3 Септември, 2022 19:45 840 2

Общините в Гърция искат правителството да помогне за отопление на училищата

  • гърция-
  • училище-
  • отопление

Междувременно с решение на министъра на образованието Ники Карамео приключиха продължилите няколко месеца спорове по друг въпрос - предложението историята на религията да стане избираем материал за изучаване

Общините в Гърция искат правителството да помогне за отопление на училищата  - 1
Снимка: Shutterstock

Общините в Гърция искат помощи от правителството, за да покрият повишените разходи за отопление на училищата.

От Съюза на кметовете в Гърция, както и Съвета за родителски контрол в училищата се обърнаха за помощи към правителството, които да гарантират отоплението във всички учебни заведения. От общините са загрижени, че ще се наложи да затварят училища, ако не се осигури финансиране за отопление.

Междувременно с решение на министъра на образованието Ники Карамео приключиха продължилите няколко месеца спорове по друг въпрос - предложението историята на религията да стане избираем материал за изучаване.

Със заповед на министъра "История на християнската религия" остава задължителен предмет, като се освобождават от часовете само ученици с друга религия. Предметът се преподава във всички класове на средното образование.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    0 3 Отговор
    Високопоставени руснаци продължават мистериозно да „падат“ към смъртта си от прозорци
    Десетки критици на руския лидер Владимир Путин загинаха при мистериозни обстоятелства през последните няколко години – много от тях очевидно скачаха или падаха от прозорци на високи етажи.
  • 2 Гост

    3 0 Отговор
    Да молят Русия.
Новини по държави: