Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Септември, 2022 09:34 4 855 74

Украйна тренирала със САЩ стратегията си за контраофанзива

  • война-
  • херсонска област-
  • украйна-
  • русия-
  • сащ-
  • оръжия-
  • контраатака

Американските представители са призовали Киев да ограничи обхвата

Украйна тренирала със САЩ стратегията си за контраофанзива - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Първоначално украинците са обмисляли по-широка контраофанзива, но след проиграване на планираното съвместно с американската страна, е взето решение за ограничаване на обхвата само до южното направление - Херсонска област. Това пише в свой материал CNN, като се позовава на свой източници от Киев и Вашингтон, предаде News.bg.

Така наречените военни игри или командно-щабни учения са аналитични упражнения, проведени, за да помогнат на украинските военни да разберат по-добре какви сили и средства са им необходими, за да постигнат успех при различни сценарии. По време на тези дискусии американските представители са призовали Киев да ограничи обхвата на операцията както по отношение на целите, така и по отношение на географията, за да се избегне прекомерното натоварване на силите и провал при започване на офанзива на няколко фронта едновременно.

Говорителят на Пентагона бригаден генерал Патрик Райдър заяви, че американските и украинските военни са в постоянен диалог на различни нива, но отказва на посочи подробности. "Не коментираме спецификата на това взаимодействие", казва Райдър в коментар за телевизионния оператор. Заявява, че "най-общо казано, ние предоставяме на украинците информация, която им помага да разберат по-добре заплахите, пред които са изправени, и да защитят страната си от руската агресия. В крайна сметка украинците сами вземат окончателни решения за своите операции."

Припомняме, такова бе обяснението от страна на САЩ и след като излезе информация, че благодарение на предоставени от тях разузнавателни данни, украинската страна успя да удари флагмана на черноморския флот на РФ "Москва". Длъжностни лица твърдят, че украинските и руските сили се доближават до равновесие. Въпреки това на този етап сред западните официални лица се въздържат да наричат украинските действия истинско контранастъпление. Според източници на CNN, запознати с последните разузнавателни данни, въпросът доколко Украйна ще успее да си върне териториите, все още е открит.

Украински официални лица вече предупредиха, че започналата контраофанзива се нуждае от "режим на тишина", а и вероятно ще напредва бавно, включително съобразявайки се и с предстоящата зима. Русия все още има превъзходство по отношение на общата численост на личния състав и масираната артилерия, но украинските възможности, подсилени от усъвършенствани западни оръжия и обучение, са запълнили важна празнина. "Това ви показва какво може да направи продължителното обучение и предоставянето на оръжия, когато силите са силно мотивирани и способни да ги използват", заявява високопоставен служител на НАТО пред CNN.

CNN припомня, че в продължение на месеци Украйна изпращаше сигнали, че възнамерява да започне мащабна контраофанзива, за да си върне териториите, загубени от Русия по време на шестмесечната война. Един месец украинската армия активно атакуваше руските логистични центрове и вериги, като предприе и серия атаки далеч зад руските линии - включително в Крим, като подготовка за офанзивата в южната част на страната. Всичко това бе комбинирано с действия на партизански отряди. Според един от служителите в НАТО атаките в Крим са били особено умна стратегия, тъй като Русия е използвала полуострова като отправна точка за операциите си в Южна Украйна.

Русия също така е била принудена да изтегли ресурси от източната част на страната "просто заради съобщенията, че украинците може да преминат към по-активно настъпление на юг", заяви в понеделник Джон Кърби, координатор по комуникациите в Съвета за национална сигурност. Източници от САЩ и Украйна са обяснили пред CNN, че по-ранните планове за украинска операция са били по-широки и са включвали по-амбициозни усилия за възвръщане на други територии, включително югоизточния град Запорожие, но след това са се фокусирали върху превземането на Херсонската област. Служител на администрацията заяви пред CNN, че през последните месеци Украйна е поискала от САЩ оръжия, които да са специално пригодени за планираната южна контраофанзива. САЩ са изпълнили много от тези искания - включително допълнителни боеприпаси, артилерия и др. Те са били осигурени на няколкото пакета за помощ през последните два месеца.

Упражненията по планиране също така помогнаха на Съединените щати да разберат по-добре какъв вид оборудване, боеприпаси или разузнавателна информация могат да предложат, които биха били най-полезни за Украйна. В хода на войната САЩ редовно предоставят на Украйна военни съвети и разузнавателни данни, освен оборудване и въоръжение за милиарди долари. Официални лица твърдят, че сега Украйна изглежда по-равностойна на руските сили не само заради модерното западно въоръжение, което Украйна използва ефективно, но и защото украинците все още имат предимство по отношение на морала, сплотеността на подразделенията, тактическите умения, а и по-добрата способност за импровизация в движение. Те имат и друго предимство: население, което до голяма степен е отвратено от руската окупация и е готово да участва в партизански атаки, за да прогони окупаторите.

Въпреки по-оптимистичната оценка на украинските бойни способности, американските служители не залагат на това, че Украйна ще успее да си върне Херсон - все още. "Не съм сигурен, че това ще бъде голямата, масирана контраофанзива, която хората очакват", предупреди американски военен източник. Според източника много ще зависи от това, доколко Русия е в състояние да защити новозавоюваната територия - нещо, което не е била принудена да прави в последните шест месеца. Съветникът на украинския президент Олексий Арестович също предупреди, че офанзивата ще бъде "бавна операция за смилане на врага". "Този процес няма да бъде много бърз, но ще завърши с поставянето на украинското знаме над всички населени места в Украйна", написа Олексий Арестович в акаунта си в Telegram.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 го шо

    50 7 Отговор
    ясно... пИши ги бегАли.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КОТарАК

    57 7 Отговор
    военните операции на украинците се управляват директно от щатите. незнам закакво биха тъпана за тоя техен сателит , след като щатите ги осигуяват със свои

    Коментиран от #54

  • 5 Бля,бля

    54 15 Отговор
    ХАХАХА, добре са я изтренирали ХАХАХА смешковци!
  • 6 вффвфввф

    69 10 Отговор
    Ами то това се знае от много време, само че са само наемници вече там. Украинска армия няма вече
  • 7 Станко

    83 12 Отговор
    Вчера беше голяма, днес разбираме, че е малка. Утре ще се окаже, че не е контраофанзива, а отстъпление. Стана комедиен сериал.
  • 8 До всички

    19 33 Отговор
    Русия пуска зелена карта за емиграция. Евтин газ, евтино олио и други работи. Много е хубаво там. Рублата е като долара, само че е рубла. Има много гори и дървата са без пари.
    давАйте давАйте

    Коментиран от #21, #55

  • 9 Ограничен опит

    37 5 Отговор
    Смляха ги, без използване на каквото трябва, ако искаш унищожението им. Резултатът, зимата.
  • 10 Аааа сега ми светна

    57 8 Отговор
    Янките ги ползват за опитни зайчета...
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    49 9 Отговор
    Заслугите за победите на фронта са на САЩ‼️
    Резултатите от загубите са за Украйна‼️
    / не винаги който поръчва , той плаща/
  • 12 Кико

    32 5 Отговор
    Джон Кърби не беше ли полковникът на Командо/Арнолд Шварценегер/ :)
  • 13 Пич

    45 8 Отговор
    Хахаха !!! Как да бягаме , като американци , от Афганистан ???!!! Полезни тренировки !!!
  • 14 всъщност

    53 7 Отговор
    Тази "контраофанзива" ще бъде чисто самоубийство за укрофашагите и менторите им от краварника.........не че на последните им пука за украинския народ и безсмислените жертви, които дават! Русия ще превземе голяма част от украйна, може би дори цялата.........нещо което Путин вероятно не е замислял в началото, но в хода на събитията ще се наложи да го направи!
  • 15 Сух

    50 6 Отговор
    Гледайте по-късно другите статии, пак ще има да се оправдават.. Факт е, че за няколко месеца руснаците смляха 8 годишните им обучения и подготовка за тази война.. И тук сега лансират някакви прехвалени инструктори..

    Коментиран от #31

  • 16 Хахаха

    27 7 Отговор
    Русия ако сама не се натупа, няма да стане! Болшевишка революция или нов Горбачов очаквате там! Друг шанс няма да отървете голямата мужишка хурка!
  • 17 Вашето мнение

    46 5 Отговор
    1700 украинци само с два плахи опита отидоха пре бандера. Само не знам, кои са по смешни украинците или техните ментори.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Да изредя цялата западна мафия

    32 5 Отговор
    Долу ЕС, Сорос, Ротшилдите, тайните клубове, масоните, билдербергите, ционистите, НАТО, Израел и Новия световен ред.

    Коментиран от #26

  • 20 САЩ "помагали" разбираш ли

    43 3 Отговор
    С тази "помощ" половин Украйна я няма и камара загинали и цивилни и военни! Облъчвате хората и разчитате да са достатъчно глупави!

    Коментиран от #32

  • 21 Драги ми

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "До всички":

    Едно време тук дошли бежанци "белогвардейци". Сега да виждаш (пишат тук са 68 хиляди украинци) от Русия. Може да не си много умен, но не бива да си смешен.
  • 22 Да, слушайте ги, особено Арестович.

    30 3 Отговор
    Това е човекът, който в интервю споделя, че обича да манипулира хората просто защото го умее. Преди години говори как украинците имат "газ вместо мозък" и се поддават много лесно на внушения. А преди повече години е на една маса с Дугин и се изказва за ползите от евразийската идея. Как да не му повярва човек?
  • 23 Някой

    32 4 Отговор
    ами, това означава, че САЩ са директни участници във войната. Те са страна. Така че, руснаците могат да ги отцепят тук там. Все пак, казаха, че ще удрят центровете за вземане на решения.

    Коментиран от #65

  • 24 Механик

    32 4 Отговор
    И като са се "концентрирали на Херсонска област", какво стана - укрите пак изядоха боя. Представям се ако не се бяха концентрирали, какво щеше да е .
  • 25 До всички

    6 18 Отговор
    Използвайте момента преди зимата да получите руско жителство! Подайте документи за руска зелена карта на другарката Митрованова, тя ще ви даде съветски паспорт и от Истамбул полет с 7 прекачвания ще стигнете до Байкало-амурската магистрала. Там ще ви чака човек който ще ви настани. Започва нов живот

    Коментиран от #34

  • 26 Кочо

    15 1 Отговор

    До коментар #19 от "Да изредя цялата западна мафия":

    ...и Римския клуб!
  • 27 хихи

    21 4 Отговор
    А на руската армия все не й достигат технически средства да настигне преминалите "в контраофанзива" сили на ВСУ.
  • 28 големи учители голяма чудо

    28 2 Отговор
    Знаци боя го ядете комбинирано - кравари и бандери . Руснаците ви направиха диви и щастливи .
  • 29 Плашимир

    29 2 Отговор
    Сега тренира контра на контрата. Реконтра. И евакуация и контраевакуация. Т.е. бягство!
  • 30 ами

    24 2 Отговор
    определено краварите ще воюват до последния украйнец
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Иванушка  🇷🇺

    22 5 Отговор

    До коментар #20 от "САЩ "помагали" разбираш ли":

    "...С тази "помощ" половин Украйна я няма..."

    Чист Геноцид срещу Славянския народ.
    Както винаги не без усърдното съдействие на самите славяни и славянският им "акъл"
    Чудесно знаем че теоретично Русия не е права от самото начало от момента на разпадането на СССР, но като гледам в какви малоумни уроди се изродиха украинците не мога да не симпатизирам, подкрепям и Оправдавам действията на Руската федерация.

    Коментиран от #38, #71

  • 33 все така да я карате

    23 3 Отговор
    Краварите учители пък боя и жертвите ги отнесоха укрите .
  • 34 Ами давай

    12 3 Отговор

    До коментар #25 от "До всички":

    Някой да те спира! А и България няма нужда от продажници!

    Коментиран от #37

  • 35 Сух

    8 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бай Режеп от Анкара":

    От опит ли говориш, не съди за другите по себе си..
  • 36 Джамбaза

    25 4 Отговор
    "Украйна тренирала със САЩ..."
    За два дни контранастъпление, Украйна е загубила над 1700 бойци, а САЩ нито един.
    Средно - пиле със зеле.
  • 37 Ма Да

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Ами давай":

    аз за продажниците ги пускам тези обяви. Да се възползват :-)

    Коментиран от #42

  • 38 Колко да не е права

    16 2 Отговор

    До коментар #32 от "Иванушка  🇷🇺":

    Ако трупаш камари с камъни до двора ми и всеки ден ме замерваш и някой те подстрекава и ти дава още камъни и те предупреждавам години наред, накрая като дойда в двора ти, колко да не съм прав!

