Last news in Fakti

7 Септември, 2022 16:24 930 4

Гърция обяви мерки за пестене на енергия в публичния сектор

  • енергетика-
  • гърция-
  • публичен сектор-
  • ток-
  • електричество

Мерките предвиждат стимули за учрежденията, които намалят сметките си за енергия

Гърция обяви мерки за пестене на енергия в публичния сектор - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцкото правителство очерта днес серия от мерки, целящи намаляване на потреблението на енергия в обществения сектор с 10 процента в краткосрочен план и с 30 процента до 2030 г., съобщава в. "Катимерини", предаде БТА.

Мерките, които бяха представени от министъра на енергетиката Костас Скрекас, министъра на вътрешните работи Макис Воридис и заместник-министъра на финансите Теодорос Скилакакис, предвиждат стимули за учрежденията, които намалят сметките си за енергия, чрез увеличаване на финансирането им от държавния бюджет.

Те включват назначаване на енергиен инспектор, който да следи дали всички светлини и уреди като климатиците са изключени след края на работния ден. Директорите на отдели също така се насърчават да следят за поддръжката на охладителните и отоплителните системи на офисите, да разчитат повече на естествената вентилация и да поставят завеси и щори, където е необходимо, за да осигурят повече сянка. Същевременно от градските власти се изисква да подобрят регулацията на общественото осветление и да намалят употребата на декоративни светлини.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роалд Амундсен

    10 0 Отговор
    Демокрацията е система, в която група МЕРЗАВЦИ управляват тълпа от ИДИОТИ ! Не знам кой го е казал , но напоследък звучи като ИСТИНА !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Адам Хилтън

    8 0 Отговор
    Значи да очакваме най-големите протести в Гърция да са тази година. Поне сеир ще има за гледане.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: