Last news in Fakti

11 Септември, 2022 05:36 1 601 4

Иран отхвърли критиките на европейските сили

  • иран-
  • критики-
  • ядрено споразумение

Техеран определи вчерашното изявление на Франция, Германия и Великобритания като "неконструктивно"

Иран отхвърли критиките на европейските сили - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Иран отхвърли като "неконструктивно" вчерашното изявление на Франция, Германия и Великобритания, според което исканията на Техеран поставят под заплаха преговорите за връщане към подписаното през 2015 г. ядрено споразумение, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Говорителят на иранското външно министерство Насер Канаани определи изявлението като "неконструктивно" и посъветва трите европейски страни "да играят по-активна роля в намирането на решения, за да се сложи край на малкото оставащи разногласия".

Трите европейски сили изразиха недоволство от искането на Техеран МААЕ да прекрати разследване на следи от уран, открити на три обекта, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тц тц

    2 4 Отговор
    Абе какво се занимават с тия камилари толко ли не им знаят къде са им ядрените глави в някой подземен бункер да им пуснат една бомба и са чао с ядрените им програми.
  • 2 Голем смех

    2 3 Отговор
    Да благодарим на Иран! Пробутали са на путлер дронове, които се взривяват на рашистките позиции. Готино...
  • 3 Рошко

    2 1 Отговор
    Иран си гледа интереса, Европа играе по свирката на обора цялото зло на тази земя идва оттам. Затова си създадоха израел за да имат присъствие там няма израел няма проблем, не разбрахте ли
  • 4 Експерт

    0 0 Отговор
    1 650 000км2 е територията на Иран с 86 милиона жители! Франция има 65 милиона жители с 550 000 км2 и има и атомни бомби и атомни централи. Великобритания с 53 милиона жители и 130 000км2 също има. И Да не говорим за Израел! Защо Иран не може да има атомни централи?