    Коментиран от #46

  • 39 Последният русофил

    17 2 Отговор
    САЩ да започнат да учат руски - ще им трябва !
  • 40 Тренировката

    12 1 Отговор
    Стрелят ги с артилерия и те бегат на зикзаг 20 км
  • 41 Мартин Георгиев

    13 4 Отговор
    През следващите месеци трябва да се случат три важни събития.
    1. Референдуми в Херсонска и Запорожка област дали регионите да станат част от Руската федерация.
    Когато Русия признае резултатите и проведе процедурата по включването на Херсонска и Запорожка област в състава си, ситуацията в югоизточната част на бивша Украйна ще се промени по най-съществен начин. След влизането на Херсонска и Запорожка области в Руската федерация, тези територии и техните жители ще получат същия правен статут като всички останали руски региони. И това ще стане важен пример за други региони, в които специалната военна операция ще бъде разширена в бъдеще, по-специално за Николаев, Харков и Одеса.
    2. Пълно освобождаване на Донбас.
    Най-вероятно това ще се случи през ноември. Пълното освобождаване на Донбас ще доведе до факта, че на разположение на въоръжените сили на Украйна вече няма да има толкова мощни укрепени райони, където може да се организира дългосрочна отбрана.Загубите на въоръжените сили на Украйна към момента на освобождаването на Донбас ще нараснат с още 20-30% и ще станат критични. Руските войски, напротив, ще навлязат в оперативното пространство и ще могат да развият настъпление на различни участъци от фронта. След окончателната загуба на Донбас както за украинското общество, така и за Запада ще стане очевидно, че Киев не е в състояние да решава военни задачи.Загубили позиции, добре укрепени в продължение на 8 години, въоръжените сили на Украйна няма да могат да

    Коментиран от #70

  • 42 Ами

    8 1 Отговор

    До коментар #37 от "Ма Да":

    те продажниците все ме пращат на някъде, че да ми продават страната на НПО-та! Те са достатъчно гладкомозъчни, че да излезе едно недоразумение като киро и каквато и лъжа да им каже, те да блеят щастливи!

    Коментиран от #74

  • 43 Мартин Георгиев

    12 2 Отговор
    3. Междинни избори за Конгреса на САЩ.
    Тези избори ще се проведат през ноември. Преди изборите демократите настояват Киев да държи фронта с всички сили и да продължи войната с Русия, каквото и да струва Украйна и нейния народ. Републиканците обаче ще получат мнозинство в Конгреса след изборите и няма да имат нужда да продължават предишния си курс в Украйна и да подкрепят Киев. Напротив, ще им е изгодно да обвинят демократите за поражението на Украйна.Затова след изборите за Конгреса на САЩ подкрепата за Киев рязко ще спадне. И Европа, която води санкционна война с Русия и подкрепя Киев за да угоди на Вашингтон ще се заеме със собствените си проблеми. Украйна след изборите за Конгреса на САЩ ще бъде оставена сама на себе си, ще бъде оставена лице в лице с куп икономически и политически проблеми и най-важното – лице в лице с Русия.Най-вероятно това ще завърши с нов преврат в Киев, защото сегашното украинско ръководство няма да може да се справи с проблемите без подкрепата на САЩ и ЕС. Вероятно всичко ще завърши с банално бягство на администрацията на Зеленски някъде до Варшава или дори по-далеч, до Канада.Каква власт ще бъде в Киев след това, кой ще я формира, дали Украйна ще остане като държава и ако да, в какви граници – все още е много трудно да се предвиди.
    Може би специалната операция няма да приключи с трите изброени събития и ще има редица други, не по-малко важни и значими, които ще определят окончателните граници и конфигурация на властта на терит

    Коментиран от #72

  • 44 ТРОПЧО

    18 3 Отговор
    УКРАЙНА УКРАЙНА ОМРЪЗНА НИ ОТ ТАЗ УКРАЙНА И ОТ УКРАИНСКИТЕ ПРИШАЛЦИ В БЪЛГАРИЯ ЩО НЕ ГИ ПРИКЛЮЧВА ВЕЧЕ ПУТИН ДА СЕ ОТТЪРВЕМ ОТ ТЕЗ БАНДЕРОВЦИ ТОЯ КЛОУН И ТОИ ДА СПРЕ ДА СЕ ПОЯВЯВА В В ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ МЕДИИ И ФОРУМИ НЕ НИ ИНТЕРИСУВА УКРАИНА НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Иванушка  🇷🇺

    17 3 Отговор

    До коментар #38 от "Колко да не е права":

    ."...колко да не съм прав!..."

    Точно, за това написах "Теоретично".
    Украйна и украинците направиха и Невъзможното за да предизвикат Специалната Операция, а нищо не им пречеше да са партньори, братски държави и народи.
    Русия им даваше почти безплатно газ, но това се видя малко на лакомия, мързелив украински гьз и се започнаха Кражби на газ, Реверанси към Запада, крънкане на помощи и Запада даваше помощи, но срещу Анти-Руска пропаганда и Политика. Същото което се случва и в България.

    Коментиран от #56, #73

  • 47 Гай Турий

    20 3 Отговор
    Химарсите се обслужват от американски военни наемници. САЩ участват директно във войната в Украйна. Кой е агресорът в земите на бившия СССР, става ясно от обикновения отговор - какво правят янките на 10 хиляди км. от САЩ!!? От мексиканците или от канадците се защитават ??
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Обикновен читател в нета!

    14 3 Отговор
    Ами првете си съвместни упражнения,тренирайте си,правете си опитни постановки на контранастъпление ...!НО!Последното опитно контранастъпление коства на Украйна...1 700 военнослужещи,а за техниката,няма да говорим...!
  • 50 ппоо

    6 5 Отговор
    Защо още когато дадоха независимост на Украйна през 1990 година не си отделиха Донбас, а сега след 32 години се налага да умират войници?? Много недълновидно и глупаво от службите на Русия !
  • 51 Бочко

    11 4 Отговор
    Тотален провал и скоро ще има още нови руски територии.
  • 52 Евроатлантик

    8 0 Отговор
    ЦНН ни информира за хода на Специалната Военна Операция на САЩ в Украйна...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ТОЧНО ТАКА...!

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    И с техен и с чужд сателит-резултата на Украинската ,,контраофанзива" е печален...!!!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Така е

    15 1 Отговор

    До коментар #46 от "Иванушка  🇷🇺":

    Едно към едно е при нас! НПО-та наливат пари, по продажници! Те са ежедневно по всички медии и ни ръсят простотии и лъжи и една част блеещи, все повече започва да блее, без да си зададе въпрос и да напрегне някаква мисъл в главата си! Създават политически проекти, с помощ на олигарси, лъжат народа да гласува за тях и все повече му взимат държавата! В един момент, се оказваш в един конфликт, пред свършен факт! И за всичко, по голям виновник от блеещите няма! Ако се търси истината, никой няма как да те манипулира!
  • 57 До всички

    2 8 Отговор
    За новозаселилите се имигранти, Русия ще отвори нов смесен магазин на 300 км от Байконур. Ще се продава само качествена руска стока: стъкло от 500мл. и 700мл.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 защо

    10 1 Отговор
    И посещението на МААЕ беше оттренирано със САЩ. Кой разбрал - разбрал.
  • 61 оня с коня

    7 11 Отговор
    Войната е ПАРИ както за Оръжия,така и за Материални стимули на Армията,Оборудване,Изхранване.Войната е и БОЕН ДУХ на Воюващите,който основно се формира от Факта дали е ОТЕЧЕСТВЕНА.И така:За разлика от Русия която води чисто Завоевателна война,то Борбата на Украйна е за Отечеството и Украинските Войници съзнават че зад тях са Семействата и Родните им домове затова ще се бият до Последна капка кръв.Руснака е в Украйна по Задължение/Заповед/ ,а основната му Грижа е да Граби чуждо имущество,да Изнасилва,но най-важното- да се скатава за да остане Живи да отнесеПлячката в Русия .Финансово обезпечаване:НЕ МОЖЕ Русия колкото и Петрол и Газ да изнася ,да се мери с Парите на Запада- просто е несравнимо,не случайно е и в Дефолт!И Да- Газпром печели Милиарди от Продажбите,но Масрафът на Русия е Огромен,тия 140 Милиона население искат да ядат ПОНЕ веднъж на Ден,а Приходи Русия освен от продажба на "Течно злато"/вкл. и Зърно/ други приходи няма.Естествено за Путин тая Война е Решаваща за оставането му на Престола и ИЗОБЩО ЖИВ,но за Запада войната ще е Фатална ако загуби тоя важен БУФЕР Украйна,затова и ще даде всичко от себеси за стимул на Украинците,снабдявайки ги с все по-унищожителни Оръжия,Логистична подкрепа и Безлимитна финансова помощ.Извод:РУСИЯ Е ОБРЕЧЕНА!

    Коментиран от #63

  • 62 Ами да

    4 8 Отговор
    За Украйна това е отечествена война. Всички сили срещу агресора!
  • 63 А беее

    3 2 Отговор

    До коментар #61 от "оня с коня":

    Жив ли е коня? Или го продаде на украинците за салам?
  • 64 @@@

    2 1 Отговор
    Едно нещо ме възхищава в чичя Путин . Търпението му . Ако бях аз до сега да съм ги атомирал тези долни укри . Краварите помвт да издъхват , освен укрите сега са и тайванците почнаха да ги цоцат за кинта и оръжие , колкото и да си велик не може да скачаш едновременно на Рашаните и Китай , а европейците сме си умрели в кожите с тези малоумни санкции
  • 65 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Някой":

    А москва не е ли център на решения или бункера на Путин когато дадоха сателитни снимки.И интересно защо сащ не си прекръстят на американски военно космически сили като имат огромно превъзходство в космоса
  • 66 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    2 0 Отговор
    Да бе, напредват..

    Коментиран от #67

  • 67 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "Льотчик на недоставено USA-фърчило":

    Като във вица: УКРОКОМАНДИР ОБЯСНЯВА НА ВОЙНИЦИТЕ СИ: - ВРАГЪТ-РУСИТЕ СА ПРЕД НАС, ЗАД НАС, ОТЛЯВО И ОТДЯСНО НА НАС... ЗАТОВА., МОЖЕМ ЛЕСНО ДА ГИ ПОБЕДИМ, КАТО ГИ НАПАДНЕМ ОТ ЧЕТИРИ СТРАНИ!! 😃
  • 68 Мисля

    1 1 Отговор
    Колко дълга статия а извода е един-Лошо са тренирали!Ако ви трябват "треньори"за контра-офанзива,не си избирайте американски!8год да тренираш и да те смелят за 4 часа.
  • 69 Бъзиктар

    2 1 Отговор
    А бе,укрите да не се объркаха и да атакуваха с шперплатовите си макети.На нивата пред Херсон е пълно с камари пелети.
  • 70 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Мартин Георгиев":

    И тогава всички бивши соц.държави ще се юрнат да се присъединят към русия.Те републиките които са в рф се чудят как да се отърват от руския ботуш.Добре че путин е сложил негови диктатори, но до кога ще бъде така
  • 71 Роко

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Иванушка  🇷🇺":

    И какво ще кажеш за чечения,беларус, казахстан където избухнаха големи недоволства и как руснаците ги потушават.До кога ще бъде така силово.Пак ли руснаците са ангелчета и няма ли такива диктаторски режими да се разпаднат или вечно ще ги търпят бе иванушка
  • 72 Роко

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "Мартин Георгиев":

    При тебе няма и мисъл какво ще стане с москва както с ссср.За тебе абсурдно звучи че може и болшевишкия режим който 105г. крепи тези из...ди ще се сринат и най накрая русия ще стане предпочитана страна.Но в Русия за съжаление тези неща не стават без много кръв особенно болшевиките които имат много престъпления срещу руския народ.Те са както защо БСП когато се преименува в ролята на ангел
  • 73 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "Иванушка  🇷🇺":

    Иваничка нали всеки нормален човек може да направи сравнение между с.корея която е в руската сфера на влияние и ю.корея която е в американската каква е огромната разлика.Да ти припомня как през 1950г с.корея напада заедно с китай ю.корея с руско оръжие, самолети и летци да налагат мирно комунизъм.Червените стигат до сеул и тогава се намесват американците и днес има ю.корея.Войната във виетнам е почти идентична.С.виетнам напада ю.виетнам с руско оръжие и самолети и летци ю.виетнам пак да налага мирно комунизъм.Тогава се намесват американците.Този път голямата джунгла и бурните вълнения в сащ против войната не са могли да защитят ю.виетнам.Но ето сега виетнам дава мило и драго американски фирми да отидат във виетнам и вече има такива които се изтеглят от Китай.Добре е да прочетеш какво представлява китайската икономика и че около 60% зависи от производство и инвестиций на чужди фирми.Така че алтернатива за света русия и китай е невъзможна.Трябва да се появи нещо ново и качествено.Мислиш ли че езикът и културата на русия и китай ще бъдат възприети в световен мащаб за да станат и водачи.Та китай само до преди30г тънеше в мизерия след като руснаците бяха разпространили червения бацил и сега с големи претенции.Този който го извади от мизерията той най вероятно ще му спре тока, ако и русофилите да ги боготворят.Отделно китай не е в добри отношения с много държави в региона поради териториални претенции.А заради русия и китай събудиха и японския самурай.Япония про
  • 74 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "Ами":

    Въртиш сучиш все в полза на любимата ти РАША.До края на годината ще разбереш какви ги е надроби твоя хитлер и ми се струва че си лош пророк и няма да ти хареса
Новини по държави: