Last news in Fakti

5 Септември, 2022 13:11 1 078 3

Тайван започна военни учения с бойни стрелби

  • тайван-
  • китай-
  • учения-
  • сащ-
  • азия-
  • отбрана

Това са вторите учения на тайванските въоръжени сили с бойни муниции

Тайван започна военни учения с бойни стрелби - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Тайван започна едноседмични военни учения с бойни муниции, за да изпробва боеспособността на различни пехотни, бронирани и хеликоптерни щурмови части, предаде ДПА.

Маневрите, започнали днес, се провеждат рутинно всяко тримесечие. Те ще продължат до четвъртък, каза говорител на тайванското министерство на отбраната пред ДПА. Ученията се провеждат в окръг Пинтун, в южната част на острова. Очаква се в тях да се включат щурмови хеликоптери "Супер Кобра" и "Апачи", съобщи БТА.

Това са вторите учения на тайванските въоръжени сили с бойни муниции, откакто високопоставени американски представители, включително председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, посетиха Тайпе, разгневявайки Пекин, отбелязва ДПА.

В отговор китайската армия проведе петдневна поредица от учения на военновъздушните и военноморските сили и Ракетни войски с бойни муниции. Много анализатори видяха в тези маневри "репетиция" за блокада на Тайван. Пекин реагира остро на официални контакти на чужди държави с Тайван, защото смята острова за част от Китай. Демократично избраното правителство в Тайпе твърдо отхвърля това становище и отдавна смята Тайван за независима територия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А Медведев

    4 3 Отговор
    Започва ПутиН!
  • 2 Джамбaза

    5 7 Отговор
    Китай да ги почва тия!

    Коментиран от #3

  • 3 да почвай най-добре

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Джамбaза":

    теб, с 220 хил. армия, бая време ще стоиш прав, може би години!