196 от "Украинка":

    ...лицемерна рускиня.....
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 краварпедросмук

    4 0 Отговор

    До коментар #216 от "Рослямист путьоблиз":

    От опит ги знаеш тези работи, нали м ... ършо разхлопана?
  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Започва се

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Цвятко":

    Боже,боже!Заревал ми за Русия, а то у България цветя и рози!Хазната гърци от приходи, растат заплати и пенсии, човек се чуди къде да инвестира излишъка от тях!
  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 самарянин

    7 1 Отговор
    Само по горното четиво може да се защити докторат по клинична психиатрия!
  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 петър велики

    0 1 Отговор

    До коментар #204 от "Владимир Владимирович.":

    ЕВАЛА!
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 драгой

    3 1 Отговор
    ТОЗИ ЛИ Е ИНГИЛИЙЗКИЯТ АЛХИМИК ВСЕЗНАЙКО ..... БЕГАЙ ИНГИЛИЗИНО УКРОНАЦИСТ ПРИХВАНА ЖЕНКА ТИ!
  • 227 Молекула

    1 1 Отговор
    Опитах се да напиша коментар и нищо не можах да измисля по отношение на горното.
  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 петър велики

    1 1 Отговор

    До коментар #191 от "натлос !!!!!!":

    НЕМА ДА Й СЕ ПОЛУЧИ ТОЯ ПЪТ НАЙ МНОГА ДА ПОЕМАТ ПОСЛЕДНА ГЛЪТКА ВЪЗДУХ!
  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 драгой

    2 0 Отговор

    До коментар #128 от "Катюша":

    ЕХ КАТЮША КАТЮША КА МИ СЕ САКА КАТЮША?
  • 232 петър велики

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Голем смех":

    ГОЛЕМ ЛИ ЩЕ Е СМЕХА , КАТО В МОМЕНТА СЪМ ПРИХВАНАЛ ЖЕНКА ТИ с 25 см. ДЖАВЕЛИН - СПАСЯВАМ ГИ ОТ ТЕБ СКОТОБОЙНО!
  • 233 Мона Лиза

    9 1 Отговор
    Разбрах от горното: Путин пак е болен от нещо, а като минавал в тъмна уличка някой зад ъгъла го заплашил с убийство. Даващия интервюто е дезертьор, гледа редовно CNN и имал 20 приятеля в САЩ. Точната бройка ракети, която ще сломи Русия е 160. НАТО щели да снабдяват Покрайна с руски самолети, но засега нямало такова нещо. Обама бил много мил и състрадателен, а Тръмп лош, защото спрял войните. Рашките сами се бомбят в АЕЦ-а. НАТО бил могъщ съюз, който 70 се готвел за тази случка, но като се случила нищо не могли да направят. Ръждясалата руска армия завзела най-важните икономически и геостратегически райони от Покрайна, които вече носят и други имена, но само да поискали урките щели веднага да си ги върнат. Засега не искали. Байдън щял да пее "Дайте Шанс На Мира" на Ленън, а Ердоган е личен PR на Путин. Покъртително!
  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 00000

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "ГруZ 200":

    А ГРУЗ 3000 "ИЗПЪРЖЕНИТЕ" УСЛАДИХА ЛИ ВИ СЕ?
  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Селянин

    1 1 Отговор
    Ама как може да побликувате такива статии ве, наште путинофилибезродници вече как матушката им прави парад във Вашингтон! Ай,ай а тоз казва че богатира гигант с двойните токчета го очаква съдбата на Садама! Ама те щяха да пият Виски в Хамериката и да плащат в рублеЙ!Сега пак на самогон и антифриз!
  • 239 ПУТИН Е ТЪП И НЕ РАЗБИРА ЧЕ САЩ ИСКАТ ДА

    4 2 Отговор
    ОГРАБЯТ РУСИЯ УКРАЙНА И ЕВРОПА - ТОВА РАЗБРАХ ОТ ПАСКВИЛА !
  • 240 9689

    0 1 Отговор
    Доктор Гълъбова,помагайте........
  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания