Last news in Fakti

2 Септември, 2022 14:46 1 231 6

Израел ще закупи от САЩ въздушни танкери на фона на напрежението с Иран

  • израел-
  • сащ-
  • изтребители-
  • ф-35-
  • въздушни танкери

С новите самолети, които ще започнат да пристигат през 2025 г., се цели подмяна на остарелия въздушен флот на Израел от танкери "Боинг" 707"

Израел ще закупи от САЩ въздушни танкери на фона на напрежението с Иран - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел ще закупи от САЩ въздушни танкери - самолети за презареждане с гориво във въздуха, които биха могли да бъдат използвани при евентуална атака по ирански ядрени обекти, съобщи днес в. "Джерусалем пост", цитиран от ДПА.

Израелските военновъздушни сили са подписали сделка за закупуването на четири въздушни танкера "Боинг" КС-46 на стойност 927,4 милиона долара, съобщава израелското издание. "С новите самолети, които ще започнат да пристигат през 2025 г., се цели подмяна на остарелия въздушен флот на Израел от танкери "Боинг" 707", уточнява медията.

Вицепремиерът на Израел и министър на отбраната Бени Ганц определи сделката като важна. "Самолетите, които бяха закупени, заедно с доставянето на ескадрон изтребители Ф-35, хеликоптери, подводници и модерни боеприпаси, ще позволят на отбранителните сили на Израел да посрещат предизвикателства, свързани със сигурността в близки и далечни райони", каза той пред "Джерусалем пост".

"Тази сделка е поредното доказателство за силния съюз и стратегическите връзки между отбранителните сили и правителствата на Израел и Съединените щати", изтъкна Ганц.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    3 4 Отговор
    "Силният съюз" хаха - САЩ не смеят да кажат не на Израел, вероятно и безплатно ще им ги дадат. Израел навремето потопиха американски кораб, и избиха целият екипаж. А реакцията на Вашингтон беше да запуши устите на всички журналисти, и роднините на екипажа че да не вземат да критикуват "богоизбраните." После викат че само в Източният блок нямало свобода на словото, дрън дрън.
  • 2 Индийски БИВОЛАР

    2 1 Отговор
    голямата ГРЕШКА НА СТАЛИН

    Коментиран от #4

  • 3 Ротшилд

    4 0 Отговор
    Моите богоизбрани... Целият Запад им се кланя и ги обслужва.
  • 4 Шаломов

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Индийски БИВОЛАР":

    Путин е най-големият приятел на Израел. През 2017 г Путин заяви, че Израел е руска република и негов втори дом.
  • 5 ………

    6 2 Отговор
    Не мога само да разбера вместо да водят някакви преговори с Иран години наред, защо не оставят Израел да се справи с тях. Дайте им 48 часа картбланш да правят какво искат и толкова. Ще ги запознаят отблизо с ядрената бомба и ще им покажат нагледно колко е опасна. Сигурен съм, че няма и да помислят повече за ядрено оръжие иранците. Същото ако бяха направили и американците с руснаците 1946 г, както преди това с японците, нямаше имаме такива проблеми сега. А те глупаците тръгнали студена война да водят.
  • 6 Успех на Израел

    1 1 Отговор
    Имат съседи чалн(м)ати в главата фанатици.