Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Август, 2022 16:05 1 609 14

Унгария иска допълнителни доставки на газ от "Газпром"

  • унгария-
  • газпром-
  • доставки-
  • русия-
  • компания

Унгария ще продължи преговорите с Русия за допълнителни доставки на газ и очаква да постигне сделка с руската държавна компания

Унгария иска допълнителни доставки на газ от "Газпром" - 1
Източник: БГНЕС

Унгария ще продължи преговорите с Русия за допълнителни доставки на газ и очаква да постигне сделка с руската държавна компания "Газпром" за увеличаване на количествата от септември. Това заяви унгарският външен министър Петер Сиярто, цитиран от Ройтерс.

Миналия месец той се срещна с руския си колега Сергей Лавров в Москва, където стана ясно, че преговаря за допълнителни 700 милиона кубични метра газ към вече съществуващото дългосрочно споразумение за доставка с Русия.

Още новини от Украйна

През настоящия месец "Газпром" започна да увеличава газовите потоци към Унгария, в допълнение на договорените по-рано по газопровода "Турски поток".

"Независимо дали ни харесва, ние ще продължим разговорите с руснаците за увеличаване на доставките на газ", каза Сиярто на среща с бизнеса.

"Има предложение за увеличаване на доставките на газ, ние ще го уточним с "Газпром" през следващите няколко дни и ще подпишем споразумение, според което ще можем да получаваме увеличени ежедневни доставки", добави унгарският министър.

Той не даде подробности за обсъжданите обеми или цени.

Към 1 август газовите резерви на Унгария възлизат на 3,25 милиарда кубични метра газ - малко над половината от общия капацитет за съхранение в страната, според данни от националния енергиен регулатор.

Съгласно споразумение, подписано миналата година, преди началото на войната в съседката ѝ Украйна, Унгария получава 3,5 милиарда кубични метра газ годишно през България и Сърбия по "Турски поток", съгласно дългосрочното си споразумение с Русия, както и още 1 милиард кубични метра по газопровод от Австрия. Споразумението с "Газпром" е за период от 15 години, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    28 11 Отговор
    Търси се българският Орбан!

    Коментиран от #10

  • 2 Хехе

    11 25 Отговор
    Унгария плаща на борсова цена руския газ.Путин им сече главите.Вучич вече мисли да закрие държавата до пролетта.
  • 3 Охх

    23 7 Отговор
    Дано се е родил и Българският Орбан че идат избори

    Коментиран от #5

  • 4 Оги

    20 4 Отговор
    А защо наш Кирчо не ще? Сигурно унгарците са много глупави. Или?
  • 5 Рашка е в колапс

    11 20 Отговор

    До коментар #3 от "Охх":

    От цяла Европа само Орбан е троянски кон.Такива предатели в България не ни трябват,въпреки тукашния аналог е Волен Сидеров.Освен това българите няма да гласуват за подобен вредител.Единствените които ще гласуват за него сте вие русофилските платени продажници,ама хубавото е ,че сте една шайка продажници и вашият глас няма значение.Освен това България ви третира вас русофилите като руски шпиони и национални предатели и подлежите на съд.
  • 6 гост

    9 0 Отговор
    Какво става? Обадиха ли се вече от Газпром?
  • 7 алибаба

    9 13 Отговор
    изключвайте я тази кретенясала унгария от ЕС и да стане като сърбите бедна че да им дойде акъла
  • 8 Бурятин

    6 5 Отговор
    А ние какво хващаме от тази тръба .Сърби ,Унгарци лапат ,газ хвърчи, а ние лапаме мухите. После пак Сорос Америка Германия са ни виновни ,че им направихме тръбата на тия тарикатчета Орбановци ,Вучки и тем подобни

    Коментиран от #9

  • 9 Миии

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бурятин":

    плащат ни за да получават, ако не плащат им спират газа .
  • 10 Предпочитам Хитлер

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    По належащ е .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Логично

    1 2 Отговор
    Унгарците си плащат в рубли и са уговорили цените си по формула базирана на движението на петролните продукти, а не на база някакви измамни борси в Холандия. Сключили да дългосрочен договор. Не са се съобразили с расистите от ЕС. И затова си плащат също. Сега ще препродават на глупаците.
  • 13 Украйнец

    1 0 Отговор
    Орбан е винаги бил против запада не признава гей правата и играе с путя в един отбор
  • 14 2222

    0 1 Отговор
    Най-умният политик се оказаОрбан.Мисли единственно за интересите на народа,без да го интересуват никакви санкции наложени от Запад и ЕС.
Новини по държави: