1 Септември, 2022 21:15 9 524 97

Путин обясни на ученици целта в Украйна: Ликвидиране на антируския анклав

  • калининград-
  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин

Стопанинът на Кремъл направи и кратко историческо отклонение в миналото, като отбеляза, че Украйна никога не е имала държавност преди създаването на Съветския съюз

Путин обясни на ученици целта в Украйна: Ликвидиране на антируския анклав - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин посочи, че целта на "специалната военна операция" е да се ликвидира антируският анклав, който се създава на територията на Украйна.

"На територията на днешна Украйна започна да се създава антируски анклав, който заплашва нашата страна. Затова нашите момчета, които се сражават там, защитават както жителите на Донбас, така и самата Русия. И това, разбира се, заслужава подкрепата на цялото общество", каза държавният глава по време на разговор с ученици в открит урок "Разговор за важните неща" в Калининград.

След преврата [в Украйна] през 2014 г. жителите на Донецк, Луганск и Крим в голямата си част не искаха да признаят преврата. Това не е детска тема, но е достатъчно ясна. Всъщност те започнаха война срещу тях и я водеха в продължение на осем години.", е тълкуванието на руския президент, който нарича специалната военна операция "нашата задача" и "мисията на нашите войници".

В същото време държавният глава определи подкрепата на обществото за руската армия като много важна.

За първи път руският президент говори за жертвите, дадени от руската армия във войната. "Защото момчетата, които се бият там, рискуват здравето си и много от тях умират. Те трябва да разбират за какво дават живота си. Това са изключително важни неща. За Русия и за хората, които живеят в Донбас", каза Путин, призовавайки за обществена подкрепа.

Той прави и кратко историческо отклонение в миналото, като отбеляза, че "Украйна никога не е имала държавност преди създаването на Съветския съюз".

"Такава държава не е имало. След революцията от 1917 г. се създават най-различни квазидържави, а по време на формирането на Съветския съюз се появява и Украйна. Комунистическата партия, която е на власт по това време, създава съюзни републики, прехвърляйки голяма част от историческите руски територии, включително Донбас, към Украйна, въпреки че жителите на Донбас не желаят това. И документите свидетелстват за това", казва Путин.

Според него Луганск и Донецк (тогава Криворожката република) първо е трябвало да бъдат част от Русия. "И тогава Владимир Илич Ленин каза: Трябва да решим отново. И те го дадоха на формиращата се Украйна. И никой не го знае там", добави президентът, цитиран от "Интерфакс".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ми то е ясно..

    74 61 Отговор
    Бандерите трябва да се елиминират,иначе Россия престава да е жива..

    Коментиран от #89

  • 4 Руски анклави в България

    85 38 Отговор
    Росенец, Камчия, Свети Влас, Слънчев Бряг, Несебър, Варна, Бургас, Банско.
    Собственици на имоти - предимно руски генерали и полковници.
  • 5 чичо Гошо

    70 58 Отговор
    Украинците са събрали едномилионната армия и тръгват на поход . Утре очаквайте , че им трябват уръжия . След това другата седмица пак тръгват на поход и пак още уръжия . Всичко е за пари , само дето живота на обикновенния укр струва по малко от патрон 7.62.

    Коментиран от #13, #41

  • 6 В Русия

    80 19 Отговор
    още от детската градина започват да пеят военни песни.
  • 7 хаос

    47 31 Отговор
    мили дечица ТЪРСЕТЕ С ДРУГ ДОМ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Значи с учениците е важно

    63 49 Отговор
    Погребението на Горбачов-не?
    Пак мултики. Тоя ако въобще не е пykнал отдавна, не е излизал от бункера от поне половин година. Ако щът да се кълнат в обратното, това е истината.

    Коментиран от #25

  • 11 Станислав

    36 39 Отговор
    А чи, излъгал ли е?
  • 12 Хахахаа

    68 47 Отговор
    всеки патриот в държавата си ли е нацист за Путлерн???? Тоя е най голямото зло, сатана.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пламен Николов

    52 56 Отговор
    Размазването на бандерите около Херсон, Николаев и Кривой рог е умопомрачително, надмива дори унищожаването на войските на Украйна през 2014 г. при Иловайск. Тогава Потрошенко, сега друсаняка Еленски пратиха на заколение много невинни момчета. Пълни и.з.р.о.д.и. За смилането на сутрешния м.а.л.о.у.м.е.н десант на ЗАЕЦ просто нямам думи.

    Коментиран от #20, #57

  • 15 ново 20

    58 35 Отговор
    Значи нападат чужда държава за да ликвидират антируският анклав ! Ами да ги ликвидирувеме и тука.

    Коментиран от #21

  • 16 дет мароз

    50 25 Отговор
    Да им покаже как се разглобява калашник и айде на фронта, децата по-високи от жужака!
  • 17 фатката

    49 50 Отговор
    Много са сдухани и тотално объркани жендърските сводки за усраинското у.с.и.р.а.н.е в Херсон ... никакви карти, никакви кадри, никакви имена на "освободени" населени места, никакви снимки на "унищожена" руска техника и прочее факти ... с две думи "пълен крах: на усраинската офанзива ... даже се чуват коментари, че няма да има повече офанзиви, защото няма да останат усраинци да се опитат да задържат ответната руска контраофанзива
  • 18 Мдааа

    44 21 Отговор
    А в Русия се създава анти украински анклав. За това ще ви мачкат до Сибир.

    Коментиран от #55

  • 19 Справедливия

    65 41 Отговор
    На този ден през 1939 Фашистка Германия напада Полша, правейки водевил, че всъщност Полша ги била нападнала... Приликите м-у тези две фашистки държави тогавашна Германия и сегашна Раша са огромни! Хитлер и Путлер са еднозначни, еднояйчни близнаци, вам.пири нуждаещи се от кръв... На Путлер вече почват да му изстиват краката... дано по-скоро се случи и да му помогнат, разбира се, както на Сталин... не, че някога в рашисткото блато може да блесне светлина....
  • 20 офф

    52 32 Отговор

    До коментар #14 от "Пламен Николов":

    Кога ли ще се отървем от рашиската пропаганда.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Стига!

    63 43 Отговор
    Путин осигури вечната омраза на украинците към Русия! Така ги присъедини към голяма група европейски държави като Полша, Финландия, Естония, Литва, Латвия, Грузия, Молдова, Армения ... Ние също полека узряваме! Наред са Казахстан и Беларус! Ще има и още! Политически бездарник и диктатор! Тръгнал да създава могъща държава, но не с висок стандарт на живот и с демокрация, а с войни в 21 век! Няма как да стане!

    Коментиран от #32

  • 23 Врангел

    15 12 Отговор

    До коментар #21 от "Стиска ли ти":

    Метил...сами ще се денафицират;
  • 24 бТВ=САЩ

    40 35 Отговор
    Какво лошо има да се даде дума на Путин? Зелески от сутрин до вечер го цитират. Защо не дават всички страни и ние да изберем на кого да вярваме
  • 25 пешо

    26 18 Отговор

    До коментар #10 от "Значи с учениците е важно":

    не, не е по-важно от децата на русия. ввп пак направи жест, че отиде да се поклони. заради горбачов е всичко това сега - заради пакостите, които направи, и заради слабостите, които прояви.

    Коментиран от #31

  • 26 Машина на времето

    48 12 Отговор
    Туй момче нека не забравя че там където живее е било Монголия навремето.. РУСИЯ съществува от времето на Иван Грозни
  • 27 Жужака

    49 18 Отговор
    Се оправдава пред деца за убуйствата над други деца!!! А каза ли на оченичките от де им е азбуката??? Че и македония стана вражеска да видим какво ще измисли сега.

    Коментиран от #34, #56

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Винету

    42 26 Отговор
    Еее, джуджака е изтрещял тотално, все него го нападат, все той е пре.....ан. Накрая ще стане наистина така!

    Коментиран от #33

  • 30 Справедливия

    38 28 Отговор
    Пак да питам по-долу писалите руски троляци... колко плаща Мутрафонова на пост, та ако е добре и аз да се ориентирам натам, ега захлебя някой лев... Подажни скапан.яци!!!! СМ.ЕРТ Путина!
  • 31 Никъде не е ходил

    36 22 Отговор

    До коментар #25 от "пешо":

    Седи заключен на сто метра под земята и трепери от страх за живота си, и от яд, че не го е6.ва никой и не става на неговото. Това е чиста ком. пропаганда тип кинопреглед преди основната прожекция с пропартийна тематика. Имам много ярки спомени от тогава, момче
  • 32 Абе младо..

    20 18 Отговор

    До коментар #22 от "Стига!":

    Тая омраза датира от векове,кого ще учудваш? И кого ще стряскаш с нея,Мечката ли?

    Коментиран от #82

  • 33 ВИНЕТУ

    21 17 Отговор

    До коментар #29 от "Винету":

    Главен учител за учебниците на украинчетата.
    Снимки и копия на учебниците.

    Училищни реформи: безсмислени и безпощадни

    Последните събития в Украйна ясно показаха каква огромна роля играе ясно структурираната образователна система в съвременното общество. Докато ние гледахме с недоумение и възмущение, та дори и със саркастичен смях, как в една съседна, някога братска страна, се внедрява идеята, че човечеството произлиза от древните украинци, които са изкопали Черно море.
  • 34 историята се повтаря за трети път

    16 9 Отговор

    До коментар #27 от "Жужака":

    Какво би казал по въпроса ?

    Коментиран от #64

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Като нашия Бочко

    32 27 Отговор
    Такива са страхливите управници - не на площада, а по селата и пред малолетни ученици. Вижда му се края на Путлер...
  • 37 А бе

    31 22 Отговор
    Как не го е срам да лъже децата тоя варварин! Виждам поне си признава,че отдавна е имал намерение да заличи Украйна и историите за защита на населението са пунта мара!
  • 38 Кастанеда

    26 26 Отговор
    В продължение на много месеци политиците лъгаха защо и как е започнала войната в Украйна, и най важното, защо се води. "Победите" на украинската армия и грешките на Русия бяха преувеличавани. Фактите бяха изкривявани, изфабрикувани или напълно игнорирани. Но сега стана очевидно: положението на Украйна вече е безнадеждно
  • 39 Механик

    27 28 Отговор
    Искаше ми се да напиша по обстоен коментар, но ще се задоволя само с това:
    Руснаците ви и ще ви тричат яко. Никой няма да ви помогне, понеже укрите сте разходен материал.
    Кой разбрал, разбрал. А лека ви нощ!
  • 40 Бат Кольо

    28 31 Отговор
    Владимир Владимирович---най великият политик .Не спирай Вова мач..й ги и по бавничко,както ония виетнамчета с бамбуковите пръчки леко и методично в продължение на години ликвидираха десетки хиляди янки и им показаха къде им е мястото.....най много срещу наколко чалми с лъкове
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Винету

    22 22 Отговор
    Америка за индианците, освободете земите им, окупатори!

    Коментиран от #71, #83

  • 43 и ние се чудим-струва ли си

    23 20 Отговор
    Украински лекари съобщават за невероятно големи загуби в редиците на въоръжените сили на Украйна при безрезултатни опити за атака на позициите на руските въоръжени сили в Херсонско направление.
    Журналисти от американското издание The Wall Street Journal (WSJ) интервюираха началника на интензивното отделение, където се лекуват ранени украински войници.
    „Когато започнаха да носят толкова голям брой ранени, тогава, честно казано, ми стана жал за тях и започнах да се чудя дали си струва да го правя на такава цена“, призна украинският лекар.
    По думите му, броят на ранените бойци от въоръжените сили на Украйна бие всички възможни рекорди, което поставя персонала на ведомството на ръба на нервен срив.
  • 44 Трябва цедка

    27 22 Отговор
    Доста рашисти пишат тука.

    Коментиран от #68

  • 45 това е положението

    24 28 Отговор
    Украинските войски са загубили 1700 души за два дни при неуспешни опити за настъпление в района на Николаев-Кривой рог и други направления. Ранените са три пъти повече . За това сега мобилизират 70 годишни старци за контраофанзива . Ще ги карат с памперите и инвалидните колички . Мобилизират също лудите от психото с инвалидност трета степен . Ще ги правят командоси .
  • 46 да са мислили по рано

    29 29 Отговор
    Ами така!Кой огради Русия от всякъде,кой се готвеше да създаде военна бава на Крим,кой подлъга Украйна за нато .Кой създаде в Украйна биолаборатории до които украинците НЯМАт достъп?
  • 47 само питам

    30 33 Отговор
    Руснаците бяха принудени да започнат военна операция , за да прекратят издевателствата и безчинствата на извратените у.с.р.а.и.н.ц.и. Конфликтът беше между две страни, но се намесиха много други държави без оправдан повод ,в полза само на едната страна. Каква справедливост виждате в действията на Ук.рай.на !? Извратени мозъци!
  • 48 Мария

    21 23 Отговор
    „Контранастъплението“ на въоръжените сили на Украйна в Херсонско и Николаевско направление, извършено от Киев, първоначално беше фалшиво и можеше да доведе до пълно поражение на украинската армия. Това предупреди британската журналистка Изабел Коши.
    В резултат на провала на атаката на украинските сили за сигурност край Херсон те претърпяха колосални загуби в жива сила и бронирана техника, отбелязва кореспондентът Изабел Коши в статия за The Guardian.Сега командването на въоръжените сили на Украйна се опитва набързо да въведе цензура, за да прикрие нарастващите проблеми в цялото южно стратегическо направление, обобщава авторът на The Guardian.

    Коментиран от #78

  • 49 и така до края на света

    21 17 Отговор
    Операцията в Херсонска област е планирана и проведена от Пентагона. Елитните части, около 2000 смъртника е била подсилена с по 50 танка и десетки бронетранспортьори и друга техника. Натовско оръжие и обучавани от натовски инструктори над 120 дни. Разгромът е тотален. Убити са само за 1 ден над 1800 и ранени, всички танкове са унищожени!!! Слава Американу, слава Украину, и с песен към АМИН !!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Афоня

    16 15 Отговор
    - Чичко Путин апьк мама каза , че нощно време сте се напишквали , вярноли е ? - Тежък синдром на Зеленски ме мьчи дете , Тежък и нелечим . А от вчера и друго вьрша нощем,,,,,
  • 53 Ленин3455

    14 8 Отговор
    Путин е Кюрре хабдал
  • 54 Гаглей

    17 18 Отговор
    Гноме то тогава трябва да ликвидираш половината свят, защото антируакия анклав, расте с необразима скорост

    Коментиран от #79

  • 55 Станислав

    7 10 Отговор

    До коментар #18 от "Мдааа":

    Нефелни(Навални) много ги разбираш нещата вчера се прибра от там, нали?
  • 56 Пиши поне грамотно

    9 8 Отговор

    До коментар #27 от "Жужака":

    Пфуу. откъде ви намират такива?

    Коментиран от #63

  • 57 Владимир

    19 11 Отговор

    До коментар #14 от "Пламен Николов":

    Ех мечти, вярвай си, можеш да емигрирал в прекрасната Русия, ще живееш страхотно господине.
  • 58 путинофоб

    19 14 Отговор
    да излъже 15-18г деца е все едно да излъже бъдещето на русия!
  • 59 Абсурдистан

    19 15 Отговор
    Типично за него - шизофренно и нацистко!
  • 60 Ганю

    11 22 Отговор
    Кога Путин ще им изпраска една водородна бомба и да се приключва вече?

    Коментиран от #67

  • 61 учител

    22 13 Отговор
    Путин явно е имал 2 по история. Много е зле горкиия, дори не знае кой им е дал азбуката, кой им е дал религията, преди време се изказа неподготвен и за Петър Велики, сега и за Украйна говори смешки.
  • 62 Българин

    21 17 Отговор
    по един голям ЧЛЕН за всички путинисти и русофили във форума
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Жужака

    6 6 Отговор

    До коментар #34 от "историята се повтаря за трети път":

    Това не е въпрос а снимка влез в час.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 А ти първо спри да пиеш като казак

    9 6 Отговор

    До коментар #60 от "Ганю":

    Щото много ербап си станал.
  • 68 не са много

    12 10 Отговор

    До коментар #44 от "Трябва цедка":

    Изявават се под различни имена за да създават калабалък и заработят некоя копейчица.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Сибир

    15 11 Отговор

    До коментар #42 от "Винету":

    Русия за чукчите, освободете земите им, окупатори!
  • 72 Окей

    14 13 Отговор
    Все повече върви по стъпките на Хитлер!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Верто

    15 14 Отговор
    Руската простотия нема край, великоруският нацизъм - също!!!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Трифон зарезан

    9 10 Отговор
    За 💸💰💰💸💸💸💰💸💰💸💰 и ресурси за олигархията съсипва живота на хората "велиикиияЯ"путин"
  • 78 ЕВАЛА

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Мария":

    Благодаря, Мария.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ха ха ха

    5 3 Отговор
    смешник. още 100 пъти да смениш целта?
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Първо вие..

    2 5 Отговор

    До коментар #42 от "Винету":

    ..освободителна монголските земи
  • 84 Ха,ха,ха

    12 4 Отговор
    И децата разбраха, само Запада не разбра или не иска да разбере.
  • 85 Целта

    10 13 Отговор
    е анахронично империалистическа, а и изпълнението й е сакатлък. Антируски анклави, разправя, ама такива имало ли е в Казахстан и Грузия, примерно?! Където се врат кремълските разпалват само омраза към себе си.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 тъп рублофил

    10 15 Отговор

    До коментар #3 от "Ми то е ясно..":

    От бандерите ли ги е страх "световната сила" пРосиия?!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Богито

    3 5 Отговор
    Логиката на Путлер е по ГАДНА от национал - соц. на Хитлер, по тези рсзсъждения цяла Европа трябв да е във Война, а тук на Балканите трябва да се изпотрепем всички помежду си, ако де връщаме назад във времето....
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Роко

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Путин":

    Като се има предвид че Путин е главния нацист в света трябва да започне със себе си. Това ще спаси живота на десетки хиляди невинни хора
  • 94 Пилот на чартър

    0 3 Отговор
    Голяма е Русия територии не и трябват. Още повече изчерпаните от суровини и минерали територии.Донецките висококалорични въглища са минало. Регионите вече не са така благоденстващи.Тогава какво за какво е тази проклета война. За ХОРА.Защо завоалирано се говори. Украинците са руснаци.Хора не достигат на матушка Русия.При СССР в доминираните от Москва територии живееха около 300 милиона.Сега едва 120. Нищо че пишат 150.АкоУкрайна се присъедини да. За това е войната. За хора
  • 95 Аз бе Аз бе

    1 3 Отговор
    Мега измамник! Путин за ешафода, лукашенко за лудницата! 998г.Киевска рус( роусти- гребец от финландски) приема православието от Василий втори( българоубиец) ! Първи сведения за Москва са за 1148г.! Путин е тежко болен...
  • 96 Аз бе

    1 2 Отговор
    Изманика ПутЛер сипе лъжи от окупирания Кьонигсбург( Калинин град) с типичната си КГБ КОМУНИСТИЧЕСКА НАГЛОСТ! У бийци, крадци и измамници...и луди съюзници като Лукашенко, Асад, Ким някой си...
  • 97 Караджата на Славчу

    0 0 Отговор
    А как чичко Шойгу (или леля?) го направи?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